Egentid

Har lite tid för mig själv nu. Karln har gått o lagt sig för han ska ju upp kl 2 i natt och dotera har jag sövt precis. Får ligga i vagnen nu tills vi ska mata nästa gång för vill inte hon skriker inne i sovrummet de få timmarna Sonny får sova. Hoppas hon sover en stund nu så jag kan sitta här en stund. Men verkar som hon sover oroligt. Låg på mig innan men det blir ju så nedrans varmt. Både hon och jag är ju dyblöta sen. Nä, bättre hon sover i vagnen.

Imorgon ska vi ut och gå igen med våra barnvagnar. Blir skoj det. Sen fixa lite småsaker. Blir nog bra. Vill städa lite men beror på hur Nova sover på dan. Har inga direkta rutiner utan det blir lite hippt som happt.

Så nöjd med dagen. Sån fin present jag fick på mors dag och så grillat hos mamma. Nova fick en jättesöt klänning eller tunika av syrran. O av min "kusin" fick jag en massa kläder som hon haft till sina döttrar. Perfekt! Tack Linda!

Mors dag

Mors dag idag. Min första mors dag. Ska iväg en sväng till mamma o ge henne en liten present. Inget stort men tanken som räknas. Jag fick en jättefin present av Nova och Sonny. En kamera jag länge tittat efter. Eller, jag har försökt att välja mellan två stycken och inte lyckats. Nu behöver jag inte välja. Skönt...jag med min beslutsångest..haha.

Grattis till alla mammor där ute!


Off

Har precis lagt Nova som var trött o ville sova igen. Funderar på att göra samma sak. Hade varit skönt. Det är strålande väder men jag har inte lust att göra någonting överhuvudtaget. Vill bara vara för mig själv. Vill någon annan i detta hushållet hitta på nåt får dom göra de själva. Håll er ifrån mig bara.


Idag kommer Sonny hem :)

I natt har Nova velat äta hela tiden. Fattar inte vad som är fel. Varför hon inte kan sova så bra som innan. En vän till mig sa att nu när hon är 6 veckor så är hon inne i en växtperiod. Kanske vill hon ha mat oftare då. För vi gick o la oss kanske vid 11, hon vaknade 3 och sedan 6. Var helt supertrött. Men mamma tog henne så jag fick gå och lägga mig igen vid 6.30. Sen sov jag till 10.30. Var riktigt skönt måste jag säga. Mammor är bra att ha ibland.

Ska väl snart åka hem jag med. De håller på och gör sig iordning för att åka iväg uppåt. Sonny ska till Mariestad så funderar på att möta han där. Vi får se. Han ska på arbetsintervju så håll tummarna för han. Skönt att han kommer hem iaf. Vi har saknat honom!

Nu vaknade Nova så måste nog ta henne.

Veckan som gått

Hej allihopa!
Det var ju ett tag sen man skrev här då. Åkte ju till Skövde o fixade lite saker och sen vidare till Mölltorp och träffade mina dansvänner där. Väl hemma fick jag gallstensanfall igen så jag skyndade mig att mata Nova och lägga henne och hon var faktiskt snäll och somnade på en gång.

Vid 02 klarar jag inte mer. Har tagit två av pillren jag ska äta vid anfallen men det hjälper inte. Ringer sjukvårdsupplysningen och de råder att åka in. Så jag ringde mamma o de kom och hämtade lillan och körde in mig till akuten. Var väl därinne vid 03 ungefär. Dock släppte nog den där stenen som suttit fast för bara en halvtimma efter jag kom in så släppte smärtan. Men hur ska man veta. Nu fick de iaf reda på att jag haft fler anfall. Och jag hade legat med smärtor i 6h när det släppte så. Förra gången var det väl 10h.

Har iaf bott hemma hos mamma hela veckan. Därför jag inte uppdaterat här. Nova fick en egen säng, en resesäng av mormor. Så snällt så. Skönt att hon sover i egen säng faktiskt.

Idag har vi varit på öppna förskolan med maria o barnen och så hos min farmor och farfar och ätit. Imorgon åker vi hem för då kommer sonny hem igen. Skönt!

Barnvagnskaravan

Hann inte skriva nåt igår men vi var iaf inne i stan och fixade lite innan vi åkte till syrran för att fira henne och brorsan. Fick en jättegod smörgåstårta som syrran gjort och så var vi och spelade minigolf. Inte de traditionella banorna utan lite roligare.

Sonny åkte vid två i natt som vanligt men jag och Nova har sovit massor i natt. Sen gick vi upp och ut och gick med fler mammor i byn. 5 st var vi. Riktigt roligt! Gick en sväng sen fikade vi.

 Försökte att hon skulle sova i vagnen när vi kom hem men gick bara i 10 min sen vaknade hon. Nu ligger hon o snusar på mitt bröst som vanligt istället.

Ska in till skövde sen, får se när det blir. Sen vidare till Mölltorp.

Åskar

Vi har precis haft åska här. Regnet öste ner. Bra det. Tyvärr regnade det på fel håll så den kom inte åt den rabatten som behövde det mest. Typiskt! Satte Nova i fönstret så hom fick titta ut. Det gillade hon nog :) Hoppas hon blir som mamma sin, helt galen i åska. Eller egentligen är det ju blixtarna man vill åt =D

Mera, mera!

Det började bra...


Åh vad arg jag kan bli

Gårdagen blev både bra och dålig. Det positiva var att Nova hade gått upp...och det var inte lite gott folk. Nästan 500g på en enda vecka. Herregud. Så kan hon iaf inte fortsätta för då kommer hon väga mycket sen! Men jag är glad att hon gått upp och nu behöver vi inte gå dit förän om två veckor och det är ganska skönt faktiskt.

Iväg till Jönköping sen och fira morfar. Kalaset var hos min morbror. Jag och lillan kom lite sent eftersom vi skulle till bvc men det gjorde inte så mycket. Väl där fick vi hemmagjorda hamburgare och jag vet inte vad dom haft i dom men dom var skitgoda! Blev en jättemastig chokladtårta till efterrätt.

Mamma o dom åkte hem men jag och morfar stannade lite längre. Lovade att jag skulle skjutsa hem han efteråt och det gjorde jag med. Blev en liten omväg till Töreboda men gjorde inte så mycket. Det var tur att jag gjorde den omvägen faktiskt. För efter jag släppt av han så åkte jag till mamma där bror och lite mer folk var. Tänkte åka hem lite senare på kvällen men så började jag må illa. Tänkte att jag nog var hungrig men så började det öka. Då visste jag vad det var. Tog inte lång tid innan jag fick smärtan i bröstet och ja, gallstensanfallet var ett fakum. Så det blev att stanna.

Jag och Nova låg i mammas o Pers säng. Mamma o Per låg på soffan. Snällt av dom faktiskt. Blev bättre där efter bara 2 timmar men så var jag på toaletten och när jag reste mig upp och gick runt så kom det tillbaka. Så blev det en andra rond. När Nova sen vaknade vid halv sex hade det iaf gått över och jag hade nog till o med sovit en stund. Måste till apoteket och ta ut mina tabletter ifall det händer igen så hoppas jag slipper det i natt. Men tycker jag tänker på vad jag äter mycker mer.

Vi töser löste melodikrysset efter frukosten och så packade jag och lillan ihop och åkte hem. De andra kom hem till oss och fikade lite senare på dan för de skulle till Westis och handla kläder och det är ju inte alls långt ifrån oss. Vi gjorde rabarberpaj med vaniljsås och jösses vad gott det var. Bror var snäll och klippte gräset åt mig. Han är snäll han min bror. Sonny kom hem i den vevan med. Sen har jag rensat lite mer och burit bort lite mer sten. Men åhh vad sten dom har lagt i denna lilla trädgård. Det är så man blir blå.

Vi har fortfarande inte ätit så det blir lite tacos ikväll. Sent jag vet men får bli så. Blir väl till o lägga sig tidigt sen med. Jag tappade en hel del timmar i natt. Ha en fortsatt trevlig kväll folks.

Väntan


Lyckades fånga ett av hennes fina leenden

Till o början med vill jag tacka för alla kommentarer. Det värmer!

Blev en trevlig dag igår. Såg mamma o hennes väninna cykla. Jag o syrran åkte till pappa o fikade och sen åkte vi till mamma o fick grillat med färskpotatis. Första jag ätit i år och guuud så gott det var. Nova hoppade från famn till famn som vanligt. Det kan inte vara så svårt att vara liten. Mer än när man är hungrig :)

Idag känns det bara som jag sitter o väntar på att tiden ska gå. Ska till bvc om 3,5h och sen ska vi till jönköping o fira morfar. Så det är det vi väntar på. Nova ska ha klänning på sig idag och bli jättefin. Ska försöka ta ett kort sen så ska ni få se det lilla underverket.

Just nu ligger hon på bröstet o jag har datorn i knät. Funkar finfint. Har en maskin tvätt igång som jag hoppas blir klar snart och så borde jag verkligen plocka lite här hemma. Får främmat imorgon. Fick rabarber utav mamma igår som jag ska göra en paj av då. Gott gott!

Hoppas ni får en trevlig fredag! :D

Viken runt

Vi fick en trevlig överaskning jag o Nova när vi vaknat. Jag hade precis plockat upp Nova när Sonny kom in genom sovrumsdörren. Fanns tydligen inget jobb på Dagab åt han idag så han åkte hem. Trevligt.

Gud vad vi flänger runt. Igår var det Skövde, idag är det Töreboda. Det är viken runt där idag. Ett cykellopp på 7,2km. Mamma cyklar så vi ska dit och titta lite. Blir väl mat och sånt hos mamma sen med. Blir trevligt det. Bror o hans tjej skulle med dit så får vi träffa dom igen med. Vi var ju där en sväng igår.

Idag har Nova en jättegullig dress på sig. På tröjan står det "born this cute". Så gulligt verkligen. Tänkte det kunde vara skoj när vi ska till mormor och även träffa morbror. Funderar på när vi ska åka. Vill ju inte missa mormor. Så kanske ska masa oss iväg snart. Ha en bra dag!


Heldag i Skövde

Vilken dag! Jag är helt slut. Dock på ett positivt sätt. Åkte in tidigt för att träffa syrran i Skövde vid 10. Hon var och klippte sig så vi gick ner där och väntade tills hon var klar. Sen har vi gått i affärer mest. Äntligen köpt byxor till Nova. Så nu behöver jag inte tänka mer på det. Sen åt vi lunch på stan innan vi gick åt var sitt håll. Hon skulle åka och jobba och jag åkte vidare till Media Markt och fixade lite bilder. Sen tog vi vägen förbi bror på vägen hem oxå. Så jag kom precis hem nu. Fått i mig en skål med yoghurt. Det var allt jag orkade fixa till.

Nova har kommit på masa saker idag. Hon såg barnvagnsmobilen för första ggn idag. Den var ju jätteintressant. Hon har börjat suga på sin hand och ler och till o med skrattar ibland. Så skoj.

Men nu vill hon ha uppmärksamhet så får leka lite med henne.

Röja hemmet


Sitter hos morbror

Syster har åkt och jobbat och Nova sover. Själv borde jag ta tag i hemmet nu när man har möjlighet men så fastnade jag här istället. Som vanligt. Detta internet. Har jag tur hinner jag väl med båda två. Hade tänkt fixa lite när syrran var här så hon kunde underhålla lillan men jag ville ju med prata med henne när hon ändå var här så blev ingenting. Vek tvätten och la in den men det är det enda.

Vill byta namn på min blogg. Vill inte ha kvar detta namn längre. Men samtidigt vill jag ju att de som läser ska kunna följa med bloggen. Så... har ni något förslag på hur det ska kunna gå till. Vet att det ska gå att flytta över alla sina inlägg till en ny blogg. Så istället för att byta namn på denna så gör jag en ny och för över alla inlägg. Men är det svårt och jobbigt eller? Ni som vet kan väl skriva en rad...

Nu ska jag ta tag i hemmet. Fick en hel massa energi helt plötsligt...älskar dessa energikickar

Tisdag



Så var det sån där vardag igen. Karln är på jobbet och vi är själva hemma, jag och Nova. Men snart kommer syrran hit så då ska jag passa på att städa lite tror jag. Så jag får det gjort. Iaf djurens burar. Blir bra det. Får se vad man ska ta upp för mat sen med. 

Igår var vi i Örebro som sagt. Blev en liten härlig utflykt ändå. Blev först en runda inne på marieberg. Gick bara varvet runt och passade på att mata Nova. Letade efter byxor till henne men hittade INGA! Så dåligt. Finns tydligen bara i strl 68 och uppåt. Jag vill ha i strl 56. Men får åka in till Skövde o kolla då. Se om det finns nåt där. Byxor måste hon ju ha.

Sen IKEA. Gott med köttbullar...hehe. Blev lite småskit där inne som man behöver men inte mycket alls. Vi ville egentligen bara ut och göra något tillsammans. Nova var tyst hela tiden. Hon säger inte mycket hon inte. Men det klart, hon sov nästan hela tiden.

Nu ska jag försöka fixa lite frukost och sen kommer syster.

Regnig måndag


På Novas 1-månadsdag

Oj vad jag tycker om min dotter. Speciellt när jag får sova...haha! Vi har fått sova mellan 24 och 06 och då var det dax för mat. Sen sov vi mellan 07 och 10 igen. Så idag är jag utvilad. Nu har hon fått mat igen och är så nöjd och glad. Ligger i pappas famn och viftar med både armar och ben.

Nu ska jag äta lite frukost och hoppa in i duschen och sen ska vi åka ut på en utflykt. Blir nog Örebro tror vi. Får se vart bilen tar oss :) Sonny är ledig idag med så vore skoj att hitta på något. Nä, nu kurrar magen. Nu blir det frukost.

Sjukhusvistelse

Igår natt vaknade sov jag typ inget. Vi gick o la oss men så spydde Nova i sängen så var bara att gå upp igen o byta kläder o kudde. Tur att vi har två. Gick o la mig igen men vaknade vid kvart i tre av att jag hade ont. Sura uppstötningar igen...men åhh... Det var precis vad jag trodde. Låg hela natten i smärtor.

Vid halv sju orkade jag inte längre utan Sonny ringde sjukvårdsupplysningen och dom rådde oss till att åka in. Så sagt och gjort. Sonny väckte Nova och satte på henne jackan medans jag satt i soffan och oj:ade mig. Sen tog vi barn, skötväska och åkte in. Väntrummet på akute var tomt så jag kom in på en gång. Gött det. Sen fick jag en spruta med voltaren och efter någon timma eller så så började den verka. Tog inte bort allting men jag kunde andas igen och den värsta smärtan var borta. Det jag hade kvar kände jag att jag kunde leva med. Fick även ta en massa prover. Men när läkaren kom in igen ville han ge mig en spruta till för att se om jag blev helt smärtfri. Sagt och gjort, fick en spruta till. Men den verkade inte alls.

Han klämde på magen och eftersom jag fortfarande var så öm så blev jag inlagd. Fick chocken eftersom jag trodde jag skulle få åka hem. Sonny o Nova stannade kvar hela tiden på akuten fast jag sa att de fick åka hem om de ville. Förstår ju om han inte vill sitta kvar där. Men va skönt att ha lite sällskap.

De följde med till rummet på KAVA (kirurgisk akut vård avdelning) och väl där satte de en nål i armen på mig. Jag hade dock fått bedövningskräm på innan så det kändes ingenting. Bra kräm det där måste jag säga. På rummet sa sköterskorna att eftersom jag hade en sån liten bebis så fick Sonny oxå ligga kvar. De skulle ställa in en säng till i rummet. Förmodligen för att de förstod om hon behövde ammas eller så. Fick ju ett enkelrum. Antar att de inte ville hon skulle störa andra patienter. Skönt var det iaf. Jag hade sällskap hela tiden.

Sonny åkte hem och hämtade lite saker och passade på att äta. Nova stannade hos mig. Under tiden han var borta hann jag med att göra ett ultraljud. Det visade sig att jag hade ungefär en matsked med småsten. Inga i några gallgångar eller så men de hade väl vandrat vidare nu.

På ronden i morsen kom läkarna (de va två) och pratade med mig och de bestämde sig för att det fick bli operation för mig eftersom jag har haft så många anfall. Det visade sig nämligen att det jag trott varit svåra sura uppstötningar har varit gallstensanfall det med. Så så har jag ju haft en hel del anfall sen nyår. Tre stycken bara förra veckan tex.

Jaja, nu är jag hemma igen. Vi som skulle åkt till Jönköping igår men blev en heldag på sjukhuset istället. Får se om jag tar tag i nåt idag eller om det bara blir lugnt. Skulle behöva ut i trädgården och riva lite iaf.

Hit o dit

Idag har vi flängt runt mest hela dan tycker jag. Sova sov som vanligt runt 7 timmar. Det är så skönt. Tyvärr har jag drömt en hel del i natt o så snurrar jag bara runt i sängen i nåt halvvaket tillstånd och sover uruselt. Men men, det är sånt man får ta.

Åkte först in till Skövde för att skriva på de där pappren hos socialstyrelsen om att Sonny är pappa till Nova och att vi vill ha delad vårdnad. Så nu är det gjort. Blev en mjukglass på stan och jag köpte även lite kläder till Novisen. Lite rosa kläder i nästa storlek. Haha..va dum man är egentligen. Men hon har växt ur strl 50 nu och jag vill ju att hon ska ha lite rosa kläder. Men med tanke på att hon är 5 veckor på måndag så har hon kunnat ha strl 50 ganska länge.

Sen iväg till Mariestad och balanserade däcken på bilen. Bilia i Mariestad är guld värda och supertrevliga om man jämför med Skövde som bara snäser och gör ett dåligt jobb. Handlade lite på willys och sen hem igen. In med varorna och så tog vi vagnen direkt och gick till bvc för viktkontroll. Denna gång hade hon gått upp 146g. Skönt faktiskt. Gjorde ett test oxå och ammade henne och vägde henne sen igen. Hade bara gått upp 70g så jag har väl inte mer än max 70ml då. Alldeles för lite för att hon ska bli mätt men det räcker till att hon får i sig det viktiga för immunsystem osv. Nu när jag vant mig vid tanken så känns det ganska okej ändå.

Nu blir det bara att slöa för jag är dötrött. Ligga i varsitt hörn av soffan ikväll tror jag minsann.

Händelserik dag i goda vänners lag

Så har man gjort en heldag i Töreboda. Trevligt värre måste jag säga. Först hos min gamla klasskamrat. Nova sov tyvärr hela tiden men hon fick något kort på henne vaken iaf. Va skoj att träffa henne igen. Var ju ett tag sen vi fikade nu. Hon ska ha barn om en vecka så jag hoppas hon slipper gå över tiden. Nova fick ett gosedjur, en ko av henne. Så söt!

Sen iväg till två av mina bästa vänner. Nu har alla tre barn så det är skoj faktiskt. Som vanligt var jag kvar till sist. Haha! Att det alltid ska va så. Hoppas dom inte tycker jag stör.

Svängde förbi mamma på hemvägen och tänkte mata Nova där men det var ingen hemma så jag åkte hem och matade henne istället. Verkar som hon är riktigt hungrig idag. Vill äta hela tiden. Hon har mest fått ersättning idag dock.

Linda: kanske är det så som du skrev. Men eftersom hon bara gått ner i vikt så vågar jag ju inte lita på att jag verkligen har mat så det räcker så då kan jag bara lita på det som jag pumpar ut. Vi får se. Ammar väl det lilla jag har så får hon iaf i sig det som behövs för immunförsvaret. Hoppas jag.

Nu blir det tv, sen mata tösen och sen sängen.

Töreboda


Färjan Lina över kanalen i Töreboda

Idag blir det Töreboda för hela slanten. Först hälsa på en gammal klasskamrat från högstadiet som ska ha barn nu i maj sen iväg till en av mina bästa vänner.  Ska bli skoj. Sen får vi se om vi åker in en sväng till mamma på hemvägen. Nu är det snart dax för mat och jag ska byta om. Sen far vi :)

Funderar nog för mycket

Jaha, nu sover hon igen. Jag som känner att jag behöver sällskap. Jaja, antar att hon behöver lite sömn nu igen då.

Har funderat mer på det här om amningen. Funderar allvarligt på att lägga ner det. Det tar mer kraft än vad det ger. O när jag knappt får ut någonting. Känns inte bra för fem öre men vad ska jag göra? Finns ju lixom inget. Klart att om man kan amma är ju det det allra bästa och det är ju det jag vill. Men om det inte går? Som mamma sa...det finns en gräns där man faktiskt måste sluta kämpa. Men detta är nog det enda jag tänker på nu för tiden faktiskt. Suck :(

Blir väl tv resten av kvällen. Passade på att slänga i mig några mackor nu när hon ändå sover så slipper jag tänka på det sen. Nåt bra på tv ikväll eller?

Sover


För att jag älskar den här bilden

Har jag sagt att sen jag började lägga Nova på mage så sover hon hela nätterna. Mellan 6 och 7 timmar får jag vanligtvis sova. Lyx eller lyx?! Men ibland får även jag gå upp mitt i natten för ett extra mål mat.  Nu ska vi bara försöka få ordning på maten. Antingen fortsätter jag kämpa eller så ger jag upp och gör allt mycket enklare. Vi får se som sagt.
Men att hon sover är otroligt skönt. O i sin säng dessutom. Så jag sover sååå mycket bättre nu när jag kan snurra som jag vill...

Nova 1 månad


Får bli en favorit i repris. Alla korten ligger på den andra datorn

Ja vi får väl se hur länge jag fortsätter med amningen. Nu när jag har pumpat så ser jag ju hur lite jag faktiskt har så känns inte riktigt lönt. Men vi får se. Nu när det blir så mycket ersättning vore det ju lättare att ge det i flaska istället för att ge med mugg som jag gör nu. Men vem har sagt att det ska vara lätt.

Sitter o tittar ut i min trädgård och ser hur mycket det är att göra...och känner hur lite tid jag har till att göra något. Hinner verkligen ingenting. Finns så mycket jag skulle vilja. Men trädgården vore ju skönt att få hålla på lite i. Hinner inte ens rensa rabatterna...suck.

Idag fyller Nova 1 månad. Herregud, vart har tiden tagit vägen någonstans. Fattar ingenting... Men grattis lilla gumman!

Nu jävlar!


En sån här elektrisk bröstpump har jag köpt idag. Svindyr men det får den väl va då. Gör allt för att jag ska kunna fortsätta amma. Funkar bra faktiskt. Nu jäklar ska hon gå upp i vikt! Nu ska vi lyckas!

Ringde amningshjälpen i morse eftersom dom på bvc inte hade några tips att ge. Nova är en månad imorgon och ligger fortfarande 800g under födelsevikten. Nu börjar jag känna paniken sprida sig så jag har satt in det stora artilleriet.

Hon på amingshjälpen sa att hon förmodligen blir trött av att amma och att hon därför inte orkar äta ersättningen efter. Så nu ska jag amma 15 min på ena bröstet bara. Lite mysamning som hon så fint kallade det. Sen är det ersättningen som gäller. Det tills hon har gått upp och fått mer kraft och ork. Då ska vi försöka få igång amningen igen. Ett jäkla pyssel men jag gör vad som krävs.

Ledsen

Jag har fått tillbaka min dator och det är sååå skönt! Kanske kan jag hinna skriva lite små korta mess här om dagarna nu. Just nu är jag mest ledsen för att hon sovit så mycket mer än vanligt och att hon inte äter så mycket ersättning som hon brukar. O dom på bvc vill att hon äter mer. Måste ju va nåt fel... =((

Men då :(

Så  har vi varit på bvc idag igen och det var väl inte så muntert. Hon hade bara gått upp 10g på en vecka och nu börjar det kännas som man svälter ungen självmant eller nåt. Har inte alls någon lust att gå dit och kolla vikten längre. Dom vill att jag ger henne mer ersättning men hon vill inte ha mer. Jag har själv försökt. O ger jag henne mer så spyr hon ju bara. Kanske är som en av mina bloggvänner...har kanske bara minimjölk i brösten. Så även om hon får i sig mängdmässigt så räcker kanske inte de. Ja jag vet inte...nu börjar jag iaf må dåligt av hela den här cirkusen. Vet inte vad jag ska ta mig till längre.

Utflykt


Novas favoritsovställning

Jag håller på och packar här. Imorgon ska jag och lillan åka till Liseberg och gå på trädgårdmässa. Ska bli skoj som tusan. Sen åker vi med Sonny hem för han jobbar imorgon. Så tar bussen härifrån och tåget från Skövde. Ska bli spännande att se hur det går. Men ska nog gå bra tror jag.

Hon sov i sin säng i natt igen. Men tog 45 min att söva henne. Hon var så trött så ögonen rullade i huvudet på henne men hon vägrar att somna. Hon kämpar och kämpar för att hålla sig vaken istället för att bara slappna av och somna. Ungar..haha. Kan få henne att sova middag i sängen med men bara om hon sover på mage. Undra vad dom säger om mig på bvc om de visste att jag lägger henne på mage. Men då sover hon som bäst. Bara hålla alla tummar man har för att den plötsliga spädbarnsdöden inte slår till.

Nu ska jag byta på Nova.

Uppdatering :)


Älskade lilla Nova. Bilden är tagen idag

Hej o hå! Nu är jag här igen! Har lyckats lägga Nova i sängen för o sova lite middag. Kors i taket. Får se hur många min det varar så bäst att skynda sig här.

Hon sov faktiskt hela natten i sin säng i natt. Eller, mellan 24 och 05. Men sen var vi tvungna att gå upp o amma, sen iväg för att hinna lämna bilen på bilia i Mariestad kl 07.

Igår så la jag henne dock i vår säng först. Tänkte att i natt måste jag få sova de få timmar så hon får sova med mig. Men, hon spydde, och det rejält. Så fick ta av henne pyjamasen, tvätta hela håret, nacken och ryggen och så la jag henne i hennes säng medans jag bytte lakarn och tvättade av madrassen så gott det gick. Men när jag var klar sov hon så brydde mig inte ens om att sätta på henne en ny pyjamas. Drog bara täcket över henne, släckte och så sov vi. I var sin säng!

Man sover faktiskt bättre när man  inte hela tiden måste oroa sig för att hon ska ramla av en eller att man ska rulla på henne.

Har fått kramp av de där sura uppstötningarna igen. Trodde jag skulle slippa det efter förlossningen. Men men...tre dagar i rad nu. Första dan var det bara ett minianfall. I måndags fick jag åka in till bror så han fick ta Nova o jag låg i smärtor i 2,5 timma i hans säng. Igår började det precis när jag kom till syster. Så...hon fick ta Nova o jag fick snällt gå och lägga mig. Fattar inte vad det är. Men såhär kan det ju inte hålla på. Måste ju kunna ta hand om lilltjejen.

Idag kommer nog Pernilla. Skojigt!

Förresten, har jag sagt att hon gick upp vid förra vägningen? 172g...jippi!

Ingen tid

Ja jag lever. Och fast jag har en snäll bebis så vill hon inte ligga själv på golvet utan sitta i famnen hela tiden. Det gör att jag inte har så mycket tid för datorn. Imorgon börjar Sonny jobba igen så då blir det ännu mindre. Vi kommer va själva flera dagar i sträck om det vill sig illa. Det klarar vi väl men blir inte någon egentid.

Ska försöka få henne att sova i sin säng nu. Något hon vägrar idag. Så fort hon tappar nappen så vaknar hon. Eller så vill hon bara inte utan ligger där o skriker. Orkar inte ha henne liggandes på bröstet varenda natt. Nu kan vi iaf turas om. Någon som har något bra förslag?

Kanske kan det bli mer uppdaterat här när jag får tillbaka min bärbara...vet dock inte när det händer...

Kram på er så länge! Tack för att ni så tålmodigt väntar =))

RSS 2.0