Gott Nytt År!

Så....gud va skönt att kunna sätta sig en stund. Har varit full rulle hela dagen. Städade först huset innan vi åkte iväg till Skövde o handlade det sista o åkte till bror o duschade. Känns ju helt sjukt att man måste åka flera mil för att få duscha. Hoppas våra delar till varmvattenberedaren kommer snart.

Nu har vi förberett maten. Marinerat köttet och förberett hasselbackspotatisen. Har även dukat borden så det är klart. Ska snart ta och göra mig iordning o så. Skulle vilja tända lite ljuslyktor men vet inte hur bra det går ihop med 2st 2-åringar.

Vi blir 12st här ikväll. Med 3-rätters, lekar och allting. Samma gäng som vanligt så vet att man kommer få skoj.

Någon som frågade om jag har panikångest. Men nej, den krampen jag hade får jag ibland när jag ätit. Vet inte om jag ätit för fort eller för mycket eller vad det är. Men efter vila så brukar det lugna ner sig.

Önskar Er Ett Gott Nytt År!

Snart...

...snart kommer karln hem. Han har varit nere i götet o jobbat idag. Jag sitter bara här o väntar fast det finns massor att göra. Men ids lixom inte. Är alltid såhär när han ska komma hem. Men nu har han ändå bara varit borta en dag. Det är konstigt det där.

Han kommer bli arg på mig för att jag inte gjort nåt idag. O jag förstår honom. Jaja.. får försöka plocka lite ikväll efter maten. Jag är ju alltid så pigg efter maten *ironi*



Fuskbygge

Alltså, vårat hus är ju egentligen byggt som bara 3 rum o kök med en gigantisk oinredd källare. Just i vårt hus har tidigare ägare har inrett halva källaren. Bara det att det verkar vara ett fuskbygge alltihop. Det går att använda, det är inte det. Men det är snett o vint o de verkar inte ha isolerat överallt heller. Inte konstigt att det är kallt där nere i källaren om inte väggen emot resten av källaren är isolerad. Låter helt ihåligt. Jag köpte det i detta skick men jag blir ändå irriterad på att folk inte kan göra det ordentligt om de ändå gör det.

Jaja, nu är det som det är. Blir bara less. Vi försökte sätta upp lite saker i källaren och det gick sådär... finns inget som att fästa i. Bara gipsskivor.

Hysterisk kramp

Skulle skrivit ett inlägg till här igår, men blev ändrade planer. Till det sämre!

Efter maten fick jag sjukt ont i bröstet. Magmunnen som krampade igen. Gick o la mig på en gång o det blev faktiskt bättre. Men så skulle ju karln till tåget i Skövde. Jag skulle skjutsa han. Tänkte det att det var ju tur att det gått över för annars hade det ju inte gått. Hade jag aldrig klarat.

Karln sa att han kunde köra in så behövde jag bara köra hem. Snällt. På vägen in kom det tillbaka. Oerhörda smärtor och svårt att andas. Vi åkte in till stationen och jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag kunde ju inte köra hem. Ringde bror o frågade om han var hemma. Det var han tack o lov. Han tog med sig en kompis så körde han hem mig och bilen. Sista biten trodde jag inte jag skulle överleva. Smärtorna blev värre och andningen svårare. Kunde inte ens sitta still i bilen.

Kom hem till slut iaf. Den längsta resan jag någonsin åkt mellan Skövde o Timmersdala. Väl hemma stapplade jag mig mot dörren. Bror låste bilen och öppnade ytterdörren åt mig. Han och hans kompis hjälpte mig av med jackan och hjälpte mig isäng.

Vet inte så mycket om vad som hände mer. Jag låg i sängen o bror åkte igen. Finns ju ändå inget han kunde göra mer. Efter bara ca 20 min i sängen lugnade det ner sig så pass att jag kunde andas. Sen vet jag inte när men jag somnade iaf. Vet inte om det var allt skumpande i bilen som gjorde att det blev värre.

Idag är det okej. Det ömmar i bröstet på mig men är väl sviter från gårdagen antar jag. Blir en lugn dag för mig idag. Ska försöka sätta upp lite lykor till värmeljus i badrummet nu.

Att det ska va så krångligt att få duscha

Idag gick vi upp tidigt. Eller...tidigt o tidigt. Hade ställt klockan på 9 och det var väl då vi vaknade. Plockade ihop lite duschgrejer och listan på vad vi skulle handla. Eftersom vi inte har något varmvatten så tänkte vi att vi skulle duscha antingen på badet eller uppe på billingen. Istället kom jag på en annan lysande idé. Jag har ju kort på Friskis o Svettis så vi åkte dit. Sa att jag kunde betala för karln o att vi bara ville låna duscharna. Det gick finfint. Såååå skönt att duscha. Nu är bara nästa problem hur och var vi ska duscha på onsdag. Blir lixom inte så smidigt nu. Vill ju hinna städa innan. Får väl duscha efter det. O så göra maten efter duschen. Aja, det löser sig. Blir väl antingen syster eller bror vi våldgästar. OM, om inte delarna kommer imorgon. Men, hur troligt är det??

Nu håller vi på och gör en gryta till middag. Karln åker till Gbg ikväll för att jobba. Men han kommer tillbaka imorgon kväll igen för han fick va ledig på nyår. Sååå himla skönt. Vad lättad jag var när jag fick höra det.

Maten kallar på mig. Ha en trevlig o skön kväll. O skriv lite bloggar så jag har något att läsa ikväll ;)

Mormorsrutor

Har inget annat för mig så får skriva lite här. Vi skulle kolla på film men det är inga "erika-filmer" på tv som karln säger. O det har han rätt i. Så jag har lite smått tråkigt.

Har skaffat det 4:e garnet nu så jag kan börja göra mormorsrutor. Den sidan jag tittar på så hade de använt 144 st o då blev filten 97x97cm. Spjälsängen är 60x120cm. Ska jag göra filten lika stor som sängen? Vad tycker ni? Bäst att jag sätter igång och virkar nu iaf om jag ska hinna klart. Undra hur många jag måste göra varje dag eller varje vecka för att jag ska hinna... *funderar*

Vi åt lite efterrätt o nu efteråt är det nästan så man ångrar sig. Usch att man aldrig kan stoppa i tid. Usch, efter nyår blir det frukt o grönsaker o därmed basta!

Vi har -11 grader här nu. En kompis som bor bara någon halvmil härifrån hade 5 grader varmare när jag pratade med henne om nyår. Då hade vi -9 så det sjunker hela tiden. Undrar jag om minusgraderna håller i sig till nyår?! Isåfall ska jag göra en massa islyktor tills dess o sätta ljus i.

Jahopp...vad ska man göra nu tro. Blir la o kolla på den film karln vill se...

Snart nyår!

Jahopp, idag har vi varit in till Skövde och handlat lite. Blev inte så himla mycket men var ju ändå tvunga att lämna tillbaka filmen som vi hyrde igår. Märks att man har en bit in till stan nu. Blir mycket mil o bensin. Vi köpte lite grejer på babyproffsen oxå. Bla ett set lakarn till barnvagnen.

Har ringt alla som ska komma på nyår och fixat med det idag oxå. Vi brukar göra så att några tar förrätten, andra efterätten osv. Vi blir 12 vuxna och 2 barn. Och så två kaniner..haha! Jösses vad roligt det ska bli. Vi ska ha det hemma hos oss i år. Vi har ju aldrig kunnat haft något sånt eftersom vi haft för litet men nu minsann! Längtar verkligen! Surt bara om karln tvingas jobba då. Kommer jag förmodligen gråta både för att jag är arg och ledsen.

Vi tänkte göra hasselbackspotatis o så typ exotisk planka med kycklingfilé, fläskfilé och kassler som vi skivar o så massa frukt runtom. Bea-sås och whiskeysås till det. Vad tror ni om det? Blir det bra på nyår?

Nu har vi precis ätit. Tänkte slå på stort sen oxå o fixa lite efterrätt. Mums! Nu ska vi kolla på repmånad som går på tv.

Fullt upp igår

Hann inte skriva här på hela dan igår. Dels var vi på släktkalas. Varje år efter jul spelar vi bowling med mormor. Hon bjuder barn och barnbarn med familjer på bowling och mat efteråt. Vi umgås, spelar spel och bara har det gött. Vi åkte hem ganska tidigt för var himla trötta. Hade ju kört ganska långt dagen innan.

Åkte och hyrde en film på vägen hem så satte vi oss i soffan o kollade på den. Efter filmen slocknade jag i soffan och ärligt talat tror jag karln gjorde det med. Blev att vi gick o la oss istället.

Det andra som hände igår var innan vi åkte iväg på kalaset. Skulle gå på toa o sa till karln att lampan i badrummet var sönder. När karln sen skulle tända i köket hände ingenting där heller. Gick ut o kollade proppskåpet men det visade sig att det var jordfelsbrytaren som gått. Vi försökte slå på den igen men den gick på en gång.

Ringde ordföranden i vår bostadsrättsförening och han sa att vi skulle dra ut en sak i taget för det förmodligen var någon krypström någonstans. När vi höll på som bäst kom han promenerandes. Vi kom iaf fram till att det var varmvattenberedaren som gått så nu har vi inget varmvatten.

Vi har ändå lite tur i oturen för de hade beställt en varmvattenpump, eller elpatronen rättare sagt, till de som bor två hus bort. Deras läcker lite granna. Men eftersom vi är helt utan varmvatten så får vi ta den när den kommer så bestället föreningen en ny till dom. Har vi tur får vi den nu mån eller tis, har vi otur får vi den efter nyår. Vi som ska ha nyårsfest här. Aja, det löser sig. Allt går att lösa. Får la koka vatten o ha i en tillbringare bredvid handfatet eller nåt.

Får se vad det blir för nåt idag. Bara ta det lugnt hoppas jag. Är nog det enda jag orkar.

Jag vill heeeeem!

Nu vill jag hem! Hem till mitt! O egentligen skulle jag vilja åka hem alldeles ensam, utan sambo eller någonting. Jag är slut som människa och jag orkar inte mer. Vill bara vara ensam!

Jag är fast

Finns inget mer att kolla på på nätet. Iaf är mina idéer slut. Ingen man kan prata med på msn heller. Vet inte vad jag ska ta mig till. Less på det mesta. Vill hem till min soffa, min säng, mitt hem. Nästa gång får karln åka själv för jag står inte ut! Hade inte orkat med min familj såhär många dagar heller. Men där är vi aldrig mer än max några timmar o blir man tokig på att va social ja då är det bara att åka hem. Så är det inte här...o jag fixat det inte! Det är så himla jobbigt att vara fast.

Tråk

Då var det juldagen idag och jag är inte på humör. Allting är bara tråkigt och jag vill hem. Hem till mitt hus och bara göra ingenting. Bara känna att jag är hemma och får lite lugn och ro.

De andra kollar på en tråkig agatha christie film men jag vill inte se. Vill inte göra någonting. Jag vill få mitt space. Känns som man har folk på sig hela tiden och jag fixar inte sånt. Det går inte.


Syrran vann 25 000 kr på bingolotto i tisdags. Hon hade sålt halva sin lott till en kompis, annars hade hon fått 50 000 kr. Jag hade nog blivit förbannad på mig själv. Men tur hon inte sålde hela. Vad skulle man gjort då. Sålt en lott med en vinst på 50 000 kr. Jag hade nog slitit mitt hår. Skulle oxå vilja vinna så mycket. Det hade löst en del. Jaja... Jag är iaf glad för min systers skull. Det är hon väl värd. Älskar min syster!


Får se vad jag hittar på nu. Kanske ut en sväng.


Julafton

Dagen har väl varit bra. Mycket mat o så. Fick en hel del pengar som vi ska ha till o köpa grejer till barnet för. Så jag får vara nöjd. Saknar dock huset och kaninerna. Lugnet som finns hemma. Men men..

Fick reda på att en kompis till är gravid. Hon ska ha i slutet av maj. Skoj, riktigt skoj!

Blir inte mycket skrivet här idag. Trött som tusan nu så ska gå o lägga mig. Hoppas Eran julafton har varit bra. Natti o kram

GOD JUL

GOD JUL på Er allesammans!




Summering av flera dagar

Nu har jag sån bloggabstinens att jag håller på och avlider. Det har varit fullt upp hela tiden så har inte haft nån möjlighet till att blogga.

Söndags åkte jag ju ner till Gbg. Det fick smidigt faktiskt. Väl där så gjorde jag och karln mat. Blev janssons frestelse, prinskorv, köttbullar, rödbetssallad och sill. Skinka med. Va oerhört gott faktiskt. Mums. Blev lite tv och sånt och sen gick vi o la oss.

Gick upp vid 3 på måndag morgon. Borde va olagligt att gå upp sådär tidigt. Man är ju inte människa ju. Stackars karln går upp vid den tiden flera ggr i veckan. Fy fan! Han skulle ju jobba så jag följde med han i lastbilen. Åkte den skakiga trailern. Gillar den inte. Men den har säng iaf så jag passade på och sova lite mitt på dagen. Va skönt faktiskt. Den dagen åt vi rester till middag från gårdagen. Va skönt att slippa göra nån mat utan bara värma på. Tv o så sängen.

Igår följde jag åter med karln på jobbet. Men då behövde vi inte gå upp förän 4. Vad en timma kan göra mycket. Han fick sluta tidigt så det var skönt. Åkte hem o diskade o duschade och så packade vi in allt i bilen och åkte ner till malmö. Stannade i Kungsbacka för att kolla efter en bok men den är slutsåld. Typiskt! Blev McDonalds när vi ändå stod still.

Var lite lagom mycket trafik och vi kom hela vägen ner till Malmö. Väl där så var ju jag jättetrött. Ändå kom vi inte isäng förän vid 12. Vi slapp soffan i år. Fredde har lånat oss sin dubbelsäng bara för att jag är gravid. Haha, ibland är det bra att vara gravid tydligen. Sov som en stock o nu är det väl bara att göra sig iordning inför dagen.

Städdag

Kunde inte hålla mig ifrån nätet idag. Var ju ändå tvungen att starta datorn då jag har både städschemat och vad som ska packas här.

Va segt att ta sig upp, precis som alla andra dagar. Men så drog jag upp rullgardinen och ser till min förvåning solsken och en klarblå himmel. Då kan man ju inte bli annat än glad och jag fick en massa extra energi.

Så nu ska jag äta lite sen packa och börja med städningen. Det är en väldig massa punkter men vissa går väldigt snabbt. Som att vattna blommorna tex. Vad tar det? 3 min...

Ha en bra dag allesammans. Hoppas ni får uppleva lite sol ni med. Hörde föresten på tv:n igår att idag är årets kortaste dag. Sen mina damer och herrar går vi mot ljusare tider.

4:e advent

Eftersom jag vet att jag kommer få fullt upp imorgon bitti vill jag redan nu önska Er en trevlig 4:e advent!




Seeeeg dag

Jag brukar inte ha några som helst problem med att bara sitta i soffan och kolla på tv en hel dag men idag har det krypit i hela mig. Kanske för att jag varit så på g hela helgen.

Var ju som sagt klar med mina sysslor redan kl två. Sen har jag gått o fixat lite här o där. Försökt komma på nåt att göra. Blev en pizza till middag idag. Den gillade jag inte ens så åt inte så mycket av den. Känns som att kasta pengarna i sjön, men men.

Nu har jag precis duschat och sitter med datorn i knät i sängen. Den stoppade jag för övrigt rena lakarn i idag då det är riktigt härligt att krypa ner. Kommer sova som en prinsessa i natt.

Imorgon hoppas jag på att få vakna tidigt och börja fixa för att åka iväg. Bror kommer ta hand om allt här hemma. Snälle bror. Ska ta o kika runt lite på nätet sen blir det natti natti för mig.

Lite bilder från veckan

Tänkte jag skulle visa veckan med några bilder.
Fixade hållare till djurens hö. Så här stor o bra blev den:

  

Sen har jag ju klätt granen i veckan med. Blev väl ganska bra men är nog snyggare i verkligheten än på bilden. Blir inte så bra med min mobilkamera.


Men...hur...?

Jahaja.. Vad konstigt det känns. Jag är klar med allt som skulle göras idag med. Men klockan är ju bara två! Herregud! Ibland är det jobbigt att vara effektiv. Känns jättekonstigt faktiskt. Trodde jag skulle hålla på några timmar till iaf. Jaja, blir en lugn dag idag då. Ska börja den lugna dagen med att äta lunch nu.

Bara att sätta igång

Ja då var man uppe då. Blir lite frukost o sånt o sen tänkte jag försöka sätta igång så smått. Det är ju inte överdrivet mycket kvar o kan va skönt att få det gjort tidigt idag. Så kan man sätta sig framför tv:n och bara ta det lugnt ikväll. Låter inte det som en bra plan? Har dessutom mat kvar sen igår så behöver inte ens tänka på det. Så skönt, så skönt!

Sovdags

Nu är jag trött så nu ska jag försöka sova. Men inte säkert att det går trots tröttheten. Men vill vakna tidigt imorgon så jag kan fixa lite mer här hemma. Hoppas jag har kvar samma energi som jag haft idag. Iofs är det svårare att uträtta någonting när man är ensam än när man är två men får väl ändå försöka iaf. Tråkigt bara att det bara är massa småpill. Men men, det löser sig.

Såklart att Aco ska börja leka med bollen nu när jag ska sova. Haha, hon är ju bara för skön den damen. Ska nog släppa ut dom lite båda två imorgon.

Natti!

Vilken fixardag!

Jösses amalia! Jag kan inte tro att det är sant! Har fått så sjukt mycket gjort idag så det är helt galet. Pappa skulle komma hit en sväng för att kolla på granen o det men vi har gjort massor verkligen. Allt det som stod på min lista för fredagen är gjorda. Eller nä, inte fönsterputsningen. Får se om karln kanske kan ta det nästa helg när vi kommer hem nu när jag gjort allt annat. Borde inte va några problem tycker jag för då har han ju haft ledigt jättelänge. Är han snäll så kommer jag hjälpa till med. Kanske vi kan sätta på spröjsen utanpå fönstern igen på framsidan. Ligger fortfarande i garaget sen vi målade dom i slutet av sommaren.

Hur som helst... fixat o donat hela dagen. Tvättat har jag med gjort. Inte dammat o dammsugit men det tar jag på söndag innan jag åker ner till Gbg. Så det blir det sista jag gör. Pappa stannade kvar så vi åt middag tillsammans. Alltid skönt att ha lite sällskap vid matbordet. Det tycker nog både han och jag.

Nä, fy fan nu mår jag bra. Längesen jag var så nöjd med mig själv som jag är nu. Lite nyfiken på vad karln kommer säga men det får jag se först nästa helg. Kommer inte säga vad vi gjort... han får se förändringarna själv. Haha, så busig är jag!

Paus i arbetet

Jag är iaf igång med plockandet och det känns bra. Är egentligen bara djurens rum och köket kvar. Får se om jag hugger in på källaren men det känns inte så lockande. Ev. kan pappa hjälpa mig att komma igång där nere.

Väntar just nu på att tvättmaskinen ska bli klar någon gång. Den tar en hel evighet och man får inte ha bråttom om man ska tvätta inte. Man är så bortskämd efter att ha bott i hyreshus där det bara tar 40 min för en maskin. Våran tar kanske 1,5 timma. Men så var den billig oxå. Men den fungerar och kläderna blir rena.

Borde tvätta fönstren nu när man ska ha främmat i nyår. Kanske kan pappa hjälpa mig med det istället för källaren. Vore skönt att få dom tvättade faktiskt. Dom är mer än skitiga. Inget dom hade gjort när de flyttstädade tyvärr. Var mycket som inte gjordes när de flyttstädade. Tyvärr så märker man ju sånt efteråt. Iaf gör jag det.

Men maskinjäkel, bli klar snart då så jag kan börja inne hos djuren!

Julstädningen

Tänkte jag skulle gå upp tidigt men det sket sig. Jaja, vem bryr sig. Har ändå inget att göra så. Ska bara försöka röja här hemma innan söndag och så kommer pappa en sväng i em. Det är väl det enda. Så har två dagar på mig att röja. Värst blir källaren. Får se hur mycket energi och ork jag har att ta tag i den. Förmodligen inte så mycket. Men det ger sig. Viktigaste är här uppe ändå.

Nu värker min mage av hunger så antar att jag får gå ut och äta lite frukost då. Sen tvätta en maskin tvätt o börja med burarna till djuren kanske så är det gjort.

Hjärtslag

Idag har jag mått lite bättr iaf. Kanske var det för att jag varit på mvc och fått höra bebisens hjärtljud. Det var coolt faktiskt. Men kommer nog få lyssna på dom varje gång jag är där nu hädanefter. Ska bli skoj. Idag slog det 148 slag/min.

Imorgon måste jag städa o tvätta o sånt. Men får en extra dag på mig nu. Skönt faktiskt. Åker inte ner till Gbg förän på söndag em. Känns bra faktiskt. Varenda minut jag kan få ha själv här hemma är ett plus i det läget jag är i nu.

Nu blir det natti..är så sjukt trött...

Tänd ett ljus

Världens sämsta ljud. Men men... det är texten jag vill åt...


Vill inte

Har ingen lust. Jag är ruskigt nere och tycker ingenting är roligt. Allt är bara jobbigt. Vill inte fira jul och att sitta o va social och trevlig i flera dagar känns som en pina. Vill bara ligga i min säng under täcket för mig själv. Skita i jul och allt vad det innebär. Skita i allting. Bara ligga där i min ensamhet.

Sista dagen på jobbet idag innan julledigheten. Börjar igen 12 januari.

Stressiga dagar

Jösses vad jag har haft att göra. Igår var jag på mvc innan jobbet och hann inte med någonting innan. Tror inte ens jag hade på datorn.

Idag har pappa varit här och hjälpt mig lite. Vi har fixat granen, satt upp en lampa i hallen och spegeln i sovrummet.  Ja just det, vi satte upp hållarna till hö´t som bror gjorde till mig igår. Blev superbra och nu slipper jag oroa mig för att höet är slut när jag åker iväg en helg. För då får dom äta bra mycket alltså. Ska se om jag ska såga av lite stänger i buren eller om de klarar det ändå.

Nä usch vad klockan är mycket. Måste börja göra mig iordning till jobbet och åka iväg.

Lugn o skön dag

Vilken lagom slapp dag. Var helt sjukt trött i morse och hade svårt att komma upp. Det lilla livet i magen sparkade en hel del i förmiddags med så jag mådde ganska illa. Vet inte vart den kommer åt men illa mår jag. Hur som helst så kom vi till slut iväg till Skövde där vi köpte skinka och köpte en gran. Blev en kungsgran detta året. Karln fick välja i år snäll som jag är...fniss.

Blev rostbiff och potatisgratäng idag till middag. Sjukt gott verkligen. Hade lite morotskaka kvar sen igår så det tog vi till efterrätt. Mums mums! Nu har vi smakat lite på julgodiset. Men det blir det enda. Resten ska med ner till Malmö i jul.

Ikväll har vi griljerat julskinka. Mums, hoppas den blev bra. Blir perfekt imorgon till frukost. Nybakt bröd som mamma gjorde igår och så julskinka och farfars julsenap. Ojoj...inte mycket som slår det. Yammi!

Skulle fixat granen nu tänkte jag men vi har ingen yxa - eller jag vet inte vart den är iaf - så pappa kommer o hjälper mig nästa vecka. Klarar inte av att fixa granen själv o karln åker ju ikväll. Tur jag har pappa.

Börjar längta efter att få göra om trädgården nu. Lite ska fixas nu efter nyår och resten kommer nog bli när jag är bara en person igen..hehe. Men längtar gör jag. Slutresultatet kommer bli sååå fint!

Nu blir det mysa med karln framför tv:n.


3:e advent

Vill önska alla en härlig 3:e advent.


Julgodis för hela slanten

Vilken intensiv dag. Började med att jag som släckte vid 01 i natt inte somnade förän kl 05. Det var liiiite jobbigt faktiskt. Låg och funderade på en hel del och vände och vred mig. Kl 08 ringde klockan men fanns inte en chans att jag skulle orka upp så ställde om klockan till att ringa vid 09 istället. Blev lite dammat och dammsuget innan de kom.

När alla kommit kollade vi igenom vad alla ville göra o kollade vad som behövde handlas. Mamma skulle börja baka matbröd så vi satte på ugnen och så. Nåt skumt hände för ugnen slocknade o lamporna i halva huset bara stod o glödde. Va en propp i skåpet utomhus som hade gått. Hur ofta händer det då?

När allt var hemma så satte vi igång och idag har vi hunnit med att göra

* Knäck
* Kola
* Snickers
* Jordnötsgodis
* Snickers
* Fudge, 2 varianter
* Kolakakor
* Matbröd
* Kycklinggryta med ris till middag
* Morotskaka till efterrätt

Kul har vi haft. Köket har varit fullt av folk hela dagen och vi har nog diskat åtskilliga gånger. Men nu vet jag att vårt kök är okej när vi gör såna saker. Vi delade allt på 4 så vi fick lite var av varje. Eller lite o lite... Har hur mycket julgodis som helst nu. O frysen är full av matbröd.

Syrran stannade kvar lite o kollade på dansbandskampen. Skoj, inte så ofta hon har tid att va kvar sådär. Tycker så mycket om henne! Hoppas hon vet det! Nu blir det snart sängen för min del för jag är sååå trött.


Jag hann!

Blev en hel del tid framför både tv:n och datorn. Tillslut hoppade jag in i duschen och åkte sen iväg och handlade lite grann. Blev en tur till Mariestad denna gången. Måste ju variera sig lite ju.

Kom iaf igång tillslut och innan karln hade kommit hem så hade jag gjort allt det jag skulle. Duktigt av mig va? Har dessutom satt upp alla tomtar o så nu. Så trevligt så. Är så nöjd med mina samlartomtar. De börjar bli många nu :D Se om jag kan ta ett kort på dom imorgon när det är lite ljusare.

Imorgon kommer familjen och vi ska baka och göra julgodis. Ska bli så skoj! Kommer bli massa gottigheter imorgon. Ska bjuda på mat o sånt tänkte jag med. Kul att bjuda familjen på mat. Längtar redan...

Nu ska jag fortsätta tjöta lite med folk på msn. Pratar bla med Ante, en kille jag lärde känna för 8 år sedan när jag gick på högskolan. Mycket trevlig och jag är så glad att man lyckas hålla kontakten med folk fast det går så lång tid.

Sängen nu ja...natti!


Segstartad

Shit vad jag är anti idag. Inte så att jag är på dåligt humör men har en del saker jag måste fixa idag. Skulle jag vara riktigt effektiv skulle det ta mindre än 1 timma! Men det är helt omöjligt att komma igång. Vill bara inte. Orkar inte.

Ute snöar det för fullt. Det är så fint att se på. Har ju skogen att titta på på baksidan av huset och den är oxå helt vit. Hoppas det får ligga kvar nu bara. Blir att ställa in bilen i garaget sen så slipper man skotta fram bilen.

Ja, nä...försöka ta sig i kragen kanske...

Heeelg!

Äntligen är det helg. Ska bli så skönt. Dessutom var vi klara tidigt på jobbet så kom hem redan vid 20.30. Ibland är livet bra underbart. Fick en del gjort på stan idag innan jobbet dessutom så inte säkert jag behöver åka in imorgon. Det vore ju bara för skönt. Kunna ta det lugnt hela dan hemma.

Imorgon blir det bara lite småplock o så. Har faktiskt inte stökat ner så himla mycket så blir nog ganska lugnt. Karln kommer hem imorgon med och det ser jag verkligen fram emot. Vi ses allderles för sällan för att vara sambos. Jag hoppas han kan flytta hem snart igen. Saknar honom här hemma. Huset blir lixom så tomt och stort när bara jag är här.

Dax för sängen nu. Ska bli skönt och få krypa ner under duntäcket, lägga huvudet på kudden och vila de små blå. Imorgon är en ny dag och då ska jag försöka göra massor så tiden går fort o karln kommer hem. Natti!

Energi till tusen

Jösses vad jag sovit bra i natt. Idag vaknade jag dessutom av mig själv, av att jag sovit färdigt. Annars brukar det alltid vara något annat...som att man måste gå på toa eller nåt sånt. Eller av kaninerna.

Förhoppningsvis jobbar vi bara halvdag idag. Vore så skönt att  bara jobba 4 timmar. Åka hem efter 8 någon gång. Lovely. Hade jag kunnat fixa lite saker ikväll med. Familjen kommer hem på lördag och vi ska göra julgodis allihop. Ett skoj sätt att umgås lite på innan jul. Vi åker ju ner till Malmö denna julen så får inte se min familj alls i år. Men det blir likadant för karln varannat år.

Känner att jag har super med energi idag. Vet inte om det är för att jag vaknade av mig själv och för en gångs skull kände mig utvilad eller om det är tanken på att få sluta tidigare. Eller kanske båda. Funderar iaf på att åka in till stan och fixa lite saker till djuren idag så slipper jag det imorgon. Det är så mycket ändå imorgon. Så får det nog bli. Frågan är vad jag ska äta då? Aja, det löser sig,

Igår gick jag in i v24. O som ni ser här brevid så är det 118 dagar till beräknat förlossningsdaum. Det går framåt.

Ska bli skönt med lite ledigt snart. Har ju 23 dagars ledighet över jul och nyår. Sammanhängande! Lovely! Med denna dan är det 4 arbetsdagar kvar till julledigt. Whoooohhhoooo!

Nu måste jag göra mig iordning i turbofart så jag hinner ner till stan en sväng innan jobbet. Bäst att passa på när man har sån här energi. Det är inte vanligt.

Soooova!

Dax att sova igen. Blir inget långt inlägg nu inte. Är pigg när jag sätter mig vid datorn men sen kollar man ju 1000 saker innan man ska skriva o på den tiden hinner jag bli trött.

Såg två rådjur idag igen när jag åkte hem från jobbet. De lunkade över så fint. Men va jättelångt bort så behövde inte ens bromsa.

Har gått bra på jobbet idag med. Ryggen har hållt även om det kan bli riktigt jobbigt på slutet. Men nöjd ändå.

Nä, nu gäspar jag i ett. Dax att lägga huvudet på kudden. Natti natti!

Jobbet

Efter att ha varit sjukskriven i 2 veckor så var jag tillbaka på jobbet igår. Det funkade väl i alla fall. Efter halva dan var jag så trött så hade jag fått en säng hade jag somnat på en gång. Ju längre dagen gick, desto mer trött blev ryggen. Kan inte säga att jag hade ont då jag lärt mig hur riktig smärta kan kännas men jag var riktigt trött i ryggen. Tror jag har en nerv som bråkar på vänster sida med. Och den bråkar rejält!

Hur som helst ska jag försöka orka de här två veckorna fram till jul sen ska jag nog föröska bli sjukskriven på halvtid. Då kan jag vara på jobbet varje dag men bara det att jag slutar tidigare. Hade varit skönt faktiskt. Vill ju kunna vara människa med men just nu så sover och jobbar jag bara. Orkar inte med någonting här hemma när jag jobbar. Jobbet tar för mycket kraft.

Har inte fått något svar från försäkringskassan heller. Jag hoppas det kommer snart så jag vet om jag får havandeskapspenningen eller inte. Jag vill!

Har sovit 9 timmar i natt och gick upp för bara en timma sen. Är ändå helt slut så ska gå och lägga mig nu igen.

Vill inte

Så var det måndag idag igen då. Denna måndag innebär jobb igen. I ärlighetens namn så har det varit skönt att vara ledig. Ryggen krånglar en hel del och den är inte ensam. Känns som hela kroppen krånglar. Men men, kanske kan damerna på jobbet få mig på bättre humör. Men vill inte gå till jobbet...vill bara inte. Kommer ju ändå inte klara det.

Ska försöka mig på att laga lite mat idag med. Är så less på att laga mat så det finns inte. Fy tusan alltså. Men men, får försöka stå ut de veckor som är kvar av jobbet. Vill vara hemma nu. Så är det bara. Man känner sig klumpig och tråkig.

2:a advent

Hoppas Du haft en bra andra advent!




Vilken fantastisk helg

Jaha så var man hemma igen då. Varit en mysig dag idag med. Sov nog 10 timmar i natt. Vet inte om det beror på att jag gick så mycket eller bara att jag var så oerhört trött igår kväll.

Gick iaf upp och gjorde lussekatter jag och karln. Han gjorde degen och så hjälptes vi åt att fixa bullarna sen. Han är otroligt bra på att göra degar min karln. Så kan ju säga att denna jäste mycket bättre än den jag gjorde hemma och lussekatterna blev mycket bättre idag. Men dom ligger kvar i frysen hos karln. Han får väl ta hem nån och bjuda på fika. 

 När lussekatterna var klara så åkte vi iväg och fixade lite grejer. Dels var vi på ikea och köpte en lampa till hallen bla. Sen åkte vi in till stan och fixade resten av julklapparna vi hade kvar. Eller, vi har en kvar men det ska jag fixa i veckan. Skönt att slippa tänka på det nåt mer.

Efter denna lilla tripp var jag hungrig och trött och yrseln hade satt in. Tråkigt vad lite jag orkar nu för tiden. Tur att jag har karln som faktiskt gör väldigt mycket och hjälper till så mycket han bara kan. Han ställer upp för mig till 100%. Alla skulle ha en sån karln när de är gravida.

Det gick bra att köra hem med. Sista biten, lerdalavägen som vi säger, där såg jag 2 älgar och 5 rådjur. Jag blir lika farcinerad varje gång jag ser en älg. De är så vackra.

Har plockat upp det mesta nu och allt var helt. Tack och lov. Nu blir det tv en stund sen in och kolla till djuren en sista gång innan jag kryper ner i sängen.

Liseberg

Idag har vi varit på julbord på liseberg med karlns jobb. Mycket trevligt. God mat och trevligt sällskap. Köpte en del. Några tomtar, två lyktor, lite fudge och så vann karln lite godis och något gosedjur.

Kom hem relativt tidigt men så hade vi varit där sen 12 oxå. Men som sagt...god mat och trevligt sällskap. Åt lite risgrynsgröt när vi kom hem och nu har vi bara tagit det lugnt. Kollat lite på tv och sådär.

Blir nog sängen snart för jag är trött efter en hel dags gående. Min rygg är arg på mig och den gör allt till ett helvete just nu men det visste jag ju. Att när jag väl kommer hem o slappnar av så kommer det gå åt helvete. Tur jag har karln som kan massera lite innan natten.

Toppendag!

Oj vilken bra dag det blev ändå! Efter jag skrivit det andra inlägget gick jag och lade mig i badet. Det gjorde gott för min frusna kropp. Ryggen gillade det med så var skönt. När jag låg där som bäst så ringde mobilen och det var en gammal klasskamrat som jag gick högstadiet ihop med. Vi är båda i Gbg och hon tyckte det skulle vara roligt om vi kunde träffas och fika.

Sagt och gjort, jag hoppade ur badet, gjorde mig iordning och skyndade mig till spårvagnen (som jag nu har lokaliserat) och så in till stan. Hon mötte mig i brunnsparken och vi gick till espresso house i nk-huset och fikade och pratade. Visade sig att både hon oxå är gravid så vi hade ju lite att prata om...hehe

Karln som faktiskt slutade ganska tidigt idag fick snällt vänta tills jag var färdigfikad...hihi.. Men han åkte till jobbet och tjötade med lite folk så det var nog lugnt. Sen åkte vi och handlade lite. Dels lite julpapper och så grejer till vår taco.

Väl hemma gjorde vi iordning vår taco-meny och åt av det. Mätt blev man. Som alltid när man äter det. Sen har vi slagit in lite julklappar så nu är de gjort. Sista julklapparna ska vi köpa på söndag.

Nu ska jag kolla lite på tv med darlingen. Ska försöka va uppe länge så jag orkar med morgondagen :)

Götet

Blev inte så mycket mer skrivet här igår. Åkte iaf ner till Gbg och min gps visade som vanligt helt konstigt. Varför tycker den inte om stora vägar? Varför ska den in och krångla överallt för? Jaja, fram kom jag iaf.

Vi gjorde fisk och hemmagjort potatismos när jag kom fram och allt hade packats in. Det enda vi inte tog upp är min överaskning...som är en liten frys. Han har så lite frysmöjligheter o när man ska leva fattigt är det ju bra om man kan köpa på sig när det är billigt. Nu kan han det.

Karln åkte iväg och jobbade redan vid halv 5 så jag har sovit lite extra nu. Har faktiskt fått problem med att sova. Ryggen är det väl som säger till mest, men även magen. Vet inte om jag kände nåt i natt kanske... nästan som vatten som kluckar mot en sten. Men kan ha varit hungrig med kanske...eller nåt annat...

Förhoppningsvis slutar karln relativt tidigt idag så då ska vi ut och handla dels till maten och dels lite julklappar. Tänkte allt skulle vara färdigt efter denna helgen. Får se om vi hinner det. Vi har ju söndag på oss oxå.

Undra om det finns en tidning eller nåt när...vore skönt att lägga sig o läsa lite grann

Grattis farmor

Jaja, smakmässigt blev det inget fel på de där lussekatterna. Men de blev så små tyckte jag. Precis som första året. Strunt samma. Får väl skylla på att jag var trött eller nåt, vad vet jag. Bror o pappa fick iaf en påse var.

Varit hos farmor och firat henne. Grattis farmor! Hon fyller 84år idag om jag inte missminner mig. Farfar ligger inne på sjukhus för att tappa vatten ur kroppen så hon blev jätteglad för lite besök. Pappa är ju där väldigt ofta men hon blev nog väldigt glad när jag och bror var med. Så nu har jag ätit bulle, kaka och tårta. Gott gott men onyttigt. Men måste ju äta lite när man väl är hos farmor.

Var o hämtade överaskningen till karln sen efter det med. Så nu har jag fixat nästan allt jag ska göra idag. Innan jag åker iväg mot götet ska jag bara packa in i bilen, ge djuren mat o vatten och dammsuga lite granna. Sen är jag redo att åka.

Misslyckat

Här försöker man anstränga sig o baka lussekatter. Går upp nästan mitt i natten...iaf 06.15..och vad händer?! Degfanskapet vill inte jäsa ordentligt. Har nästan inte jäst någonting. Vet inte vad som är fel. Jag värmer alltid spadet med termometer så det vet jag är rätt. Men antingen är det saltet...syster säger att det kan ha påverkan ibland. Eller så var det när jag la i kesellan..att den kylde ner allting. Sur blir jag iaf. Skulle ju överaska pappa o bror med varsin påse lussekatter idag. Fan oxå!

Duktig

Åh vad jag har varit duktig idag. Fixat allt i städväg utan dammat och dammsugit. Tänkte jag skulle göra det imorgon. Ifall jag nu slår huvudet på spiken och sätter igång och bakar lussekatter. Det vore så gott! Men jag vet inte riktigt. Ryggen börjar som sagt att säga ifrån nu. Men om en timma är jag kanske igång, det är sånt man aldrig vet...hehe...

Nu är det bara källaren kvar men det väntar jag med tills karln är hemma.
Idag kan jag iaf vara riktigt stolt över mig själv.


En sån här vill jag ha! Men kostar 6000kr...suck...

Det går framåt

Fast jag inte varit effektiv för 5 öre så har jag iaf städat det mesta nu. Mycket är bara att plocka iordning o sånt. Men ska snart börja med djurens rum och det är väl det värsta. Ligger hö överallt så nu vet jag att det inte går att lägga en bal på golvet bara. Det sprider dom ut effektivt. Så blir nog att lägga det i en stor låda eller nåt istället. Måste komma på ett sätt så jag vet att de har mycket hö nu med. Nån sorts behållare eller nåt. Som det är nu lägger jag allt löst i buren men det bladar sig med spån och allt o då vill dom inte äta det sen. Sen blir det inte så stökigt i buren om jag kan fixa nåt annat.

Det är iaf det som står på tur som sagt...djurens rum. Sen funderar jag på om jag ska ta och damma och dammsuga imorgon och försöka mig på att baka lussekatter i eftermiddag istället. Har ingen assistent o vet inte riktigt om min rygg pallar att röra runt degen men får väl försöka helt enkelt. Får väl skaffa mig en assistent. Vore kul att lära sig baka med en sån. Kanske man kan bli lite bättre på att baka matbröd och sånt.

Mycket svammel blir det. Går in till djuren nu istället :)

Städdag

Idag måste jag få tummen ur och röja här hemma. Vore skönt att komma hem till ett fint hem på söndag. Bara slänga sig i soffan en stund innan sängen. Åker till Gbg imorgon em någon gång. Får se när det blir. Men innan dess ska jag till farmor och pappa o så.

Nä, det är väl bara att intaga frukosten och sen jobba på listan jag gjorde häromdagen. Den är lång. Får se hur mycket jag orkar. Tar det viktigaste först...

Överkörd

Alltså, vad är det med mig idag? Har inte gjort ett dugg. Var på sjukhuset kanske 1 timma, sen hos bror och åt. Sen har jag inte gjort något mer. Va tvungen att lägga mig innan o har sovit 3 timmar nu. Ändå lika trött. Känns som om någon har kört över mig. Tagit en järntablett nu med. Jag som skulle fixa här hemma idag. Har inte blivit något av det. Kommer ha häcken full imorgon

Gallsten o ev operation

Så då var man hemma igen. Har varit på sjukhuset på ultraljud och det visade sig att jag hade en massa stenar i gallan. Inget som går att göra något åt nu medans jag är gravid. Men han tyckte jag skulle opereras efter förlossningen. Va inte riktigt det jag ville höra. Är ju vettskrämd för sånt där o hade bestämt mig för att jag inte skulle behöva genomgå en enda operation innan jag dör. Vi får se hur jag gör. Går ju att vänta och blir gallan allt för jävlig så vet jag ju vad jag ska göra. Men nu har jag inte haft nåt anfall på över en vecka så nu har jag glömt hur ont det gör..hehe

Åkte sen till bror och fick lunch. Spaghetti och köttfärsås. Alltså, det finns INGEN som gör lika god köttfärsås som han. Jag skulle kunna äta den jämt. Sa det att jag skulle åka med några kilo köttfärs till han, lite lök o grejer så kan han laga den till mig så fryser jag in den. Bara att ta fram. Fick med mig en matlåda hem med. Han är bara för snäll min bror. Men det visste jag redan.

Ska försöka ta tag i hemmet lite grann nu. Har lite ont i sidan men beror nog på att läkaren tryckte en del där på ultraljudet. Men får tänka på annat. Som tex...var är min julmusik? Vilken låda?

Recept

Någon som har ett bra och enkelt recept på julkola?

Julklappar

Galet, idag är det redan 1 december. Har iaf fått en hel del gjort idag. Varit och köpt en hel drös med chokladkartonger som vi ska ge till lite olika människor i karlns släkt. Olika chokladkartonger med så inte samma sort till alla. Inte så himla mycket kvar av julklappshandlandet. Det sista kommer vi nog fixa i helgen tror jag.  

I vår släkt köper vi ju bara en julklapp var. Vi drar lott om vem som ska köpa till vem. Så köper vi för en viss summa. Tycker jag är ett jättebra system. Vi trivs iaf med det i vår familj. Är väl 3:e året eller nåt vi har detta nu.







RSS 2.0