Irriterande låsmuttrar

Varit o bytt däcken på bil nr 2 idag. Fick ju tag i ett par bra vinterdäck billigt i lördags när vi var i jönköping. Åkte till garaget några bekanta har o pappa skulle hjälpa mig. Kom dit o vi konstaterade att hylsan till låsmuttrarna var helt kass. Vi köpte ju bilen i somras så har inte bytt däck på den själva än. Blev inga däck bytta där iaf. Varken pappa eller Jerker kunde fixa det. Va bara att åka tillbaka till Skövde igen.

Hade med oss fluff (kaninen) o åkte iväg till djuraffären o klippte klorna på han. Han fick även lite mer mat så slipper jag tänka på det resten av månaden. Sen åkte vi till bilia o dom hjälpte oss. Finns ju nåt som heter 5 direkt där man bara kan ställa sig i kö och så hjälper dom en i tur o ordning. Inga stora saker dock, då får man boka en tid i verkstaden. Men där hjälpte dom oss att få ut låsmuttrarna o byta till vinterdäcken. Sista bulten tog 45 min att få ut och han var måttligt glad. Var inte riktigt på humör där inne det sista. Men det gick till slut. Fick ju köpa nya låsmuttrar och dom är inte billiga kan jag säga. Jösses... Jaja, nu är det i alla fall gjort. Vinterdäcken är på.

Åkte hem o gjorde lite mat. Trodde inte det skulle ta så lång tid, men innan vi kom hem hade det gått 3 timmar. Cheezes!!  Nu är jag mätt o trött. Får se när det blir sängen, men det kommer bli tidigt så mycket kan jag säga.

Jerker har lovat att ta med sommardäcken till garaget o lägga dom på pappas plats. Hygglo! Jag ska få åka i hans nya bil nån gång med. Coolt!!

Ha det gott o ta det lugnt i vintervädret. Var rädda om varandra!


Vimsig vecka

Vad dålig jag är på det här med att skriva här. Nästan skamsligt. Men har varit och är lite mycket hela tiden. Har varit så psykiskt slut att jag somnat runt sju-åtta på kvällarna. Men men, det går ju det med. Bara lite osocialt. Men det får gå tills vidare.

Missade sista gången på blomsterkursen i måndags. Kom på det på jobbet natten mellan måndag och tisdag och jag kan säga att jag var mer än frustrerad. Skulle göra en dörrkrans inför första advent o allt. Blev så ruskigt besviken. Suck..varför? Hur kunde jag missa? Hela denna veckan har jag haft svårt att veta vad det är för dag så får väl försöka skylla på det. Men blir inte mindre ledsen för det.

Har som sagt varit väldigt trött denna veckan och sovit en hel del. Eller sovit konstigt. Har haft svårt att sova efter jobbet. Vaknat jättetidigt. Däremot har jag sovit jättemycket på kvällarna. Så när jag hade linedancen i onsdags orkade jag helt enkelt inte gå dit. Jag var helt slut. Det har varit jobbiga dagar pga vissa grejer o kroppen har helt enkelt inte orkat.

I torsdags kom karln hem. Skönt att han stannar hemma hela helgen. Va o handlade lite igår och dessutom hade vi tvättid. Idag har vi varit i Gränna på jobbintervju. Jag var dock bara med som bihang. Får väl se hur det går. Han får besked på måndag. Lite synd att det är så långt bara, blir långt att pendla. Kommer nog kosta en del dessutom. Men är dom bra så är det kanske värt det.


Skulle åkt på kaffe hos Stefan när vi ändå var i Gränna idag men han är inte hemma i helgen. Lite tråkigt. Hade varit skoj att se han igen. Men så är det. Får bli en annan gång.

Passade på o åka o kolla på vinterdäck till Volvon oxå. Hittade ett par som karln tyckte va bra för 1200kr så jag är nöjd. Ska åka o sätta på dom på måndag. Åker till garaget i tidan. Lättast så...

Nu blir det snart mat. Lövbiff med potatis o bea-sås. Lite sallad oxå för den delen. Ska bli gott...väldigt gott. Är hungrig nu faktiskt. Ha en bra lördagskväll allihop.

Kram


Våffelkväll

Ja det hade vi igår för både min o karlns familj. Har gjort det lite till en tradition att samla alla en gång varje år så dom får chansen att träffa varann o så med. Har varit mycket förberedelser hela veckan. Jag har fixat o donat, handlat o gud vet allt. Jobbade extra i fredags med så där hann jag inte med så mycket. Vi städade gemensamt sen på kvällen när vi båda kommit hem istället.

Lördagen ägnade vi åt småpyssel. Det där lilla som alltid blir kvar o som man inte kan fixa innan. Duka, fixa smet o allt sånt. Men allt gick smärtfritt o vid 4 droppade dom in allihop. Fick en välkomstdrink o en liten chokladbit. Lite kluriga problem att lösa så att dom hade nåt att prata med varandra om. Sen blev det våfflor med sylt, grädde o mosade bär. Förra året hade vi hälften kvar. Detta året räckte det inte utan vi fick göra mer. När alla var mätta o belåtna plockade vi undan o diskade upp det värsta. Efter det blev det dax för efterrätt. Hallon- och blåbärspaj med vaniljsås. Tog syrran till att göra pajen - ja menar - hon är ju bagare så. Det blev till o med paj över. O lite vaniljsås trots att per o ulf tog så tallriken svämmade över. Haha...

Fredde o några fler hade på tv:n hela kvällen. Det va den ena fotbollsmatchen efter den andra. Boooooring! Blev väldigt lyckat tycker jag. Hoppas jag alla tyckte. Blir ju lite trångt här men finns det hjärterum finns det stjärterum. Så så é det!

Skoj att dom från malmö stannade över. Men dom ska snart åka hem. O jag ska kolla på bonde söker fru snart. Missar ju alltid halva det eftersom jag är på linedancen.

Ska in o va lite social nu det sista. Ha det gött alla!
Kramis

Myshelg

Helgen har varit lugn och skön. En riktigt bra helg. I fredags hände det inte så mycket. Jag sov efter jobbet. Försökte plocka iordning lite här hemma. Ja det var väl typ det. Skönt att ha dagar där man inte gör nåt speciellt. Skulle gått på kulturnatta på valhall men hade ingen energi till det. Det va svinkallt ute o blåste småspik o efter en veckas jobb brukar jag va helt slut. Så även denna fredag.

I lördags kom karln hem. Ha jobbade lite först men fick en bra tur så slutade redan kl 8. Därefter hem till skövde. När han kom vid 10 åkte vi o handlade. Bestämde att vi för en gångs skull skulle äta lite lyxmat. Fick åka till djuraffären o köpa grejer till Lucas med. Helt otroligt va mycket den lill killen gör av med. Det är spån, hö, mat o vitaminer. Just det, va en sväng inne i stan med. Fikade o kollade runt lite.

Den dagen blev oxå en riktig slappardag. Vi bara umgicks o hade det gott. Lagade lite mat på kvällen - potatisgratäng och inbakad fläskfilé. Den är riktigt god den, mums! Blev väldigt gott! Somnade båda två i soffan tidigt så båda gått upp tidigt på morgonen. Det resulterade i att vi gick o la oss redan kl 21! Ja vet, det är ruskigt tidigt, specisllt en lördag. Men men...är man trött så är man. Dock vaknade jag ju redan vid 3 sen mitt i natten. Gick upp 5 eller vad hon var o kollade lite på tv. 06.30 väckte jag karln då jag tröttnat på att sitta ensam. Haha, jag är verkligen snäll. Men han vart inte så arg över det. Inte alls faktiskt. Hade det varit jag hade jag blivit riktigt grinig. Klarar inte av att bli väckt på morgonen. Speciellt inte eftersom jag släpar med sömnen hela tiden. Blir bara mer o mer för var vecka.

Igår var det ju fars dag. Jag hade ringt till farmor o farfar o frågat om vi fick komma då både ja o karln hade tid. Det är så roligt att se hur himla glada dom blir. Farmor kom igår o sa till mig att det va så roligt att vi var o hälsade på. Extra roligt när ni ringer själva som hon sa. Då vet man att ni verkligen vill komma o inte bara kommer för att ni är inbjudna. O det ligger väl lite i det. Farfar fick iaf en chokladask med after eight. Det fick pappa med, men han fick en blomma som jag gjort själv med. Har nog nåt kort på den här nånstans. Tar kort på alla buketter som jag gör själv. Mest för att se om man utvecklas något.

Hur som helst. Vi fick smörgåstårta hos farmor o farfar. Mums va gott det va. Bror va oxå med. Vet inte vad det är med mor- o farföräldrar men dom verkar tro att man kan äta hur mycket som helst. Att det inte finns någon botten. Man tar ändå den där extra biten man egentligen inte orkar men ändå så vill dom att man äter mer. Trots att dom själva tar jättelite. Haha... dom är för sköna. Va likadant med tårtan vi fick till kaffet. Tror karln tog 3 bitar. Gjorde säkert bror med..haha. Den va verkligen jättegod men tillslut orkar man bara inte. Även om man struntar i allt vad kalorier heter o äter så mycket det går.

Man är ju inte där så ofta så gör inte så mycket om man äter tills byxorna spricker...haha. Man får passa på nu. Både farmor o farfar har kommit till ett stadie där man får va tacksam för varje år extra som går. Dom är dessutom ganska tajta så jag tror att om den ena går bort kommer det inte ta lång tid innan den andra går bort heller. Dom hör lixom ihop. Firade ju 60-årig bröllopsdag för nåt år sen. Det ni!

Idag blir det till att vika tvätt o diska. Ska även på kurs ikväll igen. Idag ska vi lära oss göra bordsarrangemang. Men är som sagt en del jag ska hinna innan dess.

Ha det gott! Passa på o tänd lite ljus nu när det är så mörkt ute.

En lång summering

Här har jag inte skrivit på lääääänge. Har inte haft någon ork till det. Förra vecka va dessutom helt hysterisk. Saker att göra hela tiden. Början av veckan va iof ganska lugn. På måndagen åkte jag ner till Gbg med toytotan o bytte bil med karln. Tog volvon med mig tillbaka. Han skulle kolla med sin polare med lacken o allt sånt. Mötte han på åkeriet. Kom dit med lite guidening av han. Annars hade jag aldrig hittat. Inte så bra på att hitta i Gbg. Sen åkte vi till ikea. Handlade det sista till Jockes present, och åt köttbullar. Haha, det är ju nästan standard när man är där. Blev inte många timmar med karln men det blev iaf lite. Skönt att få ses lite. Tog sen volvon tillbaka till Skövde. Va tur att jag inte stannade längre, då hade jag somnat i bilen hem. Nu var jag i skara när den värsta tröttheten slog till. Då klarade jag mig med att vrida upp stereon, sjunga lite o veta att jag snart va hemma.

Tisdagen hände det inte så mycket på. Plockade väl lite här hemma o försökte underlätta inför en kommande städning. Tog det allmänt lugnt bara.

Onsdagen va oxå gansa lugn. Va iväg o handlade lite om jag inte minns fel. Sen va det ju linedance igen som alltid på onsdagar. Kände inte riktigt för det o gjorde det väl lite halvhjärtat. Kanske därför det gick som det gick. Jaja, det är jobbigt när jag mår sådär.

Torsdagen skulle jag städat på. Blev att diska lite o så men satt lika mycket framför tv:n. Försökte ringa Maria o se när vi skulle träffas o så med. Dock utan framgång.

När jag kom hem på fredagsmorgonen var det bara att ta tag i det sista på städningen. Maria o Ulrika skulle komma halv tolv så fanns ingen tid att spilla. Hade ju varit bra om jag hade hinnit sova någonting men tyvärr fanns ingen tid till det. Trodde dom skulle komma lite senare. Jaja, det gick ju bra ändå. Dom kom med sina söner o vi busade, slog in paket om vartannat. Det var himla skoj. Gillar verkligen de där ungarna. Dom gillade Lucas med. Han fick va inne i buren hela dagen men han protesterade faktiskt inte. Senare somnade jag redan vid sju i soffan. Gick senare o la mig  vaknade halv sex på lördags morgonen. Liiite tidigt men ändå inte så konstigt. Hade ju sovit jättelänge verkligen.

I lördags gjorde jag mig i ordning o åkte sedan till Töreboda. Skulle på 30-årskalas där o skulle sova hos pappa. Vi kompisar var hemliga gäster o kom inrusande efter alla släktingar hade kommit. De va skojigt. Vi hade skrivit en sång till han o allt. Massa paket fick han med. Pappa va chaffis denna kväll. Perfekt! Det va en skojig kväll iaf.

Söndagen bestod mest av att bara ta det lugnt. Ladda inför jobbet som vanligt.

I måndags var det första gången på blomsterbinderikursen. Vi gjorde en bukett o två andra blomsterbinderier. Va både lärorikt o inspirerande. Har bara bilder på mobilen så tyvärr kan jag inte lägga in dom. Kanske senare. Va lyckat iaf. Har ju gjort en hel del buketter innan men hoppas att jag lärde mig ännu lite mer.

Igår va en sån där lugn dag igen. Jag vet inte varför, men va riktigt riktigt trött. Däckade i soffan redan vid sju och sov där någon timma innan jag gick in o la mig i sängen. Vaknade inte förän alarmet ringde på mobilen o det va dax att gå till jobbet. Jösses säger jag bara.

Idag är det linedance igen. Trevligt. Egentligen känner jag inte för att gå dit idag heller. Känner mig för klumpig. Men är väl bara att ta sig i kragen o gå dit. Det brukar ju va roligt när man väl kommer dit så.

Har lärt mig pålyft på jobbet denna veckan. Det va den enda stationen jag inte kunde så det är gött. Nu kan jag allt. Hela linen. Treeevligt värre    >_<
Nu blir det att kolla färdigt på favvoprogrammet, One three hill. Ha det gott alla i busvädret.

RSS 2.0