Malmö

Åhh jag är så dålig på att uppdatera. Jaja...blir bättre när semestrar o sånt är över o man återgår till normala rutiner igen.

Nu är vi nere i Malmö och hälsar på Sonnys familj. Vi åker hem sent imorgon kväll. Sen har vi helgen kvar sen börjar han jobba på måndag igen. Det är fasen inte kul asså. Det går så fort. Suck!!

Ska va lite social och kolla på filmen tillsammans med resten nu. På måndag blir det förhoppningsvis ändring på de här med bloggandet..håll tillgodo!

Fixar lite

Märks att det är sommar. Dels så skriver jag inte så mycket o dels så sitter inte folk vid datorn. Hoppas alla läsare kommer tillbaka snart.

Idag försöker vi beta av fönstren. Ska snart ut och måla en andra gång på fönstren som är till källaren. Sen håller jag på och tvättar upp alla kläder i strl 68 till skrutt. Det är alldeles för stort men har märkt att en del kläder i strl 62 är för litet. Som den supersöta sportdressen hon fått av Isabelle. Synd, men så det är. Hon har på sig den idag men det blir nog sista gången.

Tack snälla snälla söta Linda för alla kläder! Du anar inte vad glad jag är. Du är värd alla kramar i världen! Får se till att ses snart med :)

Nä, ut o måla var det. Ha en bra dag!

Sömntutor


Den här tösen kan sova om hon bara vill....

Hur länge hade min lilla familj tänkt att sova egentligen? Börjar bli rätt tråkigt att sitta här alldeles själv....

Sovit riktigt gott


Skallran som Nova fick i 3-mån present av mig och som hon älskar!

Igår somnade jag riktigt tidigt. Efter 9 någon gång slocknade jag i soffan. Va längesen det blev så. Så det var lika bra att gå o lägga sig tyckte jag. Sonny var snäll och tog hand om Nova nu på morgonen med. Visserligen har jag inte kunnat somna om men jag kunde iaf ligga kvar i sängen o det var gött. Nu ligger de där inne o sover båda två. Jag tyckte det var lika skönt att gå upp. Kanske skulle vika tvätten nu medans man är själv och har tid.

Igår hade jag för första ggn efter operationen riktigt starka känningar i gallgångarna. Är inte alls som anfallen jag  hade innan men fick lite svårt att andas. Tog en av mina tabletter jag hämtat ut och det tog bort en del och idag är det mycket bättre! De där tabletterna är dock lite luriga. Får inte ha druckit alkohol 1 dygn innan man tar dom och inte heller får man dricka 2 dygn efter för blandningen med alkohol o de tabletterna gör att andningsmusklerna slappa och man "glömmer" att andas helt enkelt. Tur man inte är självmordsbenägen...för det kollar de ju inte innan.

Nu ska jag upp och äta lite frukost. Se om vädret håller i sig så man kan ut och måla lite fönster. Ha en bra dag allesammans där ute.

Vaken tidigt


En bild från vår semester. Här var vi en hel vecka. Underbara ställe

Jag är redan uppe o har så varit i en timma nu. Skrutt vaknade o ville ha mat så gick upp o gjorde det till henne. Matade henne o la henne i min säng för tänkte vi skulle sova lite till. Men så ligger jag o funderar på saker o då får jag ingen ro till att somna igen. Trots att jag nog skulle behöva sova lite till. Jaja, jag sitter här vid datorn och resten av familjen sover. Skönt för dom att få lite sovmorgon. Jag får väl sova ikväll eller nåt.

Idag ska vi till Nina o hälsa på henne o bebisen. Ska bli kul, vi träffas alldeles för lite! Hoppas jag får hålla den lilla lite med. Det är det enda vi har planerat idag så får se vad som händer. Önskar Er alla en underbar dag.

Renovering


Såhär såg skruttans rum innan. Denna bild är från bilderna mäklarna
hade tagit så vi har haft kaninerna där inne isället för en säng

Idag har pappa varit här mestadels av dagen. Vi ska göra iordning skruttans rum nu på semestern tänkte vi och pappa är snäll och hjälper till. Eller...han gör allt! Ska bara måla taket och väggarna vita och så lägga in ett ganska så mörkt golv. Ska dessutom måla om fondväggen i vårt sovrum. Har inte varit nöjd med den. Tycker den varit alldeles för ljus. Men så hade vi färg över från fondväggen i vardagsrummet så det blir samma mörka lila som där inne nu. Kommer bli bra de! Samtidigt som pappa målat innan har karln målat fönstren på baksidan. Det vi inte hann med förra året. Hoppas det är bra väder imorgon med så vi kan fortsätta.

Nu sitter jag o karln här nere i soffan och kollar på jönssonligan och äter onyttigt. Fasen va mycket onyttigt jag äter nu. Usch, har nog fått igång mitt sockerberoende igen. Nu blir det ett helvete att försöka bli av med. Tänk vilken fröjd om man inte skulle gilla sötsaker o massa gottigheter. Åhh....!!!! Vill gå ner igen! Ska det behövas en graviditet för det?! Va?! Kanske någon som har något bra förslag på hur man lyckas?

Jönköping


Skrutt sitter i soffan

Idag har vi varit i Jönköping mest hela dagen. Åkte redan vid halv elva o kom hem för inte så längesen. Blev en tur till rusta för att köpa det golvet vi vill ha till skruttans rum. Det har varit slut i Skövde jättelänge o det tar tydligen ännu längre tid innan de får in det så nu orkade jag inte vänta längre.

Sen mötte vi upp min morbror o hans fru på ikea och så gick vi ett varv där. Har köpt det som fattades till Novas rum plus matstol som vi ska ha som "resestol". Den är ju så smidig att plocka isär. Köpte en till både mamma o pappa medans jag ändå var nere så nu kommer det finnas en på varje ställe. Smidigt!

Vi följde med dom hem sen och där har vi varit hela em och kvällen. Mycket trevlig må jag säga. Jag och Mia gick en skön sväng med barnvagnen. Nu är vi dock hemma och har både plockat in alla saker, matat och nattat Nova igen och gjort fint i kaninernas burar. Så nu är det minsann dax för sängen. Börjar känna mig ganska så sliten...

NATTI NATTI!

Orolig natt


Skruttan sover lite middag

Guuud va trött jag är! Nova har varit orolig hela natten. Vaknat föera ggr och bara vrålat så antar att hon drömt eller nåt. Jag somnade inte förän 3 första ggn för att hon var så orolig och sen har jag vaknat många ggr efter det så sömnen i natt har inte varit den bästa direkt.

Idag blir det Jönköping iaf. Återkommer ikväll om jag inte somnar extremtidigt. Känns som det skulle kunna hända :P

Stora tjejen

Vår lilla skrutta börjar bli stor nu. Bara att inse. Dock trodde jag inte att jag skulle behöva köpa en matstol till henne redan nu när hon bara är 3 månader. Men så blev det.

Det började på väg ner till semesterstället. Morfar satte henne i en stol på Rasta o där trivdes hon perfekt! Uppbylsad med jackor bakom.



Efter det så fixade såklart morfar en stol till stugan så hon kunde sitta med varje gång vi åt.



O efter det så var det bara att köpa en stol då. Idag så åkte vi iväg och det blev en Hokus Pokus som den så vackert heter. Hittade en dyna att ha i stolen med. Med STJÄRNOR! Underbart! Så nu kan Nova sitta med och titta när vi äter. Det tycker Nova är underbart!


3-månaderskontroll


Idag har vi varit på bvc med skruttan. Va ju en månad sedan sist. Idag var det dax för 3-månaderskontrollen. Hon har ökat ett helt kilo sen sist. Så nu väger hon 5984g och så var hon 61,5cm lång. Stor tjej det här nu ska ni veta. Men så var det ju sen dax. Dax för de hemska sprutorna. Nova hade inte sovit på jättelänge och var supertrött så det gjorde inte det hela lättare. Hon fullkomligt gallskrek min goding. Jag tog upp henne och då blev hon lugn ganska snabbt faktiskt. Sen skulle jag ta på henne byxorna. La henne ner på bänken igen o då trodde hon att hon skulle få mer sprutor så då började hon skrika igen. Snabbt på med byxorna och så upp i famnen igen. Där somnade hon sen medans vi pratade. Hon reagerade knappt när jag satte ner henne i bilstolen. Tack o lov så har hon inte visat några tecken på varken ont eller feber eller så. Varit en hård dag för vår skrutta!

Regn


Vår glada lilla skrutta

Regnet det strilar ner utanför fönstret. Vi sitter vid var sin dator o väntar på att Nova ska vakna i princip. Sen mata o klä på henne för att sedan åka iväg in till Skövde o kolla om golvet vi tänkt köpa finns än. Hoppas det för då ska pappa fixa skruttans rum medans vi är iväg några dagar. Han är snäll min pappa!

Hade tänkt tvätta en maskin till men tvätten sen igår är inte torr än så får snällt vänta. Ska kanske köpa en ställning till. Alltid bra att ha!

Hem ljuva hem

Nu är vi hemkomna från semestern. Det är ganska skönt faktiskt. Borta är oerhört skönt men hemma är alltid bäst faktiskt. Kanske för att man känner sig lite låst i en stuga sådär. Men vi har haft en underbar vecka med pappa.

Nu är snart 2:a maskinen färdig att hängas upp. Skulle behöva köra lika många till men det har vi inte plats för så det får va tills imorgon. Men skönt att allt är uppackat och så iaf. Nu ska vi bara ta det lugnt hela kvällen. Nova sover och har så gjort att bra tag nu.

Bilder kommer snart :)

Summering av några dagar

Vi har det bra här på kusten. Det har inte regnat så mycket som prognosen har visat faktiskt. I tisdags var det kanonväder så då blev det både bad och sol. Lite färg fick man nog då. Iaf så det finns lite att bygga på.

Igår skulle det regnat hela dan men var växlande sol hela fm och em. Var först framåt kvällen som regnet smög sig på. Eller sena eftermiddagen. Innan dess hann vi gå ner o kika lite o då fick Nova en jättesöt nalle av morfar. Jag o Sonny gick ner o badade. Hoppade från hopptornet och lyckades på något sätt riva mig i pannan med naglarna, tror vi, men ett fint sår har jag iaf nu. Blödde iaf...hur det gick till vet jag inte helt säkert.

Idag får vi se vad som händer. Just nu är det uppehåll men blåsigt. Ska regna idag så får se vad vi hittar på. Blir väl någon sorts mellandag idag. Ikväll ska vi iaf ner till restaurangen på tacoafton. Mums!

Nova var så trött innan att hon somnade vid matbordet..haha..såg för roligt ut. La henne i sin vagn och jag tror inte jag hann lägga ner henne innan hon sov. Men då hade hon varit vaken i över 3 timmar. Har väl aldrig hänt innan. Så hon lär nog sova en stund nu... Lilla skruttan.

Ledsen att det inte blir några bilder. Har ingen sladd med mig. Får ta och göra några fotobloggar sen när vi kommit hem. Bloggarna blir tyvärr så tråkiga utan bilder..hoppas ni står ut...

På kusten

Igår åkte vi på semester. Som vanligt bär resan av till Volvos semesterby i Bokenäs. Härligt att vara här igen. Tråkigt att vädret inte är det bästa bara. Men vi ska nog kunna hitta på nåt ändå. Får se vad dagen bjuder på.

Vi var på välkomstbuffé igår. Va sillbuffé som förrätt och grillat efter. Guuud va gott det var. Jag åt så jag höll på att äta ihjäl mig. Va både fläsk- och nötkött, kycklingspett, grillad lax o folie, bakpotatis och majskolvar. Till efterrätt hade dom dessutom en underbar kladdkaka. Vi var tvugna att gå en sväng efteråt för att orka sitta ens..haha

Nä, får se vad omgivningarna bjuder på för aktiviteter en dag som denna...


Trött så trött

Jag är sjukt trött just nu. Ska gå o lägga mig snart tänkte jag. Fast jag sover hela nätter så är jag trött som tusan.

Idag åkte G hem och vi är själva här igen. Har plockat lite här hemma men har inte gjort så mycket mer än så.

Imorgon ska vi åka till Gbg. Dels måste jag hämta lite kläder och då passar jag på att gå på ikea med. Fick med mig Anders och han tar med sig en kompis med. Gött, slipper man åka själv. Nova ska såklart oxå med.

Men, för att orka imorgon så är det nog bäst jag går o lägger mig nu. Natti...

En veckas försvinnande...eller brist på tid...

Man skulle tro att jag har dött eller nåt. Men se det har jag inte. Jag har bara varit sjukt dålig på att uppdatera här. Händer så mycket annat hela tiden.

Tors-sön var vi i Töreboda. Det var festival där och vi bodde hos mamma hela tiden. Vi gick inte på själva festivalen då vi har Nova att ta hand om men jag lyssnade lite utanför staketet iaf.

Igår kom min extrasyster. Hon åker hem imorgon så vi har hittat på en hel del skojiga saker. Igår var vi hos min syster och idag har vi varit i Skövde och shoppat. Hade vi ett nästan 3 timmars strömavbrott på kvällen med. Men gick bra. Maten blev dock sjukt försenad.

Nu sitter vi helt försjunkna i soffan framför tv:n och Navy CIS. Hoppas ni har haft en bra vecka och att ni fortsätter läsa trots den usla uppdateringen.

Hot hot hot!

Det är varmt! Idag kom en liten åskskur men blev inte så mycket. Rensade inte luften nåt vidare. Har tillbringat en hel del tid nere i källaren där det går att vistas. Vill Nova gosa så klibbar vi ihop där uppe. Inte så mysigt faktiskt. Saknar bara tv:n här nere men kanske kan koppla in boxen här nere ett tag istället.

Har precis plockat lite så det ser någonlunda ut iaf. Åker till Töreboda imorgon. Det är festival där men ska inte dit. Har helt enkelt inte råd. Men kanske kan umgås lite med kompisar o så iaf. O Nova får träffa mormor. Eller om det är tvärtom mest...haha!

Nu ska jag snart gå o lägga mig iaf. Det är verkligen på tiden. Ska bli skönt att sova lite. Natti natti på er gott folk!

RSS 2.0