Dagens goda gärning

Idag har jag haft fullt upp hela dagen. Pappa ringde o väckte mig vid 09.30 och då hoppade jag in i duschen och åt lite frukost efter det. Åkte sen in till Skövde och mötte pappa på Jysk. Jag hade bara bett om att få låna kärran men han var snäll o sa att han skulle möta mig i Skövde o följa med hem och sätta upp den.

Sagt och gjort. Det blev så. På vägen hem från Skövde, precis när jag skulle svänga ner mot götene så spang det en hund på vägen. Jag svängde in till huset på vänster sida och lockade till mig hunden. Lyfte upp den, bar den mot huset där jag ringde på och frågade om det var deras hund. Det var det inte och de hade aldrig sett den innan heller. Ligger ett hus på andra sidan av den vägen, men lite längre in så jag baxade in hunden i bagaget och körde dit. Frågade även dom men de hade en schäfer då det var inte deras heller. Däremot sa han att han skulle ringa till någon som bodde i området för det såg ut som en jakthund o han trodde att de kanske hade en sån. Han ringde o nej, det var inte deras där borta heller men därimot så visste de vems hunden var. Så de kom dit och hämtade den. Han tackade mig så mycket för att jag hade engagerat mig. Jakthundar springer väl ofta i skogen själv vad jag fattade för men när den var ute på vägarna så var han tacksam att någon hade reagerat.

Skönt att ha gjort något vänligt idag. Åkte hem till min far som väntade på mig. Hade ju ändå tagit ganska lång tid för mig att åka bara ifrån Skövde o hem.

Idag har vi plockat ihop alla julsaker, slängt ut granen och satt ihop nya soffan. Den gamla soffan har vi ställt ner i källaren. Tyvärr så sitter beslagen fel på ena delen så det passar inte riktigt ihop. Vi har satt upp de andra fönsterlamporna och ja, gjort en massa. Vi är alltid så effektiva när vi gör saker ihop. Fikat med semla och så stannade han på middag och då fick det bli pytt i panna.

Tyvärr så är min rygg helt förstörd efter allt detta. Har svårt att röra mig och ja jag kommer nog ha svårt att röra mig ikväll och imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0