Nyfödd till nu


Bara några minuter gammal


En dag gammal


1 vecka gammal


2 veckor gammal


1 månad gammal



6 veckor gammal


2 månader gammal


10 veckor gammal



Fika på stan


Måste sätta upp hoppgungan så skruttan kan hoppa


Idag har vi varit inne i Skövde i hettan. Träffade Mia och fikade med henne lite grann. Vi träffades på jobbet för säkert 6 år sen. Så kul att man kan hålla kontakten även om man inte varken ses eller hörs så ofta.

Gick o köpte pyjamas till Nova med. En sån där utan ben och armar. Tänkte det kunde va bra nu när det är så varmt. Om inte annat så kan man använda den som annat än pyjamas. Tänkte kolla efter ett par shorts eller nåt till mig själv men jag orkade helt enkelt inte. Det blev så sent och jag ville hellre hem.

Nu har vi ätit lite båda två och Nova sover i soffan. Va tvungen att lägga en filt över henne eftersom flugorna är så intensiva. Hatar dom...

Blir lite tv nu. Är helt slut. Vore skönt med en skvätt regn nu faktiskt.


Dop

        

Var dop idag för Nova. Det var utomhus på gräsmattan vid kyrkan. Riktigt mysigt måste jag säga. Tyvärr blir jag så stressad över såna här tillställningar så jag har inte huvudet med mig tror jag. Skulle velat ta kort med mamma o pappa, mormor och morfar och med sonnys släkt men men... Sånt kommer jag på efteråt. Blev iaf några bilder på oss.

Efteråt åkte vi till Tymerstugan och åt smörgåstårta som min syster hade gjort. Den är så underbart god att man inte vet vart man ska ta vägen. Nu har jag massor kvar så kommer väl äta hela dan. Men funderar på att bjuda in några av grannarna som jag vet är hemma.

Nova fick massa fina saker. Önskar vi hade hennes rum klart nu så jag hade kunnat ställa in sakerna där. Måste köpa en fin låda som jag kan lägga hennes kort osv i. Blev ju några både när hon föddes och nu. Och fler lär det väl komma till födelsedagar osv. Åhh vad jag vill inreda nu.

Fan, har fått in myggor i huset. Blir ju tokig på dom. Hoppas inte dom biter Nova :(

Tack alla som var med och gjorde denna dag så speciell!

Äntligen!



Idag kommer äntligen Sonny hem från jobb. Skönt!

Kräk och busringning

Suck! Vilken kväll. Trodde jag skulle få en lugn och skön kväll men ack vad jag bedrog mig. Nova ville inte sova. Först låg hon bara och pratade och pratade och pratade. Testade att lägga ner henne då det brukar gå bra. Men inte idag. Hon blev helt rosenrasande. Testade och ge henne lite mat och det verkade funka. Vi låg här i soffan och pratade en stund. Men sen såg jag att ögonlocken började dra sig neråt så jag gick o la henne..igen. Det verkade gå bra så jag gick ut och fixade på balkongen och hörde då att hon gnydde. Det brukar betyda att hon tappat nappen. Det hade det denna gång oxå men...inte bara det. Hon hade ju spytt ner hela kudden.

Tog upp henne och konstaterade att hon hade spyor i hela ansiktet. Hon var bokstavligt talat vit i ansiktet. Suck.. Ingen idé att ens försöka torka bort det. Var bara att tappa upp ett bad direkt. Inget jag gärna vill göra så här sent på kvällen men men... Efter badet var det bara att byta sängkläder oxå. Först tänkte jag lägga henne i Sonnys säng men sen tyckte jag det var lika bra att lägga henne i hennes säng så jag bäddade med rena lakarn. Tur vi har en kudde extra...

Fan va lack jag blir. Idioter som busringer kl 23 på kvällen. Det var hemligt nr så trodde det kanske va mamma. En ung röst tillhörande en kille som sa sig ringa från skövde kommun o sa att vi hade fått klagomål om att vi var för högljudda. Sa på en gång att jag inte trodde han eftersom jag har en bebis här och att Skövde kommun aldrig skulle ringa kl 23. Men då sa han att det var bebisen som förde oväsen och att vi fick hålla koll på den. Jo säkert.. när jag sa att det inte va så utan att det var "ni som busringer era jävlar" så lade han på. Så arg så jag kokar. Man gör inte så! Specielt inte så sent! Synd det inte var Sonny som svarade...men han är ju inte hemma.

Måste försöka plocka iordning här innan jag går o lägger mig. Kommer inte alls bli den tidiga kväll jag hade hoppats på. Jaja.. En annan sak... Man kanske skulle sätta på larmet i natt... O kanske ställa in bilen med...

På en filt under ett parasoll


Jättefin bild på Sonny o Nova

Idag sov vi inte riktigt lika länge. Lite mer lagom sådär. Har varit en sväng framme vid fotbollsplanen och så har jag tagit fram nya parasollet. Låg en stund på en filt under och bara myste. Nova somnade t.om en stund. Skönt!

In och laga lite mat både till henne o till mig. Betala räkningarna hann jag med oxå innan hon blev jättegrinig. In och la henne i sängen och hon sover än. Själv har jag tillbringat lite mer tid ute. Lite i solen men mest under parasollet. Tog mig en skål med jordgubbar och glass. Så underbart gott! Sommar, sommar, sommaaaaar! *skrålar*

Nu får det bli att va inne resten av dagen. Känner att min övre del av ryggen bränner. Ändå har jag smörjt in mig men är ju så svårt att nå överallt där bak själv och tydligen misslyckades jag. För resten har klarat sig riktigt bra!

Nu ska jag fixa lite med korten här på datorn :)

Vaaaarmt!

Jag är trött idag. Man blir trött av värmen ju. Men idag har jag haft en kompis och hennes 1 mån gamla dotter på besök. Så himla mysigt. Nova ser ju jättestor ut i jämförelse.

Sen har jag städat på balkongen på baksidan. Den var full med pollen så jag har torkat och torkat o sopat. Men nu går det nog att va där tror jag. På altanen på framsidan går det inte att vara. Det är alldeles för varmt. Men skulle ju vilja fixa därute med. Så allt blir fint...

Snart vaknar nog skruttan så ska ta o sluta här nu...

Sooool

Idag har prästen varit här en sväng. Det gick dock väldigt snabbt. Men blir nog bra det här får vi hoppas. Efter det slängde jag i mig några mackor och så gick vi iväg till P o L. Va himla trevligt. L badade i sin lilla pool. Så söt han är!

Nu ska vi åka iväg till Mariestad och handla lite hade jag tänkt. Skruttan ska bara vakna först. Hon ligger i sin vagn och sover idag. Nu låter det iaf så kanske börjar hon vakna....

Dåsig dag


Såhär fin va skruttan på midsommar <3

Men herregud vilken dag! Hur kunde det bli såhär! Vaknade upp och gjorde mat till den lilla vid 7.30. Var dötrött o la henne brevid mig i dubbelsängen. Hon låg och lekte med sina händer en stund medans jag sov vidare. När hon hade tröttnat la jag henne på mage och hon somnade om hon med. Så sov vi en stund till.

Resten av dagen har gått som i en dimma. Varken jag eller Nova har nog gillat värmen. Hon sov middag i 4,5(!!!) timmar o jag sov nog 2 av dom jag med. Ja jösses. Så har vi hållt på. Mat, sova, mat, sova...o väldigt lite vaken tid.

Badade henne idag för hon var så klibbig. Nu sover hon sen över en timma sen. Jag ska nog göra detsamma snart för imorgon kommer prästen tidigt för att prata dop.

Nej Lena har inte glömt av sidan men trodde inte någon annan kom ihåg den. Därav. Sen är den ju inte så smidig att lägga in bilder i heller tyvärr.. Eller jo..om man inte vill ha kommentarer till..

Nu ska jag ta mig ett glas vatten o sen får vi se om det blir sängen efter det. Kram på er!

Soligt o fint!

Det är ett riktigt skönt väder ute. Jag vill ut, lägga mig vid en sjö och bara vara. Äta jordgubbar och melon. Tyvärr blir man ju lite låst med så små barn. Är rädd för att ha henne ute i solen. Skulle behöva ha ett parasoll som jag kunde sätta upp. Men vet inte om det hjälper när de är så små. Så vi blir inne. Kommer inte få någon färg denna sommaren, trots att jag går hemma hela dagarna.

Håller istället på och plockar lite här inne. Prästen kommer imorgon o då kan det ju iaf se någonlunda ut. Tänker inte börja storstäda men kan ju ta bort alla saker överallt. Lägga in tvätten och så. Sen är det skönt för ens egen del om det ser bra ut.

Skruttan sover nu så passar på att sitta här en stund. Man vet aldrig när man får tid nästa gång :)

Underbar helg!

Här har jag ju inte kunnat skiva på 1000år känns det som. Börjar få abstinens tror jag...haha!

Får väl börja från början. Fredagen var trevlig. Först midsommarlunch hos mamma med sill o potatis och jordgubbstårta. Sen på em åkte vi iväg till våra kompisar och där blev det dans kring stången och lite fika efter det. Tipspromenad och så tände vi grillen. Blev grillat med färskpotatis, olika röror och sallad. Så gott. Hade med oss sill med men den orkade vi inte. Blev att vi åkte ganska tidigt. Väldigt tidigt. Men vi var nog trötta båda två. Åkte hem till mamma o gick o la oss direkt.

I lördags kom pappa hit. Vi åt lite o så sov han över. Redan innan sex åkte vi iväg söndag morgon. Ner till Malmö och Sonnys mamma med sambo. Hans bror var inte hemma. Träffade även hans farmor. Hon fick även träffa Nova för första ggn.

Tidigt idag åkte vi iväg mot Helsingborg. Vidare till Tyskland för att handla lite alkoholhaltiga drycker. Blev en hel del. Dock är det allra mesta till karlns 30-årskalas. Pappa köpte en del med. Dock köpte vi långt under vad man får och vad bilen fick ta. Men det kostar ju oxå.

Nu har vi suttit i bilen nästan hela dan känns det som. Äntligen är vi hemma! Är rejält trött nu. Dock tycker jag med synd om min darling som måste upp vid 2 i natt för att åka ner o jobba igen. Fan va tradigt.

Imorgon kommer mormor men något ska det väl bli skrivet här. Ha det gott alla vänner, gamla som nya!

Trevlig midsommar


Nu har vi städat lite här hemma. Dammsugit lite nere i källaren och så med och det händer inte alltför ofta. Vi är ju så sällan där nere och ingen som vill komma o sova över här heller. Händer bara några fåtal ggr varje år. Men på lördag kommer pappa o ska sova där nere så tänkte göra de fint där tills dess.

Kommer åka till mamma ikväll o hälsa på. Sova tills imorgon o så blir det midsommarlunch där. Sen åker vi vidare till våra kompisar. Vi kommer dock tillbaka och sover där tills på lördag. Sen hem o umgås här med pappa.

På söndag drar vi ner till Malmö och hälsar på Sonnys mamma. Sover över där och på söndagen åker vi tidigt till Tyskland och inhandlar diverse flytande till Sonnys kalas i augusti. Pappa skulle handla lite whiskey. Blir bra det. En trevlig resa.

Så är det nu så att jag inte kommer skriva något på flera dagar så vet ni varför. Men jag kommer tillbaka...det gör jag alltid :D

Så får passa på att önska Alla en trevlig midsommar! Kram på er!

Regnig dag

God morgon!
Har sovit jättegott i natt. Hade riktigt ont igår när jag gick o la mig men tog två starka värktabletter innan så att jag skulle kunna sova o det funkade ju finfint.

Sonny har tagit hand om skruttan varje morgon denna vecka när han varit hemma. Eller, han har faktiskt gjort det mesta o jag tror det var igår som han sa någon kommentar. Tror inte han innan har insett att det faktiskt är ganska jobbigt. Det går inte bara o lägga henne på armen längre utan hon vill aktiveras och man ska prata med henne hela tiden. Han har flera ggr sagt att hon är så himla kinkig men oftast beror det ju på någonting. Hon är hungrig, trött eller har bara tråkigt. Märks att han varit borta mycket medans han jobbat för han har inte riktigt lärt sig signalerna. Kanske har han fått en chans att ta igen det denna veckan.

Ska nog ta och göra mig lite frukost nu. Det regnar ute men kan det väl få göra då. Så blir det förhoppningsvis fint imorgon istället *önskedrömmar*

God mat


Har inte hänt så mycket idag. Åkte iväg för att köpa golv till skruttans blivande rum men det golvet vi ville ha fanns inte så vi får snällt vänta lite. Vi ska inte lägga det än ändå men hade varit skönt att ha det hemma bara.

Åkte även till Bilia för att kolla varför bilen låter så konstigt när vi svänger fullt rattutslag åt höger. Det visade sig vara nåt som behövde bytas. Ärligt talat så tycker jag att vi har bytt nog nu för ett tag. Blir så less. Har bytt grejer för över 10 000kr nu och vi har inte råd med mer.

Karln lagade mat till mig idag. Färskpotatis, biffar med fetaost i och sallad. Var så himla gott! Blev lite vattenmelon efteråt med. Vi skulle äta jordgubbar och glass nu med men jag avstod. Orkar inte mer nu. Innan så tryckte jag i mig det för att jag ville men nu gör jag inte så. Är så rädd för kramper i gallgångarna (som man kan få när gallan är bortopererad) så jag tar det lugnt med maten.

Nu blir det två program av Leila bakar och sen får karln välja program tills vi går och lägger oss. Jag hoppas ni andra med haft en bra dag!

Vad ska vi hitta på?!


Skruttan

Jag vill ut! Hitta på något! Men vad? Har ingen aning om vad man ska hitta på ju. Åh jag blir tokig.Men skruttan sover nu så får bli när hon vaknat och fått mat.

Går framåt



I natt har jag kunnat sova ganska okej ändå. Bullade upp med en jättestor kudde under huvudet och en under knäna o det funkade fint. Skruttan somnade ju så tidigt igår så hon ville upp o äta vid 3 men eftersom jag inte kommer ut sängen så lätt så fixade karln det. Han är underbar nu. Gör allting. Enda han säger är: "Gå o sätt dig jag fixar det här". Underbart!

Finns inget på schemat idag så vi får se vad vi hittar på. Kom iaf ur sängen själv nu i morse men kände att det tog hårt på såren..ajaj... Men går åt rätt håll iaf.

Tack för alla underbara kommentarer jag fått under den här resan med gallan. Ni är guld värda och jag skulle vilja bjuda er på middag allihop för att ni stöttat mig!

Uppe innan tuppen

Eftersom det fortfarande gör så ont i såren så efter titthålsoperationen så kan jag bara ligga på rygg. Jag hatar att ligga på rygg. Dessutom är det inte bekvämt. Så det slutade med att jag fick gå upp nu. Ryggen pallade inte mer. Tur Sonny är hemma med för jag kommer inte upp ur sängen själv. Den är lite för låg för det. Så ska jag upp får jag väcka han så han hjälper mig. Tur han inte har något emot det.

Idag ska skruttan till läkaren på bvc. Får se om jag orkar följa med men jag ska ju röra på mig så det gör jag nog. Vi får nog dock ta bilen dit för även om det inte tar så jättelång tid så orkar jag inte gå den biten. Men vill ju gärna höra vad dom har att säga.

Annars blir det nog en lugn dag. Gå runt lite här hemma bara för att få igång tarmar och sånt igen efter operationen. Har redan tagit två alvedon. Får se om det hjälper annars har jag ju starkare tabletter med.

Nä får nog upp och gå en sväng. Min rygg värker.

Operation

Blev att jag åkte in akut i fredags sen ändå. Ringde sjukvårdsupplysningen då jag legat hemma i 5,5 timmar och var helt utpumpad. Ringde efter Sonny så han fick komma hem från studentfirandet. Nova skulle mamma ta med sig hem.

Åkte in och kom in relativt snabbt iaf. Då började det ju så sakterliga gå över så klart. Men när de väl kom in till mig så hade anfallet pågått närapå 7 timmar. De tog lite prover o så fick vi vänta en timma på svaren.

De bestämde sig för att lägga in mig så jag fick en nål i armvecket och dropp och Sonny åkte hem och sov. Jag kom upp på rummet och försökte sova lite grann. Var dock inte så lätt då jag låg i en 4-sal och en av damerna snarkade så taket nästan lyfte.

På ronden på lördagen så bestämdes att jag skulle opereras antingen under helgen eller i början av nästa vecka. Blev dock snabbare än jag trott. Igår så fick jag duscha med speciell tvål, lägga mig i rena lakarn och så kom de och hämtade mig sen. Fasen vad nervös jag var.

Att vakna upp från narkosen var ju med en spännande historia. Man ville öppna ögonen men det gick bara inte. Frös så jag hoppade gjorde jag med. Men tillslut så gick det. Såren ömmade dock rätt så rejält. Kom upp till avdelningen igår kväll igen. Ca 6 timmar efter jag åkte från avdelningen.

Idag har jag oxå rejält ont. Eller det ömmar. Fick lite starkare tabletter med mig hem iaf. Nu är jag sjukskriven en vecka och jag hoppas smärtan ger med sig snabbt men det går väl några dagar. Ändå är det bara 3 små hål, men ajaj vad ont de gör.

Blev ett snurrigt inlägg men men...så får det bli...

Anfall efter anfall...

Testade att äta lite igår efter att bara ha druckit flytade i nästan en vecka. Gick åt helvete direkt.

Åkte in akut i natt igen. Trodde jag skulle avlida och kunde ens knappt gå till bilen så ont gjorde det. Så blev att dra upp Nova och Sonny ur sängen och åka in. Fick komma in på en gång och de kom relativt snabbt oxå. Fick en första spruta med Voltaren. Tog bort de värsta topparna så jag kunde andas normalt igen. Dock fanns en del av smärtan kvar. Efter en timma fick jag en annan spruta med något starkare i. Efter ytterligare en timma var allting borta.

Fick åka hem och packade ihop oss och åkte. Hela världen snurrade så antar att den sista sprutan var ganska så stark. Började må illa i bilen och när jag kom hem spydde jag rejält. Gick o la oss och somnade väl så jag sov några timmar iaf.

Har mått illa hela dan idag och vid 15.30 kom smärtan tillbaka. Då har jag bara druckit två glas med drickyoghurt. Va fan är det här eller. Nu har jag tagit de 3 suppar jag får för detta dygn. Men känner att värken börjar bli värre igen. Hjälper ju fan inte. Börjar må mer o mer illa nu oxå. Nu är det ändå 4 timmar sedan det började och jag orkar snart inte mer. Resten av familjen har jag skickat iväg på studentfirande. Själv fick jag snällt stanna hemma.

Får se hur det blir den närmsta timmen om det verkar gå över eller hur det gör. Annars åker jag in igen och får mig en spruta. De hjälper ju iaf. I natt sa de att jag skulle bli framflyttad i operationskön men undra jag hur mycket. Jag orkar snart inte mer. Två anfall inom samma dygn...det kan fan inte va normalt.

Snart...


Lilla skruttan

Det har tusan i mig inte hänt någonting här idag. När Nova har sovit har jag bara suttit som förslappad i soffan framför tv:n. Men nu när det känns som man har lite rutiner så har jag så mycket tid att jag inte vet vad jag ska göra med allt. Haha...vad knäpp man är!

Idag kommer Sonny hem igen. Bara 3 timmar kvar. Sååå himla skönt. Blir 3 härliga dagar tillsammans. Såklart är nästan alla dagar uppbokade som vanligt men ska ändå bli skönt att få vara tillsammans hela familjen. Händer ju inte allt för ofta.

Torsdag

Så får vi se vad den här dagen bjuder på. Gick precis och la Nova. Hoppas hon sover minst 2 timmar som igår. Ska försöka fixa lite här. Badrummet och köket och lite så. Dammsuga lite kanske. Ha lite tid för mig själv med. Nu borde väl posten ha kommit så ska nog gå ut och hämta den.

Egentid


Åh vad jag älskar dig skruttan
!
Vet inte riktigt vad som har hänt. Helt plötsligt så känns det som jag har hur mycket egentid som helst. Kanske för att jag börjar lära mig. Eller så har vi börjat få in lite rutiner. Eller så har jag börjat tänka lite mer på det. Hon sover, äter, är vaken 1-2 timmar sen sova igen. Hur länge hon sover på dan är olika men mellan 1-3 timmar varje gång.

Har precis rengjort kaninernas burar. Skönt att jag fick det gjort. Imorgon ska jag nog städa lite innan karln kommer hem. Eftersom jag är så duktig och plockar lite varje dag så är det bara lite småplock och det där vanliga med att damma, dammsuga och våttorka. Men gjorde allt det där för bara några dagar sen så tar nog badrummet, köket och dammsuger. Det får duga.

Det är lite halvdåligt väder ute idag och på något sätt så känns det ganska skönt. Ska bara ta det lugnt och försöka ta hand om mig och skruttan. Idag snurrar det bra så fort jag är uppe o går. Måste dricka mer!

Trötter

Jag är trött så trött. Nova ligger här o sover i soffan. Var osäker på om jag skulle lägga henne i sängen eller inte men skulle jag nog gjort för hon verkar sova ganska djupt. Får väl väcka henne o ge henne mat och så lägga henne igen. Tror jag ska försöka få in någon rutin så hon får mat runt 20 och försöka lägga henne efter det. För hon sover ju ändå i soffan nu.

Varit o hälsat på en kompis som fått barn. Hennes dotter är 2 veckor nu och gud va Nova såg stor ut i jämförelse. Helt otroligt va fort de växer de små liven.

Men nu ska jag försöka sova lite grann. Nova sov ju lite sådär i natt så jag är lite trötter. Natti natti!

Hoppet är borta!

Ringt runt till först sjukhuset i Skövde som hänvisade mig till Falköping för det var tydligen där jag skulle opereras. Så ringde dit o dom berättade att dom stänger för sommaren nu så tidigast i början av september kan jag få en tid. Suck! Det enda de kunde göra var att hänvisa tillbaka till Skövde o åka in akut när jag får mina anfall.

Så...antingen får jag inte äta på hela sommaren, varken semester, Sonnys 30-årskalas eller nåt. Eller så får jag ligga inne på akuten var och varannan dag (om det håller i sig så tätt som det har varit) och hoppas på att de tillslut tar mig akut istället. Ja det är frågan! Vad tycker ni? Men fan inget kul att gå och ha ont hela tiden heller. O vem ska ta hand om lillan? Nä får nog snällt vänta...

Helgen i snabbresumé



Igår blev det som sagt en sväng till mormor och gratta henne. Hon fick en hängplanta med jordgubbar som jag tror hon blev glad över. Kan ju va gott att äta lite emellanåt :) Vi kollade på dopklänningen och hur vi ska sätta banden osv. En massa prat blev det med såklart.

På tal om dop. Det är så svårt det här med faddrar. Ska man ha några och om man ska det vilka ska man ta. Vet en jag skulle vilja men vet att hon redan är fadder så vågar inte fråga. Men det är en människa jag bryr mig riktigt mycket om och som jag verkligen ser upp till. Vi får se. Dax att börja fundera iaf.

På em åkte jag till Karlsborg och träffade Lena och hennes familj. Att man kan känna sig hemma hos några man bra träffat en enda gång. Underbart! Har lovat att jag ska åka förbi värmland i sommar. Ser redan fram emot det!

Idag har jag varit och hämtat trädgårdsmöbler hos mamma. Det är mormors gamla som de hade i huset innan de sålde det. Mamma har köpt nya möbler så då fick jag dom gamla. Nu ska jag försöka slipa ner dom och olja in. Har även funderingar på att bygga ett tak över altanen så de skyddas lite. Har även städat det sista och hade planer på att klippa gräsmattan men eftersom det regnar så blir det inget av det. Skit oxå...ser ut som fan!

Snart kommer bror på besök. Enda jag kan tänka på är hur hungrig jag är. Men det går väl över. Fick en sån där naturdiet smoothie av mamma. Är väl okej men inte mer än så. Efter halva börjar det bli svårt att få ner dom tycker jag.

Hunnit med mycket



Idag när skruttan sov så hann jag med ganska mycket faktiskt. Städade badrummet, djurens burar, fixade i köket, plockade iordning i vardagsrummet och sovrummet. Dessutom har jag tvättat två maskiner tvätt nu och bytt lakarn i sängen. Det som är kvar är att damma, dammsuga och torka golv. Men inget jag hinner idag. Får se imorgon om det blir någon tid över och om skruttan är på bra humör.

Nu sover hon. Dock inte så hårt så jag kan in och fixa som jag vill. Får ta det lite senare. Men det mesta känner jag att jag hunnit med iaf.

Imorgon ska jag till mormor en sväng och sen till Lena och hälsa på henne och hennes familj. Skojsigt! Hoppas det blir bra väder oxå. Nu är det nog dax att hänga upp den andra maskinen tvätt.

Vårdcentralen

Varit hos läkaren idag. De skulle skriva o säga att mina anfall blivit värre o att jag har en 2 månaders bebis att ta hand om. Dessutom ville dom ta prover men det hann inte med lab-leveransen så ska dit o ta det på måndag. Nåt levervärde vad det nu var. Tänk om det inte visar någonting då, då kanske dom inte tror att jag har så mycket besvär som jag har. Suck!

Nova sitter i babysittern nu. Får se hur länge det går, hon har varit lite kinkig idag. Försökte lägga henne innan men det ville hon inte. Sov lite båda två i vår säng istället. Men meningen var ju att jag skulle fixa lite här hemma.

Ska bara vara. Åt precis 3 pannkakor så nu får jag väl ett helvete ikväll...suck...dricka var det ju. Men var sååå hungrig =((

BVC och läkaren

Varit på bvc idag med tösen. Hon hade gått upp till 4600g nu. Ligger precis på normalkurvan. De säger ju att dom aldrig ska äta slut i flaskan, då har dom fått för lite. Men Nova äter upp allt hela tiden. Vill inte ge henne mer för hon spyr ju bara. Senast inan vi skulle iväg så fick vi torka hela håret och byta tröja. Så det får allt va någon vecka till eller två.

Passade på och besällde en tid till läkaren på vårdcentralen imorgon. Ska försöka få henne att försöka snabba på operationen på något sätt. Kanske skicka en remiss till kss eller nåt. Vill ju inte åka in till akuten när jag inte har nåt anfall (även om jag haft känningar hela dagen) Akuten är till för personer som verkligen behöver in snabbt. Jag vill ju bara göra dom uppmärkammade på att jag har gallstensanfall oerhört ofta nu.

Är svinhungrig men vågar inte äta. Det är skit med alltihopa!

Anfall efter anfall...

Fick ett anfall igår igen. Kände att jag började må riktigt illa och började få svårt att andas. Va ju inte svårt att lista ut vad som var på gång då. Ringde pappa på en gång så han fick komma o ta hand om Nova. Sm tur var lyckades jag söva henne innan han kom så hon sov. För sen ökade smärtan steg för steg.

Tog mina piller, de 3 jag får ta varje dygn med 1 timmas mellanrum. Sen var det bara att härda ut. Lyckligtvis så varade det "bara" 4 timmar igår. Alltid något.

Pappa sov över så det var skönt. Ifall något skulle hända igen. Idag mår jag riktigt illa och har känningar. Dock inga smärtor och det får gärna hålla sig vid det. Men nu börjar det bli jobbigt psykiskt oxå. Vågar ju inte äta någonting.

Ringde sjukhuset förut, till KAVA, den avdelningen jag låg för 3 veckor sedan. Ville prata med en läkare men de kunde inte ge ut några nummer sa de. Berättade för henne att jag hade anfall 1-2 ggr i veckan, att jag har en 2 månaders bebis som jag då inte kan ta hand om osv. Frågade om det fanns något jag kunde göra för att snabba på min tid till operation. Men det enda hon sa man kunde göra var att åka till vårdcentralen eller akuten och berätta att det blivit värre och så fick dom isf avgöra om de tyckte de skulle skynda på det.

Är så ledsen och orolig hela tiden att jag inte vet vad jag ska göra längre. Grät i telefonen när jag ringde till sjukhuset och det enda hon kunde göra var att önska mig lycka till. Jaa...tack får jag väl säga då!


Villervalla


Mössa från Villervalla

Vill bara tipsa om en helt unerbar sida med barnkläder.
Den heter villervalla. Jag som älskar stjärnor älskar denna sida!

Slut på energi


I babygymmet

Vet inte vad det är idag. Varken jag eller skruttan är riktigt på humör. Hon är jättekinkig o jag vet inte om hon var trött. Nu sover hon iaf. Tydligen sover hon bäst i sin säng för jag har försökt lägga henne både i vagnen och i vår säng men hon har bara vaknat efter en kort stund. Eller så var hon bara jäkligt trött just nu. Bra att hon sover iaf för då hann jag få i mig lite mat. Borde väl fortsätta plocka här nu när jag har chansen men nu har lixom lusten försvunnit. Varför är det alltid så. Ska kolla lite på bilderna på Nova istället...

Fixardag


Min söta skrutt

Tror jag kommer va trött ikväll. Gav Nova mat vid 5 och sen somnade hon om. Jag därimot låg och stirrade i taket. Tillslut gick jag upp och vek tvätt och satte mig lite vid datorn.

Nu har både jag och hon ätit och jag har satt på henne jättesöta randiga kläder som hon fått av Linda. Hon blev så söt i dom.

Får se vad vi hititar på idag men blir nog bara att va hemma. Ska gå och posta några brev och lämna en blomma hos en som fyller år men det är nog det enda. Ska försöka plocka lite här hemma men får se hur bra det går. Verkar som skruttan är en knäbebis idag.

Fikat med mammor

Alltså, jag gav Nova mat vid 6 i morse. Vi somnade väl vid 7 igen kanske. Sen vaknade jag 10.30 i chock! Gick o duschade och väckte lillan 20 min senare. Så himla skönt. Kanske borde försöka söva henne lite tidigare på kvällarna.

Varit hos Pernilla idag. Var trevligt. 3 mammor och 3 barn. Hehe.. Precis som det ska va när man är mammaledig. Tyvärr kom jag på att jag ju ätit äpple idag :( Hon hade gjort äppelpaj och jag tog en liten bit. Tyckte jag tänkte mig för och tog bara lite. Men jag tänkte visst inte alls för då hade jag ju inte ätit alls. Så nu är jag jätteorolig för att jag ska må dåligt i natt igen. Fan att jag inte tänker! Får hoppas det inte är lika illa när de är ugnsbakade.

Sövde gumsan nu så hon ligger o sover i vagnen. Hon var så himla trött. Sen när hon vaknar blir det lite mat för hennes del. Skönt att få lite tid för mig själv. By the way....ingen tid idag heller...


Trött o orolig


Lilla Aco


Herregud va varmt det är. Har man levt med 19 grader inne hela vintern ja då blir det här rena chocken. Har en takfläkt i sovrummet men vågar inte använda den för Nova. Vet inte hur mycket drag de där små klarar. Vill iaf inte riskera nåt så vi försöker leva utan. Får väl göra ordning hennes rum och ställa in henne där.

Har inte fått någon tid till operation än. Det är det jag går och väntar på. Sen när jag får tiden så ska jag vänta tiden fram till operation. O i sommar finns väl inget så blir säkert inte förän efter sommaren. Men det går inte. Jag orkar inte leva såhär i 2-3 månader till. Usch... va inget bra att tänka så. Mår så illa nu men jag hoppas det inte leder någonstans. Vill kunna sova i natt. Men det brukar börja med illamående så jag sitter som på nålar här nu. Suck...att man ska behöva leva såhär. Ändå finns det såå många som har det såå mycket värre. Men det är inget kul hur som helst.

Försökte lägga Nova nu men hon har nog sovit lite för mycket idag så det gick inget vidare. Vi får vänta nån timma då. Annars brukar det funka bra när hon precis fått mat. Jaja..får väl va vaken lite till då. Jag som är så trött.. Men mest är jag nervös och orolig. Vill inte..snälla låt mig slippa i natt!


Härligt väder men...


Fundersam

Känns som Nova sovit mest hela dagen. Måste vara värmen. Helst vill hon sova på mig men går ju inte. Vi blir ju dyblöta båda två. Så har lagt henne i vagnen och det har funkat en stund i taget iaf.

Har inte varit ute på hela dagen fast det är så himla varmt ute idag. Jag har mått görilla hela dan pga anfallet i natt så jag har inte orkat. Usch, nu orkar jag snart inte mer. Hur rädd jag än är för operationen längtar jag till den nu. För jag kan ju inte äta någonting längre.

Alltså jag är så nöjd med min nya kamera. Tagit lite kort på Nova och inte ett enda kort med röda ögon och alla korten blir jätteskarpa. Går inte med hur mycket macro som helst men det gör inget. Ska försöka föra över korten någon dag för de blev jättebra. Har varit dåligt med kort här nu ett tag.

Inte nu igen!

Blev till att ligga halva natten och ha ont. Mår fortfarande illa men smärtan är iaf över. Usch, det är verkligen hemskt det här. Vet inte hur länge jag står ut. Hoppas tiden kommer snart. Fast jag är livrädd för operationen, men det måste iaf va bättre än det här.

Nova ligger i babygymmet och aktiverar sig lite nu. Hon fick några minuter på mage men det gillar hon inte alls. Dock ska man ju lägga dom på mage så att dom tränar på att krypa. Konstigt för när hon ska sova ligger hon alltid på mage o det går ju bra. Men nu ligger hon och viftar med både armar och ben och smågrinar lite. Typ...ta upp mig, jag vill inte ligga här längre-gnället.

Får se vad vi gör idag men blir nog väldigt lugnt för jag kommer nog inte orka så mycket idag.

RSS 2.0