Nu blir det sängen

Så nu var denna dagen snart till ända den med. Har varit en bra dag tycker jag. Vaknade av mig själv, fått en massa hjälp och sällskap av pappa och så en lugn kväll. Men nu börjar ögonen säga ifrån så antar att det är dax att gå o lägga sig snart. Har tänkt att jag skulle åka in och fixa lite saker i Skövde imorgon. Måste oxå in till jobbet o prata med chefen o lämna lite papper.

Nä, nu blir det natti natti för mig. Sussa sött!


1:a advent

Ville bara önska Er alla en trevlig första advent!


Besök :)

Idag har pappa varit här en sväng. Skönt med lite sällskap faktiskt. Vi har fixat lite med lampor o så. Har ju fått göra om alla kontakter till julstjärnorna nu när man flyttat o ingenting är likadant. Jaja, det gick bra iaf.

Fått upp stjärnorna i köket, stjärnorna i vardagsrummet, kökslampan sitter på sin rätta plats i köket och inte i hallen och lampan i hallen sitter nu där den ska. Dessutom har vi fixat ena persiennen där nere. Den andra var trasig så var bara gästrummet som fick en. Men bättre än inget.

Så himla trött nu. Vet inte varför riktigt då jag inte jobbat ihjäl mig direkt. Måste fixa så jag har mat resten av veckan oxå. Får nog bli en potatisgratäng med korv i eller nåt. Slipper man göra nåt annat på hela veckan. Ganska skönt faktiskt. Blir iaf till att inte göra nåt annat på hela kvällen. Kanske fixa köket för hann bara med hälften innan pappa kom.

Drömma går ju

Vill åka på en kryssning. Typ till Kiel eller nåt. Men det är ju så satans dyrt ju. Inga pengar vi har råd med iaf. Vi har sparat massor nu det senaste men behöver ju allt sen då vi inte vet om allt kommer gå runt sen när jag går på föräldrapenning. Eller runt kommer vi ju gå men ibland kan man ju behöva lite extra. Men fan va jag vill... Hade varit så skönt att bara komma iväg ja o karln. Äta gott, bara vara och ta det lugnt. Umgås med varandra utan att behöva tänka på nåt annat. Två dygn... ja det vore fantastiskt verkligen.

Men så vill jag till Ullared med. Ja, som sagt, drömma går ju...

Tid

Ja jag fick en tid till ultraljud av galla, njurar och lever med posten idag. Blir redan i början av nästa vecka så det är bra det. Men ju mer jag tänker på det desto mer tror jag att det inte kommer visa något. Att det är något annat. Men men, ska ju till läkaren på mvc i mitten av december så får väl fortsätta utredningen då isf.

Nu är snart min maskin med tvätt klar så då är det väl bara att fixa den. Skulle fixa så mycket idag tänkte jag men snurrar ju så jag vet inte vad i skallen idag så får snällt låta bli.


Mina små älsklingar

Vi har ju två kaniner. En hane och en hona. De står i samma rum, men bor i olika burar då de inte kan hålla sams. Eller rättare sagt, Lucas attackerar Aco.

Innan har det alltid varit Lucas som varit lugn och sett lugn ut. Aco har varit jättenervös och bara legat i ett hörn. Nu däremot är det tvärtom. Så fort man tyst går förbi deras rum ligger Aco på sidan och vilar så harmoniskt men Lucas sitter alltid upp. Ser aldrig han ligga sådär som de gör när de verkligen trivs. Och det är just det. Jag tror han trivdes bättre när han var ensam. Nu är det ju snart ett år sen vi köpte Aco med.

Det är hon som för mest väsen. De har varsin boll de kan leka med. Lucas har aldrig varit så intresserad av bollen men Aco leker med den ganska mycket. Speciellt på kvällarna och den låter en hel del. Det är hon som krafsar i botten av buren och det är hon som springer runt runt som en galning i buren.

Så nu funderar jag på vad jag kan göra för att Lucas ska trivas lite mer. Han älskar när man klappar han och när han får springa lös men däremellan. Vet inte om han känner sig ensam. De bodde ju i vardagsrummet innan. Nu har de ett eget rum. Får nog försöka fundera ut något. Kanske skulle ta upp han lite, men han trivs inte i famnen. Han blir jättestressad. Bäst är på golvet.

Mina små gosekaniner. Älskar dom så!

   Aco, så fin så fin!

    Lucas. Såhär brukade han alltid ligga innan.

Sjukskriven

Var hos läkaren idag. Blev sjukskriven en vecka till. Jag hoppas det hjälper o att jag kan gå tillbaka o jobba sen igen. Men vi får se. Han skulle oxå skicka mig till ett ultraljud så nu vet jag att det blir av iaf. Bara fråga om när. Men vad gör jag om det inte visar någonting? Vad är det då? Vad är då mina krampliknanade anfall? Så mycket frågor o så lite svar. Har aldrig behövt vara i kontakt med sjukvården så detta känns helt skumt. Gillar det inte alls.

Ryggproblem

En ny dag idag då. Fick gå hem från jobbet igår. Försökte verkligen stå ut med smärtorna. Igår var det dock inget anfall utan bara ryggont. Efter 1,5h var jag i det närmaste att svimma så blev att sätta sig ner. Sen kom chefen o sa att jag lika gärna kunde gå hem. Jaha, jo var väl lika bra. Men fan, jag vill vara på jobbet! Trivs där!

Har ringt runt lite iaf. En tid till vårdcentralen idag och en tid till mödravårdcentralens läkare i mitten av december. Ja vad ska man säga. Barnmorskan jag pratade med tyckte jag skulle söka akut varje gång jag fick mina anfall. Dom vet inte om att det kostar 300kr varje gång eller? Finns det klippkort? Får jag 10:e gratis? Nä men allvarligt. Känns så meningslöst bara. Hon tyckte jag skulle kräva att få träffa en gyn.läkare när jag åkte in. Hon tyckte det var konstigt att jag inte fått se en när jag åkte in i måndags.

Får se vad dom säger idag. Kanske är det jag hade igår bara att jag ansträngt ryggen. Har inte gått upp något så tycker inte att jobbet borde påverka. Men kroppen omformar sig väl antar jag. Hoppas jag kan få en veckas sjukskrivning o sen att ryggen är bra igen. Att jag bara behövde vila. Vill kunna jobba den tiden som är kvar!

Räkningarna är väck

Har precis betalat räkningarna och gjort min kalkyl om jag alltid gör varje månad. Där finns räkningar, maten, om man ska göra nåt speciellt osv. Som denna månad finns alla julklappar inräknade tex. Väldigt bra faktiskt. Man har stenkoll. Har gjort det i flera år nu. Skönt när man betalt allt och så. Slipper man tänka på det något mer.

Ska väl snart göra lite mat. Tänkte jag skulle försöka gå till jobbet idag i alla fall. Saknar jobbet och människorna på jobbet. Så så får det bli!

Less

Ryggen värker o jag har så fruktansvärt tråkigt. Vet inte hur jag ska sitta, ligga eller stå för att det ska bli bäst. Är så less så less. Att va gravid är ingen höjdare. Klart man vill ha det där barnet men vägen dit är den värsta jag varit med om. Så får man säkert inte säga men så är det faktiskt. Ska väl inte vara såhär när man bara är i 21:a veckan eller?

Nä, nog om mitt gnällande nu. Men är så less...

Ont ont

Blev att jag stannade hemma idag och tur var väl det. Mår så ruskigt illa idag. Dessutom värker nedre delen av ryggen så pass att jag tror att jag snart smäller av. Borde väl vara van vid smärta vid detta laget men frågan är om man någonsin blir det.

Försöker roa mig med att läsa bloggar o kolla på tv men har tröttnat för längesen. Saknar jobbet, saknar människorna! Saknar karln som är alldeles för långt härifrån.

Nä ajaj...kanske en varm dusch kan hjälpa?


Nere

Klarade inte hela natten utan anfall och nu är jag rädd för att ens gå utanför dörren. Vet inte hur jag ska göra med jobbet heller. Allt känns helt hopplöst och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Har känningar på högra sidan av ryggen idag med så vet inte om det blir nåt jobb idag. Om det ens är lönt. Vill kunna gå till jobbet. Förlorar så mycket pengar nu de sista månaderna annars. Snälla.. låt mig få slippa detta ett tag. Jag orkar inte mer! Vill bara lägga mig ner o gråta.


Akuten

Jag hann jobba hela 30 min innan smärtan satte i. Kan inte jobba med den smärtan så var bara att ta sina saker och åka hem. Men...istället för att åka hem så åkte jag till akuten i hopp om hjälp. Fick sitta i smärtor i en timma innan jag fick komma in. De kollade lite grann men fick mest ligga o vila. Såklart så kom ju de största topparna när jag var själv inne på rummet. Doktorn sa iaf att de skulle fixa tid för ett ultraljud för att se om det är något av gallsten eller njursten. Så nu hoppas jag verkligen att de håller sitt ord. Det var lite därför jag åkte in ju.

Om det nu inte skulle vara varken gallsten eller njursten så sa doktorn att det kunde ha med njurbäckenet (undra om det hette så) att göra. Ingen visste varför det blev så, men det kunde ha antingen med livmodern eller hormonerna att göra. Jag vill veta iaf, oavsett om det går att göra nåt åt eller inte.

Nu har jag haft anfallen i 4 dagar i sträck iaf. Säkert 5-6dagar av 8 sammanlagt. Ska det fortsätta i samma stil hädanefter så kommer jag nog försöka bli sjukskriven. Kan inte gå och hoppas på att man kan jobba, men så får man åka hem. Förlorar jag ju på. Bara massa karensdagar hela tiden. Ska prata med min chef imorgon och se vad han tycker om att jag flänger från jobbet så ofta.

Nu ska jag försöka sova lite granna. Natti natti!

Vitt o fint utanför fönstret

Idag mår jag mycket bättre. Fattar det inte. Är det Gbg jag inte tål?? Mådde lika skit förra gången jag var där. Åkte iaf igår kväll vid 21.30 ungefär. Hittade faktiskt ut ur den där stan. Haha... måste varit ren tur.

Kom hem till en lite snöig gata. Det var dock inte mycket. När jag kom in såg jag att Aco´s bur var öppen. Hmm...hon hade lyckats trycka upp lyckan på sidan så rummet såg ut som fan. Hö i hela rummet, men Aco var nog glad.

Både jag och karln fick bra löner denna mån så nu slipper vi oroa oss för om vi har råd att köpa julklappar, om vi har pengar att spendera när vi ska på julbord osv. För det har vi. Ska ändå planera in en tajt budget så vi kan spara lite men nu kan vi iaf släppa oron. Skönt!

Idag snöar det massor. Har precis varit ute och skottat gången och garageuppfarten. Japp, sånt man får göra när man bor i hus. Hehe... Jag gillar o skotta men kändes att kroppen inte ville samma som jag. Men skottat blev det iaf. Synd att bilen stod i vägen bara men men. Får inte in den i garaget heller för står massa däck i vägen som jag inte orkar lyfta på. Hade det varit i vanliga fall hade jag gjort det med en gång, men med tanke på att min rygg börjar strejka så har jag fått lov att tänka mig lite för med alla lyft. Räcker med de jag gör på jobbet.

Känns som en bra dag detta. Tror det är snön som gör mig på så bra humör. Hoppas den får stanna kvar länge, länge! Men det kan man väl bara se sig i stjärnorna efter. Är väl borta om en dag eller två, som vanligt.

Nu ska jag bara ta det lite lugnt tills det är dax att göra mat och åka till jobbet. Får väl åka lite tidigare idag misstänker jag...

Gall-helvetet!

Nu är jag uppriktigt sagt riktigt jävla trött på det här. Hela jävla helgen har den förstört för mig. Vad är det jag pratar om då? Jo, dessa anfall som verkar vilja komma dagligen nu för tiden. Skulle åka o kolla på lite saker igår, men när jag får ont så kan jag inte gå så inne på ikea blev det en kort sväng. Väl hemma fortsatte det. I natt har jag fått 3 anfall som har känts på 3 olika ställen. Inga monsteranfall men va fan, de är lika jobbiga för det. Bara att dom håller på kanske en halvtimma istället för flera timmar. Känner av det nu med. Har jag inga "riktiga" anfall så ligger de där o moler hela tiden. Det hämmar mig och jag kan inte göra vad jag vill. Lättast är att sitta still eller ligga ner. Men HUR KUL ÄR DET HELA JÄVLA TIDEN??? Ska kolla med chefen om jag kan gå till företagssjukan o de kan skicka nån remiss någonstans eller så. För ska detta eskalera som det gjort denna veckan har jag snart inget liv kvar!


Vilken fredag

Fredagen började med min överaskning till darlingen. Efter jobbet så körde jag ner till Gbg så jag var där när han åkte till jobbet vid 03.30. Hade aldrig hittat utan min gps som jag köpte häromdagen men till och med med den så fattade jag fel och körde så fel. Men den vänliga lilla damen, som aldrig blir arg för att man kör fel, fixade biffen åt mig och guidade mig till slut rätt. Han blev ganska förvånad oxå. Lite trött var han nog för han fattade inte riktigt vad det var som hände tror jag.



Åkte med han i lastbilen hela dagen. Har ju haft problem med gallan innan men nu fick jag sjukt ont i ryggen. Ungefär i samma höjd som naveln kan man säga, på höger sida. Har haft det tidigare i veckan men har trott att det berott på jobbet. Ibland lyfter man saker som man efteråt kände att man inte orkade med. Fick en omgång på fm någon gång men det gick över. Kom senare på em igen då vi skulle åka hem. Bara det att det slutade aldrig. Så i alla köer genom stan för att ta oss hem eskalerade det bara o tillslut grät jag av smärta där i bilen. Stackars älsklingen som bara kunde sitta bredvid. Han är dock bra på att sitta bredvid. Lugn och ett bra stöd.

Väl i köerna ringde darlingen sjukvårdsupplysningen. Fick prata med en tant som tyckte det lät som vanlig ryggont bara. Fick ett nr till Specialförlossningar på Östra Sjukhuset här i Gbg som tydligen har hand om sånt när man är så långt gången som jag är (fast jag bara kommit hälften). Ringde dit o försökte beskriva hur det varit. Vid det här laget började det lugna ner sig lite. Dom sa att det var lika bra att jag kom in. Så, vi åkte hem med grejerna vi handlat och åkte iväg till östra för att sitta där o vänta. Fick lämna urinprov och ta ett blodprov, de klämde på ryggen och magen. Tyvärr hade ju det gått över vid det här laget. Det bästa hade ju varit om jag kommit in då jag hade så ont så det inte gick att röra mig.

De trodde iaf att det hade antingen med gallsten eller njursten att göra. Tror de hade tänkt att göra en vidare utredning men iom att jag inte är skriven här eller bor här så är det ju ingen idé. Synd, för det är det första stället jag verkligen blivit tagen på allvar.

En sak som är konstig. I skövde på kss säger dom att jag absolut inte får ta något annat än alvedon när jag är gravid. Inte ens ipren eller ibumetin eller nåt sånt. Här i Gbg säger dom att det är helt okej upp till v26. Och att man därefter kan ta det men bara enstaka gånger. Fick iaf med mig några piller som jag ska ta nästa gång jag känner av det.

Så...nu är det väl bara att hoppas på att man kan få ett så starkt anfall att man åker in till akuten hemma. För vore skönt om det blev en utredning av det hela faktiskt. Har inte så ont så ofta. Kanske en gång varje eller varannan vecka. Men jag har känningar nästan varje dag. Känns inte som jag tas på allvar av min barnmorska. Det är vanligt när man är gravid. Så är det bara. Det svaret fick jag inte av någon när jag ringde här i Gbg. Det var bara att komma in.

Aja, sånt är livet. Blev ingen tid till att umgås igår alls. Eller ja, vi satt ju på sjukhuset i två timmar ihop. O åkte bil ihop. Men ingen kvalitetstid direkt. Det ska vi försöka ändra på idag. Nu ska vi ut och handla lite och sen ska vi nog bara va hemma och ta det lugnt och umgås. Va ju därför jag åkte hit. Inte för att få massa anfall o sitta flera timmar i obeskrivliga smärtor.

Ha en härlig lördag. Här i Gbg lyser solen =)

Låååångledigt

Ska ge min darling en överaskning. Får se om det hinner bli redan på fredag eller när det blir. Hoppas han blir glad bara.

Tog ledigt två dagar efter nyår och får på så sätt 24 dagars sammanhängande ledighet över jul och nyår. Som en semester kan man säga. Ska inte bli dumt alls!

Nu ska jag sova. Är riktigt trött och jag tänkte hinna med lite saker imorgon till skillnad från idag då jag typ gick upp, gjorde middag, åt och åkte iväg. Tråkigt som tusan men har blivit en riktig sjusovare =)

Så...natti natti!


Anfalleri, anfallera

Jaha, vilken spännande dag. Vaknade i morse av ett gallstensanfall. Väckte karln och han fick hämta alvedon och vatten åt mig. Sen låg han och masserade, värmde och gjorde allt för att underlätta. Inget gnäll om att han blivit väckt, inget gnäll om att massera eller att jag höll han vaken. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga men han är verkligen min ängel. Låg där vaken med mig tills jag själv somnade igen. Så underbar han är!

Sen var vi inne i stan, var tvungen att köpa mer alvedon och så blev det lite mat. Har haft känningar efter anfallet hela dagen så började inte förän kl 18 idag. Skönt faktiskt. Då hann vi äta middag tillsammans och han åkte samtidigt som mig hem till Gbg.

På jobbet hade jag det ganska jobbigt med min högersida i flera timmar men efter jag ätit lite så blev det bättre. Nu är det sängen som gäller. Orkade inte sitta i soffan så tog med datorn in i sängen idag. Skönt att sitta uppkrupen under täcket.

5v inkl denna vecka kvar att jobba fram tills jul. Sen är det en ganska så lång ledighet. Synd det inte bara var 5 dar...

Seriös middag

Det var verkligen en jättetrevlig dag igår. Gjorde mig iordning, åkte till syrran o fixade gästboken till mammas fest. Skulle hjälpa syrran att frakta tårtorna ändå så . Karln åkte med hans pappa. Han skulle komma o fika först.

Väl där så kom folket hela tiden och sen var det dax för mat. Exotisk planka med potatisgratäng. Tusan alltså vad gott det var. Herregud! Trodde jag skulle äta ihjäl mig.

Efter maten vart det tårta och sen dans. Va kul att träffa alla människor man inte träffat sen säkert 10år tillbaka. Va en himla skojig fest. Vi åkte hem ganska tidigt dock. Jag var trött och ville vara säker på att jag orkade köra hem oxå.

Nu håller vi på och gör slottsstek! Hör och häpna. Stek, kokt potatis, god gräddsås, vinbärsgelé och pressgurka..eller vad det kallas :P En riktig söndagsmiddag som vi alltid fick förr. Jösses amalia vad seriösa vi är idag :D


Aktiv fredag

Idag har varit en upptagen dag kan man ju lugnt säga. Först iväg och klippte mig. Blev såååå jäkla bra. Jag är så nöjd. Alltså min frisör är så himla rolig. När hon klipper mig är det inte bara sådär att "ja, nu var det klart" utan hon är så entusiastisk. Nästan hoppar o säger det att "ååhh detta blir så bra". Hon gillar mig för hon får göra som hon vill varenda gång =)

Efter det lilla Skara-besöket åkte jag hem, hämtade sambon och så åkte vi till Skövde. Först va karln o klippte sig, sen köpte vi skor till oss båda och en skjorta till han. Lite mat på maxi blev det oxå innan vi begav oss hem igen. Då hade det redan blivit mörkt ute.

Väl hemma satte vi igång och städade och sen gjorde vi våfflor. Nu sitter vi bara o degar framför tv:n o kollar på filmen på 5:an. Firewall. Ganska okej, men har dock sett den innan.

Imorgon är det mammas 50-årskalas så då lär jag inte hinna skriva nåt här. Får bli på söndag igen. Ha en bra kväll folks!

Älgar o 50-årsdagar :)

Så var man hemma igen från jobbet. En dag kvar sen är det helg. Skönt! Då ska jag och darling mysa massor!

Idag (eftersom det är efter 12) så fyller mamma 50år. Grattis mamma! Ska dit imorgon innan jobbet och äta lite smörgåstårta. Är lite sugen på att åka dit nu...haha. Men då missar jag smörgåstårtan eftersom syrran kommer med dom imorgon fm. Så får helt enkelt vänta. Men längtar redan!

Igår när jag åkte hem så såg jag ett rådjur. Han stod i en backe vid vägen och tittade på mig när jag åkte förbi. Idag när jag åkte hem lufsade en älg över vägen. Alltså, det är inget jag vill krocka med men jag blir ändå farcinerad. Alltså, dom är så himla mäktiga. Synd den inte stannade kvar i kanten o att jag hade haft en superkamera för jag hade velat fota den.
Ska gå o lägga mig nu tror jag minsann. Ska ju nämligen upp lite tidigare imorgon än vad jag gått upp resten av dagarna denna vecka..hehe!

Älskar dig baby!

Onsdag helt enkelt

Tänkte jag skulle hinna skriva nåt här innan jag sticker. Känner mig lite sen men eftersom jag känner att jag inte har något att gå upp till så går jag inte upp förän efter 12. Det är ju egentligen helt vansinnigt men det är så mycket nu som går runt i huvudet så jag låter det va så. Håller på och gör mat nu så jag kan ta med till jobbet. Får väl äta både lunchen och middagen där idag. Hinner nämligen inte äta hemma.

När maten är klar sticker jag in till Skövde o hämtar korten till mammas album och sen om tiden finns så tänkte jag svänga förbi försäkringskassan och hämta lite papper. Sen blir det jobbet som vanligt. Förhoppningsvis kan jag vara där lite tidigare så jag hittar en parkeringsplats med det samma o hinner äta.

Någon som frågade om jag känt några sparkar än och nej, det har jag inte. Men det borde väl komma inom de närmsta veckorna. Får man se om man fattar vad det är som händer.

Idag blir det föresten ugnsstekt falukorv och hemmagjort mos. Har ansträngt mig ordentligt idag...hehe
Åter till köket...ha en bra dag!

Varsel

Jaha, så vart det så i alla fall. Pratar om varsel på jobbet. I media kan man läsa att det handlar om 580st i Skövde. Det folk inte vet är att vi har runt 400 visstidsanställda som oxå fått gå. Så egentligen handlar det om ca 1000st i Skövde. Det är ganska många med tanke på hur många som jobbar där. Det ser verkligen allt annat än ljust ut.

Just nu spekuleras det om vart gränsen kommer gå. Det ryktas om att alla efter antingen 02 eller 03 kommer få gå. Jag började 02 så jag känner mig allt än säker. Tänk att 6år kanske inte kommer räcka. Det känns helt vansinnigt. Har fått många riktigt bra vänner på kvällsskiftet, och flertalet av dom är visstidsanställda så de kommer få gå vid jul. Det känns inte heller bra.

Enda som man kanske kan tycka är en ljusning för mig i hela denna soppa är att jag ska vara hemma ca ett år. Då hinner det förhoppningsvis vända o man kan gå tillbaka till jobbet igen. Men man ska aldrig säga aldrig.

Näst på tur är att får reda på turlistan och se om man hamnat där. Har uppsägningstid på ett halvår, men då har jag redan gått hem. Nu gäller det att ta en dag i taget.

Ska gå o lägga mig nu iaf... natti!

Vad ska man äta?

Idag vaknade jag ganska okej tid men eftersom jag känner mig ganska ensam så ville jag inte gå upp. Somnade om och när jag tittade på klockan nästa gång så var hon kvart över tolv. Jösses!

Nu funderar jag på vad jag ska äta. Känner inte för någonting och är inte sugen alls på att ställa mig och laga mat. Ska göra massor med matlådor i helgen så jag har hela veckan sen. Lättaste vore ju att göra bara göra makaroner o köttbullar eller nåt sånt men är inte sugen på det heller. Sonny kom hem!!!

Tisdag idag. Jag som trodde det var måndag. Haha! Nåt bra iaf =)

Mitt hjärta

Jag älskar dig o saknar dig!




Underbar syskonkväll

Kom hem från vår syskonkväll för en stund sedan. Så himla trevligt verkligen.

Vi var hos syrran. Började med att laga mat för att sedan äta. Blev kyckling, klyftpotatis, sås och en sallad. Riktigt riktigt gott! Efter det gick vi och bowlade. Gillar skara bowlinghall. Speciellt idag. Gick inte så himla bra poängmässigt kanske men gjorde massa strike idag. Andra serien var jag bara en enda poäng efter bror så jag är nöjd. Stackarn fick det inte riktigt att stämma idag. Han kan va riktigt grym annars!

Efter bowlingen gick vi hem till syrran igen och dippade grönsaker och chips och spelade guitarhero. Jag var urkass men har ju aldrig spelat det innan. Sen blev det singstar och efter det spelade vi spel. Sen var klockan ganska mycket. Syrran va trött o jag skulle ju köra hem. Tog en liten omväg via Skövde o skjutsade hem bror. Ja menar, jag är ju ändå nykter så =)

Nu är jag hemma sen ett tag tillbaka o det är dax att gå och lägga sig. Börjar bli rejält trött jag med. Hoppas ingen ringer o väcker mig imorgon. Ska nog stänga av telefonen tror jag =)

Bebben

Såhär ser bebben ut nu...  Coolt va?!
Sist jag kollade denna sida såg den ut som en räka :P



Köpt vagn

Ja idag mår man ju som en kung om man jämför med igår. Dock har jag känningar idag med så blir till att tänka på vad man äter idag. 4 timmar blev det igår. Sen kunde det lugna ner sig så pass att jag kunde somna iaf. Men man blir ganska så trött av att gå med smärta så somnade ganska snabbt tack o lov.

Köpte en vagn igår. Kanske lite tidigt, men då vi redan bestämt att vi inte vill lägga pengar på en ny vagn så hittade vi en på nätet som vi både kunde tänka oss. Det är en 06:a, men ser ut som ny. Tycker jag iaf. Betalade bara 2500kr. Tyckte jag va billigt. Orkar inte ta bild på vår vagn men hittade en precis likadan på nätet så tog de bilderna istället :P

     

Enda jag faktiskt inte gillar med denna vagnen är att jag inte gillar suffletten när den sitter på sittdelen. Gillar de som är sådär långa i bak. Men kanske inte spelar någon roll. För de pengarna så kan man inte vara annat än nöjd. Kanske någon som vet om det går att köpa suffletter löst?

Världens jävla gallstensanfall

Just nu så går jag från det ena till det andra. Jag som aldrig haft problem med någonting har ringt sjukvårdsupplysningen två ggr idag. I förmidddags för det som hände igår. Hon trodde samma som jag misstänkte men inte vågade lita på dvs att det bara var en sträckning. Känns alltid bättre när man pratat med någon som kan lite.

Andra ggn jag ringde var nu precis. Har haft gallstensanfall i 2 timmar nu och det börjar kännas outhärdligt. Enda jag får ta är alvedon. Inte ens ipren eller ibumetin. Trodde faktiskt det var samma sak, men där ser man. Tur jag är uppvuxen med alvedon och har hållt fast vid det. Hon sa att om det inte blev bättre tills jag skulle gå och lägga mig eller om jag inte står ut längre så skulle jag ringa sjuksjukresor (billigare än vanlig taxi då jag inte kan köra i detta tillstånd) och komma in så skulle de göra vad de kunde. Vad vet jag inte då de inte kan ge mig några värktabletter.

Får se. Har aldrig haft denna enorma smärta så länge. Haft två rejäla anfall innan. Den ena var som denna men höll bara på i 10 min. Den andra höll på i 4 timmar, men var inte riktigt lika smärtsam. Nu har jag haft denna i två timmar som sagt. Fick ta 1g alvedon var 4:e timma istället för var 6:e timma. Det är det enda jag kan göra. Förutom knytnäven rakt in i sidan som hjälper en del.

Nu ska jag kämpa vidare med smärtan... Önska mig lycka till! Snart uppe i 2,5h nu....

Orolig

Hemma från jobbet tidigt idag. Fick gå hem redan vid 22 men jag åkte inte förän 23.30. En timma innan. Då kände jag mig trött o jag har vett nog att hellre gå hem än att köra trött.

Blir tokig på detta att vara gravid ibland. Känner mig verkligen som en hypokondriker. Man är ju så rädd för att något ska hända. Sista vi gjorde på jobbet var att städa. Skulle gå ner från banan ner på golvet. Det är väl ca en halvmeter eller så. Gick ner med ena benet och känner hur det smäller till precis ovanför höften. Eftersom jag var på ultraljud igår så vet jag ju att det är ju precis i det området som dom tittade. Gör fortfarande ont. Vill in och kolla så det inte har hänt något men samtidigt känns det konstigt att åka in för minsta lilla. Men jag är verkligen orolig. Att man har fått en liten blödning eller något. Men kan ju lika gärna vara en sträckning, man vet ju inte. Hade jag inte varit gravid hade jag inte brytt mig, men man vill ju inte få missfall nu. Då skulle jag verkligen gråta blod. Men får väl försöka o lugna ner mig o hoppas på att det inte hänt nåt. Att allt är som det ska. Att man inte känner någon privat inom sjukvården. Men vad jag vet så finns där ingen jag känner...


Vilken härlig dag

Det är kladdigt under mina tangenter. Varför? Jo, har precis nyst ner hela tangentbordet. Fan oxå. Nu har jag iaf torkat bort det som jag ser o kommer åt... Fan va läskigt det lät då..haha!

Glömde ju berätta igår. Vi köpte en filt till bebisen igår efter ultraljudet. Nu känns det på riktigt o man har aldrig vågat köpa nåt innan. Inte ens en liten filt. Blev en grön en i fleece som man kan ha oavsett kön. Känns bra faktiskt. Haha, skön känsla man kan få bara av en filt. Glömde tydligen oxå att skriva att bf (beräknad födsel) bara blev framflyttat en dag så nu är bf den 8/4. Blir kanon det. Lagom till vårsolen börjar skina på allvar.

Nu ska jag göra lite mat sen iväg till stan o kolla lite grejer innan jobbet. Känner för att åka in lite tidigare idag så ska göra det. Sov alla mina 8 timmar i natt så är - även om man är trött - på riktigt bra humör!

Ha en bra dag alla!


Ultraljud

Kom hem från jobbet för en stund sen. Kommit på mig själv med att tänka på jobbet flera gånger. Jag har ju bytt skift och jag trivs jättebra. Nya roliga människor, bättre stämning, man tas inte för givet längre och ja, listan kan göras hur lång som helst. Tycker det är roligt att åka till jobbet och man är glad när man väl är där. Visst får jag ont i ryggen men känslan av att vara på jobbet är helt annorlunda nu. Skönt måste jag säga, riktigt skönt!

Idag (eftersom jag inte gått o lagt mig än) var vi på ultraljud. Riktigt coolt måste jag säga. I början såg man den lille riktigt tydligt. Hon mätte lårben o skallen och kollade så allt var okej. Visade hela kroppen för oss. Att hjärtat slog o allt sånt. Såg ut som den sjöng för oss..hehe. Fick tre bilder med oss hem men tyvärr är inte dom så bra. Bebisen hade väl fått nog av att någon putta på den hela tiden så den ville inte riktigt ligga still. Så det blev inga bra bilder. Tyvärr. Hade vi tagit precis i början hade vi fått ett par jättefina kort. Men det viktigaste var ändå att allt såg bra ut o så. Nu fick man verkligen ett bevis på att det faktiskt finns något där inne och att se att den rörde sig var en stor lättnad.

Nu blir det nog sängen. Känner mig ganska trött faktiskt. Så hoppas jag somnar innan 4 i natt.


Känner mig som en hypokondriker

Jaha, då har man jobbar sin första kväll på jobbet. Ingen höjdare kan jag säga. De lååånga dagarna gör att kroppen säger ifrån rejält. Värst är väl ryggen för de sista två timmarna trodde jag den skulle gå av. Tänk då hur det ska bli de här 3-4 mån som är kvar :S Är ärligt talat orolig. Bara hoppas att ryggen stärks men tror jag inte då det är exakt samma jobb som förut, bara andra tider. Men får se hur det fungerar. Annars ska jag försöka bli sjukskriven 25% så jag slipper sista passet varje dag. Det skulle göra en enorm skillnad.

Tog mina järntabletter men vet inte hur lång tid det tar innan jag känner någon skillnad. Är fortfarande trött, trött, trött. Inte kunde jag sova i natt heller vilket gör att jag är ännu tröttare idag.

Imorgon är det iaf ultraljud, något bra iaf. Om det inte visar sig att något är fel...det är man ju helt klart orolig för.

Huvudvärk

Blev att jag sov flera timmar istället för att fixa. Huvudet värker dock fortfarande men jag hoppas det går över när jag snart ska ta mig lite att äta. Annars får man dras med det hela dagen på jobbet. Ska ta en järntablett när jag kommer till jobbet sen så kanske jag klarar dagen bättre.

Nu blir det mat och sen är det väl dax att åka iväg till jobbet kan jag tänka mig.

Ännu en dag i livet

Vaknade tidigt idag med. Men inte så konstigt med tanke på när jag somnade igår. Har redan gjort middagen klar. Bara att värma sen innan jag ska åka o jobba. Det kommer ju bli intressant. Jobba fram till halv ett, jag som somnar så tidigt varje kväll. Får nog gå o lägga mig någon timma innan jag ska åka iväg, kommer aldrig orka annars. Har redan nu huvudvärk.

Tänkte ta o börja med mina järntabletter idag men mår illa o då fick jag ju inte börja så får väl vänta lite till. Men tror de skulle hjälpa mig med tröttheten. Gör inget annat än att sova nu tycker jag.

Ska fixa lite till här så är allt färdigt sen tills man ska åka. Måste åka lite tidigare så jag hinner tanka. Jag hoppas bensinen räcker hela vägen in till skövde. Det kommer bli på håret verkligen...

RSS 2.0