GI-bröd med dinkel
GI-bröd, 2st limpor
Du behöver
10 dl vatten
1 pkt färsk jäst
2 msk olivolja eller rapsolja
24 dl dinkelmjöl
4 tsk Mineralsalt
2 msk sesamfrön
1 påse (12g) beroende fänkål (går säkert ha mer om man vill)
Smula ner jästen i en bunke och rör ner ljummet vatten. Tillsätt resterande vatten. Blanda ner oljan, salt, sesamfrön, fänkål och sist mjöl.
Knåda degen ordentligt och lägg den för jäsning över natten i kylskåp. Låt den jäsa i rumstemperatur en stund nästa dag. Värm ugnen till 175 grader och grädda under 40 minuter.
Du kan smula mager ost ovanpå brödet under slutet av tillagningen. Variera brödet med lite sojamjöl och solrosfrön.
Jag har inte testat varken med ost på eller med sojamjölk eller solrosfrön. Men testa gärna o berätta hur det blev. Lycka till!
Ha en bra torsdagskväll! :)
svar: hihi..tack du!
Mums, får nog ta och testa det...
:-)
okejokej! :)
får säg till mamma att hon ska börja laga lite nyttigare mat.
Tack så mycket du! :)
oj är det brödet gott? lät nästan för nyttigt för att vara gott hehe=)
Tack för receptet!!