Nere

Jag är nere...så fruktansvärt NERE!
Ut och gå snart...

Julmarknad nr 2 och nr 3


Igår i Skövde

Det är en underbar söndagsmorgon. Fast det varit en orolig natt på många sätt så är vi alla upp och pigga nu. Dessutom skiner solen utanför fönstret och det är underbart! Hoppas det håller i sig hela dagen.

På vårat schema idag står julmarknaden i Mariestad först och sen vidare till julmarknaden i Töreboda. Där ska vi även hem till min kusin och hennes familj och fika.

Vi köpte en lära-gå-vagn till Nova igår. Det är en väldig fart på den så vi la i några stenar och nu går hon runt här. Tycker hon är jätteroligt.

Nä nu får det nog bli frukost tror jag...


Mår inget bra

Gick o la mig tidigt idag för att jag var supertrött men mest för att jag mådde illa. Somnade väl där ett tag men så vaknade Nova vid halv ett o sen dess har jag inte kunnat sova. Nova sover dock efter några läggningsförsök. Så då blev det väl att jag satte mig framför datorn istället då. Får se om illamåendet släpper. Känns som kroppen säger ifrån nu. Dax att börja lyssna på den och hårdsatsa på att gå ner. Skippa minsta lilla matbit som kroppen inte gillar.

Jaha...ja vad händer nu då...tv:n kanske?


Julskyltning

Godmorgon!
Sitter här alldeles själv. De andra två sover fortfarande. Var uppe med Nova vid 7 men så var hon trött så vi gick o la oss igen. Jag gick upp igen vid 9 för då tyckte jag att jag hade sovit färdigt. Men Nova och S sover fortfarande.

Jag har passat på att duscha i lugn och ro och har nu någon form av omelett i ugnen. Vet inte riktigt vad det blir, får se när det är färdigt. Hoppas det går att äta bara.

När alla har vaknat, ätit och är klara ska vi åka in till Skövde. Dels för att handla lite men oxå för att gå lite på julskyltningen på stan. Hoppas bara att vädret håller sig i schack. Får vara hur mulet det vill bara det inte regnar.

Ha en bra dag folks!

Fredag

Nu var det fredag igen då. Alla dagar är ungefär lika för mig men ändå. Kan ju vara skönt för er andra hihi. Har fått sova idag för S tog skruttan så vaknade 8.20 idag. Så skönt! Känner mig inte pigg men får jag bara komma igång, fått i mig lite frukost osv så blir det nog bra sen.

Ska försöka städa lite idag när jag har någon som kan ta hand om skrutt. Det värsta är att jag känner nästan för att städa. Men kan iofs ändras väldigt snabbt. Får se vad dagen har att erbjuda. Det enda jag vet är att vi ska äta tacogratäng ikväll. Åhh vad gott! Längtar redan!

Igår när S kom hem hade han med en present till mig. Ett stooort paket. Visade sig innehålla 12st avlånga tallrikar från IKEA som jag tittat på och ville ha. Ibland är han bara för go! Jag är så himla glad för de är så himla fina! Tack snälla!


Bra dag

Idag har vi lite lagom mycket att göra. Blir en sväng in till Skövde för att träffa mammor och barn ur föräldragruppen och sen ska vi handla lite grann. Annars är det väl mest småfix hemma som gäller resten av dagen. Ikväll kommer S hem. Sista dagen på detta jobbet idag. Sen är han hemme 1,5v innan han börjar det nya. Blir bra det. Kan vi sätta upp stjärnor osv i helgen. Ska sätta upp en slinga på framsidan med. Kommer bli spejsigt.

Nu har både jag och Nova ätit. Jag har duschat och nu ska vi börja göra oss iordning. Ta på oss kläderna vi ska ha, fixa håret och lite sånt där. Blir bra det! Sen blir det nog att åka iväg tror jag. Göttans...lugnt och skönt på morgonen det tycker vi om!

Mat i magen

Skön dag idag. Behöver inte åka ut någonstans utan vi kan bara vara hemma och vara. Ska väl plocka lite här hemma lite grann bara men blir inte mycket. Har lagat lite mat nu oxå. Glad att jag iaf ibland orkar fixa ordentlig mat till mig själv.

Nu väntar jag bara på att skruttan ska vakna så hon med kan få lite mat. Hon har sovit länge nu. Längre än hon brukar. Hade jag vetat det skulle jag fixat djurens burar under tiden. Inget jag hinner med om hon bara sover 20 min.

Nej, ta tag i saker var det...

Ny vecka, nya tag

Det var den helgen det. Var en trevlig helg faktiskt. Men nu är det måndag igen.

Det är konstigt. På helgerna tar S Nova så jag ska få sova. Men då sover ju hon till 7. Idag är det måndag och då drog hon upp mig halv 5. Lite skillnad! Blev mat och så leka lite...eller typ 2 timmar. Sen gick vi o la oss igen och hon sov (och jag med då) till 9. Skönt!

Nu har vi båda ätit frukost och är påklädda o sådär. Blir till att ta det lugnt fram tills vi ska åka vid halv 2. Babysimmet är det som står på schemat idag. Efter simmet åker vi till Novas moster o bara är.

Nova kryper för fullt nu. Just nu är hon ute i hallen o busar. Det går fort. Står gör hon oxå utan problem. Inga svajiga ben här inte. Så nu är väl nästa steg att stå själv. Vilket hon tror att hon redan kan för hon släpper alltid händerna när hon står vid bordet.

Upp och ner

Har inte blivit så mycket bloggande på sistone. Vet inte, men varken orken eller viljan har funnits där. Det händer så mycket nu bara.

För 2 veckor sen bestämde jag och S att vi skulle gå isär. Eller...ja...vi är bara kompisar nu. Men eftersom han ligger ute och kör och bara är hemma på helgerna så bor vi fortfarande ihop. Dels för att vi trivs med varandra och dels för Novas skull. De ses ju bara på helgerna och nu kan de busa hela helgerna men jag får se henne med. Och vi hittar ju fortfarande på saker ihop.

Konstigt det där att bara för att man bestämmer att gå från förhållande till kompisar så känna allt så mycket bättre. Det är mer avslappnat och vi kommer faktiskt bättre överens. Blir inte alls den irritationen eller så.

Har väl sagt att vi ska se vad som händer. Det har varit mycket skit under åren och kommer vi tillbaka så är det väl bra men är inget vi satsar på utan det får komma som en överraskning isf.

Andra saken är att jag hetsätit i en vecka och gått upp allt det jag gick ner. Så onödigt och jag mår så dåligt nu. Men idag började jag om på nytt igen iaf. Mådde mycket bättre när jag åt min diet. Helt utan socker. Denna vecka har jag maxat så mycket socker det bara går. Lite av den anledningen att jag mått dåligt och då gör jag allt för att skada mig själv. O det har jag ju lyckats med!

Igår var vi och gjorde grynkorv hos mamma. Gör det en gång varje år. En mysig liten tradition. Idag blir det nog ingenting på schemat. Kanske gå ut en sväng om det behagar hålla upp. Annars bara leka med Nova.

Pga situationen som råder så blir det nog lite som det blir med inläggen. Har några personer jag egentligen inte ville skulle läsa detta men men. Mest pga för att jag vet vilka attitydproblem dom har o hur dom gottar sig nu. Men aja.. Sånt är det... vill fortfarande byta blogg så om någon vill berätta för mig hur man kan flytta över allting så säg till..

Jobbig tid

Usch, känner mig så nere. Det är så mycket som händer just nu. Även om de är positiva i längden så är det jobbigt just när man är mitt i det. Svårt att förklara men det är två saker som är jobbiga just nu. Men man försöker att hanskas med det på bästa sätt. Försöker se framåt. Är ju inte bara jag som ska må bra utan alla runtomkring oxå. Men det kommer bli bra tillslut. Så är det bara.

Idag ska jag försöka ta tag i den lilla disk som finns. Sen måste jag göra djurens burar idag. Men annars så tänker jag inte göra så mycket. Känns skönt att vi bara kan busa och leka utan en massa måsten. Just nu sover det lilla charmtrollet. Ska vänta på att hon vaknar sen är det mellanmål och bus på schemat.

Grå måndag

Det är så mycket upp och ner här just nu. Därför finns inte orken att lägga in bilder eller göra något vackert av det hela. Bara att skriva får lixom vara nog. Men det ser tråkigt ut.

Jag somnade i soffan när Nova sov förut. Skönt, jag behövde verkligen det. Vet inte varför men jag sover så himla mycket nu för tiden. Skulle gärna sova en stund till. Men snart blir det lunch för oss och i em är det babysim igen. Har ingen lust att åka iväg någonstans om jag ska vara ärlig men men... Jag gör det för Novas skull.

Snart blir det lunch för oss båda och så får vi väl leka tills det är dax att åka. Efteråt kommer hon sova som en stock, det gör hon alltid. Jobbigt att bada.

Jag ser...

Vi hann faktiskt med det vi skulle göra idag. Eller vadå..hann och hann...vi gjorde det. Nu ser vi ut genom fönstren igen och det var nog det som var det viktigaste. Åkte och handlade lite med. Hittade massa skit som vi inte skulle ha men som kom med ändå. Jaja, kan väl inte bli mer än fattig. Haha!

Nu är det en vecka med aktiviteter och vardagssysslor igen. Men inte så fel det heller.

Sunny sunday

Så var det söndag idag och idag är det vissa saker som måste fixas. Dels måste vi ställa ner trädgårdsmöblerna under balkongen. Där står de någonlunda skyddade mot snö och vind.

Kläderna måste jag vika ihop och lägga in i garderoberna idag med. Jag är sååå dålig på det. Sen skulle jag vilja tvätta fönstren idag för de är sååå skitiga. Lika bra att passa på när det är någonlunda varmt iaf. Just nu ser man ju inte ens ut.

Ska åka och handla i em med men annars blir det en lugn dag. Inget som borde ta allt för lång tid. Sen blir det bara till att ta det lugnt med lite mat och tv kanske. Låter som en bra söndag i mina öron iaf.

God morgon

Är uppe med skrutt. S tog henne i morse så jag tar henne nu. Kunde ändå inte sova mer. Så nu sitter hon och leker på mattan och jag vid datorn.

Blir en sväng till biltema sen för att se om de har de täcket till baksätet jag vill ha. Sen sätter vi nog in Novas nya bilstol isf. Känns som hon inte får plats i den andra med tjocka vinterkläder och allting. Axlarna trycks lixom ihop. Egentligen är hon nog lite för liten för den nya stolen men vad ska man göra när de är sådär mitt emellan? Det går ju inte. Får bara hoppas på att man inte blir inblandad i någon olycka.

Sen i em drar vi till Jönköping. Bror skulle in en snabbis på ikea och sen ska vi på min morbrors 35-årskalas. Blir trevligt. Tror inte det blir så många timmar så sen är det bara att åka hem med en trött liten tös. Vi tar med oss bror och Ellen med i vår bil.

Nu blir det frukost och sen Skövde för första ggn.

Slödag

Vilken otroligt slö fredag. Vi har inte gjort någonting o varken jag eller Nova har hoppat ur pyjamasen idag ens. Har pysslat lite här hemma med disk, tvätt och lek. Somnade när Nova sov på förmiddagen med oxå. Haha! Snart kommer S hem och det blir tacos och dansbandskampen ikväll. Gott!

Nu ska jag vika ihop lite tvätt så jag får plats att hänga upp den maskin som är på g nu. Annars blir det inte mycket mer som händer idag tror jag. Denna slödagen var precis vad jag behövde!


Hektisk dag

Blev en rejält stressig dag idag. Kom upp för sent i morse och telefonen ringde. Därför kom jag i duschen kl 10, då jag planerade att åka. Började klä på Nova ytterkläderna kl 11, då skulle jag vara hos fotografen. Men ringde o bokade om tiden. Det funkade inte. Åkte sen till mammaträffen. Den började oxå vid 11 men jag hade ju sagt att jag skulle bli lite sen. Vi var bara 3st idag på träffen men inte var det mindre trevligt för det. Barnen lekte och vi pratade.

Efter det var det iväg till fotografen för att prata om bilderna och beställa det som skulle beställas. Det gick bra och de är så oerhört trevliga där inne. Man känner sig verkligen välkommen och de tar sig verkligen tid.

Redan nu var Nova jättetrött men var tvungen att åka förbi maxi för att handla lite grann. Blev dyrt som alltid när man köper blöjor. Men antar att det är något man får ta. Får försöka bli rik istället...haha!

Nu blir det tv resten av kvällen och imorgon ska jag fixa med hemmet. Nästan så jag känner för det... Imorgon kommer även S hem. Skönt!

Ur gängorna


Trötter

Nova hon stället sig mot bordet hela tiden. Något hon inte riktigt behärskade i helgen då det har gått fort. Nu vill man ju inte sitta på täcket och leka när man kan stå. Dock så kan hon nog inte riktigt komma därifrån. Men det kommer väl.

Är helt off idag. Försöker göra något här hemma men blir inte mycket alls. Har iaf kört diskmaskinen och håller på med en maskin tvätt. Men resten vet jag inte hur det blir med. Det är inte mycket alls men det tar verkligen emot. Är helt ur gängorna idag verkligen. Tror mycket beror på att jag äter för lite men är även andra grejer. Bara hoppas att allting löser sig till det bästa.

La Nova lite nu under protest. Får se om hon somnar eller om jag får gå in o hämta henne. Låter som att hon inte alls vill sova. Sitter förmodligen o leker med sina nappar. Jaja, får väl plocka upp henne isf. Inte mer med det.

Jag borde oxå sova en stund. Har ont i huvudet och är trött. Får bli att lägga sig tidigt ikväll..eller flera kvällar så man kommer ikapp. Hoppas det är sömnen det beror på. Skulle nog kunna va mycket annat med iofs.


Upp och ner


Jag vilar lite här då... På min spegel :)

Blir inte mycket här. Det händer en del här hemma som jag dock inte vill ta upp här. Vet att det finns folk som läser som jag inte vill ska läsa. Personer jag inte litar på längre. Går det inte att bara lösenordsskydda ett inlägg? Har sett andra göra det men kanske inte är på just blogg.se.

Nova sover en stund nu och i ärlighetens namn borde jag göra detsamma. Fast jag sovit 8h i natt så är jag jättetrött. Fattar inte vad som tagit åt mig. Hoppas det släpper snart så jag blir människa igen.

Idag är det inte mycket som står på schemat. Plocka lite här hemma och tvätta en maskin. Det är väl i stort sett det. Har ingenting jag behöver göra förän på torsdag då vi ska iväg lite till Skövde. Men enda på hela veckan. Ganska skönt faktiskt.


Tur

Så har man varit på bilia för ett ärende och passade på att beställa en ny bilstol till Nova. Just denna helgen var det tydligen 20% rabatt på allt. Coolt! Blev ju en hel del billigare då ju. Ibland har man tur. Sen blev det en tur till Willys för att handla lite o det blev inte billigt..men men...nu behöver man inte handla på ett bra tag igen.

Resten av dagen ska jag försöka tvätta lite men annars blir det bara lugnt. Skönt faktiskt.

Stå upp

Idag chockade Nova mig med att sova till 8.30. Jag som la henne vid 19 igår, hon måste varit jättetrött. Men jag tyckte såklart med att det var skönt. Hoppas hon gör det till en vana men man ska ju inte hoppas förmycket.

Har röjt upp lite i köket och om en timma kommer syrran. Ska bli skoj. Kanske kan vi spela färdigt alfapet som vi inte hann förra gången. Eller vi lär ju få börja om.

Ikväll kommer S hem oxå. Ska bli skönt. Får se vad vi hittar på i helgen. Han och Nova ska väl busa en hel massa iaf.

Nova vill inte alls försöka krypa. Nu är det stå som gäller. Hon har fortfarande inte riktigt styrkan till att ställa sig upp själv. Hon har dragit sig upp vid bordet några gånger men alla dessa försök slutar oftast med att hon dunkar i huvudet någonstans. Skulle behöva en hjälm på henne ibland tror jag. Men gud va hon kämpar! Ska bli intressant o se här den här damen behagar gå för känns som det kommer bli tidigt.


Spontanitet



Igår var vi som sagt på babysim. Det var riktigt roligt tyckte Nova. O jag tyckte det var jättemysigt. Så fort hon kom ner i vattnet så började hon plaska med händerna. Så sött. Det är inte för inte som jag får torka halva badrummet efter att hon badat.

Efter simmet åkte vi helt spontant ner till Jönköping och hälsade på Mia, Rolle o Zaga. Himla mysigt faktiskt. Blev inte lång stund men var skönt att bara komma hemifrån och göra något annat. Hade ju dessutom en barnvakt hela tiden. Nova som brukar vara så gnällig på kvällarna var på jättebra humör igår. Kanske kan bero på att hon sov dom 1,5h ner och att hon fick mat direkt när vi kom fram. Dessutom sov hon hela vägen hem.

När vi kom hem så fick hon sin välling och sen gick jag bara o la henne i sängen och hon somnade på en gång trots att hon sovit hela vägen i bilen. Ibland har jag världens bästa unge! Men hon har iofs aldrig varit svår med sömnen.

Idag hoppade vi över sången för jag orkade inte. Har hela dagen full ändå. Om en timma ska vi åka till Skövde för att kolla på bilderna hos fotografen. Sen åker vi till syrran och är där ikväll. Var längesen moster och Nova träffades nu.

Önskar er en bra dag!


Sömnbrist

Vilken natt. Gick o la mig försent. När jag väl gick o la mig låg jag vaken i flera timmar. Sen fick jag sova några få timmar innan Nova börja skrika 03.30. Upp o ge henne mat och lägga henne igen. Sova några få timmar igen sen upp vid 07.30 igen. Sen dess har vi varit vakna. Passade på att ta mig en dusch medans hon satt nöjt på badrumsgolvet.

Nu har hon fått gröt och hon sover igen. Jag får väl ta mig lite o äta jag med för jag känner mig helt snurrig idag. Kanske brist på både det ena och det andra.

I em ska jag o Nova gå på babysim. Ska bli så roligt. Tror hon kommer gilla det. Halva badrummet är ju blött när hon badar här hemma så.


Gahhh

Borde kanske gå o lägga mig men på nåt sätt så orkar jag inte. My life is a mess! Finns så enkla vägar att gå för att få det bra igen men antar jag kommer få gå den långa vägen.

Känner inte för något, är helt anti, elak mot folk och fan vet allt. Ännu en anledning till att jag borde gå o lägga mig.

Nova vaknar väl vid 5 imorgon med och imorgon em ska vi på babysim för första gången. Så en anledning till att gå o lägga sig. Ja, får väl bli så då... Kommer inte kunna somna men kan väl ligga o vända o vrida på mig.

Söndagsslö

Igår åkte vi på förmiddagen in till stan för att S och hans bror skulle klippa sig. Det slutade dock med att jag klippte mig jag med. Blev jättenöjd faktiskt. Har kvar längderna i nacken men mycket mer uppklippt. Skönt att göra nåt iaf.

Så igår em kom ju hela släkten...eller iaf familjen. Det var dax för den årliga våffelaftonen då båda våra familjer samlas och vi äter våfflor. Trevligt som vanligt. Mycket tjo och tjim. Tror många vart lite besvikna på Nova dock. Hon är ju så mammig och vill inte alls vara hos andra jiust nu. Men men...gick väl sådär. Jag la henne vid halv sju som vanligt o hon somnade som en stock. Hörde inte ett ljud ifrån henne på hela kvällen fast vi stojade på rätt bra här ute.

Har sovit ganska okej i natt. Var uppe vid fem och matade Nova. Sen var vi uppe vid åtta och lekte. Vid nio var det dax för gröt o nu leker vi igen. Hoppas det blir frukost för oss snart för jag är oxå hungrig.

Idag kommer det bli lugnt. Ställa iordning bord och diska och röja undan. Men de blir lagom söndagstempo. Hoppas ni andra får en skön söndag med.

RSS 2.0