Fint!

Det verkar bli en fin dag idag så jag passade på att sätta på en maskin tvätt som jag hoppas jag kan ställa ute. Ska bli skönt när torkvindan är på plats, men det lär nog dröja tyvärr. Men det ska nog blåsa ur bra även på den lilla ställnigen.

Oj, nu är det dax att hämta Nova från dagis. En timma går så fort.

Dagtid!

Jahopp! Idag ringde chefen. Han sa att han hade en dagtidsplats till mig. Blev allvarligt helt förvånad. Va? Är det sant? Drömmer jag? För en vecka sen fanns det ingen chans att det fanns någon plats på dagtid alls. Hur eller varför de fått fram den platsen skiter jag faktiskt i, är bara så himla glad! Det blir bättre för både mig och Nova. Båda två får rutiner som kommer fungera. Underbart!
TACK TACK TACK!!!

Dagis funkar bara fint för lilltjejen. Idag satt jag inne på kontoret för att simulera att jag gått. Gick ut och hämtade henne sen när tiden var slut för då hade de gått ut och lekt. Hon har så kul där med sina nya vänner och fröknarna. Skönt att hon trivs.

Less

Blir så himla lite skriver här...men har verkligen inte tid. Eller lust. Blir lite då och då iaf.

Började skola in Nova på dagis igår. Vi går nu en timma om dagen. De vill ha det så för att det ska kännas roligt att både gå dit och gå hem. Att de ska trivas för då kommer allting annat att funka med och jag tycker det verkar okej. Fröknarna är så mysiga och hela stället är underbart. Lagom stort tycker jag.

Börjar jobba om mindre än 2 veckor. Det är redan massa strul och jag har inte ens börjat. Får ont i magen av allting. Var inte såhär jag tänkt livet. Bara massa strul och ont i magen dagarna i ända.

Jaja...strunt samma. Går jag under så gör jag...

Fredag

Det är fredag, åhh vad gött! På måndag är det 2 veckor kvar tills jag börjar jobba. Fan vilken ångest! Tycker jag har det så bra här hemma. Kanske får öppna bebisfabriken igen snart...hahaha! Nä, det blir nog bra sen till slut. Just nu är det kaos med det mesta.

Det är sol ute så blir nog en sväng ut idag. Ska över till ena grannen senare i em. Kanske blir en sväng till andre grannen med. Det skulle hon nog uppskatta tror jag.

Men först ska jag äta frukost för jag är sjuuukt hungrig! Stekta ägg....mmm!!!

Grattis

Grattis min älskade Nova på 1-årsdagen!Tänkt vad fort tiden har gått. Men vilken underbar tid!


Novas 1-årskalas


Nova öppnar paket

Igår hade vi 1-årskalas med släkten för Nova. Istället för att sitta inne och äta tårta som vanligt så hittade jag på nåt annat. Vi har ju elljusspåret bara 200m ifrån oss och där finns det 2 platser så man kan grilla så vi gick upp dit och grillade korv med bröd. Till efterrätt fick dom grilla banan med choklad i. Fanns en liten tårta med som man kunde ta av och alla - även dom som brukar vräka på - tog en liten bit så det räckte till alla. Efter några timmar gick de flesta  hem till oss igen men några av oss gick spåret innan vi gick hem.

Det blev en helt underbar dag och jag tror alla tyckte det vara mysigt att vara ute i skogen och grilla. Tur med vädret hade vi oxå då det var strålande sol. Mitt lilla initiativtagande blev en succé. Till o med så pass att de tyckte vi skulle göra det till en tradidion på alla kalas.

Hon fick en massa saker...och så menar jag massa!! Pengar, en bok, bestick, en massa kläder, en gräsklippare osv...och så dessa

  

   


Jahopp

Vi får besök i helgen av Novas farmor med familj från Skåne. Har städat hela huset idag. Var ju någon annan som var ledig hela dagen igår men då blev det inget gjort. Jag kan inte med att låta det va hur som helst. Dessutom var det ju superdammigt nere i källaren där de andra ska sova. Ville inte riskera att bli stämd för dammallergi.

Efter det tog jag med Nova ut i vagnen och gick till affären. Köpte lite mjölk och A-fil. Så stolt över mig själv för har börjat köpa närproducerad mjölk som kommer från ett mejeri bara några mil härifrån.

Vi var även ute i solen en stund för jag tycker det är viktigt att Nova får en stund ute varje dag. Men idag var hon bara inresserad av att klättra upp och ner för trappan. Nu har hon somnat efter en kamp men jag vann...igen...haha!

Om ett tag kommer S familj..vet dock inte när men de märkar jag väl antar jag. När de ringer på dörren... Men dröjer nog 1,5h än.. Är inte riktigt på humör men men... har inget val...

Morgonpigg?


Nova med Puh och honungsburken

Konstigt, jag som inte är morgonmänniska har nu vant mig vid att gå upp tidigt. La Nova lite nu då hon var trött och började bli väldigt gnällig. Då är det bara sömn som gäller. Men har redan hunnit starta en maskin tvätt, gjort iordning köket och läst tidningen. Busat med Nova såklart med.

Blir väl till att städa idag antar jag. S familj kommer upp i helgen. Får se om han tar några initiativ själv eller hur det blir. Källaren behöver väl få sig en omgång med nu när de ska sova där nere.

Hoppas det blir fint väder idag iaf. Det skulle göra allting så himla mycket lättare...


Vad?

Vad ska man hitta på idag då? Borde ut och gå en promenad iaf. Det hade varit toppen. Behöver jag verkligen. Inget superväder idag men håller de bara upp så är jag nöjd. Ja vi får se som sagt.

Härliga vårdag


Nova gungar

Vilken underbar dag vi hade igår. Det var supervarmt igår på altanen. Hade nog ca 18 grader där iaf. Så fram med vårmöblerna. Sopade trottoaren gjorde vi, hängde tvätten ute. Åhh, den luktar så himla gott nu!! Tog fram grillen och grillade till maten. Åt dessutom ute för första gången. Satt där i bara t-shirt. Det var så härligt!

Jag och Nova gick bort till lekplatsen och gungade lite. De hade visst en bebisgunga där såg jag igår när vi gick förbi. Tror hon tyckte om det. Hon sa inte så mycket men det var nog rogivande. Nova som inte gillar att sova i vagnen sov där 2 ggr igår. Härligt!

Hoppas det blir lika fint idag. Då ska även denna dag tillbringas ute. Kanske ta en promenad. Det skulle jag verkligen behöva!


Grinig dotter

Nova fick inte ta fjärrkontrollerna i fönstret. Det har hon aldrig fått. Men hon blev jättearg, slängde sig i soffan och sen ner på golvet. Där ligger hon och skriker fortfarande. Kollar upp ibland för att se om jag tittar på henne. Men jag ignorerar henne totalt. Verkar dock som att hon är påväg att ge upp nu efter 5 min eller vad det kan vara. Hon har bytt ställning på golvet några ggr och nu har hon hittat nåt under soffan som hon kunde leka med. Japp, jag vann den striden med :) Men så fort jag tittar på henne så börjar hon gråta. Haha... Ja jag kommer inte få det lätt genom alla dessa trotsåldrar det ska gudarna veta...

RSS 2.0