Men...

Jaha, o nu då? Karln gick o la sig redan nu fast han sov middag när han kom hem. Vad ska jag hitta på då? Hade ju räknat med att få kvällen ihop. Jaja, vi kollade iaf på National Treasure 2 ihop.

Pratar lite med Lena på msn men annars finns det ingen att prata med där heller. Helt galet! Är jag den enda människa som sitter ensam en lördag?

Tråk...

Bara babblar...

Jahopp...va nere i källaren men finns ju faktiskt inte så mycket att göra med alla saker. Så....hmm....jag gick upp ganska snabbt igen.

Har nu äntligen orkat mig in i duschen men jag erkänner att det faktiskt finns en baktanke med det hela. O den baktanken är att åka till affären och köpa lite godis sen när karln har vaknat...hihi... Är så sugen på semla men finns inte i vår affär. Då får man köpa bullar o göra dom själv. Skulle väl kunna gå kanske men...nä, orkar inte med det idag.

Kanske skulle väcka karln snart. Han har sovit i 2,5h snart. Undra hur länge han hade tänkt sig? Men trodde han ställde klockan själv. Får väl se. Kanske får skäll för att jag inte väckt han tidigare sen.

Sitter för övrigt o kollar på disneydags...haha...undra när det hände sist *skrattar*

Händer inte mycket här idag

Karln är hemma men eftersom nerverna till tanden krånglade i natt så sov han bara 3 timmar. Så han ligger o sover en timma eller två nu. Lika bra det, så kanske han inte somnar i soffan vid 7 ikväll. Hur kul vore det?

Har fortfarande inte kommit ner till alla bebissaker. Pappa ringde så jag pratade med han en timma. Han hade köpt en resesäng till oss på auktion igår. Han är så snäll. Den kommer verkligen komma till anvädning.

Men nu...efter "women doctors" så ska jag gå ner...hehe

Barnsaker

Nu har jag fått i mig lite frukost, det var gott det. Tog och micrade en hemmagjord tekaka direkt från frysen så den blev som nybakad. Det är sååå gott! Mamma är bra hon. Ska med lära mig det tänkte jag. Så himla billigt med hemmabakat.

Ska nog ta och gå ner till källaren och plocka lite med alla barnsaker vi köpt nu. Mysigt. Känns lite tidigt att ställa upp säng o sånt redan nu men man kan ju titta lite vad man har. Blev väldigt sugen att köpa lite kläder o sånt med men åker inte in till Skövde idag. Idag får bilen stå...

Sömntuta

Ja idag är man ju inte uppe med tuppen direkt. Har sovit sjukt länge idag. O det står överallt att man ska ha svårt att sova när man är gravid. Ja det gäller inte mig iaf. Vissa dagar - som idag - sover jag för två. Har vaknat flera ggr på morgonen men så fort jag la huvudet på kudden igen så sjönk jag in i sömnen igen. Det har lett till att jag har väldigt ont i lederna nu och pigg kan jag inte säga att jag är heller men men...

Min fredag

Ja det blev inte riktigt som det var tänkt idag. Istället för att ha en mysig dag och hitta på en massa roliga saker tillsammans blev det inte så mycket sånt.

Karln kom upp och hade en gigantisk tandvärk. Det är inte första ggn men han har (precis som jag) sjuk tandläkarskräck så vi går inte gärna dit. Idag hade han dock så ont att han ringde. Så istället för att hitta på saker direkt efter frukosten - som jag fick äta själv - så satt vi i varsitt hörn i soffan. Eller han vankade mest av och an av smärta. När klockan blev tre åkte vi iväg mot Skövde. Allt gick bra. Det var två otroligt duktiga och lugnande kvinnliga tandläkare han fick så tror att det mesta av skräcken gick bort idag faktiskt. Det minskade iaf något steg.

När den persen var klar åkte vi iaf till babyproffsen och storshoppade. Dock var skötbordet vi tänkt köpa slut men de la en beställning på den så de skulle ringa när det kommer. Nu har vi ju det mesta faktiskt. Bara lite kläder o annat smått o gott. Men det tänkte jag ta med min nyfunna vän härifrån byn och åka o köpa någon dag.

Jag gjorde en potatisgratäng med kassler i till middag. Gott måste jag säga. Karln fixade en sallad oxå. Mums. Lagom att göra en sån. Finns tills imorgon med så morgondagens middag blir lätt.

Tänker på karlns jobbarkompis och hans familj. Killen är iaf inte över 35 och han har fått en hjärtinfarkt eller nåt liknande så han ligger på sjukhus nu. Han skulle in och vidga nåt kärl på måndag. Så hemskt. Han hade det i släkten tydligen men inte trodde jag att man kunde drabbas så tidigt ändå. Hoppas han mår bra efter omständigheterna ändå. Som sagt. Tankarna finns hos dig.

Nu har karln redan gått o lagt sig. Han ska upp 3 för att åka och jobba imorgon i Gbg. Dock skulle han komma tillbaka sen efter jobbet så vi får några dagar till tillsammans.

Har rensat datorn idag med. All skit är borta och förhoppningsvis är den inte riktigt så slö nu. Då slänger jag nog ut den genom fönstret tror jag. Hade lagt över allt...dock glömde jag spara alla favoriter man sparat i explorer. Damn! Tur man har blogvin iaf så man slipper leta efter alla bloggar...haha. Resten...ja...dom är borta. Finns flera stycken som jag saknar redan nu men jag har inte en aning om varken vad de heter eller någonting, Det vara bara bra sidor....suck...

Ska se om det finns nåt vettigt på tv nu, annars blir det sängen för mig med.

En ny dag

Sovit helt okej i natt faktiskt. Skönt för jag har sovit dåligt i två nätter. Blir snart frukost för min mage kurrar. Men vill ju äta den med karln nu när han är hemma o han vill alltid vänta så jag får försöka vänta lite jag med.

Får se vad denna dagen har att erbjuda. Kanske åker vi in till stan och drar en repa på babyproffsen. Har ingen aning. Vet bara vad vi ska göra för mat...haha...

Önskar alla en bra dag! Kramiz

Tupperwareparty

Så var man hemma ifrån mamma igen. Var trevligt måste jag säga. Blev en salladsskål med lock och tre små burkar man sätter ovanför varandra som man kan ha pålägg eller liknande i. Dessutom vann jag en burk på en dragning. Blir perfekt till vällingen, det sa alla.

Mammas gubbe och min karl var de enda killarna men tror båda gillar såna här tillställningar. Min karln skulle gärna gå med en hel dag på Ullared med så han är är bra på det viset tycker jag. Inget gnäll här inte.

Nu blir det väl lite tv innan vi går och lägger oss. Varit en lång och intensiv dag idag.

I ett...

Vilken dag. Den har varit händelsefull iaf. Åkte in till vattengympan ungefär samtidigt som karln åkte till vårdcentralen. Han skulle kolla upp några små blåsor han fått under ena ögat. När jag kom ut från badet hade jag fått ett sms om att han hade fått remiss till sjukhuset o skulle vara där kl 13. Det var då 45 min kvar så jag åkte o tankade, tog ut pengar och gick o mötte han.

Väl där blev det besök på hudmottagningen och det tog tid. Nästan en timma satt jag utanför och väntade. Då trodde jag vi skulle gå men han hade fått ännu en remiss till ögon. Jag skulle ju klippa mig 45 min senare i Skara så jag fick snällt åka. Tur vi hade två bilar där.

In o klippa sig. Har världens bästa frisör. Tycker så mycket om henne. Blev lika bra idag som vanligt. Idag var det dock bara klipp o ingen färgning så tog inte så jättelång tid. Men ändå mysigt att bli ompysslad lite granna.

Åkte hem o vi har nu lagat och ätit mat. Blev köttfärsås och spaghetti då det var tvungen att gå snabbt. Nu ska vi åka iväg till mamma på tupperware party. Trodde inte karln ville följa med men det ville han tydligen... Så..off we go! Varit hemma en hel timma nu ju...haha...

See you later alligator...

Sista dagen...

Jaha, då var sista dagen på jobbet gjord. Ska man bara gå o dra här hemma då i två månader. Eller, jag ska baka bröd o fylla frysen med mat o sånt tror jag. Måste ju åka tillbaka o hälsa på någon gång med. De uppskattar säkert lite kakor eller så så det ska jag göra o ta med tänkte jag.

Blir sängen nu så jag orkar upp till vattengympan imorgon. Natti!

Luktar klor

En annan sak som jag tänkt på idag. När man varit i badhuset... Även fast man tvättar både håret och kroppen efteråt så luktar man klor i flera dagar sen. Spelar lixom ingen roll. Idag har jag känt det jättetydligt. Lite jobbigt tycker jag. Märker andra det lika tydligt som jag gör? Äckligt!

Tisdag kväll

Så var man hemma från föräldrakursen. Idag handlade det om förlossningen och smärtlindring så typiskt att inte karln kunde va med idag. Var nog den viktigaste gången för han. Jaja, sånt är det. Mådde dock jätteilla och var yr hela tiden så var nog inte 100% med hela tiden. Hade nog med att försöka hålla mig upprätt.

Åkte in på ica på vägen hem och köpte en färdigrätt. Kände att jag inte hade orken att ställa mig och göra någonting. Inte ens den enklaste lilla rätt. Tyvärr tyckte jag inte den var så god men åt upp den ändå bara för att jag kände att jag måste.

Blir tv hela kvällen nu. Får försöka förbereda mig för jobbet imorgon. Sista dagen. Man blir lätt lite lat när man vet att det är så. Just nu är det bygglov sen får vi se vad som händer. Skulle behöva ta tag i köket med...

Trött

Trodde jag skulle avlida idag när jag skulle upp. Såååå trött. Masade mig upp iaf, iväg till skövde och lite vattengympa. Handla lite granna bara men gick ändå på 300kr. Suck. Så dyrt med mat. Nu har jag betalat räkningarna och resten av dagen ska jag bara ta det lugnt. In till Skövde på föräldrakursen om några timmar bara.

Vanlig dag

Hemkommen från jobbet. Varit en helt vanlig dag. Fick lära upp en kille på en station sen har jag övervakat han hela dan. Gjort lite annat emellan men inte varit på någon speciell station. Väldigt lugn och skön dag med andra ord.

Nästa vecka skulle vi jobbat tisdag och onsdag bara. Jag var tvungen att vara ledig halva tisdagen. Men hallå...då blir det ju bara 1,5 dag kvar. Så...helt sonika tog jag ledig hela veckan. Så jag jobbar nu på onsdag. Sista dagen på jobbet. För imorgon är jag ledig och på torsdag är alla lediga. En endaste dag. Sen har jag 15 månaders helg...haha

Djuren va jättegosiga idag när jag kom hem. Så mysigt. När till o med Aco vill gosa ja då blir jag varm i själen. Hon är svårflörtad.

Nu ska jag sova. Upp och gympa med damerna imorgon igen.


Lägga ner

Jag har inget att skriva längre. Känner inget postitvt längre. Kanske lika bra jag lägger ner...

Dans och musik är livet

Här sitter jag deppig och eländig. Tänkte muntra upp mig med lite linedance på youtube. Men blev nästan det motsatta. Märkte hur mycket jag saknar dansen. Har ett helvete med att lära mig allt och tillslut snurrar det bara i skallen. Det blir för mycket danser på en gång. Men jag saknar det. När man bara kan gå ut, känna musiken och man inte behöver tänka för att allt bara flyter. Bjuder er på en dans som fortfarande är en av mina favoriter...


Utan rubrik

Har ätit middag nu. Jag hoppas bebisen uppskattade det för jag tyckte inte det smakade gott alls. Men var ju tvungen att äta.

Känner mig så nere. Skulle nog behövt lite sällskap idag med, samtidigt som det är skönt att vara ensam. Tankarna maler på som vanligt.

Sugen på kex och ost faktiskt men de ostarna jag vill ha får jag inte äta. Så...nä, jag får nöja mig med det jag har hemma. Nä, ska ta o lägga mig i soffan igen. Kanske kan en disneyfilm få mig orka med dagen.

Feel wiered

Vad är det med mig idag. Jag mår illa, är yr och mår allmänt skit. Skulle nog behöva en omgång i simbassängen men det får ju vänta tills på tisdag. Jag vill bara lägga mig för det är det känns som det är det enda jag orkar idag. Är helt matt och finns inte en gnutta energi någonstans.

Får försöka stoppa i mig något, se om det hjälper. Annars blir det sängen för min del idag...

Grå dag på alla punkter

Känner att jag har en klump i magen. En klump som inte vill försvinna. Men nu är det som det är.

Dagen kommer inte bestå av mycket. Fixa lite småsaker jag skrivit upp som måste fixas. Annars bara sitta här framför tv:n eller datorn. Vägrar gå ut i det här vädret. Usch!

Jaja...lite nere idag.

Bästa låten just nu

Den går om och om igen... Hur många ggr kan man lyssna innan man tröttnar?


Natti

Jag har absolut inget att göra. Hittar inget skoj att kolla på på nätet och på tv:n finns det heller ingenting. Soffan är iaf skön att ligga i, har testat det ikväll. Har inte sovit i den än men det kommer med säkerhet det med.

Nä, får väl helt enkelt bli sängen då eftersom det inte finns nåt annat att göra än att sova. Det skulle nog min rygg må bra av med. Den fick nog slita lite väl mycket idag med att bära hundar och soffor och gud vet vad. Blev iaf fint här hemma tycker jag. Lite tomt nu när granen är borta dock.

Får se när jag vaknar imorgon och vad morgondagen har att bjuda på. Just nu har jag ingen aning... Så, sov gott och dröm sött! Natti natti!

Grattis!


Grattis till mig som har namnsdag idag. Inte ens mamma har kommit ihåg mig, hon som alltid brukar komma ihåg... Egentligen betyder det ju ingenting med namnsdagar, men ändå trevligt att bli ihågkommen.
Erika eller Erica är den feminina formen av Erik som betyder 'ensam härskare'

För övrigt mår jag lite illa efter alldeles för mycket godis

Nya soffan

Tänkte jag skulle visa lite före och efterbilder. Vad tycker ni? Blev det bättre eller sämre?


        
Före                                           Efter

Dagens goda gärning

Idag har jag haft fullt upp hela dagen. Pappa ringde o väckte mig vid 09.30 och då hoppade jag in i duschen och åt lite frukost efter det. Åkte sen in till Skövde och mötte pappa på Jysk. Jag hade bara bett om att få låna kärran men han var snäll o sa att han skulle möta mig i Skövde o följa med hem och sätta upp den.

Sagt och gjort. Det blev så. På vägen hem från Skövde, precis när jag skulle svänga ner mot götene så spang det en hund på vägen. Jag svängde in till huset på vänster sida och lockade till mig hunden. Lyfte upp den, bar den mot huset där jag ringde på och frågade om det var deras hund. Det var det inte och de hade aldrig sett den innan heller. Ligger ett hus på andra sidan av den vägen, men lite längre in så jag baxade in hunden i bagaget och körde dit. Frågade även dom men de hade en schäfer då det var inte deras heller. Däremot sa han att han skulle ringa till någon som bodde i området för det såg ut som en jakthund o han trodde att de kanske hade en sån. Han ringde o nej, det var inte deras där borta heller men därimot så visste de vems hunden var. Så de kom dit och hämtade den. Han tackade mig så mycket för att jag hade engagerat mig. Jakthundar springer väl ofta i skogen själv vad jag fattade för men när den var ute på vägarna så var han tacksam att någon hade reagerat.

Skönt att ha gjort något vänligt idag. Åkte hem till min far som väntade på mig. Hade ju ändå tagit ganska lång tid för mig att åka bara ifrån Skövde o hem.

Idag har vi plockat ihop alla julsaker, slängt ut granen och satt ihop nya soffan. Den gamla soffan har vi ställt ner i källaren. Tyvärr så sitter beslagen fel på ena delen så det passar inte riktigt ihop. Vi har satt upp de andra fönsterlamporna och ja, gjort en massa. Vi är alltid så effektiva när vi gör saker ihop. Fikat med semla och så stannade han på middag och då fick det bli pytt i panna.

Tyvärr så är min rygg helt förstörd efter allt detta. Har svårt att röra mig och ja jag kommer nog ha svårt att röra mig ikväll och imorgon.

Snart ny soffa

Väntar på att pappa ska ringa. Vi ska mötas i Skövde o han ska vara så snäll så han hjälper mig köra hem den nya soffan. Förmodligen kommer vi nog sätta ihop den oxå.

Jag har inte orkat ta ner granen eller alla julsaker än heller men ska be pappa bära upp lådorna idag så kan jag pyssla med det oxå. Bara ställa ut granen på balkongen så länge.

Ja, det var väl det roliga. Världens tråkigaste väder. Bara grått och trist. Usch!

Godis

Är sugen på lösgodis men har ingen ork att gå eller åka till affären. Men en påse med allt möjligt blandat i, det hade varit toppen nu!


Ingen ork

Vem orkar göra mat en sån här dag? Fick bli varma mackor idag...i micron! Så mycket energi har jag idag... Var inte ens goda, men äta måste man ju. Får se om jag orkar engagera mig ikväll men tvivlar på det...

Så...

Så sitter man här o tankarna bara maler igen. Runt, runt, runt...

Sluta!

Trodde det var över. Men nej så var det inte. Tillbaka med knivhugg i hjärtat och stora klumpar i magen




Godnatt

Nä ska ta och dra mig mot sängen tror jag bestämt. Har fördrivit tiden framför datorn hela kvällen. Haft några trevliga samtal på msn bla. Men nu är det nog dax att tänka på refrängen.

Hoppas Aco håller på med bollen nu när jag går och lägger mig. Det är så mysigt och skönt att någon livar upp livet här i huset.

Syrran ska till Ullared imorgon. Vill oxå! Är så avis. Skickade ett sms till henne o frågade om hon kunde köpa några pyjamaser. Fick det som tips under kvällen. Det går tydligen åt. Får se om hon har möjlighet.

Natt natti på er!



Är så ensam :(

Känner att jag bara äter nu för att jag inte har något annat att göra. Inte ofta jag längtar efter jobbet men nu gör jag det. Då hade jag iaf träffat lite folk och det hade varit toppen. Dessutom så missade jag ju att anmäla mig till 50-årskalaset på lördag så där försvann det en möjlighet till att slippa vara ensam. 4 dagars ledighet och ingenting att göra. Kommer bli en lång och plågsam helg det här.

Längtar efter våren. Vill kunna ut och göra massa saker i trädgården. Det kommer bli bra efteråt, jag vet det. Kan ju inte bli mycket sämre iaf. Så just nu längtar jag efter att få se såna här...o det borde jag kunna göra här hos oss.


Nya bekantskaper

Har pratat en del med en tjej härifrån byn på familjeliv. Hennes son är 5 mån nu så vi kommer vara mammalediga ett tag ihop. Nu har vi börjat prata på msn och vi har bestämt oss för att fika någon gång.

Skulle verkligen vara kul att ha någon att umgås med härifrån. Känner ju ingen här annars. Pratar bara med några av grannarna ibland. O eftersom karln kommer vara borta en del även sen kan det vara skönt att bara ha någon att be om råd eller ringa till när allt blir för mycket. Eller som sagt, någon att bara fika eller grilla med eller vad som helst.

Ser fram emot att se vart detta leder men det känns bra!

Brist på saker att göra

Ja då har man varit iväg och gympat lite med damerna i vattnet igen då. Va skönt och denna gången tog jag verkligen ut mig. Armarna känns som spaghetti och jag tror att konditionen fick sig nog en bra släng med tror jag. Men nu efteråt är det så gött. Tror jag gör mig själv en ganska så stor tjänst inför förlossingen faktiskt. Och vägen dit med såklart!

Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska hitta på. Jag har ingen aning. Huset ser okej ut, inget att plocka ordning på. Vad ska jag hitta på hela helgen egentligen? Börjar inte jobba förän på måndag igen ju. Känns nästan lite ensamt det här...

Ska försöka orka bära upp lite lådor ifrån förrådet tror jag. Då vet jag vad jag har att göra...

Hemma tidigt

Vi fick sluta tidigare idag på jobbet. Så himla skönt! Att kunna vara hemma till 23 istället för 01. Det är en viss skillnad. Ska försöka gå och lägga mig lite tidigare så jag inte behöver dra upp mig själv imorgon för att komma iväg till vattengympan. Har inte haft ont i ryggen alls idag heller så tror att vattengympan har hjälpt mig massor!

Vår soffa har kommit idag så jag ska försöka hämta den i helgen. Ska låna pappas kärra och sen hoppas jag att bror kan hjälpa till att lasta på den. För jag vet inte om jag fixar det. Den är i 3 delar och hela soffan väger 100kg. Så det är ju en del. Otymplig att bära säkert oxå. Sen får jag försöka backa in den där kärran i garaget. Gick ju bra sist men kommer det någon och tittar så är det kört på en gång. Då får jag panik... Sen får jag vänta tills någon kan komma och hjälpa mig att fixa ihop soffan. Karln kommer ju på tisdag igen men han kan ju inte göra det själv. Vi får se hur vi löser det. Jag hoppas att ingen annnan vill ha kärran för då kan det stå där ett tag.

Nu blir det en aning tv och sen sängen. Vill ju som sagt vakna pigg imorgon.

Tidig lunch

Blev en tidig lunch idag för jag var så hungrig. Bättre o ta den nu så får jag äta ett mellanmål när jag kommer till jobbet sen. Blir lixom bättre balans på allting. Istället för att äta nåt litet nu, och så äta lunchen om en timma. Nej, det blir konstigt. Blev tokmätt. Fast jag tycker jag äter mindre portioner nu så blir det jobbigt. Samtidigt vill jag inte äta för lite. Speciellt inte när jag ska till jobbet för då behövs all energi man kan få tag på.

Har huvudvärk och mår illa idag. Men vill inte stanna hemma eftersom det bara är en dag och sen är det ju helg. Blir kanske bättre allteftersom dagen går.

Nu är det nog dax att packa ihop alla saker och ge djuren mat och göra sig själv iordning. Ska åka lite tidigare idag så jag hinner förbi affären och köpa bananer.

Ha en fortsatt bra dag friends!


Åh hej vad det går

Det märks när jag fungerar och inte har så mycket att oroa mig för. Det där med att karln inte är hemma så mycket håller vi på att lösa och det där med att jag inte vill ha folk här hela tiden precis efter förlossningen pratade vi om lite grann igår och det känns att en sten har släppt. För hade jag fortfarande gått o grubblat hade jag inte kunnat ta mig för någonting. Antingen hade jag blivit kvar i sängen eller legat i soffan framför tv:n. Nu har jag plockat ur och i diskmaskinen, handdiskat det lilla som fanns. Ordnat och fixat. Ja, jag är bra på det när jag fungerar som människa.

Idag är sista arbetsdagen för denna veckan. Ja visst har jag det bra. Bara jobba 2 dagar denna vecka. Likadant blir det nästa vecka. Sen får vi se hur jag löser det sista veckan. Måste ju ta det lugnt då med....hihi...

Sonny rengjorde ju luftvärmepumpen nere i källaren igår så nu blåser det mycket bättre. Har stängt av 3 element så får vi se vad det gör för värmen. Fick världens högsta elräkning tror jag. Så nu har jag bara 3 st på. I vårt sovrum, i djurens rum och i badrummet. Blir kanske till att försöka hitta en bra luftvärmepump till och sätta här uppe, så slipper vi ha elementen på alls. Det är ju direktverkande el och fy vad dyrt det är. Skulle nog tjäna in den ganska så snabbt tror jag.

3 timmar tills jag ska åka till jobbet. Vad ska jag hitta på tro...

Föräldrakurs

Kom precis hem från första ggn av föräldrakursen. Var trevligt. Vi är 7 par som ska ha mellan den 3:e april och 7:e maj. Idag fick vi prata lite i grupper om vad vi vill att vi ska prata om under dessa ggr. Mammorna för sig och papporna för sig. Då tog jag bla upp det där med tiden precis efter och alla besök o så. Vi har bara en mamma som har barn sen innan och hon sa att det orkar man inte. Har hört flera säga det. Så jag är väl inte ensam.

Hur som helst. Det var lite tyst och krystat nu första ggn men det ger väl med sig hoppas jag. Jag hoppas vi får en bra kontakt. Det kan vara skoj sen efteråt. Kanske är vi några som är på förlossningen samtidigt. Vi är alla ganska tätt beräknade. Inom 14 dagar. Det är bara det ena paret som sticker ut med att vara beräknade i maj.

Ska nog försöka äta en macka o lite sånt nu. Det och lite te. Känns som om det skulle vara en bra idé. Det är ju nu kl 20 som jag brukar äta på jobbet med.

Ha en trevlig kväll och tack MissyElliot för din kommentar. Den betyder mycket! Jag är inte galen alltså....


Hjäääälp!

Måste bara få ur mig detta. Det är som en stor sten i mig och jag blir lipfärdig så fort jag tänker på det.

Har tänkt på tiden precis efter förlossningen. Allting är nytt, man är trött och man har inga rutiner över huvud taget. Då ska det komma massa folk och hälsa på. Jag känner att jag har panik över detta redan nu. De flesta kommer ju komma o vara här någon timma eller några timmar. Bara det kommer förmodligen ta musten ur mig. Allt är så nytt, man vet inte varför barnet skriker och har inte lärt sig hur barnet fungerar. Man har inte hunnit upprätthålla några rutiner och man är helt enkelt inte inne i det för fem öre.

Sen har vi karlns familj. De bor nere i Malmö. Helst vill de komma o hälsa på så fort som möjligt och det kan jag förstå. Men dom kommer ju stanna kvar! De kommer bo här i flera dagar och jag vet inte om jag vill det. Eller jag vill inte! Jag vill ha första tiden för mig själv. Mig, karln och barnet. Ingen annan. Det är otroligt stressande för mig att veta att det kommer bo massa folk här hemma. Det går inte. Jag fixar inte det. O det har ingenting med dom att göra. Jag kommer slänga ut min familj med efter några timmar.

Jag vet faktiskt inte vad jag ska ta mig till. Karln tycker att det är ju jättebra att dom bor här för då kan dom hjälpa till. Nej, nej, nej! Jag vill inte ha någon hjälp. Det kommer bara bli stressande för mig, det är redan nu stressande. Jag får redan nu panik och börjar gråta. De första veckorna är ju till för att man ska lära känna sitt barn i lugn och ro!

Mamma sa att dom kunde bo hos henne men dom kommer ju ändå vara här hela dagarna. Karln verkar inte heller förstå. Och jag förstår att han vill att de ska komma o hälsa på nya barnbarnet. Men jag får bara panik. Förstår oxå att dom inte vill åka upp för bara 2-3 timmar. Men hur ska man lösa det då? Är jag på något vis löjlig eller? Kommer ju få nervsammanbrott om jag ska gå och oroa mig såhär i flera månader.

Mamma säger att det ju är självkart att ingen ska komma och bo hos en första tiden och att man behöver all tid själv. Kanske vore det bäst om de kom på bb. Då kan de va där på besökstiden, någon timma eller vad det är. That´s it!

Tisdag

Blev inget skrivet igår. Orkade helt enkelt inte. Sen var det ju dax att åka till jobbet och ja sen var dan slut.

Idag är karln hemma. Bara för en dag. Har varit på vattengympan på fm o då passade karln på att tvätta ena bilen. Passade bra, så slapp han vänta o vi kunde åka in tillsammans. Har bunkrat upp med mat o spån till kaninerna nu med. Ska fixa hö oxå så behöver jag inte oroa mig på ett tag.

Håller på och städar och sen blir det mat. Ska på föräldrakurs ikväll sen med. Tyvärr måste karln åka tillbaka till Gbg direkt efter men jag tog semester så jag kommer åka hem. Kan vara skönt att ha en kväll ledig. Jobbar imorgon och sen ledig torsdag igen.

Mamma

Har varit hos mamma hela dagen. Pratat, ätit god mat och ja...pratat lite mer. Bara umgåtts helt enkelt. Är helt supertrött nu men kanske inte så konstigt med tanke på när jag vaknade i morsen. Har varit en bra dag idag. Sällskap hela dagen.

Imorgon kväll kommer karln hem så när jag kommer hem från jobbet imorgon natt så ligger han här hemma o sover. Åhh vad jag längtar. Vi har en massa vi måste prata igenom på tisdag. Massa viktiga beslut som måste tas.

Säger natti nu medans jag fortfarande är vaken. Ska lägga huvudet på kudden så fort jag skrivit klart här så natti.

Redan bakat

Jaha då var man färdig då. Gjorde 3 satser med negerbollar o det blev totalt nästan 90st. Kan dom ju mumsa på på jobbet sen. Eller om Boban tar allihop för det är han som beställt dom.

Har till o med diskat upp och gjort fint efter mig. Effektiv idag tydligen. Nu ska jag snart börja med djurens burar och sen blir det att dammsuga o ev. torka golv. Får se vad min rygg säger efter dammsugningen.

Så ja, nä, det är väl lika bra att sätta igång med nästa grej...

Uppe innan tuppen?

Hur kul är det eller?! Jag vaknade redan 06.30 och var tokpigg. Tror jag har lite för mycket att tänka på nu igen så det kan oxå bidra. Man ligger o funderar hela tiden på saker fram och tillbaka. Men ändå heltråkigt. Jag som hade satt klockan på 10. Ska jag gå upp nu? Ja det får väl bli nåt sånt snart antar jag. Åhh...jag som vill sova länge på mina lediga dagar.

Mums!

Lite dåligt med bilder i bloggen tycker jag men jag är såå dålig på att lägga in. Men nu minsann ska ni få en bild på mina räkmackor jag gjorde. Blev kanske lite väl nära så de ser kanske inte så aptitliga ut men dom var grymt goda kan jag meddela! Gjorde faktiskt tre stycken men orkade bara två så nu har jag ju en tills imorgon. Lyx!


Räkmackor

Nu har jag varit o handlat. Något som inte skulle tagit så himla lång tid tog en väldans tid. Dels för att jag precis innan jag åkte bytte tröja. När jag kommer till affären o ska se vad jag ska handla så ligger ju såklart lappen i den andra tröjan som har fickor. Så typiskt. Jag missade två saker men får jag fixa imorgon.

Köpte tulpaner som jag nu gett de två som fixat o ordnat med vår varmvattenpump. De sa att det hade jag ju inte behövt o det klart jag inte hade. Men jag ville! Jag är otroligt tacksam för all hjälp och vill visa min uppskattning. Så de fick lite tulpaner var. Inne hos den ena så blev jag kvar en lång lång stund. Vi pratade en hel del o de visade mig runt. Så därför tog det lite extra tid. Tid som jag iofs har hur mycket som helst av så det var ju inga problem.

Nu vet jag inte vad som händer mer idag. Tänkte göra räkmackor ikväll men ska nog vänta tills kl 8. Då blir det nog en film på tv1000 tror jag. Eller körslaget. Har inte bestämt mig än. Men jag längtar tills mina räkmackor faktiskt. Mums!

Tankar för tillfället

Så har man slängt i en maskin tvätt och plockat ur diskmaskinen. Har även hunnit med att äta lite lunch så magen skrek högt och ljudligt att den var hungrig. Nu är jag tokmätt och tänkte skriva lite här och hinna smälta maten innan jag tar tag i diskbänken. En del åker lätt in i diskmaskinen men har blivit en del plastburkar som jag ska diska för hand med. Men tar väl inte så lång tid.

Funderar på om jag ska åka in till Mariestad och handla lite sen. Ska göra negerbollar - alt. chokladbollar för den som hellre vill det - till jobbet på måndag och tänkte egentligen åka imorgon. Men så vill jag inte laga middag ikväll igen utan tänkte att jag kanske kunde göra mig några mumsiga räkmackor och dricka lite te ikväll. Det är ju ändå lördag. Men då måste jag åka o handla idag.

Måste säga att min kropp är väldigt snäll mot mig för tillfället. Känns inte alls som man är gravid. Jag har inte ont någonstans. Får lite ont i ryggen på jobbet eftersom det är så långa dagar o mycket lyft men ingenting annat. Jag får sova skönt hela nätterna och tja, jag har nog ingenting att klaga på. Får äta miniportioner pga halsbrännan men vad spelar det för roll.

Skönt att få lite gjort idag. Synd att inte älsklingen är hemma och kan hjälpa till. Men han är i Sölvesborg och hälsar på en kompis som oxå kör lastbil. Han kan behöva komma bort lite o hälsa på lite kompisar. Han jobbar ju nästan 24/7 annars.

Är så sugen på att få börja pilla med trädgården. Åhh, kan det inte bli vår snart! Ska börja med framsidan eftersom det är den som syns mest. Sen när det är klart så går vi över på baksidan. Förhoppningsvis hinner jag med allt i sommar. Men tänkte jag skulle ta hem hela släkten några dagar o då kommer det hända grejer. Ge dom lite middag så är dom nöjda sen. Hihi... Dessutom får man ju umgås samtidigt.

Fixardag

Idag sov jag lääänge! Var så skönt. Iofs så somnade jag ju inte förän efter 02.30 men ändå. Gick upp och gjorde mig lite havregrynsgröt och en knäckemacka till det. Jag har mina grötperioder o det verkar som det kommer tillbaka nu. Gött är det iaf så.

Nu har jag precis tagit mig en varm dusch...hemma! Det är så skönt att bara kunna gå in i duschen. Slippa ringa folk o fråga om man får låna deras dusch osv. Ljuvligt!

Ska försöka röja undan lite här idag. Disken har jag staplat på hög nu de sista dagarna när man vet att varmvattnet är på g. Lättare än att koka hela tiden. Så det blir att köra diskmaskinen, diska för hand, köra någon tvättmaskin o lite sånt idag. Ta en röj med dammsugaren oxå tror jag så får det vara bra sen.

Ha en bra dag allesammans!

Seg dag

Ja då var den här dagen slut. Huvudet har malt på som en kvarn. Det kan bli lite jobbigt ibland att vara en tankemänniska. Jag ältar allt fram och tillbaka 100ggr om. Känns som jag aldrig får någon ro. Men så blir det när jag blir orolig. Varje gång... mer eller mindre...

Måste bara säga att vattnet har blivit lite godare här nu av någon konstig anledning. Gillade inte vattnet alls här. Jag älskar vatten så jag hoppas det håller i sig.

Så komiskt. Jag satt o tänkte på pinnarna vi använder på teknikträningen på linedancen när jag kollade på Let´s dance. Nu hade min instruktör och vän skrivit om dom i sin blogg med. Det är ju bara för härligt. Det lilla gjorde att jag drog på smilebanden iaf.

Nu blir det sova för mig. Trött o finns inget annat uppe att göra. Så natti natti!

/#%¤"!#¤¤¤&¤%

Jag är så arg, ledsen och frustrerad att jag inte vågar skriva nåt här just nu med risk att säga saker jag inte menar.

Nära en kollaps

Dagen har inte varit någon höjdare...idag heller!

Ryggen har krånglat hela dagen på jobbet. Dock tror jag att vattengympan hjälper lite grann för det gör inte ont på samma sätt. Eller så mycket. Eller jag vet inte. Det gör ont iaf. Men nu ska jag ta det lugnt i helgen så det ska nog ge med sig.

Allting krånglar med karlns jobb o allting runtomkring det. Blir bara en massa extra utgifter och jag känner att jag exploderar snart. Det är så mycket skit som händer att jag inte orkar mer. Jag förstår inte hur det ska gå o hur vi ska klara oss. Jag pallar inte mer!!!

Dock är nog varmvattenberedaren igång igen. De har installerat den ikväll. Höll på att gå snett så jag inte hade haft nåt vatten alls men det verkar ju som att det funkar nu. Får se imorgon när jag börjar spola vatten. 200 liter är det som ska värmas upp nu. Billigt...not!

Fick sluta tidigare idag så var hemma en timma tidigare. Skönt faktiskt. Ska nog ta o sova nu för jag är så less på allt att jag spyr!

Varmvatten snart

Verkar som herrarna ska gå in i kväll och försöka byta elpatronen till varmvattenberedaren. Gött! Så har jag varmvatten, kanske inte imorgon, men i helgen iaf. Blev 3 veckor utan varmvatten.

En timma med damerna

Så har jag varit på vattengympa med damerna idag igen. Hehe... Han som håller i det är jätteorolig för mig o säger till mig flera gånger att jag måste ta det lugnt. Ja, jag ska, jag loooovar!

Var en pina att gå upp idag men när man väl hoppade i vattnet så var det skönt o jag är glad att jag masade mig ur sängen. Tänkte jag skulle röja i köket men nä! Gör det imorgon istället. Nu ska jag ta det lugnt den lilla tid som är kvar fram tills jag ska åka till jobbet.

Tänk, redan torsdag idag. Sista dagen på jobbet för den här veckan. Sen är det bara 3 veckor kvar innan jag går hem. O nästa vecka kommer jag bara jobba 2 dagar. Haha...va gött!

Ljusglimtar från en jobbig dag

Jag har varit toknere mest hela dagen och stackars älskling har fått stå ut med mina hopplösa sms. Men finns ändå lite ljusglimtar från dagen som varit. Tex att jag inte haft ont i ryggen förän det allra allra sista på jobbet idag. Riktigt riktigt skönt och det var längesen jag var så mjuk och följsam. Men blir ju som en pinne när ryggen börjar värka.

Så det andra. Satt o tänke på vägen hem att det var längesen jag såg några djur när jag åkte hem. Halkade omkring lite på vägen ner till Timmersdala för där var det halt! Men brukar vara det så det kom inte som någon nyhet. I alla fall, jag kom in på vår gata och i ena trädgården några hus från vårt så ser det ut som det rör sig. Rätt hade jag med för där innanför staketet står det två rådjur. Va tvungen att stanna bilen och titta på dom. Det är fina djur. De tittade lite tillbaka innan de skuttade iväg. Jag åker vidare och ska precis backa in på vår uppfart. Då ser jag att det är ett rådjur i grannens trädgård rakt över. Tog ett kort när det hoppade ut på vägen men det försvann snabbt in i trädgården och bakom huset. Jag parkerade iaf därefter o gick in till mig och mina djur.

Nu har jag läst lite bloggar o ska snart stänga av datorn och sova lite grann. Imorgon blir det nog vattengympa igen. Det var skönt sist och damerna skulle nog sakna mig annars..haha.

Sov sött allihop!

Tankarna maler

Känner mig inte så munter idag heller. Räknar o kalkylerar. Fram och tillbaka. Finns inget mer vi kan göra. Mer än att sälja bilen och huset. Men kan ju inte sälja det till ett bra pris i dagens läge i alla fall så vad spelar det för roll. Skulle vi ändå ha massa lån kvar.

Ja jag blir tokig på detta. Att inte känna att man har kontroll på läget. För koll har jag. Har stenkoll på ekonomin så vet precis. Vi kommer ju klarar oss alltså men ibland känns det bara så hopplöst.

Är just nu inne i svängen..."man skulle köpt vanligt hus och inte bostadsrätt". Då betalar man allt bara på lånet och inte en hyra utöver. Det känns oxå surt. Samtidigt är det en låg hyra om man jämför med priserna/m2 som är på hyreslägenheter inne i stan.

Ibland tänker jag för mycket... blir som ett ekorrhjul jag inte kan ta mig ur.

Varsel

Kom ett nytt varsel idag. 400 st till ska bort från Volvo lastvagnar i Skövde. Det blir 900 st totalt plus de 400 visstidsanställda som inte är intäknade där. Ganska många alltså. Jag kommer ryka nu med de där sista 400st. Känns lite surt faktiskt måste jag säga. Eller väldigt surt. Tidigast kommer jag få gå i augusti men spelar ju ingen roll för jag är ju hemma o är mammaledig från februari.

Bara hoppas på att det vänder så jag kan komma tillbaka runt april nästa år. Men det vet man ju aldrig. Annars får vi väl se till att producera mer ungar. Så jag kan va hemma o va mammaledig ett år till. Blir kanske lite tajt mellan ungarna men man blir lite smått panikslagen faktiskt.

Får se vad som sker. Det känns ganska så tungt nu. Att inte veta om man har något jobb när föräldraledigheten är slut. Man tänker ju på huset o allt sånt där.

Nä, allt känns bara tungt just nu. Ska försöka sova lite grann iaf.

Besked

Fick besked idag från försäkringskassan. Brevet låg ute i brevlådan nu när jag tittade efter. Jag får havandeskapspenning. Fasen vad gött! Så nu är det klart! Jag jobbar 4 veckor med denna inräknat. Det är 16 dagar. Efter denna dagen har jag bara 14 dagar kvar. Sköööönt!

Får se hur ryggen klarar sig idag. Den är ju fortfarande dålig efter igår. Men det löser sig. Ska nog planer in lite halvdagar på jobbet så jag skonar ryggen sista tiden. Idag höll jag på att inte komma ur sängen.

Nu ska jag fixa det sista innan det är dax att åka till jobbet. Känns som detta kommer bli en bra dag. Undra om det är vattengympan?! Tror faktiskt det.

Börjat träna

Gissa vad jag har börjat med idag?! Vattengympa! Det är jag och de äldre damerna...haha. Men det gör mig inget. Står på badets hemsida att vattengympa är träningen utan träningsvärk. Håller inte riktigt med dock. Min armar är som spaghetti. Jag hoppas jag inte körde för hårt för den lille bebisen. Blir ju en del hoppande här med, men skonsammare sådan. Våran ledare sa iaf åt mig att inte köra för hårt så vattnet gick i vattnet..haha. Tror dock inte det. Min barnmorska tyckte ju det var ett jättebra förslag så. Har svårt att köra lugnt men insåg faktiskt här det blev lite väl mycket hopp. Bra styrketräning annars. Kanske skulle börjat innan jag var i 6:e mån men va tusan...haha! Det var skoj iaf, jag känner mig faktiskt ganska pigg nu!

Var inne på Jysk och beställde den där soffan idag förresten. Jag hoppas vår ekonomi inte får skona för det senare. Men men nu är det försent att ändra sig. Tror det blir bra. Karln får jobba lite mer bara..hihi..då får vi mer pengar.





Blir inga burar gjorda idag heller. Hinner inte. De stackarna får vänta tills imorgon. Då kan jag ägna hela dagen till dom. Måste göra mat nu. Har köttfärs som jag måste göra något med. Annars hade jag kunnat slänga i mig en macka bara men men. De klarar sig. Imorgon ska de få all min uppmärksamhet!

   

Trötter

Så var denna dag över. Är så sjukt trött nu o min rygg känns som den håller på och gå i två bitar. Gick ändå bra på jobbet. Känns dock som man bara räknar ner dagarna nu, fast jag precis börjat igen. Det gör det lite jobbigt med motivationen. Men får försöka så gott det går.

Tänkte faktiskt lägga mig nu på en gång. Är som sagt sjukt trött och imorgon har jag en massa saker som ska göras.
Natti natti!

Ny soffa

Hittade en soffa i jyskbladet som jag vill ha. Den skulle vara perfekt här hos oss. Lite mer sittplatser och kanske kuddar som hålls på plats. Den vi har nu är hopplös! Men så är ju då frågan om man har råd. Kommer ju förmodligen gå hem om en månad så då kommer ju inte jag tjäna så mycket. Funderar på att sno pengar från min fond. Men är det så lyckat? Eller är det det man ska ha dom till? Är alldeles förvirrad. Tänk om man haft rika föräldrar som kunde gett ett litet bidrag.



Mer info om ämnet

Läst lite mer om ämnet nu...

"Halsbränna och sura uppstötningar kommer oftast efter det att man intagit ett stort mål mat eller alkohol. En del kan också få sura uppstötningar av att luta sig framåt eller av att lägga sig ner. Det är mycket individuellt hur ofta man får sura uppstötningar. Hos de flesta uppkommer sura uppstötningar sällan. Hos andra kan de vara återkommande varje vecka eller dagligen."

"Sura uppstötningar kan vara störande och kan mer eller mindre påverka ens välbefinnande. Uppstötningarna kan leda till matstrupskatarr, alltså en inflammation i matstrupens slemhinna. Vid svåra tillstånd av matstrupskatarr kan det uppstå sår."

Är det det jag får? Matstrupskatarr? Är det därför jag får så fruktansvärt ont och svårt att andas? För det värker verkligen ordentligt och jag kippar luft tillslut. Stackars bror som fick köra hem mig och bilen efter nyår vet. Han trodde han skulle behöva vända bilen och åka till akuten.

Känns läskigt iaf. Riktigt läskigt.

Har tagit det ifrån netdoktor.se

Sura uppstötningar

Ibland är det inget roligt att vara gravid. Och med tanke på att det känns som jag gått igenom varenda grej man kan ha när man är just gravid så känns det sådär. Försöker tänka på resultatet men ibland är det inte så lätt.

Jag vet inte vad det är, men nu lider jag verkligen av det. Får kramp precis där revbenen går ihop. Är väl där magmunnen sitter om jag inte minns fel. Det gör att jag inte kan andas. Innan hände detta någon gång. Denna helgen har jag nog haft det två ggr/dag. Eller, det kommer på kvällarna. Har alltid innan sett ett mönster att det kommer direkt efter mat. Men nu vet jag inte längre.

Igår fick jag det precis när älsklingen skulle åka. Gick in o la mig och det gick över ganska snabbt. Gick upp igen, kollade på tv och gjorde inget särskilt. När jag skulle lägga mig igen så kom det tillbaka. Big time! Det började värka, jag försökte göra som jag brukar. Började må illa och tillslut satt jag vid sängen och kräktes som en kalv. Tur jag hade ställt in hinken. Efter jag kräktes började det lugna ner sig och jag kunde iaf lägga mig ner och tillslut somnade jag.

Det är så obehagligt. Läste lite på nätet o det verkar ju vara sura uppstötningar. Står såhär på sidan jag kollade på:

Graviditet: Magsäcken pressas samman på grund av att livmodern är förstorad. Detta ökar trycket i magsäcken, vilket leder till att maginnehållet pressas upp i matstrupen. Den ändrade hormonbalansen, som graviditet medför, leder till en generell avslappning av den övre magmunnen.

Men ska jag inte kunna äta någonting på kvällarna längre då? För jag börjar känna av det av bara en smörgås. Får väl helt enkelt försöka göra om mina mattider. Äta minimalt men typ varannan timme eller nåt. Räckte det inte med allt annat skit jag fått utstå? Rädd att det ska komma på jobbet. Vad gör jag då? Livet är inte så roligt längre...

Ensam igen =(

På söndagar är stugan öppen vid spåret här i Timmersdala så vi gick dit och duschade idag. Tog ett tag innan varmvattnet kom igång men tillslut så. Är väl sista gången man behöver leta upp en dusch nu. Från och med imorgon kommer jag duscha på jobbet ju. Sen på fredag ska vi ju fixa varmvattenberedaren så nästa helg ska jag nog ta en lång varm dusch här hemma bara för att jag kan. Har ju ända varit utan varmvatten i 3 veckor då.

Vi åkte in till Skövde en sväng idag med. Tvättade bilen bland annat. Den var bra skitig nu. Mer grå än svart. Kommer ju va likadan i slutet av veckan men nu fick man iaf bort det lagret som redan fanns. Tankade upp bilen med eftersom karln har tankkortet. Jag klarar mig på en tank men han tankar lite mer. Toyotan har ju inte lika stor tank heller.

In till maxi och handlade lite till middagen och lite som jag ska ha på jobbet i veckan så slipper jag tänka på det nåt mer. Vet inte hur jag ska orka att laga mat varje dag för jag tycker det är sååå tråkigt. Speciellt när man är själv. Får se vad det blir imorgon. Förmodligen pasta och köttfärsås.

Blev även en sväng in till babyproffsen och shoppa lite. Nu är det mest de större grejerna kvar som säng och skötbord. Blir bara mer och mer verkligt nu. Sen är det iofs grejer som kläder till bebisen och sånt som är kvar men måste ju ha lite att handla de sista månaderna oxå..hehe...

Vi åt hemmagjorda hamburgare till middag idag. Känns lite mer nyttigt än att köpa iaf. Hemmagjorda är ju dessutom 1000ggr godare. Kollade på en film på tv och efter den var darlingen tvungen att åka neråt igen. Det är så tråkigt. Det lixom hugger till i bröstet. När jag tänker lite så har jag varit lite hängig hela dagen och det beror nog på det. Det är inget roligt att va ensam i stora huset. Det är fruktansvärt ensamt.

Ska ta och kolla lite till på tv o sen får det bli en tidig kväll för mig. Är lite nere för tillfället...


En vanlig söndagsmorgon

Kunde inte sova så jag gick upp tidigare än karln. Igår väckte jag han, snäll som jag är..haha. Men nu har jag äntligen fått tummen ur och bokat om tiden till besiktningen. Fick tid kl 07.30. Det är jättebra om man som jag har jobbat natt, men nu gör jag ju inte det längre så jag ville passa ihop det mer med när man ändå är inne i skövde. Så fick bli en tid på em denna gången istället.

Funderar på om jag ska börja med frukosten och så väcka min gubbe sen. Bättre han är trött ikväll så han ju faktiskt ska upp vid 03.30 imorgon igen. O så vill jag ju faktiskt ha sällskap. Men om han får komma upp till dukat bord då blir han nog glad. Han har ju fått sova lite längre än mig idag ändå...hihi...

Vad dagen bjuder på har jag ingen aning om faktiskt. Men får väl njuta då det är sista dagen innan karln åker tillbaka igen. Kanske till Skara en sväng om jag ringer på den där annonsen jag vill o grejerna finns kvar.

Förresten, på tisdag kommer våran del till varmvattenberedaren. Men jag jobbar ju kväll och han som ska fixa det jobbar dag så det blir fixat på fredag kväll. Gött! Om en vecka har jag varmvatten igen! Lovely!

Slö dag

Känns inte som jag har gjort ett skit idag. Absolut inte ett skit. Vi åkte iväg till garaget där pappa mötte oss o fixade upphängningen till avgasröret lite smidigt. Var ju bara det allra bakersta fästet så det satt ju fast ändå men med tanke på att det snart är besiktning på g så var det tvunget att fixas.

Sen iväg till Skövde och en sväng till ÖB och maxi för att handla det nödvändigaste...plus lite till. Att det alltid ska vara så! Blev rester från gårdagens mat idag och det var riktigt skönt att slippa stå vid spisen idag.

Nu sitter vi bara o slöar framför tv:n. Karln har suttit framför datorn och gjort en hemsida halva kvällen så har inte blivit så mycket annat gjort.

Vill tipsa om min vän Lenas nya blogg. Det är en dansblogg som hon startat upp och jag ser med glädje fram emot att följa den. Gör det du oxå!

Grå lördag

Så var det lördag. En riktigt riktigt grå lördag. Hade hoppats på samma vackra väder som igår. Men men, man kan ju inte få allt här i världen.

Dagen kommer bli en lugn dag. Ska handla lite och så iväg till garaget och kolla avgasröret. En upphängning har gått sönder och det hänger lite längst bak. Tur man har pappa :) Annars kommer vi bara vara hemma och ta det lugnt. Hitta någonstans att duscha kanske...

Ha en skön dag!

Vilken jävla tur

Detta är det företag sambon jobbade för innan han fick nog och stack. Vilken jävla tur att han gick när han gick. Lite ledsen dock för hans gamla arbetskamrater dock. Två av dom bor ju på samma gata som oss.

http://www.sr.se/cgi-bin/vast/nyheter/artikel.asp?artikel=2540182

Lång väntan

Nu väntar jag bara på att karln ska komma hem. Men tar nog några timmar. Han skulle ringa när han närmade sig så ska jag börja med maten. Det blir kassler och ris idag. En sallad och kanske någon knäckeskiva. Är helt såld på knäckebröd just nu.

Har fixat lite mer med hemsidan idag. Tyvärr finns det lite sånt som jag skulle vilja göra som inte går. Blir väl så när man kör gratisprogram. Men jag är ganska nöjd ändå. Skulle dock behöva sitta vid en dator med större skärm. Får väl se till att formatera om burken där nere så kanske jag kan sitta där. Vill ni kolla in så gör det här. Säg gärna vad ni tycker.

Får nog kolla lite på tv medans jag väntar. Annars kommer tiden gå jättelångsamt.

Promenix

Nu har jag varit ute på en liten promenad. Den är bara på 1.5km (mätte med bilen igår) så inte långt alls. Men för mig och magen tar det 20 min att gå runt och det känns ändå ganska lagom. Hellre börja med det och så kan man öka sen isåfall om man skulle vilja det. Har två punkter, en på var sida magen ganska långt ner som brukar protestera så fort jag går lite för fort eller för mycket. Men idag höll det sig relativt lugnt. Är ändå glad att jag kom ut över huvudtaget. O går jag där varje dag så blir ju det ändå 2 tim mer än jag brukar per vecka. Många bäckar små sägs det ju :)

Ut med dig!

Har gjort det mesta nu som ska göras här hemma. Tvätten är upphängd och diskmaskinen igång. Ska ta och dammsuga lite sen tror jag så får baby hjälpa mig med burarna imorgon. Börjar bli lite svårt att böja sig ner. Men han hjälper nog gärna till.

Funderar på om jag ska ta en promenad sen när diskmaskinen är klar. Var ute och hämtade posten och det är riktigt skönt ute. Solen skiner, det är helt vindstilla och några plusgrader. Ja nu får jag ta mig i kragen. Kan vara skönt med lite frisk luft. Håller ju på o blir värsta soffpotatisen...fy skäms!

Flaggan är i topp

En ny dag! Det kommer bli en bra dag. När jag drog upp rullgardinen så sken solen utanför. Vilken underbar känsla. Trots mina små problem med andningen så kommer det bli en bra dag. Jag bra vet det!
 
Idag ska jag fixa till det här hemma och sen kommer darlingen hem! Helt underbart! 2 helger i rad som vi ses. Inte ofta det händer. Ska försöka ha maten klar när han kommer. Sitta ner och äta tillsammans igen. Tända lite ljus och bara umgås. Love it!

Måste sätta igång här. Nu är min energi och motivation på topp!

Hemsida

Nu ikväll har jag gjort mig en hemsida. Blev ganska bra faktiskt. Orkar dock inte koda själv så gjorde en med mallar. Men det får va så. Har tagit lite tid men det ska bli ner av den där sidan. Har gjort den för att lägga in bilder på bebisen sen när den dagen kommer så nära o kära kan följa oss via bilder i all fall.

Usch vad trött jag är. Helt galet. Känns som jag vill sova på momangen. Ska nog lägga mig i soffan och äta vindruvor framför tv:n nu.

Ännu en flängande dag

Ja nu är man mätt igen. Blev det sista av julmaten som jag fick med hem från mamma i tisdags. Skönt att slippa laga mat. Ska laga mat till karln när han kommer hem imorgon iaf, då blir han glad.

Varit i Skövde en sväng idag igen. Ett jäkla flängande tycker jag. Idag skulle jag iaf till barnmorskan. Kollade blodtryck, hjärtljud och mätte magen. Allting var bara normalt. Förra gången har jag för mig att hjärtljudet hos bebisen låg på 136, denna gång låg det på 143.

Sen iväg till försäkringskassan för att höra om havandeskapaspenningen men de kunde inte se nåt i deras datorer. Men hon skrev en kommentar och hon sa att om de gör det är de tvunga att höra av sig inom 48 timmar. Så i början av nästa vecka iaf hoppas jag.

Blev en tur till bror oxå för att låna duschen. Får passa på när man ändå är i stan. Så nu är jag ren igen...haha

Detta med könet. Får mer och mer en känsla av att det kommer bli en pojk. Hade varit mysigt med en tjej för alla mina vänner har ju fått pojkar men spelar såklart ingen roll. Vi blir ju glada vilket som. Såklart!

Jag är en idiot!

Skulle ha träffat en vän idag men hon skickade sms o sa att hon skulle vara barnvakt idag så vi får väl ta det en annan dag antar jag.

Blev helt superlåg nu när det inte blir någonting. Så nu har jag tryckt i mig massa kakor. Jättebra...inte! Blir så trött på mig själv. Har inga rutiner längre. Borde försöka hitta på någonting varje dag. Men håller på och rensar ut alla godsaker från julen. Vill inte ha ett dugg hemma. Ut med skiten och in med frukt istället.

Kanske borde jag börja med viktklubb. Inte för att gå ner i vikt utan bara ha koll på vad jag äter. Kanske vore någonting. Undra hur långt jag har kvar på det abonnemanget.

Köplust

Har tittar runt lite på barnkläder på nätet. Främst HM o dom lite billigare. Men finns ju massor man skulle vilja köpa. Men hur stor idé är det egentligen?! Barnet behöver ju inte så mycket, speciellt inte i stl 50. De kan väl bara ha det några veckor. Har man otur får man en megabebis o då kanske dom inte kan ha det alls. Sen kommer man ju säkert få en hel del oxå så känns onödigt att köpa på sig för mycket. Jag vill inte ha en massa kläder som inte kommer användas sen. Men ändå är man sugen på att börja handla lite grann! Det lixom suger i shoppingtarmen...hihi...

Småträna

Vaknade jättetidigt idag. Eller ja, tidigt för att vara mig iaf. Nu har jag ätit lite frukost och ska snart packa lite för att ta mig in till stan. Väl därinne ska jag göra en massa saker. Sen hem o ta det lugnt. Bara vänta på att det ska bli fredag kväll så karln kommer hem!

Har kommit på en liten runda jag skulle kunna gå om dagarna. Den tar kanske en kvart, men känns ändå som det är bättre än ingenting. Nu när allt trycks ihop så har jag fått lite svårt med andningen så därför tänkte jag börja gå ut o gå varje dag. Sen har jag funderat lite på vattengympa. Det kan väl inte vara så farligt fast man är gravid? Hade man bott i en storstad hade det ju funnits saker som är till för just gravida men så är det inte här. Då får man väl själv försöka inse sina begränsningar.

Saknad

Ibland - som igår - har man dagarna fulla med saker att göra. Då märker man inte av det lika mycket. Men saknaden efter min kära sambo är riktigt hög just nu. Skulle kunna göra vad som helst för att få bo på samma ställe för tillfället.

Men men, man får vara glad ändå. Det företaget han lämnade i höstas har gått i konkurs nu och de som var kvar har inte fått lön på två månader. Det hade INTE vi klarat av. Så samtidigt är man ju glad att han har ett jobb, en inkomst och allt det där. Men blir ändå en himla massa mer utgifter nu med dubbla boenden o grejer.

Skulle hur som helst vara skönt att få ha han här hemma på kvällarna. Mysa lite i soffan o titta på tv ihop innan det är dax för sängen. Nu börjar jag ju jobba på måndag igen så då hade vi ju ändå inte setts förän helgerna iofs. Men ändå. Snart går jag ju hemma på heltid.

Vet inte varför men idag är saknaden extra stark... den sliter i mig hela tiden...

Provtagning

Blev nästan lite stolt över mig själv idag. Var ju o tog blodprov på mvc idag. Något som för andra kanske är en baggis men jag är livrädd för de där nålarna. Idag kände jag dock att jag inte var spyfärdig precis innan som jag brukar vara. Kanske är det för att hon som tar dom är så oerhört duktig och lugn. Det gick på ett litet kick idag och jag är så stolt.

Sa till o med det till henne att jag tycker hon är superduktig. Hon är nog den enda som jag skulle kunna tänka mig att gå till frifilligt. Hon berättade att hon jobbar 20% på förlossningen oxå så om jag kommer dit på rätt dag så är det hon som kommer sticka i mig. Åh vad glad jag skulle vara om det blev så.

v.28

Jösses vad tiden går. Helt galet. Är redan i v.28 nu. Står att bebisen är ca 35cm lång och väger ca 1,1kg. Kan nog fortfarande inte fatta att det händer. Men känner mig klumpig som få o de sista kilona jag dragit på mig över jul och nyår känns hemska. Blir nog bättre sen när jag börjar jobba hoppas jag. Får äta mer frukt o sånt nu.

Ska snart in till Skövde o ta blodprov. Imorgon ska jag in till barnmorskan. Ja det är high life varje dag. Hoppas jag fått besked från försäkringskassan med posten idag. Men förmodligen inte.

Nä nu ska jag försöka göra nåt vettigt...

Oj vad mätt jag är...

Så var man hemma igen. Har varit mestadelen av dagen hos mor förutom en sväng hos pappa för att låna duschen. Varför inte göra det hos mamma när jag ändå skulle dit kanske ni tänker. Jo, därför att de ju hade hela huset fullt av folk. Väl hos mor så blev det mat iaf. Julbord en sista gång. Hennes karls släkt äter alltid julmat ihop en gång varje år och i år har de inte haft tid innan. Efter det blev det tomtegröt och paj med vaniljsås. Deras släkt är skum. Mer än hälften av dem äter bara vaniljsås rakt upp och ner. Inget annat. Inte konstigt att det går åt så mycket. Efter det var det kaffe o kakor. Ja herregud. Är så mätt att jag knappt kan röra mig. Fick dessutom med massa mat hem så nu behöver jag inte laga mat på två dagar. Ganska skönt faktiskt.

Pratade lite med karln nu men han var så trött så han somnade nästan. Märker direkt när det blir så för han slutar o svara eller så svarar han jättekonsigt. Bättre han får sova. Vi får höras imorgon.

Morgondagen bjuder på provtagning på mvc. Usch och fy! Men måste ju göras.

Nu blir det tv heeeela resterande kvällen! Skönt!

Frukost

Vad skönt jag har sovit i natt. Helt otroligt. O slippa gå upp mitt i natten var himla skönt. Vaknade vid 9 men låg kvar en halvtimma till. Bara för att lixom.

Tänkte äta knäckebröd och dricka te till frukost idag. Men när jag kollade efter så hittade jag inget knäckebröd. Hittade lite skorpor så fick bli det istället. Var väldigt gott. Hoppas man kan dra ner lite på ätandet nu efter alla helger. Sista blir väl idag då jag ska till mamma o äta typ julbord. Hennes karls släkt ska samlas alla på en gång.

Nä ska ta och börja med djurens burar och sen så sakta börja göra mig iordning för att åka till Töreboda.
Ha en bra dag vänner!

Goda vänner

Ja visst är det lustigt. Har precis pratat med en kompis från Linköping som kommer ifrån Töreboda som jag. Vi har känt varandra sen högstadiet och umgicks en hel del. Har alltid kunnat prata om allt (fast han är kille...hehe)

Nu har vi inte pratat på jag vet inte hur många år. Många är det iaf. Inte pratat med någon från det gamla gänget på evigheter. Men alla får ju sina liv o så. Har försökt ta upp kontakten med några tjejkompisar därifrån men har lixom inte känts som om man haft något att prata om.

Med denna killen är det annorlunda. Han ringde mig och vi har snackat oavbrutet i en timma. Inga pauser alls. Är precis som förr. Sånt är så himla roligt. Var ett bra sätt att avsluta denna kvällen på.

Han jobbar sin sista dag på måndag innan han åker till Colombia. Där ska han hjälpa till o bygga upp två skolor. Jag hoppas verkligen han får en bra resa. Vi får höras när han kommer hem igen.

Nu blir det snart sängen för mig. Har gått upp 03.45 tre dagar av fyra så är supertrö verkligen. Natti natti!

Bra dag trots allt

Blev visst ingen blogg igår. Nänä... sånt kan det va!

Blev en konstig dag igår. Karln var ledig o vi skulle ha en mysig dag hela dagen. Istället blev den jättekonstig. Men men. Ibland får man väl ha såna dagar med antar jag. Tänkte åka hem igår istället men så blev det inte så. Stannade tills idag ändå.

Idag har jag åkt lastbil igen. Enda chansen vi har att kunna prata på dagarna när han jobbar. Blev en bra dag ändå. Karln får slita o in på trånga ställen idag. Fick hoppa ur och vinka emellanåt. Inte lätt när man ska in med trailer på ställen som egentligen bara hade klarat en vanlig lastbil. Men karln är ju så bra på att backa så det löste sig såklart. Men lite expertvinkande av mig oxå såklart. Hihi...

Nu har jag kommit hem igen. Först tåg från Gbg och så buss från Skövde. Skönt att det faktiskt går bussar ut till oss på landet. Haha.

O för er som vill veta. Nej, jag har fortfarande inget varmvatten. Blir dusch hos pappa imorgon.

Lugn lördag

Nu har vi precis ätit. Blev tacos idag. Gott, men jag blir alltid för mätt. Försökte verkligen tänka på det men men...

Åkt lite lastbil idag med. Slocknade bak i sängen idag med. Men idag blev det bara 2 timmar. Men 2 välbehövliga timmar. Blev kortdag idag så vi var hemma tidigt. Va himla gött faktiskt. Väl hemma tog jag ett långt varmt bad. Det var riktigt skönt! Sen åkte vi iväg till IKEA o köpte lite madrasser o täcke o så till bebisen. Billigare där o minst lika bra. Blev ju såklart en massa annat med. Varenda gång. Men kom ut utan en enda ljuslykta idag...haha...bra jag är!

Ikväll blir det tv och bara umgås o ta det lugnt. Ska bli skönt. Synd han inte har någon soffa här nere bara. Det är bara 2 fotöljer. Jag vill helst ligga i soffan jag.

Tror jag får en lugn bebis. Den gör inte så mycket väsen av sig alls. Sparkar lite ibland men inte mycket alls. Eller så sparkar den på rätt ställe så jag inte känner. Börjar dock känna mig rejält otymplig. Trycker uppåt så har svårare med andning o så. Jaja, det är väl sånt man får räkna med.

Ska sträcka ut mig på sängen en stund efter maten nu.

Dag i lastbil

Åkte med karln till Gbg igår. Så kommer va här över helgen. Ingen människa som vet när vi kommer ses nästa gång så lika bra att passa på. Jag börjar jobba om en vecka och han kommer väl med att jobba en hel del.

Varit med han i lastbilen idag. Gick upp 03.45. Trodde jag skulle avlida av trötthet men va bara att pallra sig upp. Han körde trailern idag o där finns det säng så det var gött. När han lossade i Uddevalla så gick jag o la mig o vaknade 3 timmar senare. Riktigt skönt. Synd bara om karln som inte fick sova. Men tror inte han lider så mycket faktiskt.

Han ska köra samma bil imorgon så jag ska åka med imorgon med. Annars får jag inte följa med på helgerna då de brukar köra lite andra bilar men det var ju gött. Får man ju umgås lite iaf. Hade tänkt ta ett långt bad imorgon medans jag väntade på han men det kan jag göra när vi kommer hem istället.

Börjar bli lite trött nu trots min lilla sovstund. Ska upp samma tid imorgon så det är bara att gå o lägga sig snart. Eller om någon timma eller två iaf.

Börjar känna mig klumpig nu. Riktigt fet faktiskt. Men ska ta tag i maten o äta lite bättre nu efter nyår. Mer frukt och grönt så jag inte behöver gå upp så mycket sista tiden.

Nyårsaftonen

Så var det år 2009! Undrar vilken månad man kommer lära sig skriva det, haha!

Gårdagen var mycket trevlig. Jag satt ju där i soffan som bäst efter alla förberedelser och hade bestämt mig för att jag skulle börja göra mig iordning en timma innan gästerna skulle komma. Skulle ju bara byta om o fixa håret o lite smink o sånt. Det slutade med att jag inte hittade mitt smink. Verkar inte vara kvar nere i Malmö heller så vete tusan vart det är någonstans. Det resulterade i alla fall med att jag panikkör in till Skövde (för andra ggn samma dag) och köper mig en mascara och en ögonskugga på HM som hade öppet till 17. Jag var där en halvtimma tidigare. Blev en jeanskjol på KappAhl oxå...hehe. Körde i samma ilfart hem igen och det var bara en av gästerna som hade hunnit komma.

Blev mycket god mat under kvällens gång. Till förrätt en toast med en supergod röra. Maria är grym på röror. Till middagen hade jag o karln gjort fläskfilé och kycklingfilé som vi skar upp och så lite kassler till det. Så en massa frukt runtom. Blev nästan som en sån där exotisk planka eller vad de kallas. Till det hasselbackspotatis, en sallad och lite bröd. Gott var det men jag åt nog lite för mycket för jag fick min kramp i bröstet som jag fick i måndags. Gick o la mig en timma sen hade det släppt så jag hakade på de andra igen.

Till efterrätt åt de andra panacotta. Jag vågade inte äta någon. Lite lekar o sånt som vi alltid har. Höll ju på o missa 12-slaget bara för det. 5 i 12 kollade vi på klockan. Fram med glas och skumpa o sätta på tv:n o kolla på Malmsjö. Skåla med alla och så ut och skjuta raketer. Där ute på gatan hittade vi våra grannar med o önskade dom gott nytt år!

Blev kaffe o tårta sen efter raketerna. Va gott men man var lite mätt efter allt det andra. Blev lite snack o så men sen åkte några hem o några andra gick o la sig. Vi var 3 kvar som stannade uppe o pratade till halv 4 ungefär.

Gick upp vid 9 idag och diskade upp allting. När de andra vaknade så blev det frukost och sen började de packa ihop och ge sig iväg. Jag, karln, Johan o Jocke gick en sväng bort till spåret och kollade lite grann. Va skönt med lite frisk luft fast det är -7 idag. Men solen lyser och det är jättehärligt ändå. Ganska frisk kyla.

Nu blir det te och en film. Sen röja bort lite bord o dammsuga så är det fint igen.

Gott Nytt 2009 allihop!


RSS 2.0