Ja herregud!

Det är mycket på gång just nu. Va inne i Mariestad på Toyota så dom fick kolla på bilen o skicka ett kostnadsförslag till försäkringsbolaget. Varför M-stad? Jo Roger sa att M-stad va bättre, så gick på hans ord. O himla trevliga var dom med. Så han hade kanske rätt. Hur som helst, allt kommer gå på 32 000kr. Får se om dom går med på det. Han började yra om att dom kanske inte skulle gå med på det utan att jag skulle få lösa in bilen. Men va fan, måste ju få mer än 35 000 för bilen ju. Sa till han att jag tyckte det va lågt så han gick ut o frågade en försäljare vad han trodde om en bil med dom egenskaperna min har o hon sa runt 50 000kr. Då blev jag glad...hehe! Han påpekade dock att dom nog inte skulle ta emot den för det för dom brukar ju få byta bromsrör, bromsar o gud vet allt. Men ska be Ronnie kolla på den o fixa allt...sen ska den proffspoleras - istället för att lackas- o så ska jag åka in med den o se vad jag kan få. Får jag 45 000 får jag väl va nöjd. Ja menar, jag köpte den ju för 47 000. Jaja, vi får se. Åka in o kolla kan man ju alltid, eller hur?! Kommer förmodligen va utan bil i tre veckor iaf...men får jag väl klara. Bara att handla som blir lite lurigt.

Sonny börjar nytt jobb på onsdag. Igen. Men det kommer bli bra. Ska börja jobba för en åkare i Danmark. Bra lön, ny lastbil att åka i och allt verkar helt okej. Han har kollat med facket o dom säger att åkeriet är okej. Kommer jobba 2 veckor o sen va ledig 1. Så det blir nog bra får vi hoppas.

Jag kämpar på med min mat. Idag blir det kyckling o färska champinjoner som jag ska steka. Nåt mer ska jag väl ha till, kanske lite wok. Det har jag i frysen. Vi får se.

Är arg på min kanin. Han har bitit hål i nätverkskabeln så jag hade inget internet. Nu har jag hittat en ny kabel här hemma så nu funkar det igen. Dock inte trådlöst längre så....men men..... Jag klarar mig...

Nu blir det iaf lite slappande framför tv:n...


Resultat 3:e veckan

Ja vi börjar väl med det. Har inte gått ner så mycket denna veckan men får väl ändå vara nöjd. 0,7kg ned för denna veckan. Får se om jag klarar mitt mål jag satt upp. Får nog börja ta tag i träningen nu för annars kommer det aldrig gå.

Mamma, du vill inte börja träna för att springa tjejmilen med mig i Sthlm nästa år? O alla andra med förresten, ju fler vi är desto bättre. Eller hur? Vivvi borde ju kunna va med iaf... Jag har verkligen längtat efter att få springa det, det vore en seger som inte går att beskriva för mig.

Jobbet nu. Metalls löneförhöjning är klar. Den blev helt okej. 7,8% på två år. Sen har vi det där med upplärningen. Det kan verkligen va hysteriskt mycket larm o krångel där på kolv där jag är nu. Men denna veckan när jag har upplärningen. Alltså, det har knappt varit ett larm alls. Det lär jag mig ju ingenting på hur skönt det än är att allt fungerar. Men nästa vecka ska jag stå där själv o hur ska det gå då?

Röda faran ska in på verkstad med för att fixa det som är intryckt i bak. Jävla smitare som inte sätter en lapp när man kör på folk. Grr!

Nya saker

Jippi, idag var första ggn jag som jag sov till kl 14. Och det i ett streck, utan att vakna 100ggr. Det var skönt må jag säga. Gött värre.

Fick lära mig en ny station, eller ett nytt område igår. Gött...äntligen får man lära sig något nytt! Det är kolvstationen. Man lyfter upp kolvar och vevstakar o har hand om en massa robotar o sånt. Undrar just hur många kilo man lyfter varje natt. Vi gör 96 motorer, det är 6 kolvar/vevstakar per motor o dom är inte lätta direkt. Säkert några kilo styck. Det blir en hel del det. Dessutom är den seg o krånglar en hel del så man ligger alltid efter. Men ändå skönt att få ett område till att rotera på.

Va i gbg i helgen. Blev mest stressigt men funkade ändå. Trivs inte sådär jättebra hos hans pappa heller. Det är för mycket regler o konstigheter. Vågar knappt röra sig ju. Men förhoppningsvis flyttar han hem snart igen.

Vad ska man hitta på o äta idag då. Samma visa varje dag...

Helgen

Så är det helg...eller det skulle varit det iaf. Kom hem vid 7 imorse o gick raka vägen till tvättstugan för att kolla om det fanns någon tvättid. Det fanns en direkt, mellan 7 och 12 så passade på att ta den. Under tiden har jag plockat iordning i lägenheten. Har även diskat. Städa får jag göra på söndag eller nåt...varken orkar eller hinner dammsuga o allt sånt nu. Var nere på stan o köpte present till min svärmor som fyller 50 i mitten av september. Har även hunnit med att bränna lite skivor o lite sånt.

Men.... bara det att vi har övertid idag. Börjar kl 14 igen. O jag har inget sovit alls. Tyckte inte det va någon idé för kan ju ändå inte sova så. Direkt efter jobbet åker jag till Gbg o hämtar hem röda faran.

Så blir det att åka lastbil imorgon. Det är ju någon som jobbar. Sen vet jag inte om jag åker hem på lör kväll eller på sön fm. Det återstår att se.

Nu blir det tv en timma tills det är dax att tänka på jobbet...

Mycket nu

Min sömnsvårighet fortsätter. Vet inte varför jag sover så dåligt, men är inte trött varken på dagen eller på natten så då spelar det kanske ingen roll. Kan det va så att det faktum att jag äter bättre påverkar? Man är piggare o behöver inte lika mycket sömn? Men sammanlagt 4-5h per dygn är kanske lite lite..men än så länge mår jag bra. När kroppen säger ifrån lär den sova...så är det ju så...

Kom precis hem från en liten tripp. Var o kollade på mina arbetskamrater när dom spelade korpenfotboll. Idag spelade dom faktiskt riktigt bra. Blev oavgjort men dom borde vunnit. Så det så!

Har fixat lucas bur idag med. Skulle velat vänta tills lördag eller söndag men det lukade fan o såg ut som hejsan så var tvungen idag. Vad gör man inte...

Imorgon blir det jobbmaraton....typ... Slutar 7 imorgon bitti sen hem o sova o så jobba 14-20. Efter det raka spåret till Gbg o hämta röda faran. Den duktiga plåtslagaren i garaget ska ta sig en titt på den för att se om han kan fixa till bagaget. Helt intryckt ju. Ska ju sälja bilen så får väl försöka fixa skiten. Så blir det Gbg hela eller delar av helgen. Sen jobb igen. Ja herregud!

Så mycket som ska fixas med bil o massa annat. Känns som huvudet håller på o koka över. Måste ta o lugna ner sig snart. Men förhoppningsvis så...

Nu blir det lite mat o lite tv... gött! Sen sova nån timma. Det kommer bli en låååång dag imorgon.

Tack för kommentarerna, dom värmer. Och klart du fixar det Michelle. Kan jag så kan du ;)

Resultat efter 2 veckor

Såhär på morgonen...haha...för mig alltså...jag har ju precis vaknat...kan jag gladeligen meddela att jag efter 2 veckor gått ner 6.3kg. Känns mycket bra...hade inte så stora förhoppningar på denna veckan men har ändå gått ner 1.8kg. Nu har jag satt upp somm delmål att gå ner till 95kg tills sonnys mammas födelsedag o det är 3 veckor dit så det borde jag ju klara.... Men men, gör jag inte det är inte det så stor fara.

Hej & hå

Idag har jag kunnat sova ganska okej iaf. Men vaknade som vanligt säkert en gång i timmen fram till 12. Känns som att jag är rädd att sova bort hela dan. Ändå gör jag inget speciellt på dagarna. Men ändå är man rädd att man ska missa nåt eller liknande. Jag vet inte. Brukar vakna nästan panikslagen vid 12. Fråga mig inte varför. Får försöka lugna ner mig o försöka sova lite mer. Kan inte hålla på och bara sova mellan 8 och 12.

Jag kämpar på med vikten o maten. Än så länge har jag inte gett upp. Imorgon inleder jag vecka 3. Ska väl försöka ställa mig på vågen så får vi se hur mycket jag är uppe i nu. Denna veckan är det såklart inte lika mycket som första men bara det visar någonting är jag nöjd.

Nä, händer inte så mycket här.. så finns inte så myket att skriva....

Göteborg

Har varit i Gbg hela helgen. Har varit ganska okej ändå. Men skönt att komma hem ändå. Åkte ner i fredags med röda faran. Va sånt konstigt väder på vägen ner. Jobbigt att köra i ju. Duggar, regnar, spöregnar o är uppehåll om vartannat. Kan ju variera otroligt fort. Väl nere så väntade jag på att sonny skulle komma hem från jobbet. Jag körde direkt till hans pappa...enklaste vägen =) Dom beställde pizza, jag sallad utan dressing. Vi åt, kollade lite på tv och så gick vi o la oss. Tidigt men jag visste ju om det så jag hade inte sovit så mycket på dan.

Gick upp vid 5 och duschade o så direkt till jobbet. Ja inte mitt då...hehe... Körde en tur till trollhättan, uddevalla o så en till borås. Sen va det slut...hehe.. Tankade både bilen och sonny med lite mat sen åkte vi nånstans o hämtade sonnys pappa. Hem o laga mat, fläskkotletter, stekt potatis o blomkål. Men jag hoppade potatisen. Sen blev lite lite lite tv innan vi stupade i säng igen.

Vaknade ju toktidigt idag för att man gick o la sig så tidigt juh. Men men...åt lite frukost, duschade o så sen åkte vi iväg till micro, net on net o lite annat o kollade lite. Vid 14 åkte jag hem till skövde igen. Trevligt att va borta lite men väldigt skönt att komma hem som sagt. Ska ta det lite lugnt nu, laga lite mat sen är det bara att gå o lägga sig o vila innan jobbet inatt. Jag är trött redan nu...

En vecka till lön....gött!


Seg dag

Idag har varit en konstig dag. Har mestadels legat i sängen med datorn i knät. Har lixom inte orkat gå upp. Somnade 9 och vaknade 12. Lyckades somna om vid 13 och sov till 15. Är ju inte helt pigg med tankte på hur lite jag sover om dagarna. Åt de sista bönörna jag fick av mamma. Gick o duschade...o det va nog det som fick mig att piggna till.

Sen blev det att fixa Lucas bur. Men blev ju helt vansinnig på han. Medans jag rengjorde botten i badkaret så har han lyckats få av locket på hamsterns låda. Däri har jag mat o lite andra saker. Låg sand bland all mat, sand på golvet o mat ute på golvet som han låg o åt utav. Grrr... Blev att han fick sitta i transportburen resten av tiden medans jag gjorde iordning. Fan ibland orkar jag inte med han.



Kom på att jag inte ätit nåt idag ju mer än bönorna. Så åkte till coop o handlade lite torsk. Så kokar jag den med lökringar o skivad tomat o lite dill. Mums! Konstigt nog är jag inte speciellt hungrig.

Imorgon åker jag till Gbg. Ska lämna bilen där. Nån där nere som ska fixa rosten, lacka om den o lite sånt. Skulle ha bilen på torsdag men orkar inte åka ner med den på onsdag så lämnar den nu i helgen. Lika bra det.

Torsdag morgon

Så har man precis kommit hem från jobbet. En natt till sen är det helg...whhhiiieee!

Eftersom jag sov så himla lite igår så fortsatte jag med mina pärmar.  Så nu har jag sorterat alla papper o fixat o donat. Himla bra blev det. Nu är det ordning o reda på torpet minsann =)

Idag vete fasen vad jag ska göra mer än att byta i burarna. Blir nog hem till K en sväng o sen kolla på korpenfotboll eventuellt. Mina arbetskamrater spelar...o planerna ligger ju 5 min från mig så det är gött. I måndags fick lucas följa med dit o ut o hoppa lite i gräset.

Funderar på att åka till Gbg i helgen, vi får se. Blir ju ändå bara o sitta i en lastbil halva lördagen o sen måste jag ju hem i hyffsad tid på söndagen. Fan att han måste jobba lördagar då... Han kan väl va ledig som alla andra. Men blir bättre sen....

Nu ska jag försöka sova...o då helst längre än till 12

Sömnproblem

Ja det är precis det jag har. O det är så jobbigt. Har sovit lite hela veckan. Men idag är ändå värst. Sov bara en halvtimma om ens det innan jobbet igår. Men det va lugnt för va inte så trött i natt. Så kom jag hem imorse, kollade till Lucas, gjorde mig iordning för sängen o sådär. Tog med bärbara datorn in o låg o kollade efter bestick på IKEA. Dom jag har nu fattas det ju lite delar i. Försvinner nån del där o nån del där. Men värst är ändå kaffeskedarna. Så får kanske blir till att kosta på det. Iaf, somnade kanske mellan nip och halv tio. Och jag har redan vaknat. Till råga på allt har jag redan hunnit öppna posten, ringt försäkringsbolaget o lite sånt där. Jag är trött! Varför kan jag inte sova?? Det går bara inte. Kommer ju sluta som en zoombie om detta fortsätter. Men jag har visserligen alltid haft svårt att sova precis när man gått på natten igen efter en lång ledighet. Men gör det ju inte mindre frustrerande igår.
Åt brytbönor odlade i mammas trädgård igår. Fan va gött det var. Det bäsa är att jag ska äta det idag med :)

Goda resultat

Nu har det gått en vecka sen jag började med GI. Än så länge har det gått bra. Ja till o med väldigt bra har det visat sig. Fick inte väga mig på minst en månad sa Micke, men jag är ju tjej...så...jag gjorde det ändå idag. Har gått ner 4,5kg. Det är nog lite för mycket för en vecka egentligen, men min arbetsbyxor krävde att detta var nödvändigt så därför är jag ganska glad att det blev så mycket. Nu behöver det inte bli lika mycket tills nästa vecka. Måste hitta nåt mer att äta tills frukost bara. Hittils har det mest blivit ägg...o man tröttnar på ägg vädigt fort.

Igår blev det inte mycket gjort. Va o hämtade lite brytbönor jag fick utav mamma. Sen blev det djurmagazinet o köpa hö o därefter gränsakshuset för att köpa frukt. Va hos K igår kväll o kom hem jättesent. Hann väl sova 20 min innan jobbet. Men det gick. Har sovit lite längre idag på dan nu så det va gött.

Väntar på att K ska ringa nu sen blir det nog ut till henne en sväng. Men först måste jag äta frukost...vad ska jag äta idag då?!



Depp

Ingen bra dag idag. O då har den ändå bara börjat. Känner mig så ensam. Varför ska du va där o jag här? Saknar dig! Vill inte laga mat ensam mera. Inte tvätta ensam. Inte städa ensam. Inte titta på tv ensam. Vill inte vara här ensam längre. Snälla Dagab säg att det är okej så han får flytta hem igen.

Maten går väl bra. Börjar bli lite enformigt nu bara. Har ätit samma sak i 3 dar. Inget bra alls men har ingen energi till att laga mat. Blir kanske lite bättre rutiner när man börjar jobba nu.

Tycker att det är lite dåligt med kommentarer. Nån måste ju tycka något?

Ingen bra dag

Idag har varit en jobbig, på många sätt. För det första så var jag på jobbet och jobbade övertid. Det var varmt, svettigt, segt o tråkigt. Arbetsbyxorna sitter inget bra nu efter semestern o fan...inget va nåt bra riktigt. Gick o funderade på vad mycket bättre byxorna hade suttit om jag bara kunde gå ner några kilo. Handlar inte alls om många... Men men...vill ändå inte skynda på någonting.

För det andra. Denna dag har varit tokjobbig i matsynpunkt. Jag har varit sugen heeeela dan. Mest för att jag lidit av en sån oerhörd tristess. Har jag bara att göra så går det bra, men idag...åh vilken dag.

Sitter i soffan nu o svettas...rör mig inte ens. Men fan vad det klibbar. Längtar tills nästa år då ska det inte bli såhär. Då ska jag va en helt annan person.

Är på lite smått dåligt humör idag så blir nog inte mer än såhär...orkar inte skriva nåt. Vet inte vad jag ska skriva. Skulle skrivit förrut när jag hade insperation. Jaja....en annan dag...

Ny layout

Valde en ny layout. Tyckte den andra hade för liten text. Vill ju att folk ska kunna läsa utan förstoringsglas. Hoppas ni blir nöjda med den här. Hittade dessutom en med massa mat på...det va väl passande...haha...även om bloggen kanske kommer handla om mer än mitt kämpande med GI-mat.

Måste bara säga en sak. Har ju en kanin som brukar va sjövild o bita på allt han kommer åt. Idag har han coollugn. Han bara ligger här på golvet o vilar. Fattar inte vad det är med han. Ska jag bara försöka få han o gilla att ligga i knät. Måste köpa en borste till han oxå. Han fäller enorma mängder nu. Mina kläder är helt håriga nu. Ajjjj...han nafsade mig i foten. Haha....han är för go!

Trodde jag hade en bild på datorn på han men ligger tydligen på andra datorn. Min vanliga otur...aja...

4 dagar med GI

Så är jag inne på min 4:e dag och än så länge går det riktigt bra. Äter mycket mindre än förrut, småäter inte på samma sätt o allt känns jättebra. Men ska inte ropa hurra än. Vet hur det är. När jag har kommit till v.2 eller v.3 då kommer det kämpiga. Då kommer suget o allt det där. Så har det varit innan så det är något jag måste försöka göra mig beredd på.

Imorgon ska jag göra en smoothie på sojamjölk. Vete tusan hur det smakar men jag hoppas det är okej. Smoothies är underbara mellanmål. Så lätta o göra o gott är det oxå.

Väntar på min andra bok med massa GI-recept. Den borde komma i början av nästan vecka. Ska bli så kul. Man har fått så mycket insperation. Bara längtar tills den dagen då jag får äta lite mer som fullkornspasta o sånt. Finns så mycket underbara recept. Men än så länge nöjer jag mig med detta.

 Jag vill så gärna lyckas. Har en superfin klänning hängandes i garderoben. Vill så gärna kunna komma i den. Har nog bara haft den en gång...o det va i provhytten...tråkigt men sant är det så för många av mina kläder. Har mer kläder om jag kommer ner till 70-75 än jag har nu. Men jag har provat alla så en gång i tiden hade jag kunnat haft dom. Men så gick jag  upp igen. Denna gången hoppas jag att det blir mer som en livsstil än som en viktnedgång. Att hälsan är viktigare än att få äta den där hamburgaren eller pizzan eller dom där ostmackorna. Men vet vilken lång väg det är dit. Men jag hoppas jag kan bli så stark. Att vi två kan bli så starka ihop.

Kanske fler som vill hänga på min resa?

En blandad tisdag

Jaha, då har det gått en dag till. Gick upp allderles för tidigt för att åka med s i lastbilen. Shit va seeegt...har åkt med massa senaste veckan tycker jag. Va dessutom tvungen att hjälpa till lite...jag som har semester ;) Vi var dock klara ganska tidigt som tur va. Efter jobbet va vi o fixade en sak men det ska jag nog låta va hemligt ett tag till, bara för spänningens skull :)

Idag var det andra dan på mitt kämpande. O det är både kämpigt o inte på samma gång. Går jättebra när man planerar o har något att göra dessutom. Men att ha långtråkigt, ja det är nog det sämsta man kan göra när man håller på. Har iaf skött mig idag med. Men har haft mina jobbiga stunder där jag funderade på allt från, pizza, hamburgare, godis...ja allt! Men stod emot..bra va! Vi hade med kycklig, tomater o frukt i lastbilen. Hemma hos hans pappa fick vi ugnsstekt lax med massa grönsaker. Mums så gott det var! Helt underbart. De andra åt glass till efterrätt men jag hoppade över det.

Har typ precis kommit hem nu. Kört hela vägen från Gbg. Har dessutom kört en del i gbg, ojoj. Har aldrig hänt förrut så jag är lite stolt :) Trött är jag oxå. Så blir nog sängen tidigt idag. Ska upp o fixa lite imorgon istället.



Första dan

Hej på er alla!

Så är det första dan. Har bestämt mig för att köra GI-metoden. Har en arbetskamrat som ska fungera som personlig tränare. Han har koll på både träning o kost så nu måste det ju gå bra.

Det är så mycket annat än vikten nu har jag märkt. Jag mår varken psykiskt eller fysiskt bra när jag väger såhär mycket. Är inte längre den där glada människan jag brukar vara. Är tillbakadragen, ja till o med skygg. Går inte ut om jag inte måste. Hittar aldrig på någonting för jag skäms för mig själv. Så ska det inte va, jag vill inte leva så. Så denna gången ska jag försöka göra det för att MÅ BRA, inte för att gå ner i vikt. Får se hur jag lyckas med det.

Det är oxå det jag har som namn...SJÄLVFÖRTROENDE...det är något jag strävar efter. Det vill jag få tillbaka igen. På något konstigt sätt tillåter man sig att alla får trampa på en för att man ser ut såhär. Men varför egentligen? Har inte jag rätt att leva som alla andra? Men ska jag vara ärlig är det nog jag själv som satt som gränserna, inte någon annan.

Jag har förmågan att äta vilken sinnesstämning jag än är i. Men jag har själv märkt att när jag mår bra, trivs med mig själv o så vidare då äter jag mycket mindre. Mår jag dåligt ja då äter jag. Maten gillar mig lika mycket som jag gillar maten. Därför har jag skaffat denna blogg. Jag hoppas jag kan skriva istället för att äta. Jag vill gå ner 35-40 kg. Får se om jag lyckas med det. Men ska som sagt försöka tänka på allt annat positivt som händer med mig o koncentrara på det istället för att stirra sig blind på vågen.

Jag hoppas ni är med mig. Kommer förmodligen blotta mig helt på denna sidan men då får det bli så. Om det är ända sättet att få till en förändring. Vet att det fins folk bakom mig som stöttar.

Det va nog allt för denna gång... eller fan...ska skriva det ändå...startvikt: 104,1kg. Ska lägga upp en bild sen med men det får vänta tills jag har mer tid.

Önskar Er en underbar dag i solen!
Kram

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0