Börjar bli kallt

All energi jag hade igår, vart tog den vägen? För idag känner jag inte för att göra någonting. Men så kommer ju fallet inte bli. Ska allt ta tag i lite saker här.

Shit va kallt det börjar bli då. Det märks framför allt inne. Ska bli skönt att få igång elementen (vi har bytt till nya) och försöka ställa in dom på ca 21 grader. Finns ju ingen direkt skala så antar att man får testa sig fram. Lilla skrutt blir ju alldeles kall om fötterna. Själv tycker jag det är ganska okej - förutom på morgonen när man precis gått upp - men får ju anpassa till den lilla.

Nova har ju förutom alla dessa saker jag redan berättat om - vändningar, tand och sitta - börjat hasa sig lite oxå. Det har hon gjort ett tag men tror inte det gick upp för mig förän jag i förrår eller när det var hittade henne vid tvättställningen typ 3 meter bort. Haha! Dock kan hon bara hasa sig bakåt. Igår blev hon rent förbannad för då försökte hon men då låg hon i bara blöjan och det kanade inte så bra mot parketten.

Får väl ta tag i disken...så är det gjort sen!

Nova kan sitta själv!


Underbara du!

Japp då var det dax! På en vecka nu så har Novas första tand börjat visa sig. Hon har dessutom lärt sig att vända från rygg till mage. Nu kom nästa grej! Hon kan sitta själv! Det händer grejer må jag säga! Kan låta som en banal sak men det värmer i mitt mammahjärta och jag är så stolt!


Men dååå...

Jag är jättetrött! Och då menar jag jättetrött! Har varit vaken sen 6 i morse och det brukar jag aldrig. Ögonen värker och jag har huvudvärk. Men det kan ju förstårs bero på något annat.

Nova var jättetrött så henne la jag 18.30. Hon somnade som en stock, precis som jag trodde. Dessvärre så vaknade hon för en stund sedan, spydde ner både henne och mig och nu vill hon inte sova. Ligger på lekmattan och leker. Tror iofs att hon är trött men men...hon får väl trötta ut sig lite då. Ska lägga mig så fort hon somnar tror jag.

Ja just det...jag hade ju nåt att berätta. Gör det i nästa inlägg...som kommer när Nova somnat...


Dagens skratt!

Tårarna bara sprutar av skratt. Alltså, ni måste bara se detta klipp. Det är från expressen på en bebis som dansar framför tv:n. När han/hon börjar sparka med foten höll jag på att avlida av skratt! Vilken skön unge!

http://www.expressen.tv/noje/1.1721036/succe-for-babyns-beyoncedans


Babysång


På lekmattan

Nu på fm har vi varit på babysången igen. Jag älskar verkligen de här tisdagarna och jag ser att Nova oxå tycker om sångstunderna. Längtar redan tills nästa gång. Synd att hon är för gammal för att gå nästa termin. Hade verkligen velat det. Men då kanske man kan gå till Liten och Stor här i byn. Det är ju samma tid. Synd, annars hade vi kunnat gå på båda två nu.

Ska plocka iordning här hemma idag. Det har jag bestämt! Får se när jag börjar bara...haha! Nu sover ju lillan så det hade ju varit ett ypperligt tillfälle men jag satte mig framför datorn istället.

Jag har en sak till att berätta. Whhiiieeeee! Men det tänker jag inte göra förän ikväll. Ha en bra dag!


Jag har varit oförskämt lat!

Jag vet inte vart den här dagen har tagit vägen för känns inte som jag gjort något vettigt alls. Dessutom är jag nog rätt trött för det tog mig 10 min att skriva en mening.

Hur som helst så har jag och Nova haft en bra dag. Vi va ute och gick en promenad på en timma. Riktigt skönt! Nova sov en stund. Skönt för oss båda med lite frisk luft. Tog vägen förbi affären och köpte lite mjölk och några apelsiner. Guud va dyra de är. Men goda! Hemmet har jag skitit i så får väl ta tag i det imorgon istället då.

Novas första tand som man har kunnat känna någon vecka eller två kan man nu oxå se. Jag vill titta på den hela tiden men Nova tycker inte det är lika roligt. Hon tycker mamma kan låta bli hennes mun. Men är ju ändå mitt första barns första tand.

Nu blir det snart sängen...om jag inte tittar färdigt på Roast på berns. Borde inte...ska ju upp tidigt imorgon. Dessutom har jag tagit ur sängkläderna men inte satt i några nya så det måste jag göra innan läggsags. Jobbigt de blev nu när jag kom på att jag glömt de.

Natti natti!


Finally


Såhär har det sett ut länge men nu äntligen...

Har fått sova ganska så bra i natt med. Vaknade strax efter jag somnat av ett fyrverkeri. Fasen vad rädd jag blev! Man kan ju undra om det var för något eller om någon bara hade nåt över o kände för det helt enkelt.

Nu för någon stund sen så vände sig Nova från rygg till mage för första ggn. Ligger på lekmattan och hon börjar tycka att det är bättre att leka på mage. Så stolt! Det satt långt inne men nu äntligen. Hon har varit påväg länge men tror att hon är lite lat den där damen.

Nu börjar det bli lite gnäll så bäst mamma sätter igång och gör lite gröt till det lilla barnet. Önskar er en skön dag!


Seg söndag


Fråga mig inte vad hon gör men ett roligt kort

Idag har det blivit lite gjort i hemmet. Skönt så slipper jag städa ikapp nu i veckan. Nu har vi ätit allihop och jag har lagt en övertrött liten skrutta. Så nu har jag hela kvällen över för mig själv. Skönt! Då blir det lite "Ensam mamma söker" på tv3. Är väldigt trött så blir nog att lägga sig tidigt för mig idag. Känner att jag behöver det. Trött så trött!

Fortfarande irriterad för att man inte kan centrera bara bilden. Har man ju alltid kunnat innan. Grrr....


God söndag


Min gla´gris

Godmorgon! I natt har jag sovit riktigt gott och dessutom hela natten! Sonny lovade ta Nova när hon vaknade för mat runt halv sex. Jag hörde henne men oxå att han var på väg så jag kunde lugnt somna om. Det behövde jag verkligen! Gud va skönt!

Nu har jag klätt på Nova och eftersom jag rensat ur alla kläder i strl 68 så har jag lagt in allt i strl 74. Det är lite stort men finns så mycket fina kläder där. Idag tog jag på henne mumin. Hon blev sååå fin. Får lägga in en bild sen :)

Har även ätit min frukost precis så nu ska jag ta och tampas med de där räkningarna. Alltid lika kul..not!


Ta dig tid!

Finns en blogg jag läser som griper tag om mig så otroligt hårt! Ibland får man le men väldigt ofta så rinner tårarna. Men jag tycker den är väl värd att läsa. Det handlar om lilla Elton som har cancer och om hans och familjens kamp. Titta in här!

Hans mamma har även startat en insamling på barncanderfondens hemsida. Skänk en slant du oxå, det ska jag göra! Den sidan hittar du här!


Sittvagn

Något annat som hänt ganska nyss är att vi bytt skruttans liggvagn mot en sittvagn. Tänke att hon nog skulle tycka att det vore skoj att se världen lite mer nu. Hon har suttit i den några få gånger och det går helt okej. Går ju faktiskt att ligga i den oxå när man blir trött.


  


Skruttans rum

Något som hänt under den här tiden då jag inte kunnat blogga har varit att vi gjort iordning i skruttans rum. Det är bara målat och lagt in nytt golv och sen möblerat men det blev sååå bra! Är supernöjd! Det är morfar som skaffat den där supercoola gamla skolbänken. Tycker den är så fin!


Såhär såg det ut innan

  
Så här blev det efter


Lördag morgon


Bild från idag...bara några min gammal

Nova har sovit mycket bättre i natt och därför har även jag sovit mycket bättre i natt. Skönt måste jag säga! Nu är vi uppe jag och Novisen medans pappan fortfarande ligger o sover. Eftersom han ligger i soffan för att inte smitta mig och Nova så sitter vi i köket. Nova sitter o leker i stolen hennes och jag sitter vid köksbordet. Det som är fördelen med bärbar dator. Man kan sitta överallt.

Hoppas på att pappan i huset ska göra scones till mamman. Det hade varit gott och jag känner verkligen för det idag! Får se vad han säger när han vaknar :P

Idag kommer pappa och ska hjälpa oss sätta upp elementen som min kära vän kopplade in dosorna till i torsdags. Börjar ändå bli lite kyligt och kan vara skönt i Novas rum om inte annat att få lite jämn värme. Sen ville S på något i Skövde. Får se hur det blir med det. Beror nog mest på vädret skulle jag tro. Just nu blåser det ju småspik ute.

Idag kunde jag tydligen inte centrera bilden utan att allt hängde med. Skit!


Somnar typ...nu!

Idag har vi varit på stan mest hela dagen. Det blev mest kläder till lillan faktiskt. Men det är väl det som barnbidraget är till för. Nu har hon kläder för nästa storlek. Blev även en hel del på apoteket.

Efter natten som varit så är jag alldeles för trött för att skriva känner jag. Så får nog bli ett kort inlägg. Sorry folks!

Förresten så verkar det som näsdropparna har hjälpt för Nova har sovit ända sen vi la henne och hon lät inte alls så farlig efter dropparna. Hoppas det kan hålla sig hela natten.

Nu är jag så dödligt trött att jag nog måste gå och lägga mig. Innan jag somnar i soffan. Hoppas ni med sover gott senare. Kram på er och natti!

Förkyld natt

Vilken natt! Kan bara tänka mig en natt som varit värre och det var natten efter vi kommit hem från bb. Annars har jag varit skonad.

Denna kväll och natt bestod i att försöka få en väldigt snuvig skrutta att sova. Hon var sååå trött men kunde inte andas när hon väl skulle sova. Så vi har hållt på hela natten och försökt. Legat på bröstet, i vagnen, brevid mig i sängen. Ja sätten har varit många.

Men tillslut tror jag att hon somnade av ren övertrötthet. Vi fick sova några timmar i natt iaf. Tror det får bli några timmar mitt på dagen för oss alla tre om vi ska orka!

Ska iväg och köpa näsdroppar och en sån där sug till henne idag med. Kan ju iaf ta näsdropparna så hon kan sova på nätterna.

Hoppas ni andra sovit gott!

Stackars...

..min lilla Nova! Hon är jättetäppt i näsan och kan inte sova. Ligger hon över axeln så kan hon iaf andas lite grann men så fort vi lägger henne ner så låter hon hemskt! Får väl bli att sitta o sova i natt med henne på axeln. Men vad gör man inte för de små. Blir att åka till apoteket imorgon o inhandla diverse saker.

Nova har somnat på Sonnys bröst. Och hon kan andas ok iaf. Så så får hon nog sova i natt då. Mitt lilla hjärta! Hennes första förkylning o det gör ont i mammahjärtat att se henne tampas med den.

Jag är tillbaka!


Inte jättenytt kort..men de kommer. Har ju en månad att berätta om nu :)

Idag fick jag tillbaka min dator. Med alla mina kort bevarade. Vad skulle jag göra utan min underbara vän som hjälper mig varenda gång jag fått trassel med datorn?? Ja jag vet inte. Han är den bästa!

Idag har han även hjälpt mig koppla våra nya element. Ska bli oljefyllda element istället för de elelement som vi haft innan. Förhoppningsvis gör det lite på räkningen iaf.

Ikväll ska jag sitta vid datorn heeeela kvällen. Det har jag sagt med, kanske därför S gick ner o satte sig i källaren...haha!


RSS 2.0