Städ på schemat

Igår försvann verkligen dagen. Jag o Nova var och fikade med mammorna och barnen från föräldragruppen. Det är alltid lika trevligt. Vi är ett skönt gäng. Nu är det två veckor tills nästa gång.

Iväg därifrån och handlade lite plus att jag åkte till bilia och fixade olja o filter till Volvon. Hem med en övertrött tös och så åt vi lite. Busade hela kvällen lång innan det var dax för min lilla gumma att sova för natten.

Nu är det snart dax att börja städa här hemma för ikväll kommer S bror o B och imorgon ska vi ha det årliga våffelkalaset med släkten.

Nu blir det städ.. ska bli skönt att få det gjort!

3-årskalas

Någonting jag verkligen är dålig på är att lägga in aktuella bilder. Men känns inte som jag har tiden. Eller, när jag har tiden orkar jag bara inte fixa med sånt. Hade ju varit trevligt annars.

Idag har vi varit på 3-årskalas. Det var mycket trevligt. Som vanligt när vi träffas vi 3 med barn. Tyvärr glömde jag ju kameran. Vi var där en lång stund och Nova sov inte på 5 timmar. Impad! Men den var hon riktigt trött. Sov en halvtimma eller nåt sen skulle jag lägga in henne i sängen men då vaknade hon. Somnade i bilen hem så det blev en halvtimma där med. Så nu sover hon gott kan jag tro. Trötter som bara den.

Har tänkt på det. Jag har verkligen tur. Nova strular sällan när hon ska sova. Jag lägger in henne i sängen, säger gonatt och släcker lampan. Sen somnar hon av sig själv. Underbart!

Har redan gjort burarna som skulle rengöras idag med så nu är jag ledig hela kvällen. Disken är kvar men den tänker jag vänta med tills imorgon. Så har jag nåt att göra då med...haha!

Nu väntar tv:n. Trevlig kväll!

Nu händer det grejer...igen!


Där var hon 2 dagar. Nu håller hon på o lär sig krypa...jösses...

Idag har det hänt massor. Vi har varit och lekt med I och L idag. Det var riktigt trevligt och Nova o L leker så himla bra ihop. De kommer ju även gå på samma dagis sen. Jag och I bestämde oss för att ta en promenad efter fikat. Det har ju ändå varit så himla fint väder ute idag. Blev den vanliga rundan på en 50 min eller så.

Idag har Nova för första ggn satt sig upp från liggande läge alldeles själv. Det jag blev lite paff när jag helt plötsligt såg att hon satt upp för jag hade ju lagt henne på mage. Hon klarar det inte varje gång hon försöker men det går iaf framåt.

Hon är ju alltid så trött sista timmen på kvällarna så för att hon skulle få nåt annat o tänka på så la jag mig på golvet med henne och lekte lite grann. Då tar hon sina första riktiga krypsteg. Jag bra skrek rakt ut. Såg du såg du...men vem skulle se, det är ju bara jag hemma. Tror inte fattade själv vad hon gjorde men hon har försökt efter det att flytta fram händerna. Men blir bara något steg eller så men det är ändå en bit på vägen. Nu ska vi träna, träna, träna. 3 steg är än så länge rekord. Jag blir så glad!!!

La henne för en halvtimma sen så nu blir det egentid resten av kvällen tills jag går o lägger mig jag med.


Deppig =(

Vet inte riktigt varför men har varit oerhört deppig den sista tiden. O speciellt då de senaste dagarna. Jättejobbigt. Men antar att det bara är och hänga i och göra det bästa av situationen.

Skulle vilja gå o lägga mig tidigt men så är det ju sista "Roast på Berns" idag. Så kanske ligger i soffan o tittar på det. Får se.

Blir lite tv nu. Ligga i soffan med filten över mig. Kanske lite tända ljus kan få mig på lite bättre humör. Kanske värt att testa iaf...

Timeout

Det är minst sagt upp och ner i detta hus just nu så jag får nog fokusera på det istället för bloggen. Kommer kanske ett inlägg då och då om jag har tid och framför allt ork men det lär ni ju märka.

Lördag igen då

Träffade Mia på stan igår ju. Vi gick runt o kikade i affärer, fikade - eller jag åt lunch istället - och hade det bara allmänt bra! Va så himla mysigt och roligt. Vi går ju hemma båda två så vi kan ju träffas nästan när som.

Idag har jag plockat lite. Mer tänker jag inte göra. Orkar inte...eller jag skiter fullständigt i det rättare sagt. Kommer nog bege mig ut i garaget och göra burarna när S kommer hem bara för att få vara för mig själv och ifred.

Har visst inte ätit frukost idag. Inte är jag hungrig heller. Kanske tar mig en kopp te eller nåt senare om jag känner för det.

Ikväll händer ingenting. Kanske skulle passa på att sova ikapp alla mina timmar jag missat i veckan. Eller så ska jag sitta vid min dator hela kvällen.

Hoppas ni får en trevlig dag.


Fika på stan

Nu har vi båda ätit och Nova ligger o sover en stund. När hon vaknar ska vi göra oss iordning och åka iväg till Skövde för att träffa Mia. Blir gött att bara gå omkring och göra ingenting egentligen. Behöver nog inte ens handla tror jag. Men kul att bara umgås ändå.

Sen ikväll ska jag ta tag i det lilla som är i huset. S kommer hem imorgon o då vill jag att det ska vara fint. Iaf undanplockat överallt.

Vädret är som vanligt skittråkigt men men...det är ju höst! Nu ska jag packa lite till Novas skötväska. Önskar er en bra dag trots tråkigt väder.

Lugn torsdag


I natt åkte S och jobbade igen så nu är vi själva tills på lördag. Idag har vi gått besök av Malin. Det var ju nååågra år sen kan man ju lugnt påstå. Men trevligt var det iaf.

Har precis intagit lunchen. Blev resterna från igår, dvs fetaostfyllda färsbiffar och broccoli. Vi skulle ju ha gjort tzatsiki till men det glömde jag helt av. Typiskt, det som är så gott. Ikväll blir det nog sallad men tro fasen att jag glömde köpa sallad när jag var i affären. Allt annat har jag ju. Men när jag var o handlade i skövde häromdan så var salladen så ful så jag ville inte köpa den. Sen har jag glömt av det. Jaja... Får väl bli en vända till sen då.

Nu sover Nova o jag borde ta tag i alla måsten. En grå dag ute så då passar ju måsten bra. Men lika tråkigt är det ändå.


Off


Kanske kan en bild på min solstråle pigga upp

Usch, har verkligen inte haft någon lust alls till att blogga. Har inte lust för någonting för tillfället så ni får ursäkta mig. Inte läst någon av era bloggar heller, men de finns kvar här och jag ska kolla in hos er så fort jag bara får orken och energin tillbaka.

Har iaf kommit igång med viktminskningen igen. Var ju inte en dag för tidigt men det känns bra iaf. En väldans huvudvärk men det kan man ju få första veckan. Eller...de får jag alltid! Min sockerberoende kropp skriker efter socker som ett trotsigt barn men jag försöker hålla ut som en tålmodig moder.

Det är disigt ute idag och det gör inte humöret bättre om jag ska vara ärlig. Vill ha sol så man kan ladda batterierna igen.


Ny vecka

Då var det måndag igen. S drog till jobbet vid 2 i natt eller nåt. Vet inte riktigt för jag sov stenhårt. Fick gå upp vid halv 5 och vid 5 fick skrutt mat. Sen sov hon ända tills 9. DET var riktigt skönt. Nu har både hon och jag fått frukost, tagit på henne kläder och borstat hennes 2 små söta tänder.

För tillfället ligger hon på täcket och leker. Vi ska försöka gå ut på en promenad senare i em om vädret håller i sig. Hoppas det för det vore skönt med lite frisk luft. Behöver ju inte kuta runt som en galning utan kan ju ta en lugn och skön promenad.

Nu ska jag börja plocka lite här hemma. Det är inte mycket men då är det iaf gjort.


Grattis!

Grattis Linda på födelsedagen! Du är som en syster för mig.
Hipp hipp hurra!


Jippi!

Jaaa! Min dator lever igen. Hurra för den! Eller snarare till S som fixade den. Han la in vista igen. Men det han fick till sin dator. Han litar mer på Dell än Acer säger han. Iaf, nu ligger det två operativsystem på den. Ett fungerande och ett icke fungerande. Men vad gör det...bara jag kan använda datorn så...

Idag blir det lugnt! Så lugnt man bara kan tänka sig faktiskt. Skönt det!

IGEN!

Ska bara säga att min dator är paj IGEN! Så blir inte så mycket inlägg här nu då...IGEN! Blir tokig rent ut sagt. Får se om vi får någon ordning på den. Jaja, nu vet ni iaf. Jag är så frustrerad att jag inte kommer på nåt att skriva om bara för de...


6-mån fotografering


Intagit krypställning

Har verkligen varit urdålig på att blogga. Har inte känt för det heller. Nu sover iaf skrutt så tänke jag kanske kunde ägna lite tid till min arma lilla blogg.

Sonny var hemma igår så medans jag och skrutt var på babysång så städade S lite grann. Snällt tycker jag. Vi kom hem och var hemma några timmar för att sedan åka iväg igen. Då var det dax för Novas 6-månaders fotografering. Bilderna blev jättebra verkligen. Fotografen sa att hon va som en fotomodell. Va på jättebra humör och gjorde precis som vi ville. I slutet tröttnade hon dock lite men men...

Efter fotograferingen åkte vi o handlade lite. Det är ju ganska dyrt med grejer till kaninerna. Hö har vi fixat genom en bonde i närheten. Blev bara 160kr för ett år istället för minst 160kr varje månad. Nu köpte jag pellets och krossat havre på granngården igår så det kommer vi oxå spara in massor på. Visserligen kostade det närapå 400kr men då är det 25kg pellets och 15kg krossat havre. Nu ska jag bara hitta någonstans där man kan köpa billigt spån oxå så är jag nöjd. Kanske de har på granngården oxå, glömde kolla. Iaf, när vi kom hem hade S städat ännu mer. Tack!

Blev typ makaronilåda igår. Gött som tusan. Lite ala Linda. Igårkväll blev det dessutom paj. Va ju tvugna att fira att Nova blev 6 mån igår. Ett halvår har gått. Jösses, vart tar tiden vägen.

Måste komma på vad jag ska bjuda mina gäster på imorgon...har ju ingen aning ju!


Helgen som varit

Blev alltså att vi åkte till Töreboda på middagen i fredags. Dels för att hälsa på min kusin och hennes familj och sen så fortsatte vi mot mamma. Väl där gjorde jag den goda "pizzan" och så vart det tv. Dock var vi alla trötta så vi gick o la oss tidigt. Dock hade jag inte något för det då Nova bestämde sig för att vara vaken mellan 1 och 3.30. Blev inte många timmars sömn den natten.

Upp tidigt för att åka iväg till Linda med familj i Virsbo. Där blev det lek och bus några timmar. En skön promenad blev det med och massa prat. Tack åh det hjärtligaste! Så synd vi bor så långt ifrån varandra. Trivs verkligen i hennes sällskap.

Vidare till Fagersta för att gratulera Gittan. Blev tårta och kakor och oj va mätt man va! Nova var på sitt sämsta humör men men.. Matade henne precis innan vi åkte hem och tack o lov sov hon hela vägen hem. Väl hemma var hon i sitt esse! Vi vuxna åt pizza och tittade på tv. Sov över även till söndagen. Va lika bra det kände jag.

Igår blev det lugnt. Fick god hjortstek. Det är söndagsmat det. Gott gott! Vi åkte hem och tog det bara lugnt tills hon skulle lägga sig o det var dax för mig att kolla på ensam mamma söker. Blev en tidig kväll igår eftersom huvudvärken förpestade min kväll.

Idag tänker jag inte göra ett skit. Mest för att jag inte känner för det helt enkelt...

Huvudvärk

Skulle berättat om helgen men går inte. Den huvudvärk jag har gör att jag snart går sönder. Hoppas på bättring tills imorgon...


Fullsmockad dag


I vagnen

Eftersom jag inte kom in här igår så blev det ingen blogg igårkväll. Blev så irriterad att jag struntade i alltihop.

Idag har vi varit uppe tidigt. Nova fick mat vid 7 sen så gick jag upp och började plocka iordning här hemma. Röjde köket, vek och la in tvätt osv. Har även kört diskmaskinen, gjort djurens burar och väntar nu på att tvättmaskinen ska bli klar så jag får hänga upp den. 

När den är upphängd och jag klätt på skrutt så åker vi iväg till min kusin vitamin och ikväll hem till mamma/mormor. Där blir vi kvar tills imorgon då vi gemensamt åker upp till Virsbo och Fagersta för att hälsa på lite folk.

Men nu får jag nog ta en GNÄLLIG skrutt. Åhh, hur länge ska det hålla på! Blir tokig. Arg som ett bi och jättegnällig ena stunden. Som en sol nästa för att lika snabbt byta igen. Galen blir jag!


Vänner

Älskar den här låten! Älskar Er mina vänner! Utan Er är jag inte mycket.


Uppladdad


Mys från igår

Vilken kväll jag hade igår. När bonde söker fru började så hade jag tänt en massa ljus, gjort mig te och satt under en filt och verkligen laddade upp batterierna igen. Ibland behöver man sådana stunder för att orka med.

Dagen har faktiskt börjat riktigt bra. Gick in o hämtade Nova vid 7, gav henne mat och så la vi oss i våran säng och myste. Vid 9 slocknade hon bara. Tyckte det blev lite väl tyst. Sov en timma o vi gick upp vid 10. Har inte sovit sen 7 men sååå skönt att bara ligga o ta det lugnt.

Har precis gett henne gröt och funderar på vad vi ska hitta på. Men blir nog in till grannen en sväng och prata bort lite tid. Har lovat så många ggr att komma över men blir ju aldrig av. Hon går hemma långtidssjukskriven för reumatism.


Underbara vänner



Kom precis hem från en heldag med Maria, Ulrika och barnen. Skönt att träffas igen. Det blir ju inte så jätteofta trots allt. Men ska inte säga något för man är ju själv jättedålig på att höra av sig. Men det var skönt att komma iväg lite. Nu är det bara några timmar tills Nova ska sova sen blir det väl lite fix i hemmet. Behöver tvätta iaf. Så får nog bli en maskin eller två idag.

Det är jätteskönt väder ute såhär års. Inte speciellt kallt och soligt men vad det blåser. Det är ju nästan så man blåser bort faktiskt. Ändå är det skönt att komma ut! Idag blir det väl inte någon promenad iaf. Det känns lite för sent för det.

Bara njuter

Sitter här och har en lugn och mysig stund. Jag och Nova har varit på babysången idag igen. Det är lika roligt som vanligt! Snart blir det nya sånger med. Ska bli skoj!

Direkt när vi kom hem från babysången gick vi ut och gick en timma. Jag trodde att Nova var trött och tänkte att det blir ju bra...sova ute i friska luften. Men så blev det inte. Hon skulle sitta upp och titta på naturen hon med. Nu fick hon precis mat och ligger nu och stensover i sin säng. Hon lär nog sova ett tag nu. Själv sitter jag under en fint med datorn i knät, dricker en kopp härligt te och det ljuder Jon Bon Jovi ur högtalarna. Ibland är livet bra härligt!

Papegoja

Hahaha, vad roligt!


Iväg



Ska nog se om jag kanske inte kan åka iväg till öppna förskolan idag. Vet att många från vår föräldragrupp skulle dit så kan ju bli kul. Om vädret tillåter. Just nu kan man ju inte ens gå dom få metrarna till bilen utan att bli dyngsur. Vi får se...

Längtar tills på lördag! Hoppas dagarna går fort!


Dålig stil!

Gick o la mig välan sent igår. Men men.. Gick upp med nova så hon fick mat vid 6. Var så trött att jag trodde jag skulle avlida. Mådde illa så trött var jag. Va uppe med henne en timma eller så och sen la jag henne i sin säng och mej själv i min säng.

Trodde jag eventuellt skulle få sovmorgon idag. Eftersom jag gick upp första svängen tänkte jag att S nog tar andra. O det gjorde han ju....hämtade henne från hennes säng och la brevid mig. Sen gick han ner och spelade! "Ligg här och mys" Vafan! Kom aldrig o säg att du får så lite tid med henne när datorn är viktigare när du väl är hemma!


Söndag

Uppe sen ett tag tillbaka. Jag sitter vid datorn och Nova ligger på golvet och tränar på att krypa. Det går framåt faktiskt. Nu börjar hon ställa sig i krypställning, dvs på alla fyra. Tar nog inte många veckor innan hon kan det där.

Hon sover faktiskt ganska så bra på nätterna nu - peppar peppar ta i trä - får hoppas det håller i sig. Får trötta ut henne på kvällarna så ska det nog gå.

Om man skulle göra sig lite frukost kanske...hade varit fortsätta titta på Nova när hon övar. Önskar er alla en bra dag!


Lördag idag då


På skötbordet för någon månad sen

Godmorgon alla glada! Och ni andra med förstårs. Idag sov Nova till 7 så kanske att vällingen hjälper lite då. Vi får se när det gått längre tid. Det var skönt för iaf för man var utvilad själv när hon vaknade. Nu har vi myst i sängen lite och snart vankas det frukost. S gör scones. Ibland har man det bra!

Igår åkte vi till babyproffsen och fixade grind till trappan. Med tanke på tempot hon haft att lära sig nya saker vet man aldrig när hon helt plötsligt drar iväg och börjar krypa. Just nu hasar hon sig ju bara bakåt men hon kommer långt på det med. Så för att jag ska vara lugn om jag behöver ut i köket eller badrummet eller nåt så är det lika bra.

Idag står nog inget på schemat. Ta det lugnt och leva familjeliv blir det nog bara. Men det är ju inte så bara det. Ha en underbar dag vänner!


Trevlig fredagsmorgon


Sötnöten :)

Nu när jag gav Nova välling igår kväll så trodde jag stenhårt att hon skulle sova jättelänge! Så blev det inte. Hon vaknade redan vid 4, 1,5-2 timmar tidigare än normalt brukar göra. Blev helt paff. Den som ska va lite mastigare och allt. Gav henne ersättning och så sov hon till 8 sen iaf.

Fick besök av en arbetskamrat idag på morgonen. Va himla skoj. En av de människorna jag saknar jättemycket från jobbet. Vi har pratat om att träffas i över ett halvår nu så det var skoj att det blev av! Nu får vi bli lite bättre på att ses!

Får se vad dagen erbjuder. Jag har ingen aning. Men den som lever får se :)

HATAR ATT MAN INTE KAN CENTRERA BARA BILDEN!


Mamma-barn-träff



Vilken underbar dag detta har varit. Jag har bara gått omkring och lett.

Dagen började med att pappa kom hit och fixade de sista elementen så nu är alla på plats. Jag och Nova åt och gjorde oss iordning under tiden.

Sedan tog vi våran bil och körde till en av tjejerna i föräldragruppen. Mammor och barn hade bestämt att fika idag nämligen. Pappa tog vår bil och körde till en som skulle byta lite delar på den. Den har ju gått lite sådär ett tag. Hur som helst. Vi fikade, pratade, ungarna lekte, skrek, skrattade. Ja vi hade det underbart trevligt! Nästa gång kommer de hit till mig. Skoj!

Nu är S hemma igen och vi sitter framför tv:n. Har ätit lite varma mackor och druckit te ikväll. Har gett Nova välling för första ggn ikväll. Får vi se hur hon sover på det. Så nu blir det bara 2 mål med ersättning. Sen ett mål med gröt, ett med mat. Hon är så duktig. O på tal om det så kasar Nova vidare här hemma. Men bakåt då. Trodde jag hade filmat det med mobilen men det blev inget. Så tråkigt. Får försöka igen. Idag är dessutom första ggn jag sett att hon går upp i "krypställning". Men det behöver ju inte betyda nåt dock. Men ändå ett steg på vägen.

Nu blir det väl lite tv och sen sängen. Är lite trött redan nu faktiskt.


RSS 2.0