Fest

Var på 30-årsfest i Jönköping igår. Va himla trevligt. Mycket nytt folk man aldrig träffat förut. Mycket god mat dessutom. Va exotisk planka så det fanns massor som jag kunde äta. Det enda jag fuskade med var spriten. O så åt jag ju faktiskt lite dessertost. Men inget bröd, inga kex, ingen potatisgratäng o ingen efterrätt. Så jag får väl vara nöjd ändå.

Träffade en jättetrevlig tjej som jag pratade en hel del med. Tog hennes mejladress och jag hoppas vi kan fortsätta hålla kontakten. Behöver tjejkompisar som jag kan prata o kanske umgås med ibland. Vore toppen. Men vi börjar väl med att skriva lite till varandra så får vi se vad som händer efter det. Även de andra 3 tjejerna som var och gjorde sig iordning hos m&r tycker jag väldigt mycket om. Dom är så vänliga o öppna. Ingen som har några förutfattade meningar. Man får va sig själv o det är ingen som dömmer en. Det är skönt och avslappnat att umgås med dom. Tjejkväll kanske?

Är helt slut idag. Inte bakfull men ruskigt trött. Jaja, ska snart sova lite innan jobbet så. Men först lite kyckling o grönsaker. Så man orkar jobba.

Göteborg

Det blev en sväng till Gbg då. Sambon bor ju där nu medans han jobbar. Två månader är det tänkt. Tråkigt som fasen o bo själv igen. Usch! Åkte iaf dit med lite nybakt bröd till han. Han fick även lite rosor. Va väl snällt såhär en fredag. Kom precis hem nu o jag är helt slut! Kunde inte sitta still på tåget. Kroppen värkte av trötthet. Nu tänkte jag koppla av en stund i soffan framför tv:n under en filt innan det är dax för sängen.

Imorgon kommer syrran hit en sväng. Sen blir det att åka iväg till Jönköping på 30-årskalas. Ska bli skoj. Tänkte fuska lite med spriten. Det är mycket kalorier i sprit o egentligen förbjudet men men...jag är ingen som festar speciellt mycket så jag tycker jag kan unna mig detta. Kan va nykter resten av hösten sen. Så en gång är nog okej.

Ska ta o lägga ner datorn nu. Känner att tröttheten smyger sig på mig med stormsteg. Kul förresten att se att så många börjat läsa mig blogg. Blir man glad.

Love you baby!

Snart färskt bröd

Sov inte så länge idag...ställde klockan på 12. Blev ju ändå 4,5h sömn. Känns som det är så mycket jag måste hinna med idag. Ska kanske till Gbg en sväng i em/kväll oxå, får se. Har precis bakat ut mina limpor. Ser fina ut. Trodde jag hade haft för lite mjöl denna gången, men verkar se bra ut. Är lite mindre än förra ggn så kanske är det så. Men får hoppas dom blir goda ändå!

Ska passa på och fixa Lucas bur o duscha sen när dom står inne i ugnen. Sen måste jag ner på stan o härja lite grann. Sen får vi väl se om det blir Gbg eller hur det blir.

GI-bröd med dinkel

Tänkte dela med mig av ett recept jag hittat på nåt dom kallar GI-limpa. Det är med dinkelmjöl, ganska mättsamt och väldigt väldigt gott! Vill varmt rekommendera det. Det är superenkelt att göra, tar inte alltför lång tid och det smakar som sagt ljuvligt. Mums! Testa nu!

GI-bröd, 2st limpor

Du behöver
10 dl vatten
1 pkt färsk jäst
2 msk olivolja eller rapsolja
24 dl dinkelmjöl
4 tsk Mineralsalt
2 msk sesamfrön
1 påse (12g) beroende fänkål (går säkert ha mer om man vill)

Smula ner jästen i en bunke och rör ner ljummet vatten. Tillsätt resterande vatten. Blanda ner oljan, salt, sesamfrön, fänkål och sist mjöl.  

Knåda degen ordentligt och lägg den för jäsning över natten i kylskåp. Låt den jäsa i rumstemperatur en stund nästa dag. Värm ugnen till 175 grader och grädda under 40 minuter.

Du kan smula mager ost ovanpå brödet under slutet av tillagningen. Variera brödet med lite sojamjöl och solrosfrön.

Jag har inte testat varken med ost på eller med sojamjölk eller solrosfrön. Men testa gärna o berätta hur det blev. Lycka till!


Att göra

Denna dag kommer inte bli speciell alls. Ska bara göra saker som är nödvändiga. Prio 1 är iaf att fixa Lucas bur. Sen plocka iordning o diska o sådär. Sen ska jag sätta en bröddeg. Efter det tja, jag vet inte.

Fundera på vad jag ska ha till middag. Är helt nollställd på det området. Kommer inte på någonting. Tacos? Men känner inte för det. Kyckling kanske. Det är det bästa jag kan komma på för tillfället.

Dax att börja beta av listan... Först Lucas bur...


Försov mig big time!

Ja jäklar! Fattar inte hur jag lyckades men på nåt sätt gjorde jag det. Gick o la mig tidigt igår kväll för att jag gått upp tidigare för att städa innan Sonny åkte. Satt o gäspade i soffan så vid 21 gick jag o la mig. Pratade i tele med Sonny en halvtimma, satte alarmet o somnade ganska snabbt. Sen är det det lustiga kommer. Vaknade o undrade vad klockan var. Kollade på klockan...03.33...va fan! Jag skulle gått upp senast kl 00.00. Varför gick inte alarmet igång? Fick lite skamsen ringa till jobbet o säga att jag försovit mig. Tog ledigt resten av natten o ja...vad ska man säga?! Gick o la mig o sov igen. Kommer få höra detta hela denna natten nu.

Antar att jag varit så trött, eller varit i en dröm när alarmet ringde. Har lyckats med detta tidigare. Tar en evighet innan jag fattar vad som händer för jag varit mitt inne i en dröm o har då svårt o skilja på verklighet o dröm. Men denna gång måste jag fått av alarmet på nåt sätt. Lite oturligt har jag inte satt på snoozen utan stängt av alarmet. Jag är inte ens medveten om att jag hört alarmet. Men men, finns inget att göra åt det nu. får försöka skratta åt det o se till att det inte upprepas. Ska numera ställa två tider så om jag lyckas få av det ena ska jag ha en reserv.

Har satt in alla papper i pärmarna idag. Lagt in dom rena kläderna i byrån. Ska bara diska lite o sen finns det inte en enda sak på fel ställe...eller kanske någon. Men inte som innan.

Tänkte skriva ett recept idag igen. Har testat det o det är gott. Lite annorlunda mot vanlig paj kanske. Men gott är det. Det roliga med det här receptet är att istället för vaniljsås eller marsan så används kesella. Lite nyttigare - lite bättre. Letar ständigt efter nyttiga recept så detta är välkommet!

Äppelpaj med smak av kardemumma
6 äpplen, ca 800g
2 dl fiberhavregryn
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl brun farin
1 tsk kardemummakärnor, stötta
1/2 dl flytande matfett

Sätt ugnen på 225 grader.
Kärna ur äpplena o skär dom i klyftor. Lägg dom i en ugnssäker form.
Blanda alla torra ingredienser. Fördela över äppelklyftorna. Ringla över matfettet.
Sätt formen mitt i ugnen o grädda i ca 25 min eller tills äpplena är mjuka.
Servera äppelpajen med kesella smaksatt med vaniljsocker.

Ensam igen då

Tisdag idag då. Nu är det sådär tråkigt igen. Sonny åkte precis till Gbg igen. Ska jobba där i två månader. Vill ju att han ska få ett jobb här uppe men just nu är det viktigast att han tjänar pengar så vi har inte så mycket val. Tråkigt bara att behöva sköta allt här hemma ensam igen. Varit så skönt nu denna veckan när han varit hemma o vi har kunnat delat lite på sysslorna. Men men...

På måndag ska jag lämna bilen till Ronnie så ska han göra en sista service innan det är dax för försäljning. Kommer köra ner bilen till Gbg den 12:e så får han sköta försäljningen. Hoppas vi blir av med den snabbt. Någon måste väl vilja ha en så fin bil.

Haha, hände en rolig grej på jobbet i morse. Han jag jobbar med på vev glömde lägga i vevaxeln innan han skickade vidare motorn in till roboten. Haha! Kl 06 på morgonen och en timma kvar att jobba så var det ett välkommet tillfälle att få skratta lite på.

Känner mig helt nere. Vill inte göra någontng längre. Bara ligga i soffan o deppa. Ensam igen, Vill inte vara ensam. Skulle vilja ta upp Lucas i knät o gosa med men han vill ju inte ligga i knät. Suck.

Regnar ute med. Så går ju inte att ut o gå eller nåt sånt. Orkar inte ta ut bilen heller. Får helt enkelt stanna hemma. O lika bra det med tanke på hur lite pengar vi har denna månad. Så mycket som kommer gå till bilen för att vi ska kunna sälja den. Suck...att hela ens tid ska bestå av att tänka på pengar. Nån gång måste det ju bli bättre. Vi gör ju allt rätt...precis allt! Vi är värda bättre!

Ännu en måndag

Så var en ny arbetsvecka igång igen. Fick stå på en ganska okej station iaf denna veckan. Långt från alla knäppisar. Skönt det. Få va med lite normala människor denna veckan.

Idag var vi o handlade, fast det är först imorgon vi får lön. Eller jag får om några dar men sonny får imorgon. Handlade massor, för 1300 spänn. Herregud! Det är så jag håller på och gå under. Det är så mycket pengar. Men så fick vi ju 3 par skor, en vinterjacka och så mat för det oxå. Men ändå mycket pengar. Behöver alla pengar till o fixa röda faran så vi kan sälja den sen. Kommer bli en hård månad....som vanligt! Suck... Hoppas nästa blir bättre. Jag går o hoppas på det varje månad.

Åt nån fiskgryta med röd curry idag. Va väl ganska okej. Hade råris till o jag är inte så jätteförtjust i det. Men så äter man ju inte lika mycket då så det kanske är bra. Tycker fullkornspastan är bättre. Men så är det med nya vanor. Bara att le, äta o se glad ut. O hoppas på att man får ut något positivt ur hälsosynpunkt på det. Hoppas det. Inte bara att man går ner i vikt utan i stort med. Att man ska må bättre o insidan ska må bra med tarmar o kärl o allt vad det nu är.

På lördag ska jag till Jönköping på 30-årskalas. Ska bli skoj. Alltid skoj när människor man inte träffar så ofta eller inte har så jättetät kontakt med bjuder en på sin stora dag. Det är min morbrors flickväns kompis. Jaja, ska iaf bli skoj. Massa skoj.

Gått ner ett kilo denna vecka. Ligger ändå ett halvt kilo back sen förra veckan men borde jag väl kunna ta igen nu. Inget mer fusk nu. Nu är det hårdträning som gäller. Bara massa broccoli heeeela dagarna...hehe...

Kram på Er!

Lördag

Det är en seg o ganska tråkig dag idag. Hatar såna här sega o tråkiga dagar. Händer ingenting o det är det ändå lördag. Vi åkte ut en sväng iaf. Lämnade lite filmer, köpte lite växter till gästrummet o sen för att inte behöva åka hem o tråka så åkte vi till Mariestad till karlssons o kollade lite. Köpte en t-shirt till mig för den va så billig.

Igår så kollade vi bla på Jakten på lycka. Den va verkligen asbra. Har du inte sett den så gå och hyr den på en gång. Den är väl värd det. Skulle kunna se den igen. Sen kollade Sonny på nån annan film med men den verkade inget bra alls så jag lade mig tillrätta o somnade i soffan.

Idag har vi hyrt Se upp för dårarna och The wicker man. Får vi se hur dom är. Den första är nog bra iaf tror jag...eller hoppas iaf. Snart är det mat. Vi har en köttfärslimpa i ugnen o så blir det lite broccoli o ärtor med . Ska bli himla gott...mums mums!

Imorgon är det dop o sen jobb som gäller igen. Fattar inte varför tiden måste gå så himla fort för. Skulle vilja va ledig ett halvår eller nåt...men då blir det väl svårt att komma tillbaka efter det med. Bara att le o se glad ut antar jag.
Lucas är lite tjurig idag. Vet inte vad det är med han. Kanske hörde han att jag bokade en tid till kastrering till han. Men bara för att få en lugnare kanin juh. Han har börjat bitas lite lätt när han inte får som han vill. Det hoppas jag han slutar med. Sonny tycker inte vi ska göra det. Han tycker att det där med att "klippa bort bollarna" känns lite läskigt. Haha...

Nu blir det mat.
So long!

Låg just nu

Natten på jobbet gick ganska smärtfritt ändå. Var först påväg att inte gå alls men vafan, inget blir bättre för att man stannar hemma. Lånade ju Sonnys mobil så jag lyssnade på radio hela natten. Fanns nog dom som tyckte jag va tråkig men jag behövde va för mig själv. Kom på en sak till som nr2 alltid säger till mig när han kommer igång. O det är att jag måste sluta utnyttja vår kanin sexuellt. Suck...så löjligt att jag får krupp. O jag bryr mig egentligen inte men när han tjatar om det kanske 20ggr på en timma då får man psykbryt tillslut.

Är helt låg idag. Orkar inte med nåt o är verkligen inte nåt trevligt sällskap för Sonny. Men men... Han va på intervju idag igen, men verkar inte bli nåt där. Mår så fruktansvärt dåligt när han inte har fast jobb. Han har så han kan jobba i Gbg under tiden men jag vill veta att det är fast. Att pengarna kommer in i slutet av månaden. Att vi klarar oss. Vi är värda att få lite pengar över nån gång o kunna känna att vi har råd att unna oss någonting. Vi har lite planer på att åka till Paris i vår eller sommar. Men vissa saker måste lösa sig först. Ekonomiskt. Vi måste ha kommit till en viss grad på skalan innan det kan bli så.

Livet är lite jobbigt just nu. Jag vill ha trygghet i mitt liv. Det har stormat alldeles för mycket det senaste året. Men jag lever fortfarande på hoppet på att det ska bli bättre. O vissa saker har ju redan blivit bättre. Sonny har fått bättre insikt i vissa saker, men han har en bit kvar på väg till målet. Men han kämpar. Tyvärr känns det som han går i motvind hela tiden. Men han har inte gett upp tack o lov. När han gör det är vi nog körda för jag har inte kraften o orken att bära oss båda. Ledsen att jag inte har ens kraften o orken att ta hand om mig själv emellanåt. Tack för att du då finns där för mig. Älskar dig!

Livet på Volvo?

Ibland är livet verkligen inte vad det borde vara. Som på jobbet vissa dagar. Som på jobbet i natt. Vissa människor har förstår inte när det är dax att sluta skämta. När dom har gått för långt. O det är dessa människor som är så himla jobbiga. O eftersom jag är ensam tjej på min avdelningen på just mitt skift så blir det väldigt mycket sexsnack. Tyvärr. För ibland tar det döden på mig. Antar att det är ganska tacksamt att ha mig som offer eftersom jag är just ensam tjej. Men finns ju en del killar som tycker det är lågt med. Tyvärr brukar dessa personer få med sig dom runt i kring med. Önskar det kunde vara någon som sa ifrån någon gång. Ska ge några exempel...

Jag hade spillt lite vatten på golvet. Då kläcker person 1 ur sig att "fan du är så kåt o våt att du lämnar spår efter dig" Sen så sa han det säkert 10ggr inom en halvtimma eller nåt. För varje ny person som kom förbi. "kolla, Erika är så kåt..." Väldigt jobbigt. Jag kan ta det några ggr...då kan jag förstå det roliga i det...att det är ett skämt. Men tillslut blir det väldigt jobbigt. Så jag sa helt enkelt till...i snäll o vänlig ton att "snälla, inte idag, jag orkar inte" Varpå han säger "haha, det där tror jag på lika mycket som påskharen" Om någon ber en snällt, kan man inte bara lägga av då? Då blev jag iaf förbannad o pratade inte med han på flera veckor. Han kom upp till mig några dagar efter o sa att "har du problem hemma behöver du ju inte ta med dom till jobbet." VA??? Som om det va därför jag inte sa så mycket... Idiot! Den där frasen kommer fortfarande upp emellanåt men jag försöker ta det rätt. För jag vet att han inte menar nåt annat än ett skämt. O han är en ganska bra människokännare så jag tycker han borde se när det har blivit förmycket.

Exempel nr 2 hände för några veckor sedan. Jag hade upplärning nere på kolv med en person som i vanliga fall fräser som en arg katt mest hela tiden. Hackar på andra o är allmänt otrevlig. Just denna vecka var han snäll o hjälpsam. Jag var själv lite chockad men mest glad över att han var så. Då börjar person nr 2, som för övrigt är den som håller på mest, att ja vad har jag gjort med han o att vi var kära o bla bla bla. Även detta var okej ett tag men efter ett tag blir det ganska tröttsamt. Så fort han jag hade upplärning med kom förbi så undrade han varför han va där nere så mycket o om det va för att jag var där nere. Ja ni förstår. Han ritade hjärtan på massa papper där han skrev våra initialer i mm. Det är bara att strunta i men när jag har fått nog så har jag fått nog. Då orkar jag inte mer. Då blir jag bara ledsen. Det slutade iaf med att bror kom förbi just då för han va på väg till jobbet o så sa jag till han att säga till nr2, vilket han gjorde. Tack o lov så slutade han. För den gången...

Nästa grej är från i natt. Nr2 o säg nr3 står ganska nära vilket medför att jag alltid hamnar i kläm om jag är i närheten. Detta har hänt förrut o kommer garanterat hända igen. I natt så började nr 2 igen...jag ser ut att va sexuellt utsvulten, jag kollar för mycket åt nåt håll, jag ler o fan vet allt. I början så hänger man ju på... Tyvärr så glömmer jag att han aldrig slutar. Denna gång så skulle han fixa tid hos nr 3, jag skulle få mig mitt livs omgång bla bla bla. Det som är jobbigt är att även om jag på hans kommentarer försöker svara lika jävla dumt eller försöker ta mig ur situationen så vänder han alltid på det o gör det till nåt sexuellt. Jag kan säga nåt helt vanligt, o han får det ändå att passa in i hans jävla sexhistoria. Det blir bara för mycket till slut. I natt orkade jag inte utan jag va tvungen att dra till toan. Tårarna bara rann. När jag kom tillbaka fick jag skit för att jag bara drog, att jag va borta så länge, att jag inte hade bråttom tillbaka o fan vet allt. Men sket i allt. sa inte ett ord mer till han resten av dan. Orkade inte.
Alla vet att han är sån, att hans hjärna är som en 13-årings som en arbetskamrat så passande sa.

Svårt att återberätta allt så det inte bara låter löjligt men jag försöker. Det är såhär gargongen är på volvo, speciellt på en avdelning eller ett skift som mitt där det är så få tjejer. Och 9 ggr av 10 klarar jag av det. Men ibland går det bara inte. Jag säger åt dom att sluta o dom typ står o skrattar åt mig o frågar varför jag ler hela tiden. Så är det igång igen... Jag tänker på nåt, nån eller ja...va fan som helst.

Jaja...vet inte hur det låter. Skulle haft med mig en bandspelare så hade ni förstått. Ska försöka låna sambons mobil i natt. Han har radio på den o då ska jag dra på högsta volym o så hör jag inget sen. Inte med dom bra öronsnäckorna jag fick av sambon. Tur att han va hemma nu iaf...

Ändrat igen

Jag har ändrat på min sida igen. Gillade inte designen riktigt. Får se om detta blir bättre eller om jag ändrar mig igen. Hehe...

Sambon har skaffat blogg med. Så nu kan ni läsa där med. Han har adressen http://sonnystankar.blogg.se/
Gå in o läs o kommentera där med så blir han glad. Han har satt upp ett mål för vikten han med. Va mer än vad jag visste men jag är glad att han tagit det steget. Vi behöver det båda två. Vi har båda ätit nyttigt idag. Ägg till frukost, färsbiffar med stekt lök o broccoli till middag o så päronbitar nu ikväll. Får se om det blir nåt mer innan sängen. Jag ska ju jobba inatt med men då blir det bara frukt som vanligt.

Lucas är så himla söt idag. Så sällskaplig. Det märks verkligen att han har blivit lugnare. Han vill verkligen bli klappad o att man sitter på golvet o ägnar han lite tid. Mysigt värre!

Matbrödet jag bakade har varit en riktig hit. Skoj måste jag säga. Kul när det man gör blir uppskattat.

Nu ska jag kolla på tv en liten stund innan det blir sängen några timmar.

Så kan det gå

Så var man hemma igen. Stupade nästan i säng igår. Va riktigt trött den sista timmen hem. Kunde inte ens sitta still i bilen. Bara kröp i benen på mig.

Har varit en underbar helg. Lugn, skön, mysiga människor runt sig o så lite kalas på det. Har blivit riktigt mycket fuskande i helgen. Tror inte jag ätit som jag ska en endaste hel dag i helgen. Men det gör inget. Någon gång måste man unna sig o det har jag gjort nu. Jaja, här kommer det. 1,5kg har jag gått UPP denna veckan. Men va fasen. Har ju ändå gått ner exakt 8kg. Så nu är det bara att kämpa på igen.

Nu ska vi bygga upp hagen till lilleman.

Malmö

Igår åkte vi ner till malmö till sambons mamma o hennes sambo. Hans bror bor även där. Kom såklart inte iväg som vi skulle. Jag skulle sova efter jobbet, vi skulle städa lite grovt, fixa lucas bur, göra oss iordning o dessutom ut handla en himla massa saker. Resan ner till iaf bra. Det regnade i stort sett hela vägen. Här nere blåste det dessutom småspik. Usch, det blir så kallt. Är inte van vid den blåsten som kan va här nere. Somnade i soffan som vanligt. Vet inte om det är något med deras soffor eller vad det är. Hehe...

Idag har vi förberett o ordnat inför svärmors 50-årskalas i största hemlighet. De mesta hade ju dock hennes man redan fixat men lite småpyssel va de iaf. Jag, sambon, hans bror med flickvän åkte iaf till en, enligt mig, helt underbar butik med partygrejer. Köpte två helt underbara heliumballonger som vi gav henne. En som det står "happy birthday to you" på och en som det står 50 på. Vilken affär...vill ha en i skövde med. Gjorde oss iordning o väntade på att folket skulle komma. Hon blev så överaskad. Gick här o va nervös i flera timmar innan. Men blev lyckat.

Igår när jag kom band jag buketten till henne. Jag hann inte det hemma. Va 4 kvistar liljor, 10 rösa rosor och 10 gula rosor. Det va svårt med så mycket men dom andra säger att den blev bra. Jag säger att den blev sådär. Den va från oss och svåger (det heter väl så?) med flickvän. Sen hade dom dessutom köpt en ring i tunisien som va från oss alla. Så himla fin verkligen. Ja o sambon hade dessutom köpt en ljuslykta med ett ljus till. Svärmor är helt tokig i ljus o ljuslyktor, precis som jag. Så det var inte så svårt att hitta en present till henne.

Har fuskat idag...en hel del. Men men...får ta tag i det när jag kommer hem igen. Har man väl börjat fuska är det svårt att sluta sen dessutom. Men får väl ta någon helg då o då...kanske kommer jag klara det i längden då. Om jag tillåter mig själv att unna mig vid speciella tillfällen. Men endast då.

Så himla roligt att träffa alla igen. Så längesen. Tycker så mycket om alla. Svärmor med karl. Vilka goa människor. Varma rakt igenom. Svåger med flickvän. Helt underbara. Alltid lika roligt att träffa dom igen. Hon är så himla söt dessutom. Verkligen. Svärfar med sambo. Dom har jag ju träffat en hel del nu när sambon bott där under en period. Men trevliga värre. Hans farmor va dessutom där idag. Det va första gången jag träffade henne. Så go! Så roligt att hon vill följa med upp till oss i november. Plus en hel den andra goa människor.

Önskar jag kunde lägga in lite bilder på buketten o ballongerna o allt men har inget som jag kan överföra från mobilen så får väl göra det en annan gång. Nä om man skulle va social o umgås lite med dom som är kvar.

So long!

Brödbak

Bakade matbröd igår. Två sorter. Den ena skulle dock kalljäsa i kylen så den fick jag minsann baka ut idag. Frallorna är väldigt grova. Massa nyttiga saker i. Jag tyckte dom smakade konstigt men när mamma smakade så sa hon bara att "så här grovt bröd smakar såhär" Jaha, okej då. Haha!

Dom andra ser iaf ut att smaka godare. Tycker dom ser ut att va en aning degiga i mitten. Men hoppas jag inte hade inne dom för kort stund. Hoppas dom går att äta. Får la testa dom på sambon..hehe... Är det inte det man har dom till..hihi..

By the way så väntar jag på han nu. Tycker han borde komma snart. Hur lång tid behöver han egentligen. Han har ju finbilen o allt juh.

Blir till att åka o handla lite grann och sen iväg till syrran o ge henne lite bröd. Ganska komiskt egentligen med tanke på att det är hon som är utbildad bagare. Men får ju tacka henne för att hon va min support igår. Ringde henne nog 5ggr eller nåt o frågade om olika saker. Tur man har dig sis...

En natt kvar sen är det helg. Lång helg. Guuud va skönt. Hur gärna jag än hade velat jobba övertid imorgon em så tror jag inte kroppen orkar det så är nog bra att vi åker till malmö imorgon. Kommer bli en hektisk morgon och fm och sen ska jag sova i bilen ner förhoppningsvis. Annars kommer jag vara en tråkig och osocial människa imorgon kväll.

Trevlig helg!

Luften håller på att gå ur mig

Ja här är allt kaos men ändå inte. Är det det man kallar ordnat kaos tro? Sambon skulle börja en körning till danmark idag men blev inget av det. Han vet inte riktigt men tror den där killen hade en annan chaufför till bilen och inte vågade säga något till han. Han hade till o med frågat om det var så och då hade han skruvat på sig o sagt att nä, så var det ju inte. Nä visst! Känns som det är någon annans tur att få all skit. Jaja, han ska på en annan intervju på måndag. Annars kan han få fast hos Thomas men vi har bott särbo tillräckligt länge nu.

Han har även haft möte med facket i början av veckan. Den idioten dom skulle förhandla med kom ju inte så det slutade med att polisen fick hämta honom till förhandlingarna dagen efter. Haha... Dom kommer sätta hans företag i konkurs o gubben min kommer väl äntligen få dom där pengarna. Slutade med att polisen körde han till kronofogen efter mötet för han hade visst lite otalt med dom med sen förut. O jag är nöjd! Så jävla nöjd är jag. Det är en skön känsla att äntligen få se han krossad. Jag hoppas han lider... Det är underbart att vältra sig i någon annans olycka. Men med tanke på så mycket skit den mannen har orsakat oss så är jag värd att få njuta nu. Nu är det bara en arbetsgivare kvar då men han ska facket ha möte med nästa vecka. Så snart är vi kanske ikapp med allting. Känns förbannat bra.

Det är alldeles för mycket som pågår nu o för många osäkra kort för att jag ska kunna va lugn. Men förhoppningsvis löser det sig inom en snar framtid. Det vore så skönt. Ska iaf ner till malmö i helgen. Ska bli skönt att komma bort från stan lite. Slippa tänka på allt.

Till sist tänkte jag lägga ut ett recept som jag inte testat ännu men som verkar väldigt väldigt gott!

Scones med bär

3 dl vetemjöl

½ tsk salt

2 tsk bakpulver

50g flytande margarin

1½ dl filmjölk, lätt

120g bär


Sätt ugnen på 250˚. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt margarin, filmjölk och skivade bär. Arbeta ihop till en deg.

Dela degen i två delar och platta till varje del till en ca 2cm tjock rund kaka.

Lägg delarna på en bakplåtspapperklädd plåt. Skåra varje runddel till 4 bitar.

Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min.


Varför?

Varför?

Vi har fan gjort allt vi kan o vi gör fan allt rätt. Det är inte rättvist. Inte det minsta.
Men varför skulle man få må bra någon gång...det är kanske för mycket begärt.
Jävla pissliv! Det kan fan dra åt helvete!

Volvo hela lördagen

Ja det va vi nästan. Först va jag o sambon på öppet hus på Volvo som var på förmiddagen. Kollade in gjuteriet som pappa jobbar på och så f-hallen. De andra hallarna sket vi i. Det va roligast för han att se där jag jobbade o så är ju gjuteriet lite speciellt så därför gick vi där med. Det va lite halvtaskigt väder men men. Hem en sväng o åt lite sen så var det iväg till Volvo igen för familjedag. Dom har det var 5:e år. Det va artister, chokladhjul, lotterier, aktiviteter o lite sånt. Öl o lite mat med. Annars får man lite mat när man kommer. Det o ett paraply. Så nu har jag två. Det som vi fick förra gången har jag nog bara använt två ggr tror jag..hehe. Det va iaf trevligt måste jag säga..vi gick med mamma o hennes gubbe, dom hade fått pappas biljetter då han inte va hemma.

Idag blir det väl bara att ta det lugnt tror jag. Åka o handla lite bara. Sen är det sova o jobb ikväll som vanligt. Sonny åker till Gbg ikväll för att träffa facket imorgon bitti. Men tror han kommer tillbaka sen.

Ha en skön dag i tv-sofforna...hehe...

Delmål + en hemlighet

Vill bara säga att jag idag har kommit förbi mitt 2:a delmål. Vet inte riktigt vart jag ska lägga mitt slutmål så kan inte riktigt säga hur många delmål det blir. Men skiljer nog bara på 5kg tror jag. O har ett delmål varje 5kg så ja det är bara ett mer eller mindre. Först tänkte jag ju lägga det på 70kg, men är sugen på att försöka klara ner till 65kg. Vet ni veta en hemlighet? Sist jag vägde 65kg vet ni när det var?Jo när jag gick i 6:an. Kommer ihåg minnet så himla tydligt. Vi var på disco i gympasalen på kilenskolan. en tjejkompis sa att hon vägde 60kg o jag kommer så väl håg att jag inte vågade säga hur mycket jag vägde.

Vikten har ställt till det ganska mycket i mitt liv. Spelade fotboll när jag var yngre. Tyckte faktiskt att det var väldigt roligt, det kommer jag ihåg. Att jag var som en stoppkloss där bak på backlinjen kommer jag dock inte ihåg...haha. Men...jag kommer oxå ihåg varför jag slutade. Det var inte för att jag tyckte det var tråkigt, eller jobbigt eller så. Det var för att jag var rädd att jag inte skulle få på mig matchkläderna. De satt mycket tajtare än på alla andra o jag var rädd för vad som skulle hända när eller om jag inte fick på mig kläderna. Så jag slutade helt enkelt. Fast jag tyckte det var roligt. Tragiskt....ja vet...

Samma sak var det nästan med det där med friidrotten. Var ganska duktig på kula när jag var mindre. Var alltid flera meter före dom andra på skolmästerskapen. I 6:an stötte jag som längst i mitt liv, 7,60m. Mamma hade lovat mig 50kr om jag kom över 8m men tyvärr klarade jag inte det. Så jag blev utan pengar. Mamma tyckte jag skulle söka in och börja med friidrott o jag minns att jag tyckte det skulle varit jätteroligt. Det tycker jag än idag. Varje vm så undrar jag så undrar jag hur långt jag hade kommit om jag börjat...eller kanske fortsatt. Inte för att jag behövt komma så långt men bara att få hålla på med något som jag tyckte var så himla roligt. Men...varför inte då? Jo, när mamma berättade att jag säkert skulle få hålla på med alla friidrotter, springa 800m o alla dom där grenarna så vågade jag inte. Var rädd att jag skulle bli utskrattad för att jag inte orkade som de andra. Att jag skulle göra mig själv till åtlöje. Så....även om jag ville så himla gärna så vågare jag inte. Sa förmodligen att jag inte kände för det eller nåt liknande..men...det gjorde jag. Har tänkt på det 100ggr efter det.

Har aldrig vågat berätta detta för någon. Inte ens mina föräldrar tror jag. Har fått frågan många ggr varför jag slutade med fotbollen...här har ni svaret. Likaså på varför jag aldrig började med friidrotten. Detta gör visst fortfarande ont. Tårarna bara rinner. Önskar jag hade haft mer självförtroende så jag aldrig hafr dom här tvivlen på mig själv. Men på något sätt känns det som att detta är lite vardagsmat för mig. Det har genomsyrat hela min uppväxt o gör det nog fortfarande. Dels det med vikten men även annat. Att jag inte prövar saker eller gör saker för att jag är rädd för vad andra ska säga. Tragiskt egentligen att alla andra, o rädslan för alla andras åsikt styr mitt liv. Men så är det...tyvärr...

Vägning o mätning

Så var det tisdag igen o det är dax att kolla lite hur det har gått. Eftersom jag hållt på en månad har jag även mätt mig. Denna vecka har jag gått ner 1,8kg och sammanlagt är jag har jag nu gått ner 8,8kg. Det är väl bra! Vad gäller måtten så har jag gått ner 9cm runt midjan. Man vill ju helst att man ska va nere på sitt mål efter 3 dar eller nåt men försöker se långsiktigt o inte tänka för mycket på det. Nu är det bara att kämpa på.

Har även börjat att käka lite mer vitaminer. Finns ju brustabletter på ica som är gjorda speciellt för man eller kvinna. Jag hatar verkligen brustabletter men denna va ganska okej ändå. Drack det som saft till maten när jag hade vaknat.

På fredag kommer Sonny äntligen hem. Dock bara över helgen men ändå. Vi har bestämt oss för att äta kräftor o lite räkor på fredag kväll när han kommit. Kommer bli mys det. Sen är det ju öppet hus o familjedagen på volvo på lördag så då går väl hela dagen åt tills det.

Ska göra mig lite tacos idag. Utan bröd o utan tacosåsen...men får gå ändå. Har ätit dom hårda skalen någon gång. Frågade min arbetskamrat om dom, det är ju typ bara majsmjöl o det måste ju vara bättre än vanligt vetemjöl o fick till svar att ingen mjöl är bra. Men åt dom ändå. Nån gång måste man ju få unna sig. Bara det inte blir jämt. O jag har ju gått ner mycket ändå så det är väl ingen skada skedd. Blir inga såna chips för då kan man ju få för sig att frossa men just skalen har jag tillåtit mig att äta. Har dock inga idag. Får bli när man är fler.

Hur ska man göra när det känns som ens vänner inte accepterar ens sambo. Vet ju vad som hänt under resans gång men om jag kan förlåta måste väl dom kunna det. Får väl se hur det går. Om jag måste besöka dom själv eller om dom ändrar dig. Vet att sist jag va hos Maria så var det jättemycket pengakrångel osv men allt det kommer ju bli bättre. Vi får väl visa dom...

Måste börja träna... Dels börja på mitt 24 veckor långa program för att klara springa en mil och dels för att få upp kondition osv så förbränningen ökar. Är inte så förtjust i styrketräning men kanske kan bli lite sånt med så småningom...kanske...hehe...


Suck

Den här dagen kunde man ju lika gärna hoppat över. Bara massa missförstånd hela dan.


Tack mamma för presenten. Va gulligt gjort...


Fusk

Har fuskat idag..suck! Har varit så nere hela dan o orkade inte laga mat så jag åkte till pizzerian o köpte en kycklingsallad. Kycklingen när man köper sallad brukar va så himla äcklig, typ det äckliga som blir över eller nåt. Men på Billinge pizzeria är den fräsch så det va där jag köpte den. Tillbaka till ämnet... Sa till om att jag inte ville ha någon dressing, eller sås. Men glömde säga till om brödet. Tänkte jag skulle kasta det innan jag kom hem men på nåt sätt följde det med hem o upp i lägenheten. Så var det kört... Jag som är expert på att tröstäta åt såklart upp det där brödet - o det va inte lite man fick! Suck! Jag är en svag människa. Jaja, jag antar att det bara är kämpa vidare o lägga det här bakom sig. Men känns ändå lite onödigt. Fan oxå!

Matfestival

Skrev en lång fin blogg igår men den försvann visst. Orkade tusan i mig inte skriva en till. Va mest sur för det. Men ska försöka göra nåt av det idag då.

Matfestivalen började ju i torsdags med allsång på torget. Va bara där en stund, kanske en timma för det blev ganska kallt o jag ville hem så jag kunde varva ner innan jobbet. Va helt okej iaf. Bäst va iaf Zilla o Totte, ni vet dom som vann talang 2007. Om ni inte vet så får ni se här:



Det va verkligen jätteskoj o man skrattade väldigt mycket. Inte bara för barn ;) Synd att jag inte filmade det med mobilen. Skulle velat kunna titta på det igen o igen!

Sen så jobbade jag övertid igår igen. Kan behöva lite timmar tills den långa o mörka hösten. Samtidigt kommer det nog bli en hel del övertid i höst. Men men, så är det! Orkade inte gå ut till stan igår utan satt hemma o kollade på tv. Men somnade nog i soffan ganska så tidigt..hehe.

Idag har jag plockat iordning lite här. Orkar inte städa men har iaf rensat på bord o så. Satt in lite papper mm. Får se om jag går ner till stan idag. Känner inte för det så blir nog inget. Orkar inte. Har ingen lust. Satte på en film men den va ingen höjdare. Suck, allt är så tråkigt idag. Usch!

RSS 2.0