200 bullar på en dag


Nu är jag riktigt, riktigt trött! Sängen nästa!


Vilken dag! En mycket bra dag! Vaknade av alarmet vid 07.30. Var dock heeelt omöjligt att gå upp då så snoozade en halvtimma o gick upp vid 8 för att duscha. Sen bara iväg på en gång.

Väl hemma hos syrran blev det frukost och vi planerade vad vi skulle göra. Åkte och handlade och satte sen igång. Blev en hel del faktiskt. Vi hade tänkt att göra typ 7 olika sorters bullar och en sorters kaka men det blev i slutändan bara 5 sorters bullar o den däringa kakan. Tur var väl det för tiden fanns inte och vi var båda så trötta att vi aldrig hade orkat.

Men det blev bullar med kanel, mandelmassa, vaniljkräm, kardemummakräm och så kringlor. De med kardemumma är det dessutom glasyr och kokos på. Alla ser olika ut. Så är det när man har en syster som är konditor. Då görs bullarna i olika utföranden. Både vanliga snäckor, snurrade, flätade o ja...ni förstår. Kakan vi bakade har en chokladbotten och kokostäcke.

Det vi inte hann och orkade göra var krämbullar och åttor som vi oxå tänkte ha kräm och glasyr på. Men räcker gott med de bullar som blev. Blev 200st så har nu 100 bullar i frysen i 5 olika varianter. Mm, vad gott! Jag som älskar bullar! Har iaf testat 3 av sorterna och dom var mycket goda. Mums mums! Komiskt nog så är det vanliga kanelbullar som det blev minst av. Men dom fikade vi ju med när systers kompis kom förbi med så kan ju va därför med.

Tyvärr var vi så igång hela tiden att jag glömde fota. Är sååå trött nu så det blir nog att lägga mig tidigt ikväll. Skulle lätt kunna somna nu faktiskt.


Natti

Nä nu jädrar ska jag gå och lägga mig. Är sådär trött men tänkte lyssna lite på radio innan jag somnar. Men sen ska jag sova stenhårt så jag kan vakna imorgon och skutta ur sängen, hoppa in i duschen, packa ihop och sen iväg till syrran. Yeeeyyyy!!!

Älskar Er!


Mina syskon och jag, december 2005

Näe! Bakade bara en sort. Varför? För att dom blev helt misslyckade och jag blev helt deppig. Usch, va inget kul alls. Så jag struntade i den andra sorten fast den nog hade blivit bra. Kanske kan göra den hos syrran imorgon istället.

Ikväll är det många bra program på tv som jag ska se. Sen lägga mig tidigt så jag kan skutta upp imorgon som en raket och åka till syster. Kan inte nog berätta hur kul jag tycker det ska bli. Ser upp till både min syster och min bror. Ni betyder allt för mig.

Idag har jag ätit alldeles för mycket godis, fyyyy på mig. Borde finnas affärer utan godishyllor. Jag hade handlat där direkt! Bara massa hyllor med god och nyttig frukt. Det vore nåt det!

Baka


Ja jag tänkte ju jag skulle baka. Ska ju göra de hos syster imorgon med men jag har tråkigt och det enda jag kommer på är att jag kan baka. Så har valt ut två recept som jag tänkte göra idag. Imorgon blir det ju baka bullar. Frågan är om frysen tillåter så mycket mer nu. Det börjar bli fullt.

I alla fall så har jag inte kommit igång än. Var precis o handlade de få ingredienser som fattades. Var bara två saker till två recept. Men nu har jag tappat sugen lite. Men kanske kommer. Annars kan jag göra det en annan dag i veckan. Får se. Tristessen kanske kommer krypande snart igen.

Tänkte köpa min assistent idag med. Ringde runt lite grann men ingen som har just den modellen hemma. Finns den över men då får jag lägga till 1500kr till. Visserligen har den ganska mycket extra tillbehör men kommer man behöva dom då? Det är ju det enda som skiljer. Jaja, hade varit roligt  men får vänta. Vill inte göra några panikköp. Vill att det ska vara genomtänkt.

Sovmorgon


Haha, vet inte vad som hände idag riktigt. Sov riktigt länge. Iofs så gick jag ju o la mig mycket senare igår. Låg o lyssnade på radio o så men ändå. Imorgon måste jag gå upp 1,5 timma tidigare. Har redan ställt klockan för att inte missa.

Mina mackor var slut så jag gjorde mig lite havregrynsgröt i micron istället. Men oj vad gott det var! Var verkligen längesen. Mätt blev man oxå. Känner mig helt däst nu. Och den berömda huvudvärken är på väg så allt är som det ska.

Får se vad som händer idag, jag har ingenting på schemat. Lugnt och skönt alltså. Men solen tittar ju fram emellanåt så kanske blir skönt väder ute.

Tlött, så tlött...

Börjar bli riktigt trött. Så trött att jag inte ens vet vad jag ska skriva. Imorgon händer det inte mycket. Bara ännu en dag att ta sig igenom typ. Längtar så tills på tisdag när jag o syrran ska baka bullar. Har lite svårt att bestämma mig bara för vad jag ska göra. Helst skulle jag vilja göra typ 5-6 olika. Bulloman, det är jag det! Älskar bullar, bara älskar dom! Får se va syster orkar med...hehe...

Veckan börjar fyllas


Whoohoo! Kommer ju bli jättebra det här. Antingen imorgon eller på onsdag ska jag träffa Nina i Skövde. På tisdag ska jag träffa syrran. Börja med frukost hemma hos henne sen ska vi baka bullar. Eller jag ska baka o hon ska ge mig order. Nyopererad som hon är. Men hon är ju konditor så hon kan nog få mig att baka bullar med. Åhh vad roligt det ska bli!
Sen vad som händer resten av veckan, vet jag inte. Men tror mormor skulle komma någon dag och pappa kanske i helgen. De andra dagarna behöver jag nog för att röja upp här hemma. Hehe...

Mina godingar

  
Lucas och Aco - mina godingar

Nu har jag precis ätit lite lunch. Korv med bröd blev det. Har ju korv i kylen som måste ätas upp och jag köpte bröd igår för att jag skulle äta det igår kväll. Tyvärr orkade jag inte det efter allt godis jag tryckte i mig igår kväll. Haha! Kan äta likadan mat hur länge som helst så kanske skulle äta korv med bröd hela veckan. Eller nja, kanske inte riktigt hela veckan. Men va billigt det skulle bli!

Tog maten innan burarna och det skulle jag kanske inte gjort för jösses va seg jag blev. Men de små liven ska få rena burar idag iaf. Ska bara sitta lite grann först. Måste komma ihåg att köpa mat till dom när jag åker in till skövde i veckan.

Disig morgon


Radioanka. Min "duckie" . Radio som går att ha i badet. Termometer finns även. Bild tagen från coolstuff

Gick o la mig tidigt igår. Eller tidigt o tidigt, men var iaf inte så trött. Tog med mig "duckie" och låg i sängen och lyssnade på radio. Riktigt skönt faktiskt. Vet inte riktigt när jag somnade men vid ett så stängde jag iaf av radion.

Har ju sovit ganska länge idag. Blev ju extra länge eftersom man drog fram klockan i natt. Nu har jag ätit frukost och sitter o smuttar på mitt te som är över. En härlig morgon helt enkelt.

Ute är det riktigt disigt ute. Grått och tråkigt. Men men, det kan det väl vara då. Är ju ändå söndag. Lite mellandag sådär. Ska inte göra så mycket idag ändå.

Var något jag verkligen ville berätta för er...som jag kom på när jag vaknade. Men det är redan glömt. Typiskt!

Earth hour


Earth hour. Japp, det tänkte jag ju att jag skulle hänga med på. Släcka ner allt och bara ta det lugnt. Tyvärr missade jag starten så det blev bara 45 min för min del. Crap! Men men, jag gjorde det iaf.

Nu sitter jag i vardagsrummet och har startat datorn iaf. Tv:n är fortfarande av. Istället satte jag på radion. Tända ljus (26st för att vara exakt) och så lyssnar jag på radion. Om ni bara kunde känna det lugn som finns inom mig just nu. Jösses, detta fick mig verkligen att må bra! Ska nog släcka ner och stänga av tv:n fler ggr.

Hoppas det kommer någon statistik på vad detta gav. Hoppas det var mycket! Såg att ett par grannar iaf släckt med. Önskar jag gått ut på gatan och kollat hur många som faktiskt engagerade sig.

Vad ska man hitta på?


Har inte gjort så mycket idag faktiskt. Fixat köket bara. Ingenting annat. Sonny kommer hem imorgon och får hjälpa mig. Han säger ju alltid till mig att ta det lugnt så nu har jag sparat lite till han. Idag haglade det. Trodde inte mina ögon. Sen började de regna istället, för att sedan bli solsken. Vädret är bra underligt.

Sitter här framför tv:n och äter godis. Men nu kan jag inte äta mer, då blir det inget bra. Känns som jag är hungrig o då är det bättre jag äter istället. Så har ställt undan godiset nu. Ska ta mig ett stort glas vatten istället.

Haha, det är så komiskt. Grannen har lagat vårt staket nu. Fast dom har fortfarande inte sagt nåt till mig. Jag vet ju att de var här och ringde på men jag sov ju så hann inte upp innan de gått. Men såg ju i köksfönstret vem det var. Trodde de skulle komma tillbaka men de har satt upp staketet istället. Men jag har bildbevis..haha!

Hoppas ni får en trevlig kväll. Är ju bara skräp på tv:n idag så vet inte vad jag ska hitta på...

Fort går det inte...


Ja idag går det inte fort. Köket är fortfarande inte klart. Diskar några saker sen måste jag gå och sätta mig igen för jag är så matt och yr. Sen så får jag hålla på så. Men nu börjar det ta slut på det iaf. Klockan är ju inte så mycket så jag hinner nog. Har hela dagen på mig.

Skulle åkt till mamma o ätit middag idag men orkar inte. Så jag stannar hemma. Kroppen vill inte riktigt idag. Tråkigt men så är det ibland antar jag. Tänkte äta korv med bröd men har nog inga bröd kom jag på nu. Jaja, då får jag hitta på nåt annat. Orkar inte ens åka den lilla biten till affären.

Har planer på att åka till Lisebergs trädgårdsdagar i början av maj. Om det är bra väder. Det hade varit riktigt roligt faktiskt. Bara gå omkring o titta. Får se hur snäll bebis man får. Går ju inte med ett kolikbarn tex.

Lördag igen då


I natt så har jag fått sova i alla fall. Riktigt skönt! Var dock riktigt orolig när jag gick o la mig. Skulle jag få sova? Men det fick. Skönt!

Idag blir det inte mycket här. Ska ta tag i köket efter bakandet för några dagar sedan. Igår orkade jag ju inte. Kanske dra ett svep med dammsugaren och fixa burarna. Får helt enkelt se vad vad som händer och hur mycket jag orkar.

Vad ska ni hitta på idag?

Mår inget vidare

Jag mår verkligen inte bra idag. Mår jätteilla och känner mig konstig. Har fått i mig 2 skorpor och lite nyponsoppa med glass i. Vågar inte äta något som kan störa magen. Är livrädd för att få sådär ont igen. Eller, smärtan är lättare att ta än andningssvårigheterna. Så fort man vänder sig eller rör sig lite fel så hugger det till i bröstet och man kippar efter andan.

Trött är jag med men är väl inte så konstigt. Tur att man inte har några värkar eller nåt. Vi tar det en dag när jag mår bra och är full av energi istället. Ska försöka vila så mycket jag kan idag. Enda jag orkar tror jag.

Förresten, grannen har kört ner en bit av vårat staket. Haha...vet att det ser hemskt ut men vi tänkte faktiskt plocka ner det och måla om det i sommar. Dom tyckte nog vi var för sega...haha..

Tänkte lägga in listan igen...några namn till..har ju tex glömt lägga till mig själv :P

Syster: 3 eller 6 april
Pernilla: 4 april
Syren: 5 april
Stora Lilla Killen: 7 april
LaFamilia: 9 april
Petra: 10 april
Sara: 15 april
MissyElliot: 16 april
Jag: 20 april
Bror: 23 april

Helvetesnatt/morgon

Ja fy fan vilket helvete jag har haft. Började halv elva igår kväll när jag satt i soffan o pratade med pappa. Kände trycket som började komma över bröstet. Visste att du var det på gång så gick o la mig direkt.

Sen tror jag att det inte bara var sura uppstötningar denna gången utan att gallstenen även har kommit tillbaka. Varför fick jag annars så gigantiskt ont i sidan och även bak på ryggen? Så ont i bröstet, ner i magen, högersidan och bröstet. Strax efter tre i natt somnade jag sittade iaf.

Vid sju vaknade jag i morse igen. Med samma känsla av att det var något på gång. Och mycket riktigt. Ringe sjukvårdsrådgivningen eftersom jag kände att jag inte orkade en omgång till. Men dom sa bara att jag skulle ringa MVC. De öppnade inte förän åtta så jag ringde förlossningen. Men det enda de kunde säga var att det är vanligt såhär sent. Man skulle halvsitta o sova o inte böja sig ner för att knyta skorna tex. Så med samma skit igen så har jag suttit här i sängen tills jag förmodligen somnade av ren utmattning. Men denna gång var sidan värre än magen och bröstet.

Nu vågar jag varken röra på mig eller äta något. Så får väl sitta i sängen tills ungen behagar titta ut. Orkar inte med detta igen. Det går inte. Tar hellre förlossningen då. Den för ju iaf något gott med sig. Och dessutom får du lite pauser där.

Baka baka liten kaka


Orkade absolut inte laga middag idag. Så jag åkte till affären och tänkte köpa nåt lätt. Blev potatissallad. Kanske hade det passat med grillad kyckling till, men det tänkte jag inte på då. Kom jag faktiskt på nu. I affären tänkte jag på kassler, men tyckte det var för dyrt. Så jag tog ett paket korv på extrapris. Men när jag kom hem orkade jag inte göra något med den så jag åt potatissallad och rå korv. Ingen höjdare. Riktigt äckligt faktiskt!

Tråkigt som jag har så har jag gjort hallongrottor precis. Kan ju inte hålla på och baka såhär. Får inte plats i frysen. Måste nog köpa en frysbox istället o ställa ut i garaget istället. Men åh andra sidan, snart har jag inte tid för att baka. Men än så finns det hur mycket tid som helst.

Nu blir det nog lite tv-tittande nu. Sen blir det nog lite te och någon macka tror jag. Ta det lite lugnt. Har annars ett kök som ser ut som hej kom och hjälp mig efter 2 dagars bakande. Men måste ju ha nåt att göra imorgon med ju.

Ajaj


Vaknade helt klarvaken kl 5 i morse. Det trots att jag gick o la mig senare än vanligt igår. Fattar inte vad som händer riktigt. Såhär kan jag ju inte hålla på. Går upp och äter frukost och sen är det samma visa som alltid. Huvudvärken kommer smygande. Varje morgon!

Glömde ju berätta igår, jag fick ju några våfflor av mormor igår. Mums! Hon är så snäll min mormor.

Vad dagen bjuder på vet jag inte riktigt än. Ska väl betala räkningarna iaf. Men beror lite på hur det går med huvudvärken. Just nu vill jag inte göra någonting så ska nog gå o lägga mig igen. Funderar på att baka hallongrottor men beror som sagt på huvudet...

Gissningar

Lite fler gissningar har kommit in så uppdaterar lite här...

Syster: 3 eller 6 april
Pernilla: 4 april
Syren: 5 april
Stora Lilla Killen: 7 april
LaFamilia: 9 april
Sara: 15 april
MissyElliot: 16 april
Bror: 23 april

Japp, så ser det ut såhär långt =))

Händelserik dag

Oj vilken dag. Händelserik blev den iaf till slut. Efter mitt bakande åkte jag iväg på 2-årskalas. Trevligt att träffa vännerna igen måste jag säga. Sen åkte jag direkt till mormor. Där stannade jag sedan i 4,5h. Vet inte hur tiden kunde gå så snabbt men det gjorde den. Kom hem för bara 30min sen ungefär.

Hela dagen har varit trevlig iaf. Får se vad morgondagen har att bjuda på. Blir nog sängen väldigt snart för mig iaf. Börjar känna mig rejält trött.

Bakat

Ja nu har jag bakat lite. Blev väl med lite varierat resultat. Gjorde mockarutor som glasyren över blev alldeles för lös på. Men de smakar som de ska. Bara lite extra kladdiga. Haha!

Sen gjorde jag kardemummamuffins med lite blåbär i. De blev riktigt goda faktiskt. Har redan hunnit o smaka på en. Men vad jag inte förstår är att även fast jag bara fyllde halva formen så rinner de över. Ser så tråkigt ut ju. Blir lixom inget fina. Men som sagt, smaken är det inget fel på.

Nu ska jag grovstäda köket lite. Resten får jag ta imorgon för nu hinner jag inte. Ska ju snart iväg ju...jisses vad tiden går.


Våffeldagen


Vaknade tidigt idag med. Börjar vänja mig vid att vakna vid 7 fast det känns helt onödigt. Låg och mornade mig lite innan jag gick upp strax innan 8. Iskallt! Gick ut och kollade på termometern och det är ju tusan -9 grader ute. Va fan! Dessutom är det bara 17 grader inne. Inte konstigt att jag fryser! Hoppas kaninerna klarar sig iaf. Jag sitter under en filt i soffan nu.

Våffeldagen idag. Åhh vad gott det skulle vara med våfflor. Mums! Får se jag kanske köper med lite ingredienser hem när jag åker från Tibro. Ska på barnkalas nu på em. Sen ska jag ju till mormor ikväll med så kanske kommer hem för sent för att göra våfflor. Vi får se.

Kanske skulle sätta igång o fixa lite småsaker här. Men får alltid så ont i huvudet efter jag ätit frukost. Varför? Faktiskt inget skönt!!

Nyklippt

Japp då var man nyklippt då. Blev faktiskt väldigt likt så jag har på bilden till vänster. Men är sjukt nöjd iaf. Klippte lite smart idag så det inte gör så mycket om det hinner växa ut. Vet ju inte när man har tid att gå dit nästa gång.
Känns inte som jag orkar göra så mycket mer idag så jag ska nog bara ta det lugnt tror jag. Låter väl gött?!

Ang. gissningarna så fortsätt gissa.

Syster: 3 eller 6 april
Pernilla 4 april
Stora Lilla Killen: 7 april
LaFamilia: 9 april
MissyElliot: 16 april
Bror: 23 april

Ni är dåliga på att gissa...


Tycker ni gissar lite dåligt på vilket datum ni tror att bebisen vill komma ut. Än så länge har jag bara fått in 3 gissningar.

Syster: 3 eller 6 april
LaFamilia: 9 april
MissyElliot: 16 april

Så, vad tror du??

Härlig dag


Idag skiner solen igen så nu är man på lite bättre humör! Har sovit sjukt gott i natt och känner ingenting i kroppen. Inte minsta lilla!

Dessutom ska jag iväg och klippa mig idag. Flera timmar där man bara blir ompysslad. Kan ju inte bli bättre ju! Men först har jag lite annat jag ska fixa här hemma. Men bara lite småsaker.

Snart dax att sussa


Tulpaner från förra året


Känns som det inte händer så mycket här. Är mycket lättare att hitta på saker när det är fint väder ute ju. Bara gå ut och sätta sig på altanen. Men har iaf plockat iordning i vardagsrummet och i köket idag. Har nog aldrig haft så fint så länge någonsin. Haha! Dock mycket lättare att hålla ordning när man har lite större. Nu blir det tv någon timma till innan jag nog går o lägger mig. Sleep tight!

Barnmorskan

Har varit hos bm idag igen. Gick väl helt okej. Hon verkade dock lite stressad idag tycker jag. Värdena såg väl bra ut antar jag. Blodtrycket var  helt okej. Bebisens hjärtljud var ca 134 idag. Huvudet hade fixerat sig trodde hon så det var ju gött.

Enda jag oroar mig över är det där måttet när dom mäter magen. Förra ggn hade jag 34cm och det brukar växa med ungefär 2cm på två veckor. Denna gång var det 37 eller 38, hon kunde inte bestämma sig. Hallå! Jag kommer ju få en sån där monsterbebis på 5kg ju. Suck... jag som vill ha en liten söt bebis.

Har ju iofs märkt att magen exploerat de sista två veckorna o idag när jag var på maxi så besvärades jag av att jag ser så tjock ut. Jaja, får väl bli sallad resten av tiden. Nu är jag lite ledsen. Tycker jag ändå ätit ganska okej. Bara en vecka nu som det blev för mycket kalas o tårta o grejer. Men den veckan förstörde tydligen allt.

Tvättdag



Nu börjar dagen lida mot sitt slut. Eller ja, klockan är ju inte så mycket men ändå. Har faktiskt inte gjort något annat än att tvätta 4 maskiner idag. Duktigt va! Varit lugn heela dagen.

Så mycket kläder smutsar jag inte ner faktiskt för er som undrar. Har faktiskt inte tvättat några kläder till oss. Men har haft gardiner sen vi flyttade som inte blivit tvättat så jag har passat på. Dessutom så vågar jag ju inte tvätta det ihop för det är så mycket olika färger o jag visste inte om något färgade av sig. Tråkigt och dyrt! De sista bebiskläderna är oxå tvättade nu.

Tyvärr så passar ju inga av våra gamla gardiner någonstans. Tråkigt som tusan! Visst är det kul med nytt men det kostar ju oxå. Just nu har vi inga gardiner o har inte haft det sen vi flyttade hit 1:a juli. Haha.. Men skit samma, jag lider inte!

Energilös

Ja det blir inte bättre. Har ingen energi för fem öre. Suck! Inte för att jag har så mycket jag ska göra idag men är tråkigt att bara sitta i soffan eller ligga i sängen. Har ingen dvd jag vill se heller. Annars kunde jag ha gjort det.

Blir väl till att tvätta lite, men kan inte tvätta mer än jag kan hänga upp. Alltså blir det inga mer maskiner än den som ligger i nu.

Sonny var hemma och var snäll och gjorde djurens burar och dammsög. Sen åt vi lite paj till lunch. Försöker hålla blodsockret jämt. Nu har han åkt till Gbg igen. Kommer hem till helgen igen tror jag.

Nu verkar det som att maskinen är klar så då ska jag passa på att hänga upp den.

Bebistävling!


På förfrågan av MissyElliot så kommer jag nu ha en liten tävling om när bebisen behagar komma ut.
Så vad tror ni? När tror ni att den beräknas födas?
Lägger in alla svar i ett inlägg, för jag kan för lite för att lägga de i vänsterspalten. Så kom igen nu, gissa på!
Kan ju iaf berätta att den är beräknad till den 8 april.

Supertrötter

Har sovit riktigt bra i natt oxå. Kanske för att jag varit ute och gått och aktiverat mig mest hela dagen igår. Idag är jag dock riktigt trött och huvudet värker. Får se hur mycket det blir gjort idag. Har iaf slängt in en maskin tvätt och jag ska plocka ur den rena disken ur diskmaskinen. Sen får vi se. Ska nog ta mig ett glas vatten iaf. Kanske är det vätskebrist?

Går livet ut på räkningar?


Har gjort en budget för nästa månad nu. Lagt in räkningarna och räknat ut vad allt blir o så. Vi klarar budgeten än så länge men sen kommer det ju alltid massa andra saker in oxå. Som att bilarna behöver servas och delar behöver bytas. Det finns det dock inget utrymme till. Maten är inräknad i räkningarna så det vet jag att vi har. Men allt annat då? Förutsedda händelser får det inte bli några. Hmm, troligt!

Blir så less. Allting handlar bara om pengar. Jag har gått ner på halva lönen ca nu när jag går hemma så får väl ändå vara glad att det går runt med räkningarna men fan va less jag blir. Tänk att ha något över som man kan använda till att gå på bio eller göra något annat.

Får vara glad att vi har ett fint hus att bo i. Det medförde ju en del merkostnader. Visserligen är det ändå mer positivt än negativt att bo i hus än i lgh men ändå så är det kämpigt. Riktigt kämpigt!

Skönt med frisk luft


En dålig bild på lite krokus i vår rabatt



Efter jag packat in alla varor i skåp och kylskåp så gick jag iväg till Pernilla. De skulle va ute och kratta löv idag så jag passade på och tog mig en minipromenad dit. Prata lite med Pernilla och busa lite med lillen. Ska nog ta och ta lite snödroppar från henne med för hon har massor. Snödroppar är det enda jag saknar i mina rabatter.

På vägen hem såg jag folk som tvättade bilar, krattade och klippte träd. Ja idag har det minsann verkligen varit vår. Jag passade på att sopa garageuppfarten och vår del av trottoaren. Så nu är det fint där med. Antar att de kanske inte kommer och sopar gatorna än på någon månad men när de väl gör det så vill jag ju ha gjort fint trottoaren redan.

Blir ost- och skinkpaj idag. Pajdegen ligger i kylen nu så får hitta på nåt annt. Skulle behöva dammsuga men kanske gör det imorgon. Kollade lite på gardiner med men har ingenting som passar någonstans. Så tråkigt. Ska jag behöva köpa allting nytt verkligen? Suck...


Känner redan nu att jag kommer somna tidigt ikväll...gud va trött jag är!


En solig promenad


Tulpaner jag fick på min födelsedag



Blev bara att jag gick halva spåret idag. Eller vad det nu blir. Kroppen var inte riktigt på hugget men med min sakta mak så blev det ändå en halvtimma. Antar att det får vara okej. Hade på mig Sonnys vindtäta fleece och det blev lite väl varmt så det gjorde nog oxå att det inte blev mer.

Sonny kommer bo i Gbg denna veckan så jag får nog tänka om när det gäller maten. Ingen idé att göra mat efter veckosedeln när jag är ensam. Funderar på att leva på pajer hela veckan. Kanske köttfärsås någon dag med. Det blir lätt och jag behöver bara laga mat kanske varannan eller var tredje dag. Så tror jag det får bli.

Nä, om man skulle kolla vad man ska handla då och åka iväg. Blev riktigt slö nu efter promenaden. Men kroppen mår bra av det, det känner jag!


Lördag hela dagen



Sovit helt okej i natt faktiskt. Har börjat vakna mitt i nätterna flera ggr och bara ligga där. Men somnar oftast om. Sover bäst på morgontimmarna faktiskt. I natt vaknade jag halv sex och var döhungrig. Så fick snällt lov att gå upp och äta två knäckemackor. Sen somnade jag skönt igen.

Nu har jag ätit lite frukost bestående av två rostade mackor med ost på och ett glas o´boy. Gott gott! Kollar igenom sidorna på nätet jag alltid kollar igenom och skriver lite blogg samtidigt som melodikrysset ljuder ur mina högtalare. Hoppas det är lätt idag.

Får se vad dagen bjuder på. Men min plan är att vara ute så mycket som möjligt eftersom vädret är helt underbart! Funderar på att gå spåret idag med, men att skippa backarna. Kan gå av så man bara går första halvan typ. Men om man går den sträckan två varv så borde det ju vara okej ändå. Sen hoppa in i duschen följt av att åka och veckohandla. Hem o göra paj till middagen. I em ska jag till Pernilla en sväng.

Japp, så ser dagen ut. Känns som en skön och avslappnad dag ändå. Får se om jag håller det sen med. Vore skönt att få lite tid till min egen trädgård med. Kanske skulle göra räkmackor eller något gott till kvällen sen oxå. Tål att tänkas på.

Rensa tankarna


OBS! Inte vårt spår


Behövde ut. Få frisk luft och rensa tankarna. Så jag tog på mig mina ytterkläder och begav mig till spåret. Tänkte att jag skulle plåga mig ordentligt. Men det blev inte riktigt så.

Förra (och enda) gången jag gick spåret trodde jag att jag skulle avlida. Kommer inte ihåg när det var men det var någon gång på första halvan av graviditeten. Denna gång gick det ganska okej. Finns 3 genvägar man kan ta för att slippa branta backar men jag tyckte det var att fuska så jag gick ordinarie spåret.

Backarna är urjobbiga. Speciellt när man inte har någon kondition för fem öre. Men jag tog mig upp iaf. Flåsade som jag vet inte vad hela spåret runt men men...det bjuder jag på. Är man gravid i vecka 38 så får man flåsa hur mycket man vill! Dessutom...det är ju i backarna som hjärtat får jobba ordentligt och kontidionen bättras.

Trodde jag skulle ha skitont nu men känner ingenting. Varken i mage eller blygbenet eller någonstans. Så det blev inte så mycket plåga trots allt. Nu kanske jag gått av några av de fyllda kexen jag åt innan. Kanske skulle gå fler gånger. Men kan ju säga att det tog 45 min runt. Så fort gick det inte. Men jag gick i 45 min iaf.

Nere


Såhär känner jag mig idag


Samma visa varje morgon. Samma tanke. Jaha, vad ska man hitta på idag då. Jag har ingenting mer jag känner att jag kan göra. Så tråkigt. Får väl ut och gå en sväng, men kan inte gå varken fort eller långt för då börjar det värka.

Ska kolla på en dvd idag iaf. Det har jag bestämt mig för. Kanske dra ett varv med dammsugaren. Men är ju ingenting som tar hela dagen. Jaja, vi får se vad som händer helt enkelt. Känner mig inte på topp humörsmässigt heller. Känner mig ganska nere och låg.

Oj vad seg jag börjar känna mig


Nu har jag fixat djurens burar och lagat mat. Burarna var precis vad jag behövde för att ryggen skulle börja ömma och göra ont. Aja, det måste ju ändå göras och jag prioriterade att vara ute i solen på dagen idag faktiskt. Men nu när maten oxå är gjord tänker jag inte göra ett skit på hela kvällen. Jag ska bara sitta framför dumburken och ta det lugnt! Utan att skämmas det minsta.

Vårpyssel


Stora rabatten. Syns inte så bra men finns faktiskt lite ¨
vårblommor där



Så fyllde man denna dagen med grejer att göra med. Åkte in till Mariestad en sväng och kollade runt. Va la sådär kul men hittade iaf det jag sökte. Kom hem och kände att va tusan, det är ju fortfarande fint väder varpå jag drar på mig mysbrallorna och går ut i trädgården en stund.

Började med att jag bara skulle klippa av lite grenar att ha som bitpinnar till kaninerna. Men så kom jag på att jag kanske skulle rensa ena rabatten på gamla grejer från förra året. Tog inte bort någonting utan klippte bara ner och gjorde fint. Eftersom rabatterna var så missskötta så vet jag ju inte vad som finns i dom. Dessutom har jag ju inte bott här någon vår så vårblommorna har jag ju ändå inte sett.

När det var klart började jag ta bort mossan mellan plattorna, sen sopa rent. Sen var det lika bra att ta lilla och stora rabatten med. Så nu är det gjort. Jag är riktigt nöjd med denna dagen. Till på köpet har jag fått en hel duns med frisk luft och det känns faktiskt för jag är riktigt slö nu. Dessutom känner jag ingenting i ryggen så jag måste haft en bra arbetsställning.

Sonny kommer snart hem så får väl snart börja med maten antar jag. Blir korv stroganoff idag. Skulle vi haft i måndags men har blivit lite ändring på schemat.

Hoppas Er dag har varit lika härlig som min.


Brist på fantasi


Lucas som liten


Jag har verkligen brist på fantasi idag. Vad ska jag hitta på. Känner att jag bara sitter o tittar ut i tomma intet typ. Det är fint väder ute så får nog gå ut en sväng. Men mycket kallare idag än vad det var igår.

Hungrig är jag med men är en timma tills jag ska äta lite frukt tänkte jag. Får försöka få tillbaka någon form av rutiner med maten igen. Mår mycket bättre då.

v.38, 20 dagar kvar


Nu är det längesen du var så liten


Morning! Vaknade idag relativt tidigt men börjar vänja mig vid det nu. Tänk vad mycket man skulle kunna fått gjort. Om man hade något att göra...haha! Just idag har jag inte det. Har inte den blekaste på vad jag ska kunna hitta på. Vi får helt enkelt se vad dagen erbjuder.

Idag går jag in i v. 38 och har 20dagar kvar till bf. Helt galet ju. Vart tog tiden vägen? Jag tror ju dock inte att det kommer hända nåt på måååånga veckor så än finns det tid till annat. Men det börjar kännas att det närmar sig. Jag som inte ens har börjat packa bb-väskan än...haha! Kanske skulle göra det snart.

För övrigt mår jag bra. Börjar få svårt att böja mig ner så knyta skorna, ta på sig byxor och strumpor och såna grejer börjar bli lite jobbiga. Men inget jag inte klarar av.

Vilket underbart väder

Saknar det gröna gräset under mina fötter


Vilken dag det har varit! Den har gått sååå snabbt men oj så skoj den har varit. Satt först ute på altanen i bara t-shirt och läste tidningen och hade det gött. Vilket väder vi har haft idag. Passade även på att putsa fönstren. Bara utsidan på baksidan men de behöver jag lite hjälp till.

Sen kom Maria och barnen och vi åt först lunch. Makaroner och stekt korv. Ungen åt hur mycket som helst. Så himla kul. Jag älskar när barnen äter. Blev mycket prat och lek med stora barnet. Den lille fick med lite uppmärksamhet. Han är sååå liten. Bara en månad gammal. Men nu har han testat skötbordet och babysittern. Perfekt! Haha...

När de åkte så åkte jag först till Pernilla med en bit tårta och sen in till Skövde och träffade Stefan. Han är här med lastbilen och ska hämta någon stridsvagn eller vad det var så passade på att åka och prata lite med han. Vi pratar inte så ofta så man får passa på.

Nu har jag och karln moffat i oss massa tårta. Jag som inte skulle. Grr...blir så arg på mig själv. Blir att gå en lång promenad imorgon. Hoppas det blir lika fint väder imorgon. Då ska jag åka o köpa en sekatör och ta tag i träden utanför. Frisk luft är underbart!

En solig morgon


Hej och godmorgon! Jösses vad jag har sovit i natt. Helt sjukt faktiskt. Vaknade kl 9 idag så idag är jag verkligen utvilad. Skulle haft en massa besök här idag men de har droppat av en efter en. Nu är det bara Maria kvar så jag hoppas hon kommer iaf.

Har ätit frukost nu. Ska nog gå ut och ta mig en promenad sen tror jag. Känner att jag behöver det. Rensa tankarna lite och komma ut i solen en stund. Frisk luft är alltid skönt. Verkar inte blåsa så himla mycket nu iaf. Men kommer kanske senare som igår. Därför får jag ju passa på nu innan såklart.

Så trött

Vilket väder det varit idag. Var ute en stund på fm och tur var väl det för nu på em så har det ju blåst något fruktansvärt. Inte skönt alls. Men när vi var ute så var det riktigt skönt!

Blev en sväng till Skövde efter vi fikat lite. Åkte till kss och fixade en bilbarnstol. Lika bra o fixa den redan nu så vet man att man har en. En brio blev det. Himla fin faktiskt. Egentligen har vi sagt till dom på babyproffsen att vi ska hyra en där men får ringa o dra nån nödlögn. Dessa var mycket finare.

Nu har vi ätit upp resterna från igår. Men tacos två dagar i rad är ju lugnt. Gott gott! Nu efter maten blev jag helt superslö. Jösses alltså. Blir nog att slötitta på tv:n heeela kvällen och gå och lägga sig tidigt ikväll.

Vardagsrummet

Nu har jag fotat lite här hemma hur det blev efter möbelbytet. Orkade dock inte hämta stora kameran så det blev med mobilen men jag hoppas det räcker för er.

  
Bytte matta vid soffan. Själv tycker jag det blev riktigt bra

  
Bytt ut både matsalsbordet och gamla hyllan. Tyvärr synd inte den bjässen så bra. Den är typ dubbel så stor som på första bilden.

     
Här är de nya möblerna. En sideboard, en högre skåp och matsalsgruppen. Tycker de är skitsnygga och är supernöjd. Bra med en pappa som går på auktioner. Tror han gav 600 för allt.

God morgon


När får vi se de första av dessa tro

Ja då var man vaken igen. Kan inte påstå att jag sover så bra längre. Men jag vet inte riktigt vad det beror på för jag har inte speciellt ont. Jag kan bara inte sova. Vaknade kl 02.30 i natt första gången och tyckte det var dax att gå upp. Tror dock det är maten. Gått upp bedrövligt mycket de sista två veckorna o det sätter sig både på kropp o psyke. För mycket godsaker helt enkelt. Så nu får det försöka va slut på det.

Blir till att plocka iordning här idag. Diska det sista och plocka bort stolar och bord. Men karln är ledig idag så han får nog bära det mesta. Min rygg säger fortfarande ifrån. Ska nog försöka ut på en promenad idag. Kan jag behöva. Helst en lång men det vet jag ju att jag inte klarar av så ingen idé att utmana ödet.

Kanske kan jag ta bilder på mina nya möbler sen när det är rensat här inne. Vill ju visa :) Nu blir det frukost för jisses vad hungrig jag är. Eller ska jag vänta på att karln vaknar?

Haft en bra dag

Nu är snart denna dag till ändå. Blev riktigt trevlig ändå. Var mycket sress där ett tag men folket väl kom så blev det lite lugnare. Vi gjorde iordning maten och så åt vi tacos. Mums! Va riktigt gott faktiskt. Sen blev det tårta efter det. Nu har de åkt sen någon timma tillbaka. Skönt att få sitta ner och ta det lugnt faktiskt. Fick en del pengar som jag ska använda till en assistent.



Syrrans operation gick bra idag så det är skönt. Var nog ganska nervös inför det för jag sov jätteoroligt i natt. Men nu är det okej igen. Nu har även Lena gjort sin röntgen så hoppas att hon får ett bra resultat.

Nu ska jag nog snart gå och lägga mig. Börjar känna mig ganska så trött.

Happy birthday to me!


Har inte suttit en minut idag sen jag gick upp tror jag. Men kanske sånt man får räkna med när man fyller år. Har skurit grönsaker till tacos, fixat djurens burar, bakat tårta, diskat upp efter allt bak, dukat och gud vet vad jag gjort allt. Ryggen är helt slut nu. Men nu kommer familjen om 20 min så passade på att gå ut på nätet en stund.

Hinner inte skriva mer nu men blir nog ett inlägg ikväll igen. Ha en bra kväll folks!

Kalas & städ


Nu har vi varit och Sara och grattat henne på 30-årsdagen. Va mysigt och god mat fick vi med. Skulle åka o hämta brors tjej på vägen dit men när vi kom till Skara så märkte jag att vi ju var en timma tidigare. Haha! Vet inte vad jag tänkte på. Hon måste ju verkligen undrat. Men hon sa ingenting. Så åkte in en sväng till Ö&B men så fick vi komma en halvtimma tidigare.

Blev en paus här i skrivandet... Har städat hela huset inför imorgon nu. Jag har dammat och rengjort badrummet och karln dammsög och våttorkade. Har även dammsugit nedervåningen idag så det känns bra. Blir ju inte varje gång det. Vi är ju lixom inte där så mycket. Men ibland kan ju vara bra iaf.

Skönt, nu jhar jag hela kvällen fri att göra vad jag vill. Najs! Blir nog tv o så. Har gjort allt annat "måstegöra". Ska göra en lista på vad som ska göras imorgon med. Får börja direkt när jag vaknar tror jag så jag hinner med allt. Ska ev hinna med att hämta syrran i Skara innan allt oxå. Men ska nog gå bra.

Dax att slappa!

Stort Grattis!



Vill passa på att önska Andreas, Sara och LaFamilia en bra födelsedag! Grattis till Er alla!

Ont


Gick o la mig skitsent, typ halv tre i natt. Tänkte sova länge idag men det ville tydligen inte min kropp. Huvudvärken har redan satt igång vilket indikerar på att jag fakiskt fått för lite sömn. Men vad ska jag göra när jag inte somnar om utan bara ligger o funderar. Någonting sa till mig att gå upp och börja röja det sista i vardagsrummet för gillar inte alls när allting bara ligger.

Men, med tanke på hur kroppen mår idag efter allt jag gjorde igår så borde jag inte röra en pryl. Inte böja mig ner nåt eller så. Men det måste ju göras och just nu känns det lite som att det är enda sättet att få det gjort. Sonny frågar iofs om jag behöver hjälp men gillar inte att vara beroende av andra. Hade han kommit och velat hjälpa till självmant så hade det känts bättre.

Nä shit va trött jag är. Ska försöka röja det sista här sen ska jag nog se om jag kan lägga mig en stund innan vi ska iväg.

Trötter

Har varit en händelserik dag. Kanske lite för händelserik. Åkte först och handlade för veckan. Blev typ massor eftersom vi ska ha kalas här på måndag och vi bestämde att vi skulle ha tacos då så det blev en jäkla massa saker till det. Men det är gott så det är det värt.

Sen kom pappa o bror och de bar ner min gamla hylla och min gamla matgrupp och bar in två nya skåp och en ny matgrupp. Blev riktigt bra faktiskt. Skulle vilja ha ena skåpet på ett annat ställe men just nu står vår byrå där. Enda stället den fick plats på sen vi bar in spjälsängen i sovrummet. Blir bättre i sommar när vi gör ordning barnrummet. Bilder kommer nästa vecka när jag fått ordning på allt. Just nu är det mer kaos.

Kunde inte riktigt låta bli alla lådor och så. Har dessutom diskat glasen och packat in allt i skåpen så det gör att min rygg o mage inte är så glada på mig nu. Men men, sånt man får ta... Får skylla mig själv. Men har svårt för att sitta still o bara titta på. Får gärna dåligt samvete.

Blir nog sängen snart. Ska dels bort imorgon och sen blir det städa. Vet inte riktigt vart jag ska lägga alla småprylar nu längre. Vill inte att de ligger framme längre. Måste trolla bort dom på nåt sätt...får lista ut nåt bra. Köpa en flätad korg o lägga de i kanske...

Suck

Just nu är jag bara trött på allting...och på vissa människor.

Först upp


Påskliljorna har blommat ut så vackert här hemma


Sist i säng och först upp. Karln har sovit 11 timmar nu. Haha, som ett litet barn. Själv har jag sovit jätteoroligt i natt. Drömt hela natten o är i ett sånt där tillstånd där man inte vet om man drömmer eller om det är sant. Dom nätterna sover jag sällan bra har jag märkt. Men sov bra efter 06 som vanligt iaf.

Idag kommer pappa o bror hit o vi ska fixa vardagsrummet. Lite nytt ska in som pappa köpt på auktion. Ska ta en bild sen när det är klart. Har även gjort en liten lista till mig själv oxå. Men det ska helst vara gjort innan dom kommer. Känner att energin är kvar och jag är fett glad!!

Visst är förresten min blogg mycket roligare nu med massa bilder?!

Gravidgalen?


Ibland är det fasen stencoolt att va gravid. Som nu. Karln gick o la sig precis innan 22.30 men eftersom jag sovit mest hela dagen så är inte jag så trött. Så vad gör jag? Jo, jag går ner i källaren och sorterar papper och sätter in dom i pärmarna. Det som jag haft sån ångest för hela dagen. Nu har jag två små högar kvar men dom är sorterade så det går fort. Ska fixa det imorgon så är det gjort. Känner mig så sjukt nöjd så det finns inte! Mår bra i hela kroppen. Snart har jag koll på mina papper igen. Det känns bra, mycket bra!

Rastlös


Fick dessa tulpanerna av karln när han kom hem

Ikväll har bebisen hållt på och bökat ganska rejält. Den som alltid är så himla lugn annars. Lite mysigt faktiskt. Samtidigt lite jobbigt emellanåt. Haha, men det får man ta. Börjar väl bli tråkigt därinne.

Mår bättre nu faktiskt. Men eftersom jag inte gjort nåt på hela dagen så är jag otroligt rastlös nu. Har plockat ur stora hyllan i vardagsrummet nu. Ska byta både hyllan och matgruppen imorgon. Men ska få hjälp att bära så lugna...hihi. Funderar på att fixa lite nere i källaren innan jag går o lägger mig oxå men vi får se.

Sjuk igen?



Kroppen värker och jag funderar på om jag håller på och bli sjuk igen. Mår riktigt kasst idag.
Mattheten och orkeslösheten blir bara värre o värre.

Äntligen!

Jaaaa! Jag har lyckats få bort den där apfula ramen runt alla mina bilder. Tjohooo! Dessutom vet jag varför vissa bilder inte vill laddas upp. Tydligen gillar inte denna sidan .bmp bilder. Så nu vet jag det..

Orkar ingenting idag


Hade så mycket planer idag. Skulle fixa färdigt här uppe och sen dyka ner i källaren. Men mår allt annat än bra idag så blir inte så mycket gjort här. Det här uppe skulle ta max en timma om jag var effektiv men jag orkar inte med någonting. Är matt och orkeslös. Gick o la mig lite innan men blev inte bättre. Får försöka kämpa. Ska iaf ha gjort djurens burar idag. Om jag inte gör något anant så måste jag ha gjort det.

Morning morning



Gick o la mig toksent igår. Men inte hjälpte det. Jag vaknade lika tidigt i alla fall. Dumt! Nu är jag ju jättetrött.

Ska iaf försöka fixa en del idag med. Här uppe är det inte så mycket kvar alls men finns hur mycket som helst att göra nere i källaren. Papper, papper, papper. Ja men jippi!

Vad ska ni hitta på idag?

Nöjd men bara toppen på isberget

Ja denna dag har varit bra måste jag säga. Har plockat ordning på saker i sovrummet, vardagsrummet och hallen. Tycker alla grejer ska ha sin plats men trots att vi har så stort nu så är det inte så. Men jag försöker. Blir sakta men säkert bättre.

Nya vaxduken är på och det blev verkligen superbra. Är så nöjd! Resten av köket ser fortfarande ut som hej kom och hjälp mig men det ska jag fixa imorgon. Men vaxduken blev iaf sjukt bra. Har en bild men kan ju inte ladda upp så ja...kanske en annan gång.

Köpte även blevboxar eller vad man kallar dom. Så nu har jag sorterat alla papper som låg här uppe på köksbordet. Nu ska de bara ner i pärmarna oxå men ligger iaf inte framme. Har en hel bunt med papper nere i källaren som oxå ska in i pärmar. Kanske kan ta det som terapiarbete nästa vecka för det måste verkligen göras. Varför sätter man inte in papper varje månad istället?!

Ser fram emot att kunna organisera i garaget i sommar oxå. Men hyllor osv så allt kan få en egen plats där med. Nu är det lite organiserat kaos typ. Vet vart det mesta är men det är inte snyggt.

Hur som helst så är jag nöjd med dagen. Ska fixa det sista här uppe imorgon och sen får jag väl ta itu med källaren hur tråkigt det än är. Papper är inget roligt att sortera. Men nåt nödvändigt ont.

Finally!

Nu har jag varit i Skövde och köpt grejer så jag kan fixa mina papper. Jisses vad skönt. Blev två vaxdukar med när jag ändå var i farten. Äntligen kan jag får bort den där julduken på köksbordet! Måste nämligen vara en duk där för annars blir det så mycket furu att man dör. Får se om jag kan ladda upp bilder sen. Just nu krånglar det ju igen...fattar inte vad fan det är. Trött blir jag iaf... Hepp, nu blir det papperssortering...

Papperskaos

Ja jag måste säga att jag är nöjd med allt jag gjort. Det jag kommit på är att jag har för lite plats för papper och sånt. Jag är ju sån, allt ska ligga på sin plats. Nu har inte allting "sin" plats och jag behöver komma på lite lösningar på saker o ting. Men blir kanske ett besök till ikea i helgen och då kommer jag köpa lite saker så jag kan få ordning på iaf en del av de sakerna. Klarar inte av alla papper som ligger överallt nu. Blir tokig. Dessutom har man ju ingen koll på vad det är för papper längre. Nä, ändring måste ske!

Early morning

Idag är en ny dag och jag tar nya tag med bloggen. Den vill verkligen bara bråka med mig nu.

Vaknade toktidigt idag. Kändes lite sådär då jag ville sova länge men men. När jag drog upp rullgardinen sken solen ute och då blev jag lite gladare igen. Har fått i mig lite frukost nu med.

Ska försöka få en hel del gjort idag. Gjorde ju inte ett dyft igår. Men fortsätter solen att skina såhär så vet jag att det kommer bli mycket gjort idag. Så mycket är det egentligen inte. Bara att ta en sak i taget.

Gahhhh!

Skiter i det här nu. Hade skrivit massor men så försvinner det bara helt hux flux.. Blir irriterad och gaahhh....skiter väl i att skriva då!


Godmorgon

Förstår inte hur jag kunde vara så trött igår kväll men när kl var 22 så hade jag suttit o nickat i soffan ett tag o jag gick o la mig. Brukar annars försöka vara vaken till 23 för att inte vakna alltför tidigt.

Sover lite mer oroligt om nätterna nu faktiskt. Magen är stenhård och ja, jag vet inte. Det är lurigt bara. Sover lite bättre där på morgonkvisten efter 6 eller något sånt men ändå. Får iaf sömn så det räcker tror jag så det får väl vara så.

När jag gick upp snöade det men nu skiner solen för fullt så jag hoppas den fortsätter med det för då ska jag gå ut en sväng sen. Blir nog en promenad till ica för att köpa lite korvbröd. Kan jag äta det idag nu när karln inte kommer hem ikväll.

Dax att börja med dagens sysslor. Får se hur mycket man orkar med. Har börjat inse att även jag får lov att lugna ner mig nu såhär en månad innan bf.

Bygglov

Har precis kollat på bygglov. Idag var det från Töreboda, den lilla hålan jag kommer ifrån så det var ju jättekul. Funderade hela tiden på vilket hus det kunde vara. Var i samma område där vi hade vårt hus när jag växte upp men är ju snart 10 år sen jag bodde där så det är lite svårt att komma ihåg hur husen såg ut. Får nog åka förbi och kolla när jag är där nästa gång.

Blev ingen bild i detta inlägg heller. Blir idiot på blogg.se när det inte går att ladda upp. Jäkla skit!

Lat eller lat?

Nu är karln på väg hem från jobbet o jag borde börja med maten. Men dels har jag ätit oavbrutet sen jag kom hem och så känner jag mig lite lat. Så väntar tills han är hemma så kanske vi kan fixa det tillsammans. Men han sa att det var okej...hihi.. Lata jag =))

Tillbax på jobbet

Jaha, då var man hemma igen då. Ganska mycket senare än vad jag trodde faktiskt. Blev lunch med Annelie på Volvo och sen gick jag och pratade med Linda och sen facket. Blev lite mer prat med Annelie innan jag åkte hem med.

Åt fisk idag och det var verkligen längesen. Gud så gott det var! Att man kan njuta så av någonting man inte ätit på länge. Det var verkligen fantastiskt.

Facket blir man ju inte klok på. De sa en sak till mig men så frågade vi en annan gubbe o han sa en helt annan. Men Annelie sa att dom har sagt fel till henne flera ggr innan så vågar inte lita på dom. Får väl ta ut lite föräldradagar extra. Jag vet inte. Vi får se vad som händer när de går ut med att listorna är klara. Vet inte vem man kan lita på...

Skön morgon

Vaknade jättetidigt idag. Första gången..haha! Somnade om och vaknade 9. Riktigt perfekt tycker jag. Inte för tidigt och inte för sent. Gick ut och hämtade tidningen och satte mig och åt frukost i lugn och ro.

Idag ska jag iväg och äta lunch med en gammal arbetskamrat. Ska bli skoj. Sen får vi se vad dagen erbjuder för något. Men ska iaf bli kul att hälsa på lite på jobbet igen. Saknar det stället lite grann faktiskt. Haha, trodde aldrig jag skulle säga det men...

Önskar alla er andra en bra dag!
Ni skulle fått en fin bild med men den vägrar ju ladda upp bilder nu igen *arg*



Me like



Vad tycks om mina nya gummistövlar? Jag tycker dom är assnygga o gillar dom skarpt. Nu behöver det bara är bli vår så jag kan ut i trädgården och dona. Helst nu på en gång! Hihi...

Vart tog dagen vägen?

Blev att vi gick o la oss och sov middag både jag och karln. Vi ställde klockan 1,5h senare och tur var väl det för det var den vi vaknade till. Var bara att gå upp och duscha och göra sig iordning och sen åka iväg.

Mvc idag. Fick gå till en annan bm idag för min ordinarie är på skidresa. Denna gång så var mitt blodtryck lägre så det var ju skönt. Inte för att det någonsin varit högt men ändå. Måttet var 34cm denna gång och bebisens hjärtljud låg på 128 så de var mycket lägre. Ja,det blir nog en pojk ändå det här. Huvudet är vänt nedåt men ruckbart som de kallar det. Goodie goodie!

Hämtade andra bilen och blev fattig. Handlade lite och sen åkte vi hem. Både jag och karln var hungriga så vi blev til att börja med maten så fort vi kom hem. Ris och kött i uncle ben´s sås. Tyvärr var den lite väl stark tycker jag. Usch...tål inget längre.

Karln ska upp tidigare än tidigast imorgon så blir till att sitta ensam hela kvällen.

Skittrött

Herregud jag är så trött så jag snart somnar. Ont i huvudet har jag med och jag vet att det är för att jag är trött. Två nätter med för lite sömn, det gör sitt till.

Gick upp redan 06.30 (!) idag bara för att vi skulle lämna in en bil på service. Var jag ju tvungen att åka med med andra bilen för att karln skulle komma hem. Passade på att åka till maxi o handla lite. Skulle bara bli lite grann som var billigt men blev massor. Nya koppar till köket och gummistövlar till både mig o karln bla. Nu kan jag ut i trädgården och greja så fort vädret och temperaturen tillåter.

Ska in till Skövde sen igen. Dels ska vi ju hämta bilen men sen så ska jag in till mvc. Karln ska passa på o klippa sig o så funderar jag på om vi inte ska ta med djuren in och klippa deras klor med. Fan va mycket pengar det går åt idag då!

Men nu ska jag nog gå in och sova en stund. För detta går inte...

Bebiskläder

Fick en massa fina bebiskläder av mamma o syster igår. Va riktigt snällt tycker jag. Tog en bild på dom nu när jag kom hem o tänkte ni skulle få del av dom.

    

  

De ligger i storleksordning från strl 50 till strl 62. Jackan är jättestor och den behövs inte förän barnet är 1 år men mamma tyckte den va så billig så hon kunde inte låta bli att köpa den tydligen...haha!

Tack snälla! Det var verkligen guld värt!

Kalas o grejer

Nu är vi äntligen hemma igen. Va inte meningen att vi skulle va borta såhär länge men blev så ändå..hehe

Åkte till Maria och hälsade på igår förmiddag. De fick ju sin andra son den 19:e februari så var ju tvungen att åka dit o titta lite. Så liten han var. Så himla söt. Fick ju såklart leka lite med storebror med så inte han kände sig helt utanför. Jag och karln lekte med han i sitt rum medans Maria ammade.

Sen åkte vi direkt till mamma för hennes man fyllde år igår. Blev mat och tårta och de andra drack lite starkare drycker på kvällen med. Jag fick hysteriskt ont vid magmunnen igen så jag sa till bror att han nog skulle få fixa annan skjuts hem. Jag skulle annars skjutsat hem han. Men vågar inte sätta mig i en bil när det blir så, det blir bara värre. Gick över ganska snabbt men vi fick sova över ändå. Karln tog sig lite för mycket att dricka så han mådde inte så bra igår kväll. Hihi...

Va ganska skönt ändå att sova över o slippa åka hem. Blev inte att vi gick o la oss förän 03.30 i natt. Haha...galet! Blev en god frukost imorse med ägg, yoghurt och hela kittet! Sen gick jag o syrran (som oxå sov över) med sambor till pappa o drack lite kaffe. Syrran gick o handlade o vi gick hem till mamma igen. Där blev det lunch innan vi åkte hem igen.

Nu sitter jag o försöker läsa ikapp alla bloggar o så. Karln spelar bingolotto...hehe..,


.......

Jag vet inte hur länge detta kommer funka men känns riktigt instabilt. Finns ingen bra grund att bygga på längre. Tiden får utvisa...

Möss

Har vi möss hemma hos oss eller? VET att det låg 3100kr i skåpet som vi skulle ha till bilen. Varför fattas det helt plötsligt 500kr? Jag blir vansinnig och jäkligt irriterad. Fan!

Spjälsängen



Idag har vi byggt ihop spjälsängen. Känns fortfarande väldigt tidigt men lika bra att få det gjort. Blev väldigt fint faktiskt. Madrassen har jag inte lagt i ordentligt för den har varit vaccumförpackad så den är ju inte ens hälften så tjock som den ska vara än. Hoppas det kommer. Har ställt upp en byrå bakom sängen med men det har jag ingen bild på. Där ska jag ha bebiskläderna och sängkläder o sånt.

Godmorgon fredag

Här sitter jag alldeles ensam. Blev att äta frukost själv. Jag vaknar ofta av att jag är hungrig o så är det bara att gå upp och äta. Idag blev det rostade mackor med ost och o´boy. Mums! Släppte även ut lilla Aco så hon får springa lite fritt.

Tråkigt att sitta här ensam men kan inte med att väcka karln när han vanligtvis går upp vid 3 mitt i natten. Antar att det är hans lott att få sova när han är ledig. Jaja...jag får väl hitta på nåt. Diska eller nåt annat skoj.

Får se vad dagen erbjuder idag. Vi skulle tvättat bilen men det är inget bra väder alls ute så det blir väl inte så antar jag. Grr! Den behöver verkligen tvättas. Ska nog förresten sätta ihop spjälsängen o sånt idag. Lika bra att ha det gjort. Tvätta lite bebisgrejer kanske.

Vad ska ni hitta på idag?

Redan trött

Nu har vi ätit. Blev pasta med pastasås gjord på lök, bacon, champinjoner och creme fraishe. Var väl sådär gott. Hade nog behövt krydda pastasåsen lite mer. Men men... gick ner iaf.

Nu blir det väl bara tv o så. Känner mig redan trött men med tanke på hur lite jag sovit i natt så är det ju inte så konstigt faktiskt. Blir nog till att sova länge.

Sonny är ledig fre-mån så det blir lite annorlunda. Han kommer va hemma flera dagar. Ska nog allt sätta han i arbete. Deligera heter det va?

Kakor

               

Såhär blev kakorna jag bakade igår. De skurna chokladkakorna blev sådär. Första plåten fick nog va inne lite väl länge men men... Dom går att äta i alla fall.

Skafferiet

Såhär fint blev det i "skafferiet" efter jag organiserade. Istället för att ha allt huller om buller så vet man vart grejerna är.


Här ovanför kylen och frysen har jag bröd, skorpor och lite kaffe.



I detta skåpet har jag pasta, ris, flingor och gryn längst ner. Konserver i mitten och lite lasangeplattor och nudlar längst upp.



I detta skåpet slängde jag ut hyllorna och satte in trådbackar istället. Längst upp är det mina mjöl och sockerburkar och massa påsgrejer som chokladpudding, såser och nyponsoppa tex. I mitten har alla mina grejer som har med bakning att göra. Längst ner har jag lagt alla teer, lite kaffe, bitsocker osv.

Vad säger ni, blev inte det bra?

Helvetesnatt

Ja i natt har det varit en riktig helvetesnatt. Fy fan det säger jag. Sov först i soffan x antal timmar men allting började när jag skulle gå o lägga mig. Kände trycket i bröstet o bestämde mig för att trycka i mig 2st galvison (eller vad dom nu heter).  Dock hjälpte dom inte. Kände hur det bara blev värre och värre hela tiden. Det gick från magmunnen och man känner hur det bränner i strupen hela vägen ner till magen. Hela vägen krampade det och det gör så förbannat ont rent ut sagt.

Försökte andas djupt och lugnt men vad hjälper det när man tar ett djupt andetag så knyter sig hela magen. Så lagom djupt är det bästa.

Låg i 2 timmar innan det lugnade ner sig. Låg obekvämt så vände på mig. Skulle jag inte ha gjort! Allting kom tillbaka. Räcker med att man lyfter huvudet lite grann, eller ändrar läge på en arm så börjar skiten igen. Andra ronden varade i nästan 3,5 timma. Sen lugnade det ner sig o jag tror faktiskt jag somnade någon halvtimma. Då när man är totalt avslappnad brukar det släppa helt.

Men... jag vaknade o vände mig igen. Andra stora misstaget. Kände hur det bara knöt sig i bröstet på mig. Denna tredje rond var dock mer skonsam o jag kunde somna efter ett tag. Nu är jag livrädd för att äta något som kan utlösa det igen. Har fortfarande ett tryck över bröstet som är väldigt obehagligt. Det gör dock inte ont.

Blir till att ta det väldigt försiktigt och lugnt idag. Känner att det är svårt att andas idag.

Bakat

Mitt i all tristess så fick jag för mig att jag skulle baka. Skulle bara baka negerbollar men blev chokladsnittar med. Snittarna vet jag inte om de blev så bra faktiskt. De känns väldigt torra så tror jag hade inne dom lite för länge. Men men, man kan ju inte lyckas med allt jämt. De går att äta iaf.

Biljäveln vi köpte i söndags har redan börjat krångla. Nån jävla rem som slirar. Till generatorn och vattenpumpen. Så bara in och fixa det då. Jippi! Samtidigt är det väl sånt som händer, bara hoppas på att allt funkar som det ska sen. Tar vi väl kamremmen nu på en gång med så är det gjort. Hoppas jag att den bara tutar o går sen. Annars jävlar det säger jag!!!

Nä, karln kommer väl snart hem så är väl bara att gå ut och börja med maten. Blir ugnspannkaka med strimlad skinka i och lingonsylt till. Ska försöka visa lite bilder på mina bakverk sen. Men just nu får ni klara er utan.

Har för lite att göra

Jahaja. Vet inte riktigt vad jag ska säga. Vet inte vad jag ska göra. Har tråkigt. Har redan betat av hela min lista med "att göra"-saker. Det var inte mycket men ändå.

* Städa burarna
* Flytta över grejer från stora till lilla frysen
* Omorganisera stora frysen
* Röja lite allmänt

Ja det var det. Idag har jag nog varit lite väl effektiv. Eller...egentligen inte. Har läst lite oxå. Men gillar inte att läsa. Annars skulle jag kunna ägna mig åt det hela dagarna. Men nä, det går bort. Ska nog ta den där promenaden sen iaf. Det verkar vara ett skönt väder.

Har vi tur slutar karln redan 2 o då är han hemma redan någon gång efter 4. Men vi får se hur det blir med den saken.

35 dagar

Har ni sett?! Det är bara 35 dagar kvar till bf. Jösses...hur kan tiden gå så här fort. Spännande...



Bild tagen på google

Sovit gott

Haha, jag var nog trött igår. För jag gick o la mig runt 22 iaf och vaknade inte förän 8 imorse. Det var riktigt skönt vill jag säga. Behövde inte ens gå upp mitt i natten och gå på toa. Mycket bra natt med andra ord. Fick sen kliva upp och äta för jag var sååå hungrig. Nu är frukosten intagen och jag tar det lite lugnt framför datorn ett tag.

Idag händer inte så jättemycket på schemat. Sparade allt det jag skulle göra igår tills idag för att över huvud taget ha något att göra idag. Så burarna, tvätten och frysen ska jag fixa idag. Men sen finns det inte så mycket mer så ja... jag får inte vara hur effektiv som helst. Ska laga maten tills karln kommer hem ikväll oxå.

Underbart väder ute idag förresten. Jag hoppas solen stannar hela dagen för då ska jag gå ut och gå en sväng sen. Men redan nu verkar den vara i moln visst...tråk! Aja, lika bra att börja med sysslorna på en gång.

*kram*

Suuuupertrött

Är redan så trött att jag inte kan sitta still. Men kan jag verkligen gå o lägga mig nu? Kommer ju vakna mitt i natten o va görpigg. Åhh...jag vet inte men kommer ju somna i soffan istället. Får se om jag orkar vänta till kl 22 iaf. Men just nu känns det inte så. Kan inte ens sitta still längre...

Underbar dag

Inte ett enda inlägg från mig idag. Men inte så konstigt egentligen för jag har ju faktiskt inte varit hemma.

Vaknade kl 7 imorse igen. Gick upp vid 8 o käkade frukost. Flingor och mjölk som vanligt. La mig lite i sängen igen då mina ögon värkte nåt grymt men gick sen upp och duschade. Var väldigt skönt och uppiggande kan jag säga. Kom på att jag måste ringa Folksam för att teckna en bilförsäkring till nya bilen så det gjorde jag. Sen var det bara att åka iväg in till Skövde.

Lämnade tillbaka 4 böcker på bibblan. Ville låna om en men den var reserverad så det fick jag inte. Attans! Postade ägarbytet med. Sen iväg till rusa och handlade ett packe galgar. Spelar ingen roll hur många man har, man behöver alltid fler tydligen. Djuraffären nästa för att köpa nya saltstenar till kaninerna.

Sista anhalten var Elins Esplanad som det så fint heter. Gick in på lindex o köpte två mössor till bebisen. Sen var jag så himla hungrig så gick o tog en macka på fiket. Ingen bulle, kaka eller bakelse...duktigt va! Sen in på maxi för att handla frukt och lite glass till en fruktsallad. Köpte även ny lotion för extra torr hy så jag hoppas den är bättre än den jag har nu. Dyr va den med!

Iväg mot T-dala igen och istället för att åka hem åkte jag till P. Där fixade vi iordning fruktsalladen o så. Busade med L. Han är ju bara för söt! Sen var jag där i över 3 timmar. Åkte hem när de skulle iväg till affären och handla. Så gött med P, för med henne kan jag prata om allt. Vi bubblar på som vi känt varandra hela livet o vi har bara träffats 2 ggr. Underbara människa! Skönt att ha en sådan person i sin närhet.

Skulle gjort mat idag men blir inget. Har en matlåda sen igår som jag tog istället. Ska titta på ett program jag vill se om en kvart, sen vika ihop sista tvätten och rengöra kaninernas burar. Sen har jag nog gjort allt jag skulle för denna dag oxå. Ursugen på något sött men har inget hemma så ja, jag får bli utan.

På återseende.

Matsedlar är bäst!

Jag hade gjort maten färdig när karln kom hem. Idag blev det chili con carne och salladen jag gjorde innan. Blev himla gott faktiskt men min mage gillade det inte riktigt tror jag. Den har bråkat med mig hela kvällen.

När jag satt o väntade på karln så gjorde jag några veckors extra matsedlar så nu har jag gjort matsedlar för 4 veckor om man räknar med denna. Blir bra det. Förutom att man alltid vet vad man ska äta o lägga fram så blir det faktiskt mer varierat så.

Nu har karln gått o lagt sig. Han får sovmorgon imorgon. Ska inte åka hemifrån förän runt kl 5. Två timmar senare än idag. Jösses säger jag bara. Imorgon natt sover han hos sin pappa då han skulle kommit hem så himla sent annars. Så imorgon blir jag ensam. Tur att jag har lite att göra imorgon iaf.

Blir väl till att kolla lite till på tv sen så ska jag med gå o lägga mig faktiskt. Hoppas jag vaknar tidigt imorgon med. Då kanske jag kan vara inne i stan till kl 10. Det hade varit gött.

Sov sött allihop!

Nöjd med mig själv

Alltså ibland blir jag förvånad på mig själv. Att saker faktiskt händer. Nu har jag precis organiserat i skafferiet. Eller, jag har två. Plus lite plats över kyl o frys. Men jag blev väldigt nöjd som det är nu. Var sak har sin plats. Har väl lite väl mycket saker så skulle behöva äta ur lite. Men nu har jag iaf en sån där "nöjd-med-mig-själv" känsla.

Förutom att organisera har jag dessutom redan gjort färdigt salladen inför middagen ikväll. Som sagt, ibland häpnar jag över mig själv. Känns som detta har varit en riktigt bra dag. Inte supereffektiv kanske men jag har gjort det jag skulle o lite till. Nu väntar jag bara på att vi ska kunna göra om i garaget så jag kan få ordning på mina plastburkar med. Det kommer bli kanon!

Karln kommer snart hem från jobbet. Jag hoppas han tar det lugnt för det snöar ganska mycket ute. Han pendlar ju trots allt sjukt långt varje dag nu. Kör försiktigt!


Långtråkigt

Jag måste säga att jag har lite tråkigt. Skulle behöva åka in till stan o lämna tillbaka lite böcker till bibblan. Men känner inte alls för att åka någonstans så jag struntar nog i det. Får bli imorgon istället.

Plockat in alla torra kläder i garderoberna nu iaf. Alltid nåt. Ska väl ta ett röj i köket sen, det lilla som finns. Annars vet jag inte vad jag ska hitta på. Läsa lite kanske... Jag borde börja läsa nu när jag har så mycket tid över.

Kollat lite på försäkringar till nya bilen. Får se vad det blir men just nu ser det ut som det blir Folksam. Måste bestämma mig idag...

Ja nä...blir väl lite tv här nu så. Sen lite lunch...ser dock inte fram emot den...men men...

Godmorgon måndag

Då var det en ny vecka då. Jag har varit vaken sen 7, hör och häpna. Dock gick jag inte upp förän en timma senare. Var skönt att bara ligga o ta det lite lugnt. Nu har jag dessutom ätit frukost, flingor o mjölk och så läst tidningen såklart.

Slängde in sista maskinen tvätt nu på morgonen med. Karln missade ju sin tvättid innan han flyttade hem igen så detta är 6:e (!!) maskinen jag kör nu. Det har varit allt från kläder, handdukar o lakarn. O så hans arbetskläder med. Det blir dyrt det...jaja. Tvätta måste man ju. Men nu är vi ikapp iaf. Ska väl börja tvätta bebisgrejer snart med. Lakarn o allt vad det kan vara. Men får nog vänta någon vecka iaf.

Nu ska jag börja ringa runt till försäkringsbolag...mindre kul, men måste göras!

Känns fel

Vet inte, men känner mig helt tom. Lixom lurad på nåt sätt. Såg bra ut först men nu känns det inte bra alls. Känns som vi haft för bråttom. Men men... Känns bara att det är för mycket pengar..bara det...tror jag...

Sörjer

Ja nu sörjer jag min bil som karln sålde för en liten stund sedan. Dessutom till underpris. Men men... Vi var väl så illa tvugna. Måste ha en dieselbil nu när han ska pendla som han ska göra. Men känns tråkigt. Det var min förstabil. Får väl helt enkelt bara inse att det där med bilköp är något man förlorar pengar på :(

Men nu är jag ledsen *gråter*


Hejdå fina bil...saknar dig redan!

Söndag morgon

Uppe med tuppen idag tror jag bestämt. Gick o la mig sjukt tidigt när Sonny sa att han skulle gå o lägga sig. Så då blir det ju att man vaknar tidigt. Dessutom har jag legat och tänkt på den där sopsäcken med alla mössar, vantar o allt vad det är i som bara försvunnit i flytten. Funderar på om vi slängt den av misstag eller vad det är. Men jag vet inte. I natt satte jag mig rakt upp i sängen o kom på att alla mina raggsockar som mormor gjort finns där i med. O min jokermössa jag sydde. Så jag skulle gärna vilja ha tillbaka den. Men tror just den säcken är borta för alltid tyvärr.

Får se vad som händer idag då. Byta olja o filter på toyotan kanske. Annars blir det nog lugnt vad jag vet. Verkar inte bli någon sol idag heller...tråkigt!

RSS 2.0