GI-bröd med dinkel

Tänkte dela med mig av ett recept jag hittat på nåt dom kallar GI-limpa. Det är med dinkelmjöl, ganska mättsamt och väldigt väldigt gott! Vill varmt rekommendera det. Det är superenkelt att göra, tar inte alltför lång tid och det smakar som sagt ljuvligt. Mums! Testa nu!

GI-bröd, 2st limpor

Du behöver
10 dl vatten
1 pkt färsk jäst
2 msk olivolja eller rapsolja
24 dl dinkelmjöl
4 tsk Mineralsalt
2 msk sesamfrön
1 påse (12g) beroende fänkål (går säkert ha mer om man vill)

Smula ner jästen i en bunke och rör ner ljummet vatten. Tillsätt resterande vatten. Blanda ner oljan, salt, sesamfrön, fänkål och sist mjöl.  

Knåda degen ordentligt och lägg den för jäsning över natten i kylskåp. Låt den jäsa i rumstemperatur en stund nästa dag. Värm ugnen till 175 grader och grädda under 40 minuter.

Du kan smula mager ost ovanpå brödet under slutet av tillagningen. Variera brödet med lite sojamjöl och solrosfrön.

Jag har inte testat varken med ost på eller med sojamjölk eller solrosfrön. Men testa gärna o berätta hur det blev. Lycka till!


Kommentarer
Postat av: Patricia Klinteberg

Ha en bra torsdagskväll! :)

2007-09-27 @ 18:45:22
URL: http://klinten.blogg.se
Postat av: malin

svar: hihi..tack du!

2007-09-27 @ 18:51:10
URL: http://xxmalin.blogg.se
Postat av: MissyElliot

Mums, får nog ta och testa det...
:-)

2007-09-27 @ 19:19:34
URL: http://MissyElliot.blogg.se
Postat av: Hanna

okejokej! :)
får säg till mamma att hon ska börja laga lite nyttigare mat.
Tack så mycket du! :)

2007-09-27 @ 19:37:18
URL: http://alltomhanna.blogg.se
Postat av: Tyra

oj är det brödet gott? lät nästan för nyttigt för att vara gott hehe=)

2007-09-27 @ 21:19:07
URL: http://www.tyras.blogg.se
Postat av: Junitjej

Tack för receptet!!

2007-09-27 @ 21:26:17
URL: http://junitjej.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0