Min lilla Lucas

Tur att jag har min söta lilla kanin. Utan han hade det varit ännu mer jobbigt. Idag har han faktiskt varit otroligt lugn. Som en filbunke faktiskt. Bara legat här på mattan och tagit det lugnt. Kelig har han med varit o det brukar han inte vara så ofta. Börjar det kanske gå åt rätt håll o vi börjar få en lugn o mysig kanin? Fast jag älskar när han busar emellanåt med o man kan retas lite med han. Älskar han hur som helst. Hade inte klarat mig utan han.

              

Va är det för idioter på toyota?

Längesen jag skrev här nu. Men har helt enkelt inte haft varken ork eller energi till att ta tag i det.

Toyota har gjort ett dåligt jobb med bilen igen och det har tagit all min energi i helgen. Att jag måste åka dit imorgon gör att jag redan nu har ont i magen.

Har för övrigt inte hänt nåt annat i helgen. Bara varit hemma....

Överleva

Ja så var man här igen då. Dax att se hur mycket lön man får och hur mycket räkningar vi har. Vi skulle kunna ha det så bra om det inte vore för detta. Ett år har vi kämpat nu. Det måste ju ta slut snart? Det kan inte finnas mer. Det får inte finnas mer. Vi måste få börja leva nu. Vi gör allt rätt. Kan vi inte börja få valuta för det nu oxå. Finns ju en gräns för hur mycket en människa tål o tror både jag o karln är vid den gränsen nu. Det leder bara till att vi bråkar, är irriterade o det är allmänt spänt. Känner att jag bara sjunker längre o längre ner. Har ingen kraft eller ork till någonting. Gör det jag ska; åker o jobbar, fixar Lucas bur, städar o tvättar. Men är helt tom inombords. Jag o karln hinner aldrig ses ordentligt, ännu en chef som är störd när det gäller lönen. Har vi inte haft nog med det.

Vet inte vad jag ska skriva riktigt. Finns inget sätt jag kan förklara tomrummet på. Mer än att jag går upp i vikt. Antar jag kommer misslyckas ännu en gång. Men nu handlar det bara om att överleva...

Ur gängorna

Vilken jävlig dag. Har visserligen hunnit med en hel del men ändå. Livet är inget roligt längre. Fan.. inget går som man vill. Varför ska man behöva kämpa sig igenom hela livet? Förstår att man måste det ibland, men 24/7...suck...

Skulle skriva ut stegkombinationerna så jag kunde lära mig dom men då funkar ju inte vår skrivare. Störande om något. Jaja... Använde min irritation till att redan nu lära mig dansen vi ska lära oss på linedancen imorgon så nu kan jag den. Kommer väl å andra sidan inte bli så kul att se alla andra lära sig imorgon, men får ta chansen att hjälpa dom andra så man inte bara står där o ser fånig ut. Visserligen så finns det ju variationer på alla danser så den jag lärde mig på nätet idag kanske inte är så Lena vill vi ska dansa den. Men det lär jag ju märka imorgon. Country Walking heter den iaf. Kolla in på http://www.youtube.com/watch?v=-ZUVI-3-L4I så kan ni ju se hur den ser ut.

Snart sjukhuset på tv igen. Typ det enda jag kollar på nu för tiden. Tycker inte tv:n är så rolig längre. Blir nog sängen sen kanske. Sov ju inte så mycket efter jobbet idag.

Vill att det alltid ska vara onsdag mellan 18.30 och 20.00. Det vore livet det!

Ingen ork

Ingenting är roligt just nu. Inget vidare på jobbet. Drar mig mest undan. Gör mitt jobb men är inte vidare social. Men vet att jag är bra på att jobba så det kan ingen säga något om. Hade varit skönt att få va hemma några mån eller nåt o slippa tänka på jobb. Men tyvärr behöver man ju pengar. O egentligen trivs jag där. Gillar de flesta, bara några få som jag undviker.

Jobbigt att alltid va ensam hemma. Att ta hand om allting o så. Vi har det tufft nu men gör allt vi kan. Tyvärr så tar orken slut efter ett tag. Man orkar inte vara lika aktiv. Har ju varit såhär i ett år nu. Snälla ge mig styrka. Tänk o kunna slippa alla måsten i en endaste månad. Skönt det skulle va.

Är nog allmänt låg just nu. Haft en bra helg iaf. Va hos Maria i fredags. 1-årskalas o grejer. 3 barn mellan 7 och 11 mån att leka lite med. Va mycket trevligt. Åkte till Gbg i lördags. Åkte lite lastbil, va på ikea, åkte hem. Somnade i bilen efter alingsås o sov i stort sett hela vägen hem. Igår va det bara slappardag. Städade o handlade lite men ingenting annat. Satte en bröddeg så karln kunde få med sig lite bröd till Gbg.

Jobbade i natt, gick väl helt okej. Fick stå med såna jag trivs med. Lämnat bilen på toyota igen. Han va fortfarande skitsur, men vem bryr sig. Tänker aldrig gå dit mer igen...i hela mitt liv! Sovit lite, lagat lite mat o kollat lite på film. Sen åkte karln till Gbg igen. Suck... Vill att tiden ska stå still. Hinner inte med. Mår bara dåligt. O det märks...för när jag mår dåligt äter jag...gått upp massa igen. Suck... Orkar inte...

Överviktiga barn

Läste i aftonbladet idag om barn som är överviktiga o deras egna berättelser. Om hur dom äter när dom är ledsna. Precis så gör jag. Jag äter när jag är ledsen, besviken, mår dåligt, ja jämt. Ofta i hemlighet. Tror ingen vet hur mycket jag kan få i mig dom ggr jag hetsäter. Vissa dagar får jag inte ner något nyttigt. Då köper jag bara godis o sånt. Mest för att straffa mig själv.

Tragiskt att det är så. Tror det är många många fler än man tror som gör som jag. Till skillnad från många andra så kräks jag inte efteråt. Mår bara ännu sämre efteråt. Har försökt kräkas men har inte den reflexen. Det går bara inte. Ska kanske va glad för det. Egentligen spelar det ingen roll. Det är ett problem hur det än är.

Hon i artikeln skrev oxå om att alltid bli vald sist osv. Det har jag nog aldrig riktigt varit med om. Fast jag var överviktig var jag duktig på sport tex så killarna i klassen valde mig ganska snabbt ändå. Jag var på den tiden orädd för bollar - vilket jag är livrädd för nu - och jag spelade aggressivt. Annat än vissa tjejer som inte vågade vara med i närkamperna. Därför var jag nog ganska poppis på just den punkten. Kanske är det därför jag klarat mig ganska smärtfritt från mobbing. Visst har jag haft mina duster, o det har gjort jävligt ont. Men 9 ggr av 10 så är det tjejer, såna som jag kallade mina kompisar, som mobbade o gick bakom ryggen.

Är nog samma nu. Jag är överviktig och ser väl kanske inte ut som man ska. Men jag utmärker mig på andra sätt. Så folk glömmer nog bort övervikten oftast. På jobbet vet jag att jag jobbar jävligt bra tex. Skulle jag därimot ställas i en kamp inom sporten idag skulle det gå åt helvete. Har inte den minsta lilla kondis o efter 10 steg skulle jag nog dö o få andnöd. Men den biten går ju att göra någonting åt.

Jaja....va bara tvungen att skriva detta när jag såg artikeln. Förmodligen helt osammanhängande eftersom jag skrivt direkt från huvudet. Har nog knappt ens tänkt, fingrarna har skrivit av sig själva.

Om du bara visste...

Om folk bara visste vad man gick igenom.
Om folk bara kunde ana hur det ser ut under skepnaden.
Vad som finns där inne.
Under det stela leendet.
Men det är omöjligt.
Det går inte.
Ingen kan veta.
Lika bra det...


Robotkurs

Idag har jag varit på robotkurs. Den är på två dar så vi ska dit o leka lite imorgon med. Ja va med HP, haha, det gick väl inte superbra för oss alltid men som vi sa...man lär sig ju inget på att göra rätt hela tiden. Vi hade i alla fall väldigt kul hela dan. Massa skratt.

Först fick vi leka lite med den stora roboten. Lära oss att manuellköra o lite sånt. Bara leka lite. Försökte väl flytta lite klossar o så.

Andra omgången va vid lilla roboten. Där flyttade vi massa klossar. Testade på verktygets koordinatsystem o gjorde övningar för det. Lite annorlunda men mycket användbart. Hade en övning vi staplade alla klossar på varann och skulle flytta alla samtidigt. Gick riktigt bra. Hehe... Där vid den lilla roboten blev vi filmade med. Va några som behövde nåt till nån hemsida tydligen. Men HP fick kalla fötter o jag fick ta över till slut..haha...

Det sista gjorde vi vid den stora igen. En lite mer avancerad övning med klossarna. Tyvärr hade vår lärare inte riktigt tänkt till så vi fick en lite svårare övning än vad som var tänkt. Men men...många skratt blev det...haha. Det gick iaf ut på att vi skulle lära oss att programmera lite grann. En annan övning med att programmera var att vi skulle rita på ett papper. Haha, så enkelt men ändå blev det fel. Kanske var vi lite för trötta då.

Imorgon tar vi nya tag. Kommer väl drömma om dom där robotarna i natt. Kul iaf att jag kände läraren. Vi gick på högskolan ihop.

Nu ska jag kolla lite på tv:n sen ska jag hoppa ner i badet en stund. Sen blir det sängen så jag kommer upp imorgon.  Efter kursen drar jag direkt till Gbg så skriver väl på söndag eller måndag igen.

Trevlig helg!

Dansa med mig?

Så är man hemma från en omgång linedance igen då. Så himla roligt. Fick lära oss två nya danser idag igen så nu kan vi fyra danser. Skoj skoj! Har inte så himla svårt för takter o lära mig stegen, iaf inte än. Tror det har med att göra att jag spelat så himla mycket. Spelat i olika orkestrar och så. Väldigt mycket olika oxå. Vanliga ungdomsorkestrar, symfoniorkester o musikkår. Men så är jag ju tokig i musik.

Helst av allt skulle jag vilja lära mig jive. Det vore askul. Men då måste man ju hitta en danspartner med. Började ju dansa...ja vad var det nu då...o jag tyckte det va jätteskoj. Men så hittade jag ju ingen som ville dansa med mig så va tvungen att sluta. Det var ju ändå en pardans. Suck.. Det är det bästa med linedansen...kan man va ensam.

Väntar på att karln ska ringa nu. Samtidigt sitter jag o kollar på "bonde söker fru"
Imorgon blir det robotkurs så förhoppningsvis så kommer jag i säng i tid idag.
So long!

Onsdag fylld med städning o linedance

Karln ringde imorse vid 7 för att jag inte skulle försova mig. 07.30 skulle jag nämlige besiktiga bilen. O det gick ju bra. Gick igenom utan fel. Duktig bil...haha. Min plan var att stanna uppe för att jag skulle komma upp imorgon men den sprack ganska så rejält. Somnade o vaknade igen vid 11 nånting. Fattar inte hur mycket jag sover just nu. Nåt fel måste det ju va på mig ändå.

Har plockat undan lite här idag o dammsugit. Håller på och diskar med. Skönt att få det gjort. Tyvärr är jag väldigt dålig på att städa om jag inte vet att någon kommer. Mamma kanske skulle med på linedancen idag men blev visst inte så. Jaja, hur som... Ser fram emot att lära mig en ny dans idag. Ska bli skoj. Dessutom kommer jag ihåg de andra två som vi lärde oss förra veckan. Borde va linedance lite oftare än bara en gång i veckan tycker jag. Minst två ggr varje vecka.

Sitter här o funderar på vad jag ska äta. Får se, nåt kommer jag väl på.

Imorgon o på fredag är det utbildning. Hoppas jag mår bättre då.


Irriterad

Har varit hemma från jobbet denna veckan. Mått jätteilla, ont i magen, kraftig huvudvärk på kvällarna. Jobbigt. Hade nog hellre varit på jobbet o tjänat lite pengar. Förlorar ju ganska mycket på att va hemma o va sjuk. Skit är vad det är!

Har haft inne bilen o polerat den idag på en firma i stan. Skulle polera upp den så den ser okej ut inför säljandet. Synd bara att det blev lite sådär. Taket o huven är helt flammig. Dessutom har jag ett märke i bak som inte går bort. Allt beror på att någon, om det va Toyota eller dom som lackerade, när bilen va inne på verkstaden. Dom har haft avfettningsmedel på hela bilen. Varför? Trodde inte ens man skulle ha avfettning på hela bilen utan bara längst ner för att ta bort skit från salt, asfalt o vad det nu kan vara. O behövs det för lackeringen, varför tog dom hela bilen, varför inte bara i bak där det skulle lackeras? Är så himla arg! Ifrågasatte på toyota när jag hämtade bilen för då var tacket nästan vitt o huven va blekare än det någon gång har varit. Men han på toyota sa att det skulle gå bort när man polerade. Nu har jag som sagt varit inne på en firma och polerat den, o inte ens då går det bort. Blir till att ringa imorgon o se vad som säger. Åhhhh!!! Arrrggggghhh!

Vet inte vad jag ska göra. Blir så ledsen. Får se vad dom säger imorgon.


Helgen

Åkte till Gbg igår o hälsade på sambon som bor där tillfälligt. Åkte lite senare än jag räknat med men va ju tvungen att vakna, fixa Lucas bur, fixa lite här hemma o hämta ett paket till sonny innan. Men kom ändå iväg så var jag i Gbg en timma efter det vi först hade bestämt så var väl ganska okej ändå. Han kom o hämtade mig på stationen o sen irrade vi runt för att leta efter en borg som jag hade sett nån gång men inte visste vart den var. Haha, kan ju bara säga att vi inte hittade det. Åkte istället o handlade inför middagen. För en gångs skull köpte vi bara det vi verkligen behövde o det är ju en sensation bara det.

Åkte hem, började med maten. Köttfärslimpa med bacon på, broccoli och blomkål. Mycket gott! Hade köpt biobiljetter innan så efter maten satte vi oss i soffan o päste lite sen åkte vi in till bion. Ruskigt tidiga var vi oxå. Hade ju gärna velat åkt själv med sonny men eftersom hans pappa inte klarar av att va ensam hemma så ja... Störande men men.. Den va bra iaf, chuck o larry, en av de roligaste jag sett på länge! Se den!

Idag åkte vi hemifrån direkt efter frukosten. Skönt, fick vi va ensamma lite. Åkte till rusta och ikea och därefter en liten sväng till nordstan. Skönt o mysigt va det.

 När jag kom hem till skövde nu igen så åkte jag o handlade. Massa onyttigheter. *gråter* Va helt kört idag. Hade behövt sonny med mig som sa NEJ! Jag är för kass. Nu får det va SLUT!

Efter denna svaga stund så åkte jag o tankade. Va så himla kul. Efter jag hade tankat o skulle dra ut ett kvitto så stod jag o väntade efter en annan. När han va klar tryckte jag "avbryt" för att det skulle gå snabbare. Då får jag upp ett meddelande. "kortköp avbrutet" eller nåt sånt. Ojdå tänkte jag, satte in mitt kort, fick ett kvitto o satte mig i bilen. Kollade på han som stod innan mig o han stod där o fattade inte varför hans pump inte fungerade, vad som var fel. Hahaha, jag visste, jag hade ju avbrytit hans kortköp så klart inte han fick nån bensin. Skrattade för mycket för att gå ut o säga till att jag visste vad som va fel. Jaja...det va det roligaste som hänt idag. Lite kul måste man få ha. Får la hoppas han provade en annan tank.

Nu ska jag gå o lägga mig innan jobbet. Sov sött!

Jobb, jobb, jobb

Känns som denna dag endast har bestått av jobb. Jobbade ju natten som vanligt, kom väl hem runt en 7.30 - som vanligt. Sov fram till 14 ungefär vilket är ganska normalt för mig. Sen bara iväg o jobba igen. Brukar gå ganska okej att jobba ändå men idag var det tråkigare än tråkigast. Usch! Jaja, nu är det gjort iaf.

Imorgon blir det nog Gbg... Nu blir det tv...heeela kvällen!


Varför linedance?

Var inne på min linedancelärares hemsida o började fundera lite. Hur kom det sig egentligen att jag ville gå den kursen? Egentligen är det ganska enkelt. Var på min morbors bröllop för några år sen. Dom hade det på någon ranch någonstans, kommer inte ihåg vart, och där fick vi lära oss en dans. Minns att jag tyckte det va himla skoj. Så när man varit på Classic car week i rättvik några ggr så har dom hela kvällar med linedance. Har många gånger stått o bara tittat men aldrig vågat mig på att hoppa in. Ja menar, jag kan ju ingenting. Men man står där vid sidan o rycks med av musiken och stämningen. Har länge tänkt gå en kurs men har aldrig blivit av. Nu har jag tagit chansen. Så kul!

Ska börja träna nu med. Springa 3 ggr i veckan och nästa år hoppas jag det blir tjejmilen. Så ska jag ju gå ner en himla massa mer kilo. Har bara kommit 1/4 på vägen. Så med gymmet o linedancen ska jag gå i mål. På både tjejmilen och med vikten.

Nu börjar min slapparkväll i soffan. Ha det gött!

Torsdagen i korthet

Jag va sjukt trött på jobbet i natt. Inte gjorde jag så mycket heller. Hade upplärning nästan hela natten på en tjej som ska vidare till helgen sen. Men vi lär upp dom hos oss. Så var mest o hjälpte alla andra när jag hade tid. Tömde pallar, beställde och förarbetade. Som tur va så fick jag tillbaka bilen igår kväll så jag kunde köra raka linan hem o lägga mig. O trött var jag. Somnade på en sekund.

Skulle ha diskat idag. Men har ingen lust eller ork. Blä vad tråkigt det är. Kanske skulle få en bänkdiskmaskin av pappa om jag har uttag så jag kan använda en sån. Hoppas det. Blir det iaf lite lättare.

Var på willys o handlade för en gångs skull. Händer inte alltför ofta. Men dom hade billig lövbiff denna veckan och så skulle jag inte ha så jättemycket så jag passade på att handla allt där. Lika bra. Gillar willys och handlade alltid där förrut men nu har det blivit mer så att vi åker till maxi. Så, idag blir det lövbiff med sallad o stekta färska champinjoner. Mumma!

Imorgon jobbar vi dubbla pass. Dels det i natt, sen ett pass till mellan 15-21. Så kan det gå. Men förhoppningsvis så går det ganska smärtfritt iaf. Brukar göra det.

Nä, borde börja med maten nu. Sen ska jag ligga i soffan o bara ta det lugnt resten av kvällen. Gött!
See ya!

Linedance

Denna dan har gått fort, lite för fort kanske. Orkade inte gå upp först utan låg kvar nån timma. Bytte i lucas bur o kollade på tv.

Sen halv 7 så var det första lektionen i linedance. Så himla roligt. Verkligen! Vilken tur att jag anmälde mig dit. Ser med spänning o lycka fram emot resten av gångerna. 9 st kvar. Fick lära oss två danser idag. Inte alltför avancerade. Gick som en dans...hehe...fniss..

Mat var det ja...va fasen ska man äta då? Suck...kanske får koka mig lite broccoli eller nåt iaf. Har inget annat förslag.. Eller ägg...det är ju det lättaste. Vi får se...

Trött

Fattar inte varför jag inte kan sova för. Hade gärna sovit till både tre eller fyra men istället vaknar jag halv två. Det är alldeles för lite. Speciellt som jag har timmar att ta igen från föregående dagar. Jaja, till slut blir man väl så trött så man stupar.

Lämnade bilen till en arbetskamrat igår kväll. Han ska fixa servicen på den. Bra att ha någon som har jobbat på Toyota i 12 år innan. Han har tagit hand om alla mina service så länge jag har haft bilen. Nu närmar det sig verkligen säljningsdax. Dessutom har jag haft tid o vänja mig vid tanken så nu tycker jag inte det är så farligt att sälja den. Nu vill jag bara bli av med den.

Nä, lika bra att ta tag i det på en gång. Dax o se över Lucas sår. Han kommer inte bli glad. Men får försöka ta ett rejält tag i nackskinnet.

See ya!

Fullbokad dag

Vilken dag! Det har varit o göra hela tiden tycker jag. Först var det ju veterinären. Behöva oroa sig för om han skulle klara sig eller inte. Sen ville jag ju lämna han i fred så han fick lite lugn o ro. Åkte iväg till bror o hämtade den där mattan då. Får fixa till det i morgon. Vill ju som sagt inte störa lilla gubben idag.

Var sen till djurmagazinet och köpte ännu en sånt typ staket till. Egentligen ska man väl ha dom ute, men vi har dom inne som en gård runt buren. Slipper vi hålla koll på han hela tiden utan han kan hoppa lite in o ut som han vill. Får se hur stort vi har plats med här i vardagsrummet. Kanske kommer någon bild om jag kommer ihåg.

Slog på stort idag och handlade grejer så jag kunde göra tacos. Mums va gott det var! Har dessutom fått dille på dinkelprodukter så jag går o letar efter massa olika saker. Det har ju kommit ganska mycket nytt det senaste. Ska bli skoj o testa o se hur det smakar. Till o med kungsörnen har en dinkelpasta. Det ni! Eller, det är en blandning på dinkel- och durumvetemjöl. Men ändå väldigt bra juh!

Ikväll ska jag lämna bilen till Ronnie så ska han göra servicen på den. Ett steg närmare försäljning.
Nu är det dax att sova lite innan jobbet.

Kram på Er!


Veterinären

Idag har Lucas varit iväg till veterinären och blivit kastrerad. Hämtade han för inte alls längesen. Han va så sur i morse när jag la in han i transportburen. Åkte iväg och lämnade han vid 8. Åkte hem o försökte sova några timmar. Jag som inte sover så jättemycket annars, idag blev det ännu kortare.

Satte klockan på 14, gick upp o åt lite o sånt där o sen åkte jag iväg till djurkliniken för att hämta han igen. Lite nervös över om han klarat sig eller inte. Kaniner är ju så himla känsliga för narkos. Dom sa att två kaniner hade dött hos dom sen -99 så jag hoppades ju såklart på att han inte skulle bli den tredje. O det blev han ju inte heller. När vi kom hem såg jag att dom stoppat in bomull i öronen på han. Så himla gulligt. Men antar att det är för alla hundar o så som skäller. Vet inte hur pass djuren är ihop eller så men. Tog iaf ur bomullen och satte in han i hans bur. Måste va lite omtöcknad fortfarande för han reagerade inte när jag tog ut bomullen eller när jag lyfte in han i buren. Vill inte att han ska va i hagen nu, vet inte om han kan hoppa än o då kommer han ju inte in i buren för att äta eller dricka. Hans bakben ser ut at halka lite efter än.

Blev lite stolt för jag frågade om han skött sig o det sa dom att han gjort. Hon sa att han va ju ganska tam så han va lätt att ha att göra med. Duktig Lucas! Nu gjorde du mig stolt.

Nu sitter han helt apatisk inne i buren. Blir ju orolig ju. Men han är kanske fortfarande lite seg av narkosen. Inte alls så livlig som han brukar va. Får se om han har kvar den där lekfullheten han hade innan. Visst ville jag att han skulle bli lugnare, men jag vill ju inte att han bara ligger i ett hörn. Vill ju kunna busa med han fortfarande. Hoppas han blir hans vanliga jag igen när han fått vila lite.

Nu ska jag iväg o hämta en matta hos bror o köpa lite fler delar till hans hage så den blir lite större. Men sen får det nog räcka med saker till lilla gubben. Ska nog ge han lite hopphinder i julklapp men det är det enda. Han har fått så mycket saker så jösses.

Nu ska jag lämna han ifred o åka iväg o handla.

Kram på Er!

RSS 2.0