Datahaveri

Vill bara säga att min dator har gått sönder och måste åka ännu en sväng till min kära vän för att kollas över. Får se om det går att fixa men bara det går att öppna den en gång till så är jag nöjd. Annars försvinner en himla massa bilder på Nova :( De första månaderna har jag redan bränt men nu det sista har jag inte gjort det. Nu blir det till att köpa en extern hårddisk o lägga bilder på från början. Vill inte att något ska försvinna! Hoppas hoppas!!!!

Men, som ni förstår kommer det inte bli så mycket bloggande här. Visserligen har vi en dator i källaren där jag sitter nu men ska man passa lillan samtidigt så är det smidigare med en bärbar. Får se vad som händer. Men jag kommer tillbaka!

Kan oxå vara så att mina bloggadresser till de jag läser försvinner så om ni vet med er att jag brukar kommentera så gör ett inlägg så jag får era adresser på nytt.

Kram på er!

Underbart är kort


Sambon för några år sen...söt så


Vilken underbar dag. Sambon kom hem i natt och vi har haft hela dagen tillsammans. Ätit både frukost och lunch tillsammans. Klippt gräsmattan och fixat lite i hemmet tillsammans. Varit ute på en underbar promenad tillsammans. Allting har vi gjort tillsammans och det har varit så skönt. Inget gnäll åt något håll.

Tyvärr sprack ju det lyckliga där. Han skulle inte åkt förän imorgon em men de ringde i panik från jobbet och ville han skulle jobba i natt. Och eftersom det gav mer i pengar än vad han egentligen skulle gjort sen så vi bestämde ändå att han skulle göra det. Nu ses vi inte på 1,5 vecka men sen ska vi hitta på något riktigt mysigt. Bara ta det lugnt tillsammans. Men vi fick iaf 12 timmar ihop. Bättre än inget.

Några undrade vad han jobbar  med och han är lastbilschaufför. Dock för ett åkeri nere i Gbg så han bor där hela veckorna. Därför ses vi inte så himla mycket. Hoppas han hittar ett jobb här uppe snart...men vet att han letar hela tiden.

Nu är det bara jag och skruttan igen. Ganska tråkigt faktiskt. Vi har roligt tillsammans men samtidigt så får jag dra hela lasset hemma själv. Jaja, det löser sig. Ska försöka gå ut och gå varje dag. Den rundan vi går tar ungefär 40min.


Bra dag!


Min lilla galenpanna ligger på fel håll

Vilken bra dag! Vaknade sent, upp och stessa iväg för att ut och gå med mammorna i byn. Så skönt och så trevligt. Så in och fika hos någon av oss. Idag blev det hos Ida. Mysigt... Vi är 5 mammor just nu som är ute och går och alla våra barn är födda 09 och kommer gå i samma klass. Det är ju underbart! Har lite ont i mitt knä nu men blir nog en promenad imorgon med. Sååå skönt! Hoppas det blir bra väder.

I natt kommer Sonny hem. Dock bara ett dygn men ändå skönt. Tyvärr får jag och Nova klara oss själva denna helgen med. Men men... vi får ut och gå istället...

Trötter

Gud så trött jag är! Skulle ha sovit för över en timma sen egentligen. Men vi har varit hos min mor och hälsat på lite grann idag. Åkte inte därifrån förän efter 22 och nu har jag försökt söva skruttan igen. Hon vaknade när jag skulle sätta henne i bilbarnstolen och så var hon vaken hela vägen hem. Först ville hon inte alls sova men verkar som hon gav med sig. Nu är det iaf tyst. Så jag ska med passa på att gå och lägga mig nu tror jag. Natti natti på er!

Picklesgurka


Nygjord pickles

Ja igår gjorde vi picklesgurka. Bror var med och skar allting, men när det skulle kokas oc hällas upp på glas så var det bara jag och pappa. Men det gick rätt smidigt. Hade nog inte kunnat vara fler. Eller ja, några hade ju kunnat titta på. Blev himla bra iaf och nu har man pickles så det räcker ett tag. Vi ska göra en omgång till har vi bestämt så vi verkligen klarar oss tills nästa år.

Idag kommer kanske mamma hit annars har jag inte så mycket på schemat. Kanske gå ut och gå en sväng, det hade nog varit skönt tror jag. Trodde det skulle bli riktigt fint idag men det molnar på mer och mer ju längre tiden går. Blir väl som igår, regn regn regn!

Nu blir det frukost för min del. Nova har redan ätit. Hon ligger i babygymmet och ja...pratar är väl inte rätt ord..tränar rösten kanske..haha! Ha en bra dag folks!

Mitt nya liv


En lite smått flörtig Nova med sin nya leksak

Känner inte riktigt för att skiva idag. Vet inte varför. Jag o Nova har varit inne hela dan idag med men idag har det ju faktiskt regnat mest hela dagen så det har ju varit okej. Har mest plockat och fixat här hemma.

Idag har även varit första dagen på mitt förhoppingsvis lite nyttigare liv. Återstår att se hur det går men för varje dag som jag lyckas ska jag vara stolt. Så denna dagen är en dag att vara stolt över!

Jobbig dag


Skruttan hos morfar

Har inte mått så bra idag så jag har hållt mig inne. Tragiskt med tanke på vädret men så fick det vara nu iaf. Kanske blir samma väder imorgon. Då får det nog bli en liten promenad tror jag.

Har badat skruttan idag. Hon gillar det verkligen men nu börjar baljan bli för liten för henne. Dessutom sparkar hon så med benen att halva badrummet är blött efteråt. Men hon gillar det verkligen. Idag har jag sett att hon fått en massa skorv i hårbotten. Trodde jag skulle slippa det helt ju.

Det värker i lederna i fingrarna idag. Igen! Börjar bli ganska så ofta nu. Mest är det när det är riktigt varmt ute ar jag märkt. Vi har reumatism i släkten. Både farmor och min pappa har de så känns lite sådär. Vissa dar har jag ingen kraft i fingrarna alls.

Nu blir det lite tv sista timman sen är det sängen. Man vet aldrig hur skruttan vill vakna på nätterna längre.

Sömnbrist

  
Antingen kan man ju ligga på tvären, eller så ligger jag under kudden

I natt var första ggn på flera månader som vi sov uppe och inte i källaren. Det börjar bli lite kyligt där nere men det var fortfarande lika varmt här uppe. Trodde jag skulle dö ett tag där i värmen.

Nova har vaknat huuur många ggr som helst. Först vid 01.30-tiden. Låg och bubblande massor. Egentligen vill jag låta henne göra det och sen somna om själv men eftersom Sonny skulle upp vid 2 så ville jag hon skulle vara lite tyst. Vaknade på många olika sätt men nu vänder hon sig från mage till rygg hela tiden. Nu la jag henne på rygg o hon verkar ha somnat ändå. Annars har hon alltid sovit på magen. Men nu är det ingen idé eftersom hon ändå vänder sig.

Dax att ta hand om hemmet medans skrutt sover.

Trött, seg och slut

Det är jättefint väder ute och huset är städat men är ändå inte på världens bästa humör. Vet inte varför egentligen. Ska snart duscha och skruttan ska vakna och äta lite. Sen åker vi iväg till stan en sväng för att lämna tillbaka en sak vi köpt. Sen hoppas jag på att det fina vädret håller i sig så jag kan fixa lite med landet. Försöka få fram lite mer jordgubbsplantor kanske. Sova skulle jag vilja göra med för jag är ruskigt trött. Nova har ju börjat med att vakna vid 04.30 ungefär o va sjukt pigg. Mamman är dock jättetrött vid den tiden!

Farmor och farfar


Min sötnöt

Idag var vi hos farmor och farfar. Men det blev inte bara en liten sväng utan ganska många timmar. Hann med både att fika, bara äppelkaka och äta middag. En massa bus för Nova med gammelfarmor och gammelfarfar och även med morfar. Detta kommer de leva länge av. Får åka dit snart igen så de får träffa Nova.

När vi kom hem tvättade Sonny ena bilen och jag gjorde en lasange tills imorgon och matade och nattade skruttan. Efter det har jag försökt rensat lite i trädgårdslandet. Skulle dragit upp allting men så såg vi att det finns små jordgubbsplantor där så jag försöker ta vara på dom. Kanske kan dom ta sig tills nästa år. Får hoppas de.

Har precis ätit kantarellmackor och nu ska jag fortsätta kolla på filmen på 3:an. Ha en trevlig kväll gott folk!

En helt vanlig...tisdag?


Min gla´gris

Alltså jag vet inte ens vad det är för dag längre. Jag måste verkligen tänka mig för och fundera. Igår var jag på efterbesök på mvc och det skulle jag va på en måndag så antar det är tisdag idag då. Ja, sådär håller jag på varje dag. Haha!

Idag blir det nog att åka till min farmor och farfar en stund. De frågar tydligen efter Nova ganska ofta nu så bäst o åka dit nu. Vill ha fint väder men men, bara grått och trist heeela tiden. Det är ju så man blir deppig!

Frukost nu då. Familjen vaknade precis här. Själv har jag varit uppe sen 8!

TACK!


Vill bara säga ett jättetack till Hanna för hjälpen och vänligheten!
Nu går inte mina bilder att högerklicka längre!
Tack tack tack tack!!!

Lugn söndags morgon


Nova är överallt och ingenstans i sängen


Är uppe själv. Ganska skönt på ett vis men hade behövt sova lite mer. Men mina knän värker så förbaskat på nätterna att jag har svårt att sova. När jag belastar o går så känner jag dock ingenting. Nova o Sonny sover dock fortfarande.

Sonny skulle ta Nova i morse men han gick o la sig 03 i natt o när hon hade legat o pratat en bra stund orkade jag inte mer utan tog upp henne. Matade och la henne i min säng som vi brukar. Dock krånglar hon ju så nu. Kan inte ligga still utan halvkryper överallt. Det är dock enda stället hon tar sig fram...i sängen. Jobbigt när man är trött o känner att man inte orkar riktigt men tillslut somnade även hon.

Ska försöka gå ner i lite i vikt tänkte jag. Har ju en hel del som är för mycket. Märker dock en skillnad mot förgående försök. Nu blir jag inte bara glad när jag gått ner 2kg eller 5kg eller så. Inte heller blir jag besviken för att jag inte gått ner en viss siffra. Nu glädjs jag åt det så länge det bara går neråt. Sen om det bara är 0,1kg, men det har iaf gått neråt. Kanske kan jag lyckas denna gång. Tänker äta godis, men bara på lördagar. Sen försöka äta regelbundet och kanske lite mindre portioner. Men har mycket mindre regler och sånt nu. Bjuds det på fika, ja då äter jag. Men kanske bara en lite bit. Som någon på tv sa igår. Förbjuder man, ja då vill man bara ha det ännu mer. Önska mig lycka till!


Vi har blivit med pool


Sån här har vi köpt. Bilden tagen från Ö&B´s hemsida

Idag har vi varit och hämtat vår pool. Den var sänkt 2000kr så vi fick nästan 50% rabatt. Orkar dock inte räkna ut vad det egentligen blir. Nästa sommar ska jag inte sitta här och dö av värmeslag. Jag ska bada! Så fort jag bara får tillfälle, heeela tiden alltså.

Nu blir det lite tv och lite godis. Fy mig. Men men...har sagt till mig själv att jag iaf kan få lite på lördagar. Nu ska jag försöka slita karln från datan med så vi kan umgås lite. Händer ju typ aldrig eftersom vi bor på två håll hela veckorna.

Effektiv lördag


Äntligen en ny bild. Söta nova i hängslebyxor

Kommer bli en bra dag de här. Visserligen har jag sovit dåligt hela natten och Nova vaknade en timma tidigare än hon brukade men ändock! I helgen blir det familjeliv. Vi har ju bara helgerna där vi är hela familjen hemma.

Har ätit frukost, inne på andra maskinen tvätt, tagit ur diskmaskinen och sövt skrutt igen. Nu sover både hon och hennes far. Han kom hem vid 7 efter att ha jobbat natt och kört hem direkt.

Vet inte vad det är men Nova har spytt hela morgonen. Har en liten aning om att det är D-dropparna som det beror på. Även igår spydde hon massor efter hon fått dom. Kan det va så? Måste nog ringa bvc på måndag tror jag. Ska se nu i helgen om mina misstankar styrks. Idag har jag hunnit byta kläder på henne 3 ggr och så har jag själv fått byta en gång.

Fint ute men har ändå tråkigt


Skruttan sover på pappa <3

Skruttan sover nu. Kanske kan jag få in rutinerna igen måntro. Funderar på att åka till Mariestad en sväng när hon vaknat. Köpa lite mat som fattas bla. Måste komma ut en sväng och det behöver skrutt oxå. Det är ju faktiskt fint väder ute idag!

Knäppte några kort men är nu för lat för att orka gå och hämta kabeln så jag kan föra över bilderna. Haha! Åhh, jag måste verkligen rycka up mig. Kollade på bilder igår..så liiiten hon varit! Men nu börjar hon istället bli riktigt rolig :)

Buhu

Har tappat hälften av alla mina läsare. *ledsen i ögat*

4 månader

Idag är Nova 4 månader gammal. Jösses vad stor hon blir tjejen. Idag har vi varit på bvc för vägning och mätning igen. Dagens siffror blev 6610g och 63cm. Hon växer så det knakar.

Nu några dagar har hon inte velat sova middag. Hon sover kanske max 30 min och ibland inte mer än sammanlagt 1,5 timma på hela dagen. Och är så ledsen och sååå trött så hon vet inte vart hon ska ta vägen. Jaja, vi får se vart det bär an. Kanske löser det sig själv. Hon är lite bortskämd med all släkt som lyft upp henne så fort hon säger pip.

Nu sover hon iaf sen en halvtimma tillbaka. Vill egentligen att hon går o lägger sig innan 8 men men... nu vill hon ju inte det så... Ska försöka va hemma en vecka eller två nu så man får in lite rutiner igen.

Kom på igår att jag inte tagit en bild på Nova sen v29 i stort sett..skam! Måste bli ändring på de...

Bla bla babbel...

Lilltjejen är i säng och nu börjar min egentid. Lät ett tag som att hon skulle börja skrika och vilja gå upp igen men så verkar inte fallet. Så hon var nog lite trött. Satte på henne hennes nya pyjamas som jag köpte till henne idag. Har blivit mycket skruttkläder nu, kanske lite för mycket. Men men... Lite måste man ju få köpa! Det mesta är i större storlekar.

Sonnys kalas är förbi och hans glasögon köpta så nu kanske vi kan börja spara lite pengar igen. Vi ligger rejält back nu efter allt iaf. Jaja, bara vara hård mot sig själv nu då. Varenda öre ska sparas. Tråkigt men nödvändigt!

Vi beställde en pool idag förresten. Vi vill så gärna ha en och nu var denna nedsatt från 5000kr till 3000kr. Så var tvungna att slå till. Nästa år skiter vi i semester o ägnar hela sommaren i poolen.

Vill så gärna åka till Värmland. Kanske nästa vecka eller nåt. Har jag något då tro? Hade varit så roligt. Men är ju ganska långt o jag trivs inte med mig själv längre så mår lite kass. Men ska försöka skärpa mig när det gäller mat osv. Måste verkligen det nu!


Tröttare än jag vet inte vad

Skruttan ligger brevid mig i soffan och sover och jag orkar inget annat än att sitta här o titta på tv. Märkte inte ens när hon somnade. Hon låg o tittade på tv:n och rätt som det var så sov hon bara. Hon gjorde precis likadant förut.

Borde gå o lägga mig en stund jag med men känns som samvetet säger nej. Istället sitter jag här och orkar inte göra ett smack. Så sova vore bättre. Ikväll ska jag gå o lägga mig i tid. Måste de!

Sitter o tittar på min snutta. Hon är så söt när hon sover. Ser så fridfullt ut när just barn sover. Underbara lilla varelse!

Slutkörd

Jaha, nu har det gått en massa dagar igen. Men jag har helt enkelt inte ork just nu. Karln fyllde 30 igår så på lördag ska han ha en liten fest. Eftersom han jobbar hela dagarna så är det mitt jobb o planera , köpa, fixa, städa osv. Jag har tagit på mig rollen själv men nu känner jag hur mycket det är. Har precis tvättat ikapp nu. Så kommer det folk i helgen o man ska åter tvätta 4 omgångar sängkläder o handdukar osv. Är så trött på allt tvättande.

I förrgår var jag med en kompis som kommer härifrån men hon bor uppe i Luleå just nu. Vi jobbade ihop för typ 10 år sen och sedan dess har vi hållt kontakten. Vi passar på att ses när hon är hemma. Så vi gick ut och gick lite grann och så plockade vi blåbär som vi gjorde en paj med. Gott blev det. Sen kom hennes syster och hämtade henne så vi fikade lite. Även systern jobbade jag med då. Skojig tid!

Igår fyllde som sagt karln år så jag åkte ner och överaskade han. Han blev minst sagt förvånad...hehe. Hade med mig två kompisar ner till Gbg oxå. De gick på stan medans jag var dom få timmarna hos karln.

Idag är det att plocka iordning och planera det sista som gäller och imorgon ska det städas ordentligt och inhandla det sista. Efter helgen blir det förhoppningsvis lite lugnare. Känner att jag börjar bli helt slutkörd.

Heldag med syster yster

Japp jag lever...har bara inte så mycket tid framför datorn.

Har varit hos syrran hela dagen idag. Blev en sisådär 12 timmar. Trevlig som tusan. Hon tog hand om Nova när jag var i klippte mig o sen har vi spelat Wii. Riktigt roligt faktiskt.

Blir tokig på alla myggor. Vi måste ju ha en hel drös här hemma så som jag ser ut på benen. Har inte sett nåt på nova än tack och lov! Vill bli av med dom!

Heldag i trädgården

Idag har vi hållt på i trädgården. Hela dagen i stort sett. Började med att vi körde bort med en full kärra grenar o jox till returstationen. Jag körde! Trångt var det o jag backade med kärra...haha...fan va stolt jag är! Bara man tar det lugnt så är det inte så farligt ju...

Sen har vi klippt den andra häcken, tagit ner de värsta tistlarna i trädgårdslandet (som inte är iordning för fem öre) och tagit bort en del av den tredje häcken som vi ska ta ner helt. Bara den lilla lilla biten blev en hel kärra. Bara resten kvar. Kommer väl bli minst 8 vändor till. I landet finns det ju jordgubbsplantor. Men innan jag såg det så har vi ju trampat er dom o klippt av dom dessutom. Tips på hur jag ska kunna hitta dom innan jag vänder runt på hela landet?

Utöver detta har vi tagit bort 4 stora stubbar efter träd. Det var svettigt och kroppen fick verkligen jobba. Tagit bort en hel massa på framsidan så nu ser det nästan tomt ut. Men det kommer ordna sig nästa vår när jag ska sätta en klängros o lite andra rosor. Tror den stora rabatten får bli en rosenrabatt. Kommer bli riktigt fint. Taggit o jävligt dock..haha!

Nu sitter vi helt utslagna i soffan. Vi kommer nog somna tidigt båda två. Men vi är nöjda med det vi fått gjort idag. Riktigt skönt! Nu är vi en bra bit på väg.

På tal om nåt annat! Jag såg en god vän i tv precis. Han va med på sommarkrysset på grönan. Coolt!

RSS 2.0