Tråktisdag

Var inne på bloglovin idag. Hade över 200 inlägg att läsa! Hur ska jag hinna? Eller rättare sagt, jag hinner inte! Så är det dåligt med kommentarer från mig så vet ni varför.

Ska amma lilltjejen om 45 min sen ska vi gå till Pernilla. Funderar på att åka till IKEA idag med. Vill inte va hemma längre.

Bvc-besök


Bilden från tidningen

Nu har jag precis betalat räkningarna. Lika spännande varje gång. Denna mån var det lite extra som skatt på bilen och sånt så blir tajt. Men tur man har lite sparat då.

Var på bvc idag igen. Hon hade gått upp 50g från i fredags så det var skönt. Det trots att jag gett henne mindre ersättning o tänjt lite på ättiderna. Var ett bra bevis på att jag gör rätt.

Har varit en dam här och pratat försäkringar idag. Jobbigt att lyssna på tycker jag. Sitter hellre hemma och läser själv. Ammade dessutom samtidigt så var väl sådär med.

Blir väl att vi åker och handlar lite nu. Sen amma snart igen. Så en lugn kväll ikväll. Skönt! Hoppas alla ni har det bra!

Long time


Nova i förmiddags

Ojoj vad längesen det var jag skrev något här. Men har lixom inte haft ork. Vi kämpar fortfarande på här hemma med amningen. Var ju på bvc i fredags och då hade hon gått upp 80g. Kanske inte så mycket men dom var nöjda iaf. Nu har jag slutat ge henne ersättning i flaska utan hon får det i doseringsmuggarna. Jag häller o hon lapar. Så nu suger hon lite bättre på bröstet. Och jag tycker det kommer mycket mjölk men det återstår väl att se imorgon. Då ska vi till bvc igen för vägning. Har dragit ner betydligt på ersättningen så imorgon får vi veta hur det gått. Antingen får jag börja ge henne ersättning efter varje mål igen eller så funkade min chansning.

Igår skulle jag gjort så mycket men blev inte nåt gjort tycker jag. Fick lite besök och det är svårt att planera in allting mellan amningarna. Inte så kul att jag sitter här nästan en timme (som det blivit eftersom hon krånglat så) medans man har besök. De vill ju gärna hålla henne o så med så det blir lite dumt. Har inte blivit att jag gett henne mat slaviskt var 3:e timma. Får se om det var funkat ändå eller om jag släppt löst tyglarna för mycket. Men hon sover ju så gott däremellan. Gör ju ont i mig att väcka henne varje gång.

Idag fick jag lite sovmorgon. Sonny gick ut och gick med Nova i morse och jag fick sova några timmar till. Men han sover ju å andra sidan hela nätterna nästan när jag är uppe o ammar så det jämnar ut sig.

Nu ska jag upp och hjälpa karln laga mat. Potatisgratäng och kycklingfilé. Lite melon och vindruvor och sallad till det. Nu vaknade Nova oxå så...

Om det blir glest mellan gångerna här så vet ni ju varför. Blir bättre när jag får tillbaka min bärbara o jag kan sitta uppe i soffan och skriva.

Kämpar och kämpar


Nova 5min gammal

Jag och lilla Nova kämpar på här hemma med amningen. Vet inte om jag tycker det går framåt men men. Ammar iaf först och ger ersättning sen. Men hon har börjat krångla varje gång jag ska amma henne. Har hon aldrig gjort förut. Är så psykiskt instabil att det enda jag gör är att gråta. Har gråtit hela dagen i princip. Det känns i mina ögon kan jag säga för de värker rejält.

Hon har iaf kommit igång och bajsa nu igen så nu vet jag att hon får i sig tillräckligt. Men tyvärr är det ju inte bara ifrån mig. Men bm lovade mig att detta bara skulle vara tills hon gått upp i vikt. Jag hoppas allt kommer igång och att vi klarar oss utan ersättningen sen. Men samtidigt måste jag nog försöka förbereda mig på att det kanske inte blir så. Trodde aldrig det skulle ta så mycket känslomässigt som det gjort. Jag är ett vrak efter idag.

Får se om och vilka som kommer imorgon. Om jag orkar ta emot några överhuvudtaget. Eller om jag bara sitter o gråter som igår. Vill få bort den dumma ersättningen! Samtidigt vill jag ju att hon ska gå upp i vikt och må bra. It´s hard!

Återbesök på BB


Min älskade lilla tjej


Idag var vi på återbesök på bb. Gick väl sådär om ni frågar mig. Allt var bra med Nova, hon både ser frisk ut och är frisk. Enda är att hon inte gått upp något sen hon tappade de 10% (som alla barn gör första dygnen). Hon hade snarare gått ner 5 gram till. Så nu blir det till att ställa klockan till varje mål. Hon ska matas var 3:e timma, inget annat. Dessutom ska hon ha ersättning efter varje mål. Jag räcker tydligen inte. Var tydligen vanligt och hon trodde att det skulle komma igång snart så detta med ersättningen var bara något tillfälligt. Ska till bvc redan på fredag och se om det hänt något. Hoppas det. Blev riktigt ledsen när hon sa att vi var tvugna att köpa ersättning till henne. Hon som suger så bra. O det tyckte bm oxå. Jaja, bara att acceptera antar jag.

Var med i tidningen idag oxå. Såg väl hyffsat ut iaf...


1 vecka idag


1 dag gammal

Trodde det skulle bli en sån där jobbig natt i natt. Men det blev det faktiskt inte. Nova var lite kinkig igår kväll och även när vi gick o la oss. Men var kanske pappa det var fel på för jag lyckades iaf få henne o somna. Sen sov hon tills hon vaknade o var hungrig. Då blev det lite mat o så sova igen. Sen vaknade vi vid 8 i morse.

Är hon nyss ätit går det faktiskt att lägga henne i vagnen en stund. Men det går bara om hhon som sagt nyss ätit. Helt omöjligt annars. Men idag har vi både kunnat äta frukost och middag i lugn och ro.

Efter amningen i fm så var både jag och Nova trötta så vi gick o la oss igen. Sov flera timmar. Det var riktigt skönt måste jag säga. Sen har vi kollat på tv mest.

Kommer nog sitta mest här nere jag i kväll. På kvällarna är mobilen och att sms:a det enda han håller på med så. Kan han ha Nova där uppe.

Idag är Nova en vecka gammal. Jösses vad fort tiden går! Helt otroligt faktiskt. Imorgon ska vi till bb igen för efterkontroll. Sen blir Nova utskriven därifrån. Sen är det bvc som tar över.

Lugn dag


Har ni sett mina fina ögon?

Har varit en riktigt lugn dag idag. Har typ bara varit ute och gått en runda. Sen har det mest blivit tv:n eller pysslat med något här hemma. Nova sov ute i vagnen när vi lagade middag så det var skönt. Kunna äta i lugn och ro. Kvällsmaten fick jag slänga i mig för hon ville oxå ha mat precis samtidigt.

Sjusovare


I sängen i morse

Igår var det full rulle här. Orkade inte ens gå ner och sätta på datorn på kvällen. Bror med flickvän, mamma med karl, pappa och morfar var här och grillade. Va himla trevligt och gott men gud va trött jag var när vi gick o la oss.

Nova är en riktig sjusovare. I två nätter nu har jag fått väcka henne för att ge henne mat. De vill att hon äter med max 5 timmars mellanrum så jag har fått väckt henne vid 4 två nätter i rad. Men så somnar hon igen och vi kan sova med. Kan inte sova själv än så ligger fortfarande på någons mage. Sista delen av natten låg hon dock mellan oss så det kanske kan vara ett framsteg.

Tänk, imorgon är hon redan en vecka. Vad snabbt det går. Känns som hon alltid funnits där. Nu börjar alla fråga om dopet så får nog försöka planera lite. Hon får inte vara alltför stor om hon ska kunna ha dopklänningen heller. Den har mormors mor gjort och både mormor, mamma och jag är döpta i den så hon blir 4:e generationen att använda den. Riktigt häftigt tycker jag.

En annan sak som är lite tuff är att morfars far är född på samma dag som Nova. Den 13 april 1900. Kanske vakar han lite extra över henne nu.

En bra dag


2 timmar gammal. Hittade tummen att suga på


Blir inte att man sitter så mycket vid datorn längre har jag märkt. Speciellt inte när den bärbara är död typ. Men hoppas på att få igång den igen. Bloglovin var ju en halv evighet sen jag var inne på så hade ett gäng bloggar att läsa. Tyvärr hinner jag inte längre.

I natt var hon inte lika hysterisk. Bara lite. Men det tog Sonny snäll som han är. Fick sova 3 timmar i sträck iaf innan vi väcktes av väckarklockan. Var tvunga att gå upp tidigt för att åka in till KSS och ta kort till tidningen. Kommer på måndag tror jag. När vi ändå var där inne så fick vi prata med den bm som skulle kommit till oss på em. Men eftersom vi ändå var inne tog vi det besöket då.

Åkte till Ingo med datorn, till mamma på skatten för att visa upp den lilla och sen in till stan för att käka lunch med syrran. Mycket trevlig dag måste jag säga. Hem och jag led av en förskräcklig huvudvärk. Sonny tog Nova med till affären så jag kunde gå o lägga mig o sova en stund.

På kvällen kom Sonnys pappa med sambo. Sen har Novisen sovit på mitt bröst flera timmar. Fick väcka henne för att det var för längesen hon åt. Nu ligger de där  uppe o sover...hör hur karln snarkar...haha! Nä det blir väl sängen nu. Får vi se hur den lilla tävan vill sova i natt.


Förlossningsberättelse

På påskaftonen när vi gick o la oss kände jag att jag började få lite likt mensvärks molande smärta. Tänkte dock inte mer på det. Höll väl på lite under natten o så men inget allvarligt.

På söndagen tvättade jag o karln bilen och lite sånt. Kände inte så mycket då heller tyckte jag. Vid 14 åt vi lunch och då började det väl på att komma lite mer. Dock visste jag inte om det bara var förvärkar eller om det var de riktiga värkarna. Vågade väl inte riktigt hoppas. Vi satt och kollade på tv hela dan och jag andades igenom värkarna hållandes Sonny i handen fram till kl 19.30 ungefär. Då hade jag klockat på datorn och det var 3-5 min mellan värkarna. Vi ringde in och de tyckte att jag kunde komma in. Var tvungen att kolla klart på en film som slutade vid 20 men sen åkte vi.

Kom in vid 20.30 och blev undersökt. Hade öppnat mig 5cm. Nu började oxå värkarna bli starkare o starkare. Fick ligga med CTG ett tag. Fick en varm riskudde men den använde jag aldrig. Jag hade bara ont i fram och tyckte den var för tung så det gjorde mer ont än va skönt. Blev sen förflyttad till en förlossningssal. Fick en jättebra barnmorska och hon undrade om jag ville duscha eller nåt. Men det ville jag inte.

Sen satt jag på sängkanten hängandes på en gåstol hela tiden. Bm frågade om jag ville ha någon smärtlindring typ akupunktur eller sterila kvaddlar eller nåt men jag tyckte det gick bra med bara andningen. Kramade sönder Sonnys händer oxå.

Runt 23 så undersökte bm mig igen och så var jag öppen 8cm. Var jag ju tvungen att lägga mig ner och helvete vad mycket ondare värkarna gjorde liggandes än sittandes. Bara en halvtimma senare ville hon ta ett nytt CTG på mig men det ville inte jag. För jag ville inte ligga ner. Istället satte dom nån elektrod på barnets huvud som mätte hjärtljuden. Fick en dosa på magen som skulle mäta mina värkar dock.

Från 8cm till fullt öppen var ju riktigt jobbigt faktiskt. De värkarna var de allra kraftigaste. Dock så kunde jag kontrollera det ganska bra. Både med andningen och med hur jag satt och även hur jag hade benen och så. Fullt öppen blev jag iaf och sen var det ju bara krystvärkarna kvar. De gjorde ju inte ont men de var jobbiga. Jösses vad slut man var efter varje krystande. Tog dock bara ca 40 min för mig att krysta fram det lilla underverket. Värst var ju när huvudet precis skulle ut och eftersom jag varit lite rädd för just det innan så tänkte man ju ännu mer på det.

Ut kom hon ju och jag vet att jag ropade "men det är ju en tjej!". Jag hade ju trott på en pojk, dock hoppats på en tjej. Vilket underbart ögonblick! Kommer aldrig glömma det. Men har en sådan positiv bild av förlossningen och det gick så bra med andningen att jag redan nu, 3 dagar efter kan säga att jag skulle kunna göra om det.

Efter det fick vi umgås med Nova helt på egen hand innan de vägde och mätte henne. Fick sen lite fika. Dock var jag inte ett dugg hungrig trots att jag inte ätit något sen kl 14 typ. Åt dock en macka iaf. Fick gå och duscha och medans jag gjorde det gick Sonny ut i bilen och hämtade väskan med bebiskläder. Jag trodde ju vi skulle få åka hem igen o inte att jag skulle få stanna kvar...haha

Upp på bb efter det och där fick vi ett rum. Skulle försöka sova men var ju helt omöjligt. Sonny sov o Nova sov men jag var klarvaken. En kvart hann jag sova innan Nova vaknade dock... Men på något sätt så har jag inte sovit alls många timmar någon natt. Inte mer trött för det. Undra när det slår tillbaka?!

Ja det var väl det. Vet inte om jag har så mycket mer att berätta. Det gick bara toppenbra allting.

Vilken natt


Nova leker titt-ut

Ojoj, vilken natt vi hade. Nova som varit så snäll på bb protesterade högljutt. Från midnatt var det inget som var kul. Hon ville inte ha mat, inte sova, inte bli buren, ingenting. Gallskrek verkligen. Usch, det skär ju i hjärtat på en när hon är så hysterisk och arg. Första ggn oxå så då var det extra jobbigt. Inte ens mat fick jag ge henne.

Pappa tog iaf hand om  henne mestadels av natten. Meningen var att jag skulle få sova men jag kan inte sova när jag vet att hon är så ledsen. Låg dock och vilade. Vid 4 kom  han in och äntligen kunde jag få amma henne. Efter det var hon lugn igen. Ville inte sova i sin säng så hon låg på mitt bröst dom få (typ 3) timmarna vi sov. Sen gick vi upp och ammade igen. Bytte blöja och satte på henne kläder.

Har varit en sväng till affären för någon timma sen. Köpte lite glass. Men skönt att gå lite grann iaf. Bra att hon får komma ut lite i friskluften med. Tror hon fortfarande sover där ute i vagnen. Snäll bebis jag har faktiskt. Skönt, då kan jag sitta o slappna av här vid datorn en stund.

Ska väl bli en förlossningsberättelse. Vet inte hur mycket det finns att berätta dock. Gick ju så himla smidigt allting. Men ska knåpa ihop något ska ni se.

Nu ska jag gå o va social igen...med karln alltså.

Välkommen!


Det blev en liten Nova!
Född den 13:e april kl 01.38. Vägde 3770g och var 51cm lång.
Skriver mer imorgon eller så när vi har landat här hemma. Men nu vet ni iaf.

Fräknar

Någonting jag aldrig har haft är fräknar. I år är det fullt av dom. Inte bara runt näsan utan i pannan, på hakan och ja, hela ansiktet fullt. Måste vara graviditeten. Undra om de försvinner tills nästa år eller om de är fast för alltid? Hehe... Karln tycker jag är söt i som så är väl bra då...tänk om han tyckt tvärtom.

Jobbig natt


Krukan som mormor planterade åt mig

Har varit en liten smått jobbig natt faktiskt. En hel del förvärkar eller vad det nu kan tänkas vara. Jobbig mensvärkskänska iaf.. Så sova blev det inte så mycket av. Får väl se om det ska va såhär i flera dagar eller om det kommer igång snart. Vi får se. Är trött efter att inte fått sova mer än en timma åt gången.

Ser fram emot att det ska starta men samtidigt inte. Nu börjar man ju få kalla fötter och man funderar på om man verkligen kommer klara av det. Gör redan ont o vad ska det inte göra sedan då? Är ingen höjdare på att klara smärta. Men har tänkt på Maria hela natten som klarade det på bara andningen.

Underbar påskafton


Ett av många vattenfall vid silverfallet

Vilken helt underbar dag vi har haft. På fm åkte vi till silverfallen och umgicks med min kompis Emelie, hennes sambo och hennes föräldrar. Det är jättefint där och vi satte oss på en filt och fikade lite grann. Åkte sen hem till hennes föräldrar och grillade korv och pinnbröd vid en grillplats som ligger precis utanför deras tomt typ. Har inte sett Emelie på flera år. Hon har ju bott i Luleå i snart 6 år så man får passa på när de är här nere och hälsar på.


Blåsippa, fanns i mängder vid silverfallet

Ikväll har pappa varit här och ätit lite påskmat. Han har ju hjälpt till så mycket här hemma så ville bjuda han på lite mat. Blev lite jansson, sill, köttbullar, prinskorv och ägghalvor. Men det räckte faktiskt. Sen blev det lite efterätt efter det. Nu är man mätt och belåten.

Har haft lite mensvärksliknande värk idag men inget som varit så starkt så jag misstänkt nåt. Men kanske kommer det igång inom en snar framtid. Den som lever får se. Är iaf väldigt nöjd med dagen. Den har varit toppen verkligen! Såå underbart väder och såå trevligt sällskap.

Glad Påsk


Såhär fina blev blomlådorna jag gjorde igår

Känns inte som jag har sovit någon djupsömn över huvud taget i natt. Känns som jag bara vänt och vridit mig och varit uppe på toa. Men ändå är jag inte supertrött så får vara nöjd med det.

De sa att det skulle vara dimma på fm idag men den har vi inte här. Strålande sol när jag gick upp för någon halvtimma sedan. Så det blir nog att åka till silverfallen på dan idag. Ska bli trevligt. Sen middag med Sonny o pappa ikväll. Blir en bra dag. Förhoppningsvis kan vi äta ute ikväll.

Vad ska ni hitta på idag? Jag hoppas ni har samma strålande sol som jag har här.
GLAD PÅSK på er!

Skön kväll


Såhär har vi haft det ikväll. Räkmackor, vindruvor och ostbågar framför tv:n. Nu är min mage helt full av både mat och bebis. Klart den inte vill komma ut när den får sådär gottig mat..haha

Utflykt


Ville ut på en liten utflykt så vi åkte in till Skövde en sväng förut. Köpte minipenséer som jag planterat i blomlådorna. Blev riktigt fint. Det enda jag planterat på egen hand någonsin. Kanske satte lite för många i varje låda för såg efter att de skulle sitta med 20cm mellanrum och mina sitter nog bara med 10cm. Men får la göra om det senare isf. Flytta isär dom om det blir för risigt. Har tagit lite bilder men de får ni inte nu.

Blev även att vi köpte lite påskmat tills imorgon. Ska bjuda pappa på middag tänkte jag. Men blir inte så märkvärdigt. Bara lite jansson, ägg, köttbullar, prinskorv och så lite sill. Men ville bjuda pappa på mat efter allt han hjälpt till med.

Blev McDonalds på vägen hem. Äter aldrig där längre annars men idag behövde jag något i mig fort. Det blev bara mer och mer snurrigt och jag mådde jätteilla. Men lite mat rättade till det hela igen.

Nu blir det lugna gatan resten av kvällen. Börjar redan nicka så får se hur länge jag orkar va vaken idag. Har ni haft en bra dag där ute?

Måste bara säga att bebisräknaren har börjat räkna upp nu. Så idag står det två, alltså har jag gått två dagar över idag. Bara så ni vet =))

En solig fredag


Blev att jag fastnade framför tv:n igår kväll. Fanns ju egentligen ingenting o se på men blev en film på Hallmark. Den kanalen kollar man ju aldrig på annars ju. Sovit som en stock hela natten och halva morgonen med känns det som. Funderar på att åka till silverfallen när Sonny kommer hem. Får se om han vill följa med eller hur det är. Men egentligen ska man nog vänta lite till. Det är så vackert där när träd och blommor börjar slå ut. Tar dagen som den kommer, har inget inplanerat alls.

För vidare!


Denna kvinna går jorden runt, för bröstcancern!
Var vänlig och sänd henne vidare till din egen blogg, så att hon kan nå sin destination...
♥ ♥ ♥
Be en bön för alla som har drabbats av denna förfärliga sjukdom!

Måste vara gammaldags

Vad är det här? Jag fattar ingenting. Klär inte ungarna ut sig till påskkärringar o påskgubbar längre? Är den tiden förbi? Jag som hade köpt hem klubbor o lite godis för att kunna ge dom. Men allt står kvar på bordet, helt orört. Jaja, tanken var ju god iaf...

Inte alltför aktiv dag

Var inne i Skövde en sväng innan och klippte klorna på kaninerna. De var långa! Såg hur mycket dom klippte. Hade nog inte skadat att åka in tidigare men nu är det i alla fall gjort. De är nöjda och glada hoppas jag. De gillar inte riktigt transportburen och att åka bil men tror de har förlåtit mig nu.

Köpte lite påskris som jag ställt utanför dörren. Hoppas de blir fina sen när det kommer lite blad och sånt. Vet att jag har extra fjädrar någonstans sen långt tillbaka men har ingen aning om vart de är och inte orkar jag leta heller. Eller...förresten..jag kanske vet.. måste jag kolla...

Har bäddat barnvagnen nu. Hade så lite att göra så det fick bli så. Egentligen tänkte jag inte göra det innan för det blir ju lite dammigt o så men är ju inte mer än 2 veckor kvar iaf så jag gjorde de ändå. Sängen är dock inte bäddad än. Kanske gör det imorgon.

Vet inte vad jag ska hitta på ikväll riktigt. Får väl bli tv. Hoppas det är något roligt. Tog fram köttfärs ut frysen, får se om jag orkar göra nån middag ikväll. Har nog inte ätit riktigt mat på jag vet inte när. Inget kul. Blir bara mackor nu för tiden.

Tack för alla fina kommentarer. Ni har bidragit till att jag inte är ett dugg nervös inför förlossningen. Det blir som det blir och alla är så positiva så det kommer gå finfint. Om en vecka eller så...haha!

Skärtorsdag


Att jag inte tänkte på det. Det var ett av mina anfall som var på g igår. Därför jag mådde som jag mådde. Satte mig i sängen och tränade andning och det försvann. Gör ju inte direkt ont när de kommer, bara att man får panik för att man inte kan andas som vanligt.

Sov gott några timmar för att sedan vara vaken några timmar. Skumt att man kan bli så pigg bara sådär. Men så somnade jag om och har sovit på morgonen iaf.

Får väl plocka här hemma idag. Funderar på om jag ska ta mina sista pengar och åka in till Skövde med djuren. Då har jag iaf nåt att göra. Får se... Fint väder ute iaf. Får se om det kommer några påskkärringar eller gubbar förbi här idag.

Nu ska jag vara snäll och fixa djurens burar...det är mer än behövligt. Men har ju inte mått prima de sista dagarna så har bara inte orkat. Stackars dom =((

Mår tokilla

Bebisen ligger konstigt o trycker på allt och inget där inne. Det gör att jag har oerhört svårt att andas och dessutom mår jag så illa så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag hoppas den ändrar läge snart. Har försökt putta på den men idag hjälper inte det. Helst av allt skulle jag vilja spy men verkar inte kunna göra de heller...

Sömnperiod?


Såhär trött kan man bli när man åker lastbil, men även när man är gravid

Har inte hänt något här på hela dagen. Lika trött och sliten idag. Har precis klivit upp från en tupplur på 1,5 timma. All energi som jag haft innan är som bortblåst. Lagrar kroppen sömn nu innan "the big thing" eller vad är det här. Kommer aldrgi orka en förlossning om jag ska vara såhär. Hoppas det väntar tills min sömnperiod är över.

Har kommit in lite fler gissningar så jag lägger in dom här oxå...

Syster: 3 eller 6 april
Pernilla: 4 april
Syren: 5 april
Stora Lilla Killen: 7 april

LaFamilia: 9 april
Petra: 10 april
Maria & Ulrika 11 april
Lena: 12 april
Sara: 15 april
MissyElliot: 16 april
Jag: 20 april
Bror: 23 april

Today is the day


I natt har jag sovit så himla skönt! Inte en massa springande på toa var och varannan timma och inte ont någonstans. Jag har bara sovit. Jag är mycket nöjd!

Jahaja, today is the day! Men blir nog inte så. Kommer gå över tiden, frågan är ju bara hur mycket. Men jag tar det som det kommer. Ska fixa lite här hemma idag tänkte jag. Kan komma i helgen, då är Sonny hemma med. Slipper han åka från Gbg. En påskkyckling, det blir väl bra...haha!

Kanske skulle ta och kolla igenom bb-väskan med. Tror inte ens den är klar faktiskt..hehe.. Den eviga optimisten...jag hinner nog...haha

Natti!

Har blivit lite tv men inte så mycket mer. Ätit en god macka med ost på. Annars har det inte hänt så mycket i det här hemmet ikväll. Tänkte jag skulle släcka ner och gå och lägga mig. Lyssna lite på radio innan jag somnar kanske. Tröttheten är verkligen slående idag. Får hoppas jag har lite mer energi imorgon.

Så...natti natti på er alla där ute.. o sorry för avsaknaden av bilder idag..

Trött o hängig

Vet inte vad det är med mig idag. Är supertrött. Skulle kunna sova bort hela dagen. Har redan tagit en middagslur på en timma eller vad det blev. Kanske närmare två. Men lika trött är jag för det.

Ont i magen har jag oxå. Känns som jag ätit för mycket typ. Magen är stenhård nu oxå och bebisen rör sig hela tiden. Brukar den inte göra. Inte så jag känner av det såhär.

Inte gjort något vettigt idag. Inte ens plockat ur diskmaskinen. Har helt enkelt ingen ork till det. Nu blir det nog tv resten av kvällen. Låter väl som en soft och bra idé va?

Kommer ni ihåg?

Det är en dag kvar till beräknat och min gissning på att jag kommer gå över tror jag håller i sig. Tänkte lägga upp listan igen för er som glömt. Så här ser den ut.

Syster: 3 eller 6 april
Pernilla: 4 april
Syren: 5 april
Stora Lilla Killen: 7 april
LaFamilia: 9 april
Petra: 10 april
Sara: 15 april
MissyElliot: 16 april
Jag: 20 april
Bror: 23 april

Ännu en dag

Sovit ganska okej i natt faktiskt. Bara en höft som krånglar. Igår när jag skulle upp från källaren trodde jag att jag skulle bli kvar här nere. Trappor var inget höften gillade. Men jag var mer envis.

Idag är ännu en solig dag. Hörde på radion att det skulle mulna på så får väl gå ut medans solen är framme. Har ätit lite frukost o sånt nu iaf så nu är magen mätt. Ska försöka ta det lugnt idag pga höften. Vill ju inte att den ska paja helt.

Nä, in i duschen och ut på altanen och läsa tidningen...


Trött och mätt men glad


I love tacos

Hann med en del trädgårsarbete idag innan syrran kom. La alla grenar och sånt vid garageuppfarten istället och så krattade jag gräsmattan på framsidan. Va väldigt mycket löv sen i höstas men nu är de väck. Så nu får nog gräset plats att växa upp igen. Klippte även ner båda mina pioner så att det nya kan komma upp. Lite sent kanske men bättre sent än aldrig antar jag.

Jag och syrran har ätit tacos här ikväll. Va riktigt gott, men blev fort mätt dock. Kollade lite på tv o så oxå innan hon åkte hem. Skönt att ha henne här faktiskt.

Som ni märker har jag vågat mig ner i källaren såhär fast det är kväll och mörkt. Men var ändå tvungen att stänga av datorn så. Nu blir det nog ganska snart sängen för jag är riktigt trött. Det är ju en dag imorgon oxå. Får se vad den bjuder på.

Händelserik måndag


Exempelbild från datorn...haha...hade inget bättre


Så var man hemma från stan igen då. Åkte in på lite ärenden plus att jag skulle till barnmorskan. Allt gick bra där, fick ta prover igen och så. Kändes lite onödigt såhär sent i graviditeten men allt var bra iaf så det var ju gött det.

Åkte till Nina och åt lite glass o umgicks lite. Alltid skoj när man kan va lite med andra och inte bara sitter hemma och ugglar. Ikväll kommer syrran oxå så kommer få sällskap hela dagen. Riktigt skoj!


Ny vecka


Blev inget inlägg här igår kväll. Sonny tog med sig min bärbara ner till Gbg så om jag ska använda datorn måste jag gå ner i källaren. Bara det att jag är mörkrädd så jag går inte gärna ner dit på kvällarna när jag är ensam hemma. Tycker det är läskigt.

I natt fick jag i alla fall sova. Märks att man är nära förlossning nu för man måste ju upp och kissa hela tiden. Bebisen ligger väl och trycker på kan jag tänka mig. Så blir ingen lång och skön sömn utan små korta etapper hela tiden. Men i natt sov jag ändå ganska skönt emellan allt spring så jag är ändå nöjd.

Idag blir det till att vara ute en del. Det är ju sol och lika bra att passa på när det går att vara ute. Sen är det ju skönare än att vara inne oxå. Ska nog upp och sätta mig och läsa tidningen ute på altanen tror jag. Sen blir det en sväng in till Skövde och mvc idag men annars lugnt.

Får sen hur många inlägg jag orkar gå ner och skriva nu den här veckan... Ni får ha tålamod =))

Omöjligt att somna

Har vilat en stund nu så det mesta av huvudvärken är borta men hade varit skönt om man hade fått somna med. Men det gick ju inte. Jaja, vi får väl se vad som händer. Kanske somnar en stund i em eller kväll istället. Just nu mår jag riktigt taskigt. Slipper göra burarna iaf. Det gör Sonny nu. Snällt...

Ont i huvudet och extremt trött


Ajaj...ont i huvudet. Som vanligt efter frukost. Det är så tråkigt. Men så har jag ju inte sovit så mycket i natt heller. Vet inte varför men gick o la mig 22 första ggn igår. Kunde inte sova, gick upp igen och tittade färdigt på filmen som jag kollade på. Den slutade 24 så gick då o la mig. 

Men inte hjälpte det. Var sååå trött men låg bara o vände o vred mig. Precis som jag inte kunde slappna av. Sista ggn jag kollade på klockan var hon 03. Men vaknade ganska snart av att jag hade ont i knäna. Tog ett par mysbyxor och virade runt för de kändes så kalla. Så ja, ingen bra natt för mig. Kan inte fått sova så många timmar o inte blir den så effektiv när man inte sover mer än en liten stund i stöten heller.

Idag lär det ju inte hända alltför mycket. Orkar helt enkelt inte. Ska kanske gå in och lägga mig en stund igen o se om jag kan sova en stund. I alla fall så huvudvärken släpper.

Rejält trött


Nu är jag rejält trött efter att ha varit ute i trädgården och solen sen kl 11. Har fått en hel del färg idag med tror jag, det måste jag ju ha fått. Ett tag gick jag ju i bara linne så varmt har det varit på vår framsida. Men nu märks det verkligen att jag har hållt igång hela dagen ute i världens solsken.

Idag har vi fått en del gjort idag. Vi har blivit av med det mesta av allt ris här ute, men allt fick faktiskt inte plats på kärran. Får ta resten nästa gång. Vi tog även ner staketet som sitter vid altanen. Pappa tog med det och ska fixa till det lite. Jag har skurat alla plastmöbler och dom är nu på plats. Det har tagit nästan hela dan. Vi har både fikat och ätit middag ute på altanen. Hur skönt är inte det då? Helt underbart verkligen! Blev årets första grillning idag. Så grillat kött med potatissallad blev det till middag idag.

Har fått trädgårdsmöbler i plast av pappa så vi har en grupp både på framsidan och på baksidan. Så fint! Så är det för varmt på framsidan så kan man gå bak och sätta sig på balkongen på baksidan. Där är det skugga hela dagen. Dessutom har jag cafégruppen på framsidan. Är supernöjd!

Är så himla nöjd med allt. Nöjd över att kunna ha en trädgård när det är sånt här väder. Att bara kunna gå ut och sätta sig. Inte bara sitta i en lägenhet och se det fina vädret genom fönstret som det gärna blev innan. Nöjd över att få något gjort i trädgården. Nöjd att se det gå framåt. Visst finns det mycket kvar att göra där ute, men det går ändå framåt. Ja nu är det bara skönt helt enkelt!

Fix i trädgården hela dagen

  
Såhär ser ljuslycktorna jag fick ut. Sååå fina!


Idag blir det en lika fin dag som igår. När jag drog upp rullgardinen så sken solen utanför fönstret. Gött! Idag kommer pappa och vi ska fixa lite i trädgården. Ta bort allt ris som bara ligger o så. Åhh, det kommer bli så bra i trädgården sen när allt är klart. Längtar så! Har sagt att framsidan ska vara färdig i sommar och så tar vi kanske baksidan nästa år. Men kanske kan man hinna med båda om man hänger i. Ska slå grannarna med häpnad för vår trädgård såg ut som fan när vi flyttade in förra sommaren.

Igår hittade jag en bekant på facebook. En tjej som jag lekte med när vi säsongade med husvagnen i Tiveden för kanske 20 år sen. Tror vi kom fram till att sista gången vi sågs var runt 1992. Helt galet! Men oj så kul! Ska bli skoj att få prata lite mer med henne. Har tänkt mycket på henne under åren.

Ha en underbar dag idag vänner med mycket sol och värme!


Ny energi


Vilken underbar dag jag haft. Vem kunde tro det när jag vaknade?! Åkte in till Skövde vid 11 och handlade lite som jag behövde. Mat och spån till kaninerna och så lite schampo och sånt till mig själv.

Därefter till min kära vän Nina. Hon ska oxå ha barn snart så det blev mycket bebisprat idag. Hon bjöd mig på lunch på stan först. Vi åt entrecot med klyftpotatis och jösses vad gott det var! Sen hem till dom och ännu mer bebisprat. Fika, fika och mer fika! Sen mer bebisprat...haha! Det tog aldrig slut.

Kom hem vid 20 och jag har verkligen haft jättetrevligt. Tack snälla för idag. Det behövde jag verkligen. Har verkligen fått mer energi idag.

Fick två ljuslyktor i födelsedagspresent utan dom. Sååå himla fina. Ska ta ett kort på dom någon dag så ska ni får se. Sjukt fina verkligen!

Imorgon kommer pappa och då ska vi va ute och fixa i trädgården hela dagen.

Orka!

Känns inte som någon bra dag. Är ruskigt nere och skulle helst inte ens vilja gå upp. Är dock ganska obekvämt i sängen nu för tiden så. Men sov på tok för lite i natt.

Ska iaf in till stan en sväng idag. Handla lite till djuren så de har och träffa en kompis. Ja det är väl det. Ska nog stanna i stan länge idag! Bara för att.

Mormor på besök


Fler färgglada krokus från min rabatt


Idag har jag haft mormor på besök här. Vi har planterat lite blommor och lite fröer. Hon hade med sig lite blommor som vi satte i en kruka och ställde på trappen. Jättefint blev det! Sen har vi sått lite fröer som jag hoppas kommer ta sig. Nån hängjordgubbe och körsbärstomater som vi försått och så sådde vi sallad och gräslök i krukor. Får vi se vad som kommer upp.

Sen blev det grynkorv och potatismos till middag. Mums vad gott! Tyvärr inga grönsaker till men men. Mätta blev vi iaf. Nu har lilla mormor åkt hem och jag sitter i soffan o tar det lite lugnt. Diskmaskinen är igång och mormor var så snäll och diskade innan hon åkte.

Tyvärr är ju inte jag så rörlig idag med tanke på allt jag gjorde i morse. Men men...vad tusan gör det! Har haft en riktigt bra dag ändå. Ikväll ska jag bara äta vindruvor och ta det lugnt.


Överansträngt mig


Idag har jag nog tagit ut mig lite väl mycket. Men det är nog inte mängden utan att jag gjorde allt så effektivt. På två timmar så hade jag fixat djurens burar, plockat iordning överallt på grejer som bara blivit liggandes, fixat köket, dammsugit överallt och dessutom svabbat köket. Sen efter det duschade jag. Nu kan jag knappt gå. Det gör ont och usch.. ja det var ju inte såhär det skulle va.

Mormor kommer väl snart tror jag och sen kommer en kompis lite senare. Hoppas vi sitter still. Men mormor ska ju ut och kolla i trädgården och se vad som kommer upp. Hon är så nyfiken. Får väl vagga runt här.

Idag gick jag iaf in i v.40. Sex dagara kvar till det beräknade datumet. Men det får gärna vänta lite. Gör inget...

God morgon


Krokus i min rabatt

Blev en ganska okej natt med sömn iaf. Tyvärr såg jag ju ingen sol när jag drog upp rullgardinen. Lite tråkigt för igår var det ju sådant kanonväder. Men är säkert inte kallt för det men ändå.

Idag blir det väl till att plocka iordning här inne istället då. Det behövs faktiskt så solen kan väl komma om några timmar när jag är färdig...hihi.

Får se om man får besök idag oxå. Inget är 100% bestämt än. Bara dom kommer när jag är färdig med allting...hehe...så man får visa upp ett fint hem.

Nä, det är väl lika bra att sätta igång.

Heldag ute

  
Mina små godingar ute för första ggn i år <3

Vilken dag vi har haft! Jag har varit ute största delen av dagen och det har verkligen varit helt underbart. Har suttit ute på trappan mestadels av dagen men så har jag ju även tvättat bilen och tagit ut kaninerna på varsin liten tur i trädgården. Tror till o med att jag fått lite färg under dagen. Gött!

Just nu har jag kaninerna i koppel, för lösa vågar jag inte släppa dom. Snart ska de få varsin utebur så det kommer bli toppen. Hade tänkt ha dom på baksidan men tror jag ändrat mig så får nog bli på framsidan istället. De kommer bli superensamma där bak eftersom vi kommer sitta mest på framsidan.

Tvättat bilen


Annars hade de där kunnat få tvätta min bil med ;) Haha!

Nu är jag varm, riktigt varm! Har varit ute och tvättat bilen. Dock med ett riktigt dåligt resultat. Vi hade bara dåliga svampar med dåligt schampo i så bilen blev typ flammig. Men har iaf slagit ihjäl lite tid och så blev jag ju varm på köpet. Får väl tvätta den i helgen igen eller nåt när jag köpt riktiga grejer. Men va skönt att ha något att göra och att få jobba lite granna.

Lunch på trappan

Men vilket underbart väder! Kan väl inte bli så mycket bättre. Jo det förstårs, om man hade lite sällskap. Men nu ska jag in i köket och fixa korv med bröd som jag sedan ska äta ute på trappan i solen. Riktigt gött!

Uteväder


Vår vy från balkongen på baksidan. Sommaren 2008


Det är sol ute och man blir ju bara så glad. Ska försöka vara ute så mycket som möjligt utav dagen tror jag. Vet inte om jag har något speciellt ute jag kan göra men vi får väl se vad jag hittar på. En promenad blir det nog iaf.

Skulle åkt in till Skövde idag och ätit lunch med en kompis men nu är hennes gubbe magsjuk så vi vet inte om vi vågar. Dumt och riskera att bli sjuk nu. Så kanske väntar. Men då får de andra ärendena jag hade in till stan oxå vänta.

Ja, då hade jag ju helt plötsligt inte så mycket att göra längre. Men det löser sig alltid. Förresten, idag är det exakt en vecka till det beräknade datumet.


RSS 2.0