Grattis

Grattis på namnsdagen alla Ni som heter Maria!
Både jag och min dotter heter det i andranamn.


Redan uttråkad

Mina glasögon har fortfarande inte kommit. Var helt säker på att de skulle komma igår. Men men... Fick limma mina gamla glasögon igår igen. Jag busade med Nova och hon råkade sparka lite lätt på dom och då gick de i två delar. Jaja...det funkade ju iaf och jag hoppas jag kan hämta dom nästa vecka. Ska in till Skövde på tisdag så kanske blir det då. Får hoppas det.

Vad ska man hitta på idag då tro? Har faktiskt inte den blekaste mer än de där tråkiga sakerna som att åka till återvinningen och tvätta det sista. Nästa gång vi ska köpa en tvättmaskin ska jag köpa en som det går i massor med tvätt i! Den vi har nu tar bara 5kg så när man byter lakarn i dubbelsängen måste man tvätta det i två omgångar. Skit! Blir ju massa med maskiner!

Ja just det...det töar ute nu med... vet inte om jag tycker det är positivt eller negativt. Har inte bestämt mig än...

Trevlig lördag på er!

Nya glasögon

Ringde specsavers idag när de öppnade kl 9 och de hade fått in ett återbud tills idag så jag kunde få komma o göra synundersökningen redan idag. Gött!! Annars hade jag väl fått vänta flera veckor. De verkar ha sjukt mycket att göra. Men blir bra det, synundersökning idag då och så kanske jag kan få de nya glasögonen om en vecka. Får väl försöka fixa de gamla på nåt sätt. Såpass att jag kan ha dom hemma iaf. Har ett par endagarslinser kvar med.

Ska fixa linser med som man kan ha ibland när man känner för det. Men får bli senare. Behöver man ju göra ytterligare en synundersökning tydligen o det hade dom inte tid för idag.

Snö överallt


Försöker skotta fram bilen

Igår var en underbar dag...nästan! Vi var ute och skottade en himla massa snö och det var ju skönt att kunna göra det tillsammans ändå. Blev väldigt svettigt men som tur var så sov faktiskt Nova det mesta så vi kunde iaf genomföra det.

Tyvärr gick mina glasögon sönder under skottningen. Men de är väldigt gamla och plastbågar så de torkar ju sönder till slut o det var vad som hände. De sprack helt enkelt. Hade ju tänkt köpa nya i år men kanske när ekonomin blev lite mer stabil...jaja...nu har jag inget val.

På kvällen gick vi över till grannarna. R fyller 55 idag så det blev lite fika med de andra grannarna här på gatan. Jag och Nova brukar ju va inne hos M ganska så ofta o dricka kaffe så vi trivs där. Va iaf himla trevligt på alla sät o vis. Måste ju säga att vi har underbara grannar. Inte självklart att man umgås såhär med grannarna som vi gör men jag gillar det!

Idag blir det till att skotta av taket på både garaget och balkongen. Sen ska jag fixa den sista Nova-maten och tvätta en maskin. Får se om vi gör nåt åt insidan med. Bara damma o dammsuga hade ju gjort det fint. Men ska nog hinnas med det med.


Snöig o matig fredag


Älskar mitt busfrö...även med röda ögon :P
Orkar inte fixa...

Ja idag har jag gjort 4 rätter till till Nova. Idag blev det

* Lasange
* Lax med ris
* Tonfiskgratäng
* Köttfärslimpa med ris

Känner mig duktig faktiskt. Sen var det bara att ta tag i köket. Det var grytor, bunkar, stekpannor och gud vet allt överallt. Men tar ju aldrig så lång tid som man tror. Nu är det iaf fint. Ska göra de 3 sista rätterna imorgon sen har hon 11 saker att variera på. Egentligen vill jag ha 11 men fantasin tog slut. Eller klart finns ju fiskpinnar, pytt i panna osv men näää...det vill jag inte!

Var ute och skottade bort all snö innan. Guuud va jobbigt det var. Hälften blåste ju tillbaka kändes det som med. Men nu har det redan kommit ett par cm så ja...ja jag vet inte vad jag ska säga. Nu börjar till o med jag tröttna tror jag.

Blev en korv med 85% kötthalt och broccolimos nu efter skottningen och en dusch. Godis det finns inte på kartan längre. Finns inget sug kvar för det första. Så glad att jag vunnit över sötsuget! Heja mig!!!


Bvc och matlagning

Idag har vi varit på bvc igen med lillan. Hon har gått upp 1kg och har växt nästan 4cm, och det på bara 2 månader!!! Jösses, nu får hon stanna upp ett tag. Jag som köpt så mycket fina kläder. Kan ju inte växa ur dom på en gång ju. Nu väger hon iaf 9055g och är 74cm lång.

Ikväll har jag gjort mat åt Nova. Det blir ju rätt dyrt att köpa burkar med mat till henne hela tiden och känns bättre med hemlagat där man vet exakt vad det är i. Förhoppningsvis blir det oxå billigare. Svårt dock att veta hur mycket man ska lägga i varje påse när man fryser in.

Idag har jag iaf gjort
* Makaroner med köttfärsås
* Makaroner med pastasås gjord av kassler
* Chili con carne
* Korv stroganoff

Imorgon ska jag försöka göra 6st rätter till. Blir bra det! Så finns det lite att variera med. Vad får ni veta imorgon när jag vet om jag orkar göra allt...haha!

Äta själv


Man måste vara koncentrerad när man ska äta själv

Idag efter maten gav jag Nova lite små bitar av kiwi i en skål. Det var riktigt roligt att se. Hon visste inte riktigt vad hon skulle göra. Först försökte hon ta upp de där små bitarna, sen måste man ju försöka få in de hala bitarna i munnen med. De smakar konstigt så lite grimaser för att det smakar konstigt. Hon åt en hel del men då fick vi mata det mesta. Det var ju skumt det där med att man fick äta själv. Men nu måste vi börja träna.

Ska försöka laga lite egen mat till henne nu med. Har planerat lite rätter o var o handlade idag. Var meningen att jag skulle börjat idag men Nova har varit så himla trött o gnällig så det har inte gått. Men imorgon hoppas jag kunna laga en hel del. Hoppas på att det ska bli mycket mat så det finns ett tag.


Nova 10 månader



Idag blir mitt lilla hjärta 10 månader. Helt galet vad fort tiden går.

Har funderat lite på tiden som varit och tyvärr har man nog varit väldigt slarvig för jag har ingen aning om när hon lärde sig tex klappa i händerna eller vinka. Det gör lite ont i mig att jag varit så slapp faktiskt. Men men det är inget jag kan göra något åt nu tyvärr :(


Bild


Nova har fått en ny tröja som jag köpte på rean och hon blev så himla söt.


Kallt


Nova går hemma nu

Igår hade vi en underbar dag. Först gjorde jag alla sysslor här hemma sen gick vi över till grannen och tjötade. Därifrån kommer man inte inom en timma och igår blev vi kvar 4 timmar. Men oj vad underbart det är. Bara få vara lite vuxen, samtidigt som hon älskar Nova med. Älskar de där dagarna hos grannen.

Fick lite tekoppar och en liten servis av hennes son som ska flytta och håller på o rensar ur hemma. Men just de tekopparna ÄLSKAR jag! De är underbara att dricka ur. Love them!

Idag får vi se vad som händer. Har faktiskt ingen aning. Är ju svinkallt ute med. 20 minusgrader för tillfället. Vi får väl leka hemma antar jag. Funderar på att baka lite till han jag fick kopparna av. Han behöver lite uppmuntran för han har det inte lätt just nu. Men då måste jag nog iväg och handla lite först. Får se om vi åker iväg eller om vi tar det en annan dag.

Någon som vet hur man lägger upp ett filmklipp direkt från datorn i blogg.se? Eller måste man lägga ut den på tex youtube först? Vilket jag helst inte vill...

Hoppas ni får en fin dag alla ni där ute


Dag på vift


Sötnöten

Här är det snuvigt, snuvigt, snuvigt! I natt hade Nova dessutom värsta läskiga hostan men den har jag inte hört alls nu på morgonen. Så nu är det bara snuvan kvar o den är inte nådig. Näsan rinner hela tiden o jag torkar nog varannan minut. Kan det inte bara sluta! Något säger mig att det är tänderna men kan dom inte komma nu då! Kan ju inte ha det såhär hela livet.

Idag ska jag och Nova åka och handla lite nya t-shirtar till henne. Hon har växt ur alla de gamla. Så blir att köpa strl 80 nu. Rensade även ur lite body och sånt ur hennes byrå. Jag använder inte så mycket body nu för tiden, va smidigare när de var mindre. Har dock några stycken i strl 80 med som jag köpte för längesen innan jag visste bättre.

Sen ska vi besiktiga bilen i em oxå. Blir lång dag på vift. Får se vad fröken tycker om det. Hon är en gnällig liten tös för tillfället. För sova middag ska man absolut inte, hur trött hon än är. Bestämd liten dam.


Hjälp!

Åhh, vad ska jag göra! Det är bara gnäll, gnäll, gnäll och illvrål hela tiden. Hon kan både krypa och gå men bär jag inte henne så blir hon vansinnig och slänger sig på golvet och illvrålar. Vaknar jag vet inte hur många ggr varje natt. Detta med 9 månader måste ju vara det värsta tiden alltså. Men vet ju vad jag har att vänta när alla trotsåldrar kommer. Tycker dock hon trotsar ganska bra nu med. Vet precis vad man inte får göra. Ställer sig där, tittar på mig, skrattar och gör det hon inte får. Underbart! Dock känner jag att jag håller på att gå i atomer! Sova middag vill hon inte heller. Vägrar. Det gör att hon dessutom är trött. Sover kanske 30 min varje dag. Så tycker ju hon borde vara trött nog att sova på nätterna men icke!

Tips någon??? Snälla!!

Söndag idag då


Min goding

Uppe med Nova som inte vill sova. Hon har väl varit uppe ca 6 ggr denna natten. Lagom kul men men...kan bara hoppas på att det vänder. Hon sover ju oftast bara en gång på dan nu så borde ju kunna sova på nätterna men icke.

Själv håller jag på o bli dunderförkyld. Vaknade med världens halsont i natt och nu börjar huvudvärken komma smygande med. Är dötrött men vad hjälper det när Nova är pigg och igång.

Ska försöka komma iväg och handla sen iaf och sen kanske baka pizzabullar som S kan ha med sig i lastbilen. Perfekt mellanmål att variera med. Men kommer bli en lugn dag i familjens tecken. Underbart!!!


Bra dag

Underbar dag med föreläsning inom LCHF. Fått träffa två av människorna vars bloggar jag läser. Maten slapp jag göra när jag kom hem idag oxå. Dessutom har Nova och pappa fått jättemycket egentid idag och det känner jag är jättemycket värt! Så tror alla haft en bra dag idag.

Nu är snart melodifestivalen slut så då ska jag gå och lägga mig.

Maaat

S är på väg hem o då blir det fläskfilé, gräddsås och champinjoner. Mums vad gott det ska bli!

Får se hur länge skrutt sover ikväll och hur många ggr hon vaknar ikväll/inatt. Hon är så snuvig och usch vad arg hon var på mig när jag använde sugen för att försöka underlätta lite för henne. Men men, man får ta sina duster ibland.

Nu ska jag bara vänta...hungrig som tusan! Får hoppas han kommer snart så jag hinner åka o köpa champinjoner innan de stänger...

Snöigt


Nova på stooora snöhögen

Idag får man väl säga att dagen har gått i snöns tecken. Det har toksnöat hela natten och hela förmiddagen. Efter Novas mat så gick vi ut och skottade. Jösses vilken bra träning! 20cm låg det så det var tungt och högarna börjat bli väääldigt höga nu. Orkar snart inte slänga upp snön.

Har dessutom röjt här hemma oxå. Nu tycker jag det är riktigt fint här hemma. Förutom lite damm på bänkar osv men det får va. Kanske jag tar i helgen.

Ikväll har jag bara tagit det lugnt. Gjorde mig lite äggröra och te och bara njöt! Lite roligt för nu känner jag att sötsuget börjar taggas av och det är SÅ skönt!


Älskade tisdagar


Nova sover sött i kundvagnen

Idag har jag och Nova varit på träff med föräldragruppen igen. Vi träffas ju varannan vecka och det är verkligen underbart roligt. Både barnen och vi mammor ser fram emot dessa träffar.

Efter det så åkte vi o handlade o Nova somnade i bilen dit fast det bara var 5 min dit. Sååå trött var hon. Ville ju inte väcka henne utan jag la henne i en kundvagn. Där fick hon ligga. Tur jag inte skulle ha så mycket för det hade inte fått plats.

Nu har jag precis ätit lite middag - kyckling och broccoli. Gott var det. Blir snart en kopp gott te med. Sen ska jag bara slappa o ta det lugnt innan sängen. Får se när nova vaknar idag för vakar på kvällarna/nätterna det gör hon.


RSS 2.0