Nu är julen slut, slut, slut...


Fina Nova i julklänning

Ja då var julen slut för den här gången. Men det har varit mysigt ändå. Juldagens morgon vaknade vi i källaren hemma hos mamma och så gick vi vid lunch hem till pappa för att äta lutfisk. Det gör vi varje år på juldagen. Eller varannat för mig då eftersom vi har varit i Skåne varannat år. Då bytte vi även julklappar med pappa.

Sen var det meningen att vi skulle åka hem men vädret var inget vidare så vi gick bort till mamma igen. Åt lite rester på kvällen och sådär. Spelade lite spel och umgicks.

Annandagen bjöd på frukost tillsammans med melodikrysset som vanligt. Sen tog vi det mest lugnt. Innan vi åkte hem fick vi lite mat i magen. Väl hemma blev det lite tv. Somnade dock i soffan innan kl var 21. Gick o la oss 22. Så jag var nog lite trött. För har sovit hela natten sen. Gick upp med Nova vid halv 7 imorse.

Idag lär det bli lugnt! Ska åka o handla lite och köpa en pulka till Nova. Ev kommer Emelie förbi. Men annars blir det bara o vara. Skönt!

Hoppas ni haft en bra julhelg!


Trevlig julafton

Hade en oerhört trevlig julafton igår. Åkte hemifrån något sena. På väg till pappa så köpte vi 4 små julklappar som vi skulle ha till en julklappslek på kvällen.

Iväg till pappa. Skulle bara samlas där för att gemensamt gå upp till farmor och farfar. Där gjorde vi syskon iordning maten under farfars ledning. Det var mycket mat men gott var det. Blev lite julklappsutdelning och sen lite fika efter det. De är så glada när vi kommer upp på jul. Man vet ju aldrig vad som kan vara deras sista jul. Så nu får man vara glad för alla jular man får med dom.

Efter Kalle Anka och fikat bar det iväg till mamma för att fortsätta julen där. Här blev det oxå julklappsutdelning, lekar, spel, gröt och mycket annat. Himla trevligt var det!

Nova har sovit väldigt oroligt i natt så jag har bara fått mig 4 timmars sömn men det ska nog lösa sig efter ett tag. Nu blir det snart frukost.

Önskar Er en god fortsättning på julen!

GOD JUL



Det kommer bli en tuff jul med många prövningar men på nåt sätt löser sig väl allting. Imorgon ska vi försöka att inte tänka på det utan att bara ha det trevligt med nära och kära.

Idag har jag städat så man kommer hem till ett fint hem igen. Åker nämligen till min farmor och farfar imorgon fm. Senare på em går vi vidare till mamma. På juldagen blir det lutfisk hos pappa.

Idag har jag förutom att städa skottat uppfarten, vi har röjt garaget så vi fick in bilen och så var en kär vän här en sväng. Vi åt hemmagjord grynkorv med hemmagjort potatismos och senap och nu sitter vi o kollar på bingolottos uppesittarkväll. Begriper inte hur jag ska orka va vaken hela programmet men det löser sig väl.

Vill passa på att önska alla en riktigt God Jul! Ha en himla mysig helg!


Kämpigt

Har just nu ingen ork till att skriva något här. Det är bara motgångar hela tiden. Jag vet inte hur jag ska orka. Men man får ta en dag i taget.

Ta vara på varandra där ute...


Fredag igen då


Hemma hos gammelmormor

Så var det fredag idag igen då. Blir till att försöka röja det mesta här idag så kan man kanske kan hjälpas åt att ta det sista imorgon. Då går det snabbt.

Igår gjorde vi en massa skoj jag och Nova. Vi frostade av frysen, var på bvc, städade lite och var över hos grannen och drack lite kaffe. Så nu är frysen jättefin måste jag säga. Tyvärr hade det ju snöat när jag skulle ta in allting från balkongen så fick ju stå och ta bort all snö från allting. Det hade jag ju inte räknat med men nu är det gjort.

Nova har växt ännu mer o nu är hon 70cm lång och väger ca 8,1kg. Stora tjejen! Trodde de skulle fråga om svininfluensavaccinet men de gjorde de inte. Kanske tur för mig det eftersom ingen i vår familj tagit det. Men känns som det värsta är över nu eller?

Sen över till grannen för att dricka lite kaffe. Nova kom isäng stax efter 20 och då var hon rejält trött. När jag hade matat henne i soffan och gav henne nappen slocknade hon på en gång i min famn. Det var som att slå av en strömbrytare. Men jag vet ju att när hon är så övertrött när hon går o lägger sig så sover hon heller inget bra. O så var det även i natt. Vaknade vid 12 men då gick jag inte upp. Vaknade vid 2. Bytte blöja o så somnade hon om. Vaknade 03.30 o då fick jag lov att ge henne välling. Men sen som vi till 8 så det var skönt!

Ikväll ska jag hämta S i Gbg och jag vill inte att Nova ska behöva sitta i en bil i 5 timmar så hon får vara hos moster. Vi åker dit båda två i em och så åker jag direkt till Gbg därifrån. Sen får vi se hur hon reagerar på att varken jag eller S är där. Antingen går det jättebra o då kommer hon sova över där. Så hämtar vi henne imorgon på fm. Eller så är hon jätteledsen och inget fungerar o så tar vi med henne hem på tillbakavägen. Men så dax borde hon ju ha somnat hur ledsen hon än varit.

Nu ska jag busa med min dotter lite innan det är dax för vardagssysslorna...


Åkt lastbil

  
Nova med pappa i lastbilen

Idag har Nova åkt med pappa i lastbilen för första ggn. Det var ju verkligen på tiden..hihi.. Men har aldrig passat riktigt. Idag var han i Skövde o skulle lossa lite på Volvo så vi åkte med den lilla stunden in bara. Men ändå.
Suddiga bilder men det får ni stå ut med. Tagit dom med mobilen..


Tekakor


Tekakor

Jag som inte trodde det skulle bli nåt bakande denna helgen. Men se det blev det. Var iväg till mamma idag och lånade hennes assistent. Så har jag gjort tekakor. Två satser t om. Så nu finns det lite i frysen som S kan ta med på veckorna. Blev iaf en 160st..haha! Blir skiiitbra det! De kommer gå åt!

Nu blir det bara tv resten av kvällen. Gå o lägga sig tidigt ikväll kanske. Kan jag nog behöva.


Nova 8 månader


Suddig bild men det där är verkligen mitt busfrö

Har hunnit med allt som skulle göras i helgen. Enda som är kvar är att jag skulle baka saffransbullar och tekakor. Men är så dålig på degar så det får vänta. S är jättebra på att baka så han brukar göra degarna. Men nu kom han ju inte hem i helgen så då blir det inget. Syrran skulle ev kommit först men så kom hon på att hon ju jobbar idag. Så får bli en annan gång helt enkelt.

Blir alltså en väldigt lugn dag idag. Finns ingenting på schemat. Har inte ens nåt att göra i hemmet. Så ja...leka med Nova. På tal om henne. Nova blir 8 månader idag. Stora tjejen! Det går så fort! Förstår inte vart all tid tar vägen. Älskar dig mitt lilla hjärta!


Garagefix

Igår var det en mycket effektiv dag. Pappa var här och vi fixade i garaget mest hela dagen. Bla så har pappa gjort nya burar till kaninerna. Jättefina är dom och jag hoppas att de kommer trivas med dom. De har både så de kan hoppa upp, krypa in och se varandra. Tyvärr går de ju inte ihop så kan ju inte ha dom tillsammans. Det hade ju annars varit det optimala. Men men..

  

Dessutom tog vi ner de gamla hyllorna som satt uppe och byggde ihop lagerhyllorna. Jag gillar ordning och reda och allt ska ha sin plats. Det är fortfarade inte bra i garaget men bättre iaf. Nu väntar jag bara på två garderober som ska in med och så ska vi fixa en arbetsbänk med verktygstavla ovanför. Sen är det nog klart. Eller ja..ska ta på oss det stora projektet att måla om där i vår. Både väggar och golv. Kommer bli assnyggt.. O visst behöver man väl rensa ut allt emellanåt ;)



Nova fick ju sitta i vagnen hela dagen. Hon var nog inte jättelycklig över detta men det var enda sättet. Men det blev tröttsamt det med...hihi...



Tyvärr glömde jag ju ta förebilder. O det är fortfarande kaos i garaget, men nu finns det iaf en chans att det kommer bli bättre.


Ensammen

Har hunnit med allt jag skulle idag. Visserligen var det ju inte jättemycket men ibland fungerar ingenting när man har barn. Men städat hela huset, varit och handlat och plockat fram tomtarna.

Nova sover sen över en halvtimma sen tillbaka och jag har lyckats få i mig lite att äta. Var det första jag åt på hela dan. Inte bra alls, men har verkligen inte tänkt på mat så har inte varit så hungrig.

Får se vad som händer ikväll. Ingenting förmodligen. Kolla lite dator, lite tv och glo på tv:n...alldeles själv. Har tänkt några ljus på bordet bara för att försöka lätta upp stämningen lite.

Trevlig fredagskväll allihop...


Det var den dan det


Min underbaring

Trodde inte det fanns så mycket att göra idag men har visst 1000 saker som behöver göras. Listan kortas av hela tiden så jag känner mig ganska duktig ändå.

Det som är kvar utav städningen är att dammsuga men då Nova håller på o somna där inne i sin säng så får jag vänta med det tills hon vaknat. Sen ska vi iväg och handla och så ska jag plocka fram tomtarna idag. Men det får jag nog vänta med tills skruttan somnat tror jag. Mest för min egen del. Kan vara skönt att få plocka med det i lugn och ro.

Borde äta någonting. Har inte ätit nåt idag. Är inte direkt hungrig men börjar känna att jag börjar må illa och det brukar vara ett tecken. Så kanske ska försöka mig på någonting. Sen dammsuga och vänta på att kl blir 4 så jag kan ge Nova mat. Efter det får vi åka o handla. Sen hem, plocka i varorna, leka med Nova innan hon ska sova för natten och ge mig på tomtarna. Ja, det var den fredagen det. Sen bara sitta framför tv:n o ta det lugnt tills det är dax för en själv att gå o lägga sig.

Hoppas ni får en trevlig fredag.


Fretag

Ny dag, nya möjligheter! Nu har jag lagt allt med den däringa vännen bakom mig. Som min kära, underbara vän Lena säger. Någon som ger negativ energi och bara tar energi från dig ska du se upp med. Right Lena?

Har sovit konstigt i natt. Eller, jag fick inte sova. Nova vaknade som vanligt vid 1 någonstans. Hon var på väg att somna om men så gick det inte. Tog in henne i min säng och där slocknade hon på en gång. Mardrömmar tro? Då kunde ju iaf inte jag sova. Dels blev det trångt då hon ville ligga precis intill mig och dels vågade jag inte somna ordentligt om hon skulle vakna o krypa ur sängen. Vid 5 gav jag henne mat iaf och la tillbaka henne i hennes säng. Därefter som vi några timmar till. Lite komiskt faktiskt för vi brukar alltid vakna samtidigt. Eller om hon väcker mig fast jag inte vet om det...

Nu har Nova fått kläder på sig och lite gröt i magen. Skulle oxå ätit nåt men vet inte vad så det får väl va då. Kanske blir sugen på nåt sen när magen skriker. Blir till att fixa lite här hemma idag. Finns inte så mycket att fixa men lite.

Ikväll eller natt eller när det nu blir kommer S hem. Då får Nova träffa sin pappa i helgen trots allt. Mys!

Spy galla

Alltså, jag måste bara få ur mig lite skit. Jag håller på och blir tokig!

Har en vän, eller en fd vän är det väl nu. Killen är snart 37 år gammal och beter sig som en barnunge! Har försökt höra av mig till han flertalet ggr men han svarar inte. Nu såhär i efterhand vet jag att han ignorerar mig. Han vägrar helt enkelt att svara på sms. Försöker få han att förklara vad det är. Men nej, bara tyst.

Vet att han inte vill att vi ska höras av längre. Fine! Vill man inte så vill man inte. Men då kan man sköta det snyggt! Man behöver inte ringa o berätta utan kan skiva sms. Det är sååå oskyldigt men ändå helt okej tycker jag. I detta fall iaf tycker jag det. Men inte ens det vågar han. Eller vill. Jag vete fan vilket! Hur svårt är det? Jag är ledsen men pga x x x x x så vill jag inte ha någon mer kontakt med dig.

Skrev ett sms idag att jag ringer dig kl xx. Gjorde det och då har han stängt av telefonen!!! Jag blir fan tokig. Kan vi inte reda ut det då så man iaf kan skiljas med goda tankar om varandra. Jag accepterar att han inte vill höras, men jag accepterar inte hans sätt. Något som skulle kunna vara så enkelt har han gjort väldigt svårt.

Ikväll har jag spytt massa galla över han så nu hoppas jag att jag kan lägga det bakom mig. Han, en vän som betydde massor och som jag verkligen uppskattade. Denna samma vän har sjunkit så oerhört långt ner i mina ögon. Kan inte ens förstå att det är samma människa. Han har berättat att han är blyg. Men detta är inte blyghet, detta är feghet! Har alltid sett han som en ärlig människa men nu vet jag inte.

Säger som Sonny sa innan. Det är DU själv som förlorar på det. Jag hoppas du saknar mig nåt oerhört och att det gör ont! Att även om du inte vill veta av mig så hoppas jag du får det jobbigt att glömma mig. Tycker det du gjort är så oerhört lågt!

Om jag kommer sakna dig? Absolut! Den gamla J, som jag tyckte så mycket om. Du var en underbar vän som jag kunde prata med om allt. En vän jag trodde jag skulle ha livet ut. Men men....man kan inte få allt här i livet. Dax att sluta fundera och gå vidare. Som sagt, din förlust!

Förmodligen hatar du mig efter detta men vad gör det?! Du vill ju ändå inte veta av mig. O jag kokar just nu av ilska! Såhär behandlar man inte andra! Punkt slut!

Sådär ja, nu ska jag sova. Godnatt!

Bättre

Idag har jag redan gjort massor. Plockat ur diskmaskinen och i med det som skulle i. Både jag och skrutt har fått frukost. Nova sover nu och har sovit ganska så länge. Då har jag hunnit både duscha och städat burarna. Skönt! Nu finns det inga mer måsten idag. Får väl bara leka med skrutt. Kanske kan vi åka iväg någonstans.

Det är snabba svängar i det här huset. När det värsta hade lagt sig igår och S lugnade ner sig lite fick vi faktiskt en hel del pratat. Han kommer bo kvar här och jag behöver inte oroa mig för huset. Iom att han kommer va hemma ganska lite så blir det bäst för Nova. Det är så vi har tänkt. Han kommer inte ens va hemma alla helger. Som i helgen är han borta. Han har dock en ledig vecka i månaden. Så då får dom umgås massa. Kanske kan jag åka iväg någonstans o hitta på något så får de umgås på tu man hand oxå.

Nä nu vaknade skrutt så nu ska jag ge henne gröt.

Beslut

Har bestämt nu att innan veckan är slut ska jag ha bestämt mig för om jag ska ge upp huset och leva ett normalt liv eller behålla huset och leva fattigt. De innebär att leva utan tv, inte kunna hitta på speciellt mycket eller så. Men har iaf en trygg fristad.

Jaha

Ja nu är det klippt. Blir att vi tom flyttar isär nu o som det verkar kommer vi knappt prata med varandra.

Jaja, jag försöker få dagen att gå genom att städa och fixa. Men tiden går så långsamt. Inte kan jag sova på nätterna längre heller. Nog tur jag har Nova att ta hand om för annars hade jag gått under helt.

Nä, måste hitta på nåt anant än att sitta här. Någon hugger i mitt inre. Måste tänka på nåt annat... Har för mycket tid att tänka på..kan någon ta mig härifrån!!!

Mysdag

Har varit full rulle idag med. För det första vaknade jag av alarmet på mobilen idag och inte av Nova. Då var kl 07.30. Det var väldigt skönt. Då hade hos sovit sen 19 igår kväll ungefär. Underbara unge!

Iväg på babysången. Idag var det sista gången och barnen fick träffa jultomten för första ggn. Men de är nog lite små än för det var ingen som sa ett knyst fast han hade mask och allt. Efteråt var det fika som vanligt och idag, dagen till ära var det julskinka, lite köttbullar osv. Gott, gott!

Direkt iväg till Skövde för att fika med mammor och barn ur föräldragruppen. Är så tacksam för att jag har dom. De är helt underbara hela högen! Mår ju inget vidare nu men där kan man vara som man är. Blev några timmar där oxå. Nästa gång är papporna med o då ska vi vara här. Blir trevligt!

Har matat och lagt Nova en stund. Hon får inte sova hur länge som helst men hon var så himla trött. Hållt igång hela dan så är inte så konstigt. Jag ska slänga i en maskin tvätt och fixa disken.

Händelserik början på veckan


De ursöta tomtarna fick jag av S igår

Idag var det meningen att jag skulle skjutsa S till nya jobbet i Gbg. Men blev ändrat. Han skulle vara där i natt. Så vi åkte härifrån redan kl 01. Vad där nere vid 3 och så körde jag o Nova hem sen. Stannade bara på statoil vid Stig Center och köpte lite att dricka till mig och värmde lite mat till Nova. Så sov hon hela vägen hem med. Jag var dock rejält trött imorse när vi kom hem.

När vi vaknade gick vi 3 hus bort på fika med mammor och barn från byn. Himla trevligt att man fått lite kontakter här. De där ungarna kommer ju gå i samma klass allihop så det är ju skoj att de kan träffas redan nu.

Sen iväg på babysimmet igen. Lika skoj som vanligt. En halvtimma går så fort bara. Anmälde intresse till fortsättningskurs idag med. Nice!

Nu sover skruttan sen 50 min och jag ska ha en lugn kväll framför tv:n.


Liseberg


Jul på Liseberg

I lördags var vi alltså på Liseberg på julbord med S gamla jobbarkompisar. Det var lika gott som vanligt och man var lika mätt som vanligt när man gick därifrån. Massa massa god mat!

Efter middagen gick vi ut i parken och såg oss omkring. Blev några öl på Tyrolen med. Jag drack dock inga starka drycker eftersom jag skulle köra hem. Jag tog hand om Nova istället.

Är så mysigt att gå där på Liseberg med alla ljus. Bara älskar det! Gick runt och kollade i bodarna och jag köpte faktiskt en lykta i år med. Jag o lyktor..haha! Men den var sååå fin. Eller, jag fick den faktiskt av S för det var han som betalade. Så snällt! Gillade den verkligen!

Resan hem gick bra den med som tur var. Jag tog det lugnt och försiktigt. Hade ju lixom ingen brådska. Nu längtar vi tills nästa år! Har varit på Jul på Liseberg i 6år så det är en återkommande härlig tradition.


Lyktan jag fick :)


Effektiv dag

Har plockat undan på övervåningen och dammsugit där och röjt nere i källaren så det är fint där med nu. Känner mig duktig idag och det känns skönt att ha fått det gjort. Nu är det bara att strukturera i förrådet och garaget som är kvar men det får bli en annan gång och då behöver jag lite hjälpt tror jag. Iaf lite grann.

Vi har ätit här och diskmaskinen är igång. Nu är det bara att ta det lugnt resten av kvällen. När grannen kommer hem ska vi gå över och låna en film av han och den blir det ikväll.

Imorgon åker vi tidigt till Gbg och Liseberg. Det är julbord med S gamla jobb. Blir gött de. Hoppas det inte regnar bara som det gjort de senaste 2 åren. Vart tog minusgraderna och frosten vägen? Hade ju varit supermysigt!

Ha en bra kväll..

Fredagsröj

Mår inte så bra just nu. Av olika anledningar. Men men, antar att det är det som kallas livet. Bara att försöka stå ut.

Min sladd till laddaren till datorn kom inte idag heller. Skit oxå. Men men...bara hoppas på att det kommer på måndag då.

Var o köpte nya jeans igår. De andra var så utslitna så det var hål på insidan av låret. Varken snyggt eller bekvämt. Men så hade de 30% rabatt på KappAhl igår mellan 22-23 så jag var inne och köpte ett par jeans och en tröja jag kan ha till julbordet på Liseberg imorgon och julafton.

Idag håller jag på och tar kontrollen över hemmet igen. Lägger tillbaka saker där de ska va, tömmer tvättkorgen osv. Tar även tagit tillbaka mitt vardagsrum så nu ser det inte ut som en lekstuga längre. Har fortfarande kvar leksakerna men har tagit bort lektäcket. Det får räcka med mattan. Hon kryper ju ändå runt hela tiden.

Nä, nu måste jag fortsätta med hemmet. Köket och toaletten kvar att fixa sen blir det damma och dammsuga. Kanske även torka golven.

Ha en underbar fredag kära Ni!

Kallt

Idag mår jag lite bättre tack och lov.

Nova är nog lite bättre för i natt sov hon hela natten...i sin säng. Vaknade halv 7 av henne så det betyder även att jag har fått sova och det känns. Sen pratade jag och S lite igår och fast allt är precis som igår så har man lättat lite på trycket och rett ut lite missförstånd. Kan behövas emellanåt.

Idag ska jag på mammaträff/ljusparty. Nova får stanna hemma för jag vill inte att hon smittar de andra barnen. Man vet ju aldrig. Hon är fortfarande lite lite rosslig och näsan rinner. Så hon och pappa ska sätta ihop ett pepparkakshus idag. Får se hur det ser ut när jag kommer hem. Så innebär att det blir några timmar för mig själv idag igen och det kan jag verkligen behöva. Man tror inte man behöver det men det gör man visst. Känner det nu.

Det är kallt nu. I natt hade vi -10 grader. Nu ligger det väl på -5 kanske. Härligt! Frost överallt! Det är underbart. Lite snö på detta så är det perfekt! Snö och -5 grader. Det är optimalt det!

Annars blir det lugnt idag. Väldigt lugnt. Skönt faktiskt. Hoppas ni har det bra o tack för allt stöd!!! Speciellt du Maria!

Smärta

Det är verkligen nere här. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga men får se hur länge jag orkar hålla huvudet över vattenytan. Just nu är det svårt. Utåt sett försöker man vara oberörd men mitt inre skriker verkligen av smärta.

Uppepå allt detta så är Nova jätteförkyld och kan bara sova i upprätt läge på nätterna. Så satt sittande i sängen med henne på bröstet. Sov inget vidare faktiskt. Vid halv 7 fick S ta henne och jag sov några timmar. Nu är det full fart igen. Hoppas det släpper snart.

Får se vad som händer idag. Inte mycket tror jag.

RSS 2.0